Kamperen
vanaf € 1703,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zelf rijden in een 4WD kampeervoertuig (4WD is tijdens deze rondreis verplicht)
In de daktent(en) kunnen maximaal 4 volwassen overnachten
Indrukwekkende woestijnlandschappen: prachtige fotomomenten!
Diverse optionele excursies
Het is mogelijk deze rondreis te verlengen met Botswana. Na Etosha rijdt u dan richting de Caprivi regio, u bezoekt Chobe, Moremi en Maun en via Ghanzi keert u terug in Windhoek. Deze route voert u over zeer avontuurlijke 4WD tracks
Vliegt u met Lufthansa, dan wordt het traject Frankfurt-Windhoek en v.v. momenteel uitgevoerd door Discover Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa. Deze maatschappij biedt de beste verbinding en kortste reistijd voor uw reis naar Namibië. Discover Airlines biedt echter niet hetzelfde hoge serviceniveau als Lufthansa. Houdt u er rekening mee dat u voor sommige services aan boord (bijvoorbeeld alcohol tijdens de maaltijd) apart dient af te rekenen
U kunt deze reis ook maken inclusief vliegreis per KLM, met op de heenreis een overnachting in Johannesburg. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst haalt u uw 4WD kampeervoertuig op bij het verhuurstation. U krijgt hier uitgebreid uitleg over het gebruik van het voertuig en het opzetten van de tenten. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie voor overnachting. Onze lokale partner komt u in de middag opzoeken ter kennismaking en om uw reis door te nemen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Windhoek – Namib woestijn (ca. 331 km)

Het is een goed idee om voor vertrek uit Windhoek bij de supermarkt nog wat eten en drinken in te slaan voor onderweg. Vanuit Windhoek rijdt u naar Sossusvlei in het Namib Naukluft Park. Het is bekend vanwege de hoge zandduinen en het adembenemende landschap. In de middag komt u aan bij de campsite en gaat u voor de eerste keer de daktenten uitvouwen. Dat is nog wat onwennig, maar u zult zien dat u hier de komende dagen snel bedreven in wordt. U verblijft hier twee nachten. (O)

Dag
4

Namib woestijn

Wilt u Sossusvlei op z’n mooist beleven, zorg dan dat u vandaag voor zonsopkomst bij de ingang bent. Het is vroeg opstaan, maar echt de moeite waard want de ochtendzon kleurt de woestijn in een dieprode gloed. Zodra de zon ontwaakt gaan de poorten open en rijdt u over een kaarsrechte weg met aan beide kanten zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zo ook Dune 45 die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht over de duinen is waanzinnig! Het laatste deel van de route naar Sossusvlei leidt door mul zand: uw 4WD komt hierbij goed van pas. Midden tussen de immense duinen liggen de kalkvlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar nog volledig intact door het droge klimaat. Samen met de rode zandduinen en de helderblauwe lucht levert dit een prachtige foto op! Bij Sesriem Canyon kunt u een korte wandeling maken door de 30 meter diepe kloof. Een tocht per luchtballon is ook een aanrader.

Dag
5-6

Namib woestijn – Swakopmund (ca. 340 km)

De rit naar Swakopmund gaat via de Kuiseb Canyon en Moon Valley, een vallei met grote gelijkenis aan een maanlandschap. In de kustplaats Swakopmund is de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig. Zo hebben de gebouwen een Duits karakter. Er zijn veel restaurants om uit te kiezen, een aantal ook met een Duitse inslag. Voor een pul bier, braadworst en schlagermuziek raden wij het Swakopmund Brauhaus aan. U kunt in Swakopmund optionele excursies maken (voor vertrek reserveren), zoals een dolfijncruise maar ook een quad bike tocht door de duinen behoort tot de mogelijkheden. Of ga kajakken en bewonder de prachtige lagune van Walvis Bay, spot onderweg de zeehondenkolonie en andere bezienswaardigheden. U verblijft twee nachten in een guesthouse met een comfortabel bed en een verfrissende douche. (Dag 6: O)

Dag
7

Swakopmund – Spitzkoppe (ca. 142 km)

Een korte rit vandaag. U verlaat de kust en rijdt naar Spitzkoppe. Dit gebied wordt gekenmerkt door massieve bergen en eindeloze vlakten. Spitzkoppe wordt ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd en het is een paradijs voor wandelaars. Er is voldoende tijd om hier een actieve wandeling te maken. U overnacht op de kampeerplaats bij een restcamp. (O)

Dag
8

Spitzkoppe – Twyfelfontein (ca. 225 km)

U rijdt vandaag naar Damaraland. De regio is vernoemd naar haar inwoners: de Damara, het volk dat al vele honderden jaren in Namibië woont. In Damaraland maakt u kennis met hun tradities, gebruiken en geschiedenis. Uw bestemming is Twyfelfontein, een prachtige vallei met grillige, roodbruine rotsformaties. Een waanzinnig gezicht, maar de echte publiekstrekkers zijn de honderden prehistorische rotstekeningen, gemaakt in grotten en ravijnen. In totaal vindt u hier meer dan 2500 verschillende tekeningen van jagende Bosjesmannen en dieren. Ook de Organ Pipes zijn een bezoekje waard, een rotsformatie die aan orgelpijpen doet denken. Een bijzonder natuurfenomeen. U kampeert bij Twyfelfontein op een campsite zonder elektriciteit.

Twyfelfontein staat bekend om de rotstekeningen van de San

Dag
9-10

Twyfelfontein – Damaraland (ca. 125 km)

Vandaag rijdt u dieper Damaraland in. U kunt een stop maken bij het Petrified Forest, ofwel het Versteende Woud, dit is een bijzonder natuurverschijnsel waar eeuwenoude bomen in de loop der tijd zijn veranderd in fossielen. In het droge noordelijk deel van Damaraland leven zwarte neushoorns en kuddes olifanten die zich uitstekend aan het woestijnklimaat hebben aangepast. U kampeert hier twee nachten op de Hoada campsite, 75 kilometer ten westen van Kamanjab. Vanaf de campsite kunt u optioneel met een gids een aantal authentieke Damara-boerderijen bezoeken, waar u kennismaakt met de cultuur en tradities van deze stam.

Dag
11-13

Damaraland  – Etosha National Park (ca. 291 km)

Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Deze dagen staan in het teken van het wild. U heeft volop de tijd om op zoek te gaan naar alle dieren. Hier kunt u prima in uw eigen auto op safari; de wegen worden goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. Tip: koop bij de toegangspoort van Etosha een gedetailleerde kaart van het park, met daarin een overzicht van alle diersoorten die hier voorkomen. Op de kaart staan ook de waterholes vermeld; hier zult u altijd wel wild spotten. Etosha is een zeer droog gebied en de dieren komen bij deze natuurlijke waterbronnen hun dorst lessen. U verblijft op twee verschillende campsites in Etosha.

Olifanten zoeken hun verkoeling en spelen graag in het water

Dag
14

Etosha National Park – Waterberg (ca. 280 km)

Op ongeveer 340 kilometer ten noorden van Windhoek ligt het Waterberg Plateau, een prachtig gebied met een divers landschap dat bestaat uit een enorm zandstenen plateau, savannen en bush. Het gebied is 405 vierkante kilometer groot en het leefgebied van vele diersoorten. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen. U kunt hier game-drives en wandelingen maken. De laatste nacht van de reis overnacht u bij een guestfarm.  

Dag
15-16

Waterberg – Windhoek (ca. 348 km) – Amsterdam

De laatste rit vandaag is naar de luchthaven van Windhoek, waar u het 4WD kampeervoertuig bij het verhuurstation inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam, waar u op dag 16 aankomt. (Dag 15: O)

 

Combineren met Botswana

Wilt u meer weten over de 25-daagse versie van deze reis, waarin ook Botswana in het reisplan is opgenomen? Klik dan hier.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany