Familiereis
vanaf € 3508,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een vierpersoonskamer
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Informatiepakket met tips en de routebeschrijving
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
Bushwandeling door de Kalahari
Beklim de duinen van Sossusvlei
Zeekajakken met zeehonden in Walvisbaai
Tijgervissen op de Okavango rivier
Tocht door de Okavango Delta per mokoro (uitgeholde boomstam)
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vaccinaties gehaald, koffers gepakt, ingecheckt, je bent klaar om te vertrekken voor je familierondreis Namibië en Botswana. Vandaag vliegen jullie eerst per KLM naar Zuid-Afrika. Na een vlucht van ongeveer 10 uur komen jullie ’s avonds aan op de luchthaven van Johannesburg. Wij reserveren een overnachting in de directe omgeving van de luchthaven. Jullie reizen op eigen gelegenheid naar dit hotel, met een hotelshuttle.

Dag
2

Johannesburg –  Windhoek

Na het ontbijt gaan jullie per hotelshuttle terug naar de luchthaven voor de vlucht naar Windhoek, Namibië. Na aankomst op de luchthaven word je opgehaald door onze lokale partner en in een klein uur naar het guesthouse in Windhoek gebracht, waar jullie overnachten. De sfeervolle kamers zijn ruim en er is een zwembad voor een verfrissende plons. Bij het guesthouse kun je ’s avonds ook dineren. Wel zo fijn als de kinderen moe zijn en je de stad niet meer in wilt gaan.

Hoewel je in de hoofdstad van Namibië verblijft voelt dat niet zo, Windhoek ademt namelijk meer de sfeer van een dorp uit. Je zult het merken wanneer je (op eigen gelegenheid) door de stad wandelt. Aan de gebouwen is bovendien duidelijk te merken dat de Engelsen en Duitsers hier ooit voet aan wal hebben gezet. Maar niet alleen de panden zijn een mix tussen modern en koloniaal, ook op straat proef je zowel de Westerse als Afrikaanse cultuur. Afhankelijk van de aankomsttijd komt onze lokale partner je vandaag of morgenochtend in het guesthouse opzoeken. Zij (of hij) overhandigt een informatiepakket met tips en de routebeschrijving. Samen nemen jullie de route door en je kunt vragen stellen. (O)

Dag
3

Windhoek –  Kalahari (255 km, ca 3,5 uur)

Na het ontbijt wordt jullie auto bij het guesthouse afgeleverd. De eerste reisdag is niet te lang, je rijdt dus op je gemak naar het zuiden. Onderweg passeer je de steenbokkeerkring en kun je speuren naar de eerste wilde dieren; een verdwaalde zebra of een kudde springbokjes die rond grazen. Na ongeveer 3,5 uur rijden kom je aan bij de comfortabele lodge waar je de komende twee nachten verblijft. Je kijkt uit over het rode zand en de Kalahari bush…. Dit is het echte Namibië! (O,D)

Dag
4

Kalahari: bushwalk met gids

Trek na het ontbijt je wandelschoenen aan, want een gids neemt jullie mee de Kalahariwoestijn in. Doordat je de benenwagen neemt in plaats van een 4-wheeldrive sta je dichter bij de natuur. Je hoort een beestje weg schieten in de struiken en voelt de woestijnwind door je haren. Misschien zie je onderweg een ‘Kalahari hotel’, zoals de gidsen de enorme vogelnesten in de acaciabomen ook wel noemen. Niet alleen groeien er veel kruiden en grassoorten; in de Kalahari leeft ook een groot aantal diersoorten zoals de springbok en de struisvogel, waarvan je er altijd wel enkele tegenkomt. De wandeling is met een normale conditie prima te doen en duurt zo’n 2 tot 3 uur. Maak je liever een kortere wandeling? Geef dit dan aan bij de gids. Voor de lunch ben je terug en de middag is vrij te besteden. Lees ontspannen een boek op je terras of plons voor wat verkoeling in het zwembad. Het water kan in onze zomermaanden best fris zijn, dus neem een wetsuit mee voor je kids. (O,D)

Dag
5

Kalahari – Sesriem (338 km, ca. 4,5 uur)

Na het ontbijt stap je weer de auto in. Het is best een stuk rijden, over grotendeels onverharde wegen, dus neem genoeg proviand mee. Je krijgt tijdens de rit van vandaag een goede indruk van de uitgestrekte leegte van Namibië. In de middag kom je aan bij de fraai gelegen en kleinschalige lodge in de woestijn, waar jullie vannacht verblijven. Aan het eind van de dag neemt een gids je mee voor een ‘sundowner’. Een betere manier om van het landschap en je vakantie te genieten is er volgens ons niet. Wanneer de zon zakt en het uitgestrekte duinlandschap doet verkleuren, geniet jij van het uitzicht en de stilte om je heen. (O)

Dag
6

Sesriem – Sossusvlei – Solitaire (83 km, ca. 2 uur)

De meeste lodges liggen in een straal van ongeveer 45 tot 60 kilometer rondom de officiële toegangspoort van het Namib-Naukluft National Park, waar Sossusvlei onderdeel van is. Het is nog donker als jullie opgehaald worden voor de tour naar Sossusvlei. Zodra de zon opkomt gaat de Sesriem gate open en kun je het park in; je rijdt over een kaarsrechte weg met aan beide kanten de eerste zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig.

Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die je te voet kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde dode bomen die je foto’s een ‘special effect’ geven. Liefhebbers kunnen uren dwalen door de Deadvlei. Het is moeilijk uit te leggen, maar er zijn maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt. Neem voldoende water mee! Vanaf een uurtje of 11 lopen de temperaturen flink op tot wel veertig en soms vijftig graden. U keert terug bij het Adventure Centre. Vervolgens is het dan nog zo’n anderhalf uur rijden naar de volgende stop ten noorden van de Sossusvlei. Je verblijft vannacht in een knusse guesthouse nabij Solitaire. (O)

Dag
7

Solitaire – Swakopmund (261 km, ca. 3,5 uur)

Nadat je uitgecheckt bent raden we je aan om te stoppen bij het benzinestation van Solitaire (er is er maar één, dus kan niet missen). Van Solitaire rijd je door de middle of nowhere naar de kustplaats Swakopmund. Met een wit uitgeslagen landschap en soms enorme kraters in de weg, lijkt het alsof je op de maan rijdt. Na zo’n drie uur rijden kom je bij een natuurlijke lagune met honderden flamingo’s en pelikanen. Dan is het nog een half uurtje rijden naar Swakopmund, een kustplaats waar de Duits koloniale invloeden (apfelstrudel!) nog sterk zichtbaar zijn. Er hangt een lekker sfeertje; veel restaurants, terrasjes, shoppen of over het strand slenteren. Je verblijft hier drie nachten, zowel voor rust in de reis, maar ook omdat er veel te doen is. (O)

Dag
8

Swakopmund: zeekajakken Walvisbaai (86 km totaal, ca. 1,5 uur)

Vandaag staat een kajaktocht voor de kust op het programma. Je vertrekt al vroeg in de ochtend en rijdt in je eigen auto richting Walvisbaai. Bij Pelican Point nabij Walvisbaai vind je naast pelikanen ook een kolonie van meer dan 50.000 pelsrobben. Hier stap je in de kajak en peddel je de beschutte baai in. De nieuwsgierige zeehonden komen al snel een kijkje bij je nemen en met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen. Na circa 1,5 uur peddelen zet je weer voet aan wal. Tegen lunchtijd ben je weer terug in Swakopmund. ’s Middags kun je uitrusten bij je guesthouse, of een wandeling maken langs de kust en vanaf de pier de zon in de zee zien zakken. (O)

Dag
9

Swakopmund: vrije dag

Vandaag ben je vrij om de dag te besteden zoals je dat zelf wilt. Zo kun je een wandeling met gids maken door de nabijgelegen township, of een nature drive per quad door de zandduinen. Je gids vertelt je over de planten en dieren die zich hebben aangepast aan het droge klimaat. Voor deze trip worden speciale quads gebruikt en rijd je minder hard, waardoor dit minder slecht voor de natuur is dan een standaard quadtour. Sportievelingen kunnen sandboarden, waarbij je met een flinke snelheid van de duinen roetsjt. Laat het ons weten als je interesse hebt in een van deze optionele activiteiten, dan plannen we dit voor jullie in. Het eten in Swakopmund heeft een Duitse inslag, voor een schnitzel, bratwurst of grote pul bier kun je bijvoorbeeld bij Swakopmund Brauhaus terecht. Vergeet niet van te voren te reserveren, want het zit er snel vol. (O)

Dag
10

Swakopmund – Brandberg/Twijfelfontein (231 km, ca. 3,5 uur)

Tank voordat je Swakopmund uit rijdt, want het is de komende dagen van je Namibië reis de enige mogelijkheid. Bij Henties Bay rijd je landinwaarts en beland je in een soort maanlandschap. De gravelweg heeft een slechte conditie met flinke kuilen, dus je wordt flink door elkaar gehusseld. Langzaam verandert het landschap; het wordt heuvelachtig met grote rotsblokken. Bizar dat een woestijnlandschap zo anders kan zijn. Omdat het een flinke rit is naar Etosha, plannen we een tussennacht in de regio Twijfelfontein/Brandberg. (O)

Als je het leuk vindt kun je ter plaatse nog een wandeling met gids regelen. De gids laat je dan in de omliggende bergen de eeuwenoude rotstekeningen van de San (de oorspronkelijke bewoners van Namibië) zien en geeft daar uitleg over.

Dag
11

Brandberg/Twijfelfontein – Etosha (334 km, ca. 4,5 uur)

We raden aan vroeg te vertrekken zodat je meer tijd in Etosha National Park kunt doorbrengen. Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Hier kun je prima in je eigen auto op safari; de wegen worden goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. Bij de toegangspoort aan de zuidkant (Anderson’s Gate) betaal je de entree. Tip: koop hier ook meteen een gedetailleerde kaart van het park en stippel je route uit. Het is een hele belevenis om met je eigen auto op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten en andere wilde dieren. Bij de natuurlijke waterbronnen heb je in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. Als de zon ondergaat rijd je naar het kamp, waar je safaribungalow staat. Hier verblijven jullie een nacht. (O)

Aangezien Etosha in het hoogseizoen (juli t/m oktober) erg populair is, zijn de kamers in het park snel volgeboekt. Wij doen ons best om je in het park te laten verblijven, maar hebben ook familievriendelijke alternatieven net buiten het park.

Dag
12

Etosha National Park: op safari

De poort van Etosha National Park gaat open zodra de zon opkomt. We raden je aan om zo vroeg mogelijk op pad te gaan, aangezien het wild in de vroege ochtend en laat in de middag het meest actief is. Gedurende de middaguren, wanneer de zon het hardst brandt, zoeken de meeste dieren een beschut plekje op om uit te rusten. Dat is een goed moment om zelf bij een van de kampen in het park een hapje te eten, je benen te strekken of even te ontspannen bij het zwembad. Vervolgens stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon onder gaat. Giraffen, olifanten, neushoorns, leeuwen en kuddes zebra’s, gemsbokken en gnoes zijn in grote aantallen aanwezig. Om een (jacht)luipaard tegen te komen moet je iets meer geluk hebben. Van de bekende Big 5 komt alleen de buffel hier niet voor. Aan het eind van de dag bereiken jullie het kamp in Etosha Oost. (O)

Dag
13

Etosha – Rundu (426 km, ca. 4,5 uur)

Je neemt afscheid van Etosha en verlaat daarmee ook het toeristische gedeelte. Je rijdt richting de Caprivi regio, die een scheiding vormt tussen Zambia en Angola in het noorden en Botswana in het zuiden. De Caprivi is het natste gebied in Namibië. De grote rivieren (zoals de Okavango, Kwando en Zambezi) zorgen voor een bijzonder contrast: de droge woestijn en de groene Caprivi. Door het vele water leeft hier een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Je overnacht in Rundu aan de oevers van de Okavango rivier, die de grens met Angola vormt. Je houten chalet heeft een veranda en er is een zwembad om in af te koelen. Kom je op tijd aan, dan kun je eventueel bij de receptie nog een sunset boottocht boeken, waarbij je ook een korte stop maakt aan de Angolese kant van de rivier. (O)

Dag
14

Rundu – Shakawe (249 km, ca. 3,5 uur)

Vanaf Rundu is het circa 2,5 uur rijden over een verharde weg naar de grens met Botswana. Je staat er even stil voor de nodige formaliteiten, maar over het algemeen verloopt de grensovergang redelijk voorspoedig. De lodge waar je twee nachten verblijft ligt direct aan de Okavango rivier en nabij het plaatsje Shakawe, op 25 kilometer van de grens met Namibië. Je verblijft hier in houten huisjes op palen. Er is een zwembad om bij warm weer in af te koelen en voor het diner kun je terecht bij het restaurant van de lodge. (O)

Dag
15

Shakawe: tijgervissen op de Okavango rivier

’s Ochtends vroeg staat de gids klaar om jullie in zijn boot mee de Okavango rivier op te nemen om te gaan tijgervissen. Ieder krijgt een hengel en mag zijn geluk beproeven. Met een beetje geluk vang je een tijgervis, die ook wel de piranha van Afrika wordt genoemd. Zelfs als je helemaal niet van vissen houdt, is de boottocht de moeite waard. In de twee uur dat je onderweg bent kun je krokodillen, nijlpaarden en olifanten spotten langs de rivieroever. De rest van de dag ben je vrij om te besteden zoals je wilt. Je kunt relaxen bij het zwembad van de lodge of eventueel nog een bezoek brengen aan de Tsodilo Hills, die op de UNESCO Werelderfgoed lijst staan, vanwege de eeuwenoude rotstekeningen die je hier vindt. Deze liggen op circa 2 uur rijden van je lodge (over een onverharde weg). (O)

Dag
16

Shakawe – Maun (376 km, ca. 5 uur)

De weg vanuit Shakawe naar Maun is verhard maar zit vol met gaten, dus uiteindelijk is het nog best een lange en vermoeiende rit. Maun is de uitvalsbasis voor de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. De Okavango Delta is een enorm web van waterwegen dat zich uitstrekt over honderden kilometers. Het is het leefgebied van een diversiteit aan ‘African Wildlife’. Hier kun je werkelijk alles tegen komen; van leeuwen en olifanten tot knorrende nijlpaarden. Maun is ook de ideale plek om boodschappen te doen en wat proviand in te slaan voor de komende dagen. Jullie verblijven hier twee nachten. (O)

Dag
17

Maun: Okavango Delta

Vandaag word je opgehaald en trek je met een gids de Delta in. In de Okavango Delta bestaan geen wegen en al het vervoer gaat via het water. Je vaart in een traditionele mokoro (uitgeholde boomstam) door het web van waterwegen. Onder je boomstambootje zie je de paadjes waar in het droge seizoen de zebra’s hun sporen achterlaten. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, stop je voor een picknicklunch en strek je de benen. Te voet ga je op zoek naar de andere inwoners van de delta en speur je naar zebra’s en giraffes. De ondergrond is sompig en op sommige stukken blijft je voet steken in de modder. Het hoort er allemaal bij. (O,L)

Dag
18

Maun – Ghanzi (285 km, ca. 3,5 uur)

Je kunt vanmorgen rustig aan doen, want de rit zal vandaag ongeveer 3,5 uur in beslag nemen. Je stuurt richting Windhoek, maar maakt een tussenstop in Ghanzi om de lange reistijd te doorbreken. Ghanzi is het gebied van de San, een van de eerste bewoners van Zuidelijk Afrika die ook wel Bosjesmannen worden genoemd. Het plaatsje is niet bijzonder interessant, maar omdat het in één rit te ver rijden is vanaf Windhoek naar Maun, verblijven jullie hier één nacht in een eenvoudig chalet. (O)

Dag
19

Ghanzi – Windhoek (526 km, ca. 6 uur)

Vandaag staat je laatste autorit van deze vakantie op het programma. Na je ontbijt reis je naar de grens van Namibië. Je kunt het beste een lunchpakket bij de lodge meenemen, omdat er onderweg niet veel gelegenheid is om iets te kopen. Je passeert typisch Afrikaanse dorpen met huizen gemaakt van klei. Kinderen spelen langs de kant van de weg en zwaaien naar je of hoeden het vee. Je rijdt in vier uur tijd naar de grens, waar je je paspoort vult met nog meer stempels. De route naar Windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Je gaat niet opnieuw de drukte van Windhoek in. Je lodge ligt buiten de stad middenin een natuurgebied. Dus wil je toch nog wat actiefs ondernemen, boek dan een game-drive of een guided walk bij je lodge. (O,D)

Dag
20

Windhoek – Johannesburg – Amsterdam

In ongeveer een uur tijd reis je terug naar de luchthaven van Windhoek waar je de auto inlevert. Je checkt in voor je vlucht naar Johannesburg, waar je overstapt op de vlucht naar huis. De meeste vluchten vertrekken in de middag of avond, waardoor je morgen in Amsterdam aankomt. (O)

Dag
21

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany