Familiereis
vanaf € 2901,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een vierpersoonskamer
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Informatiepakket met tips en de routebeschrijving
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
Bushwandeling door de Kalahari
Beklim de duinen van Sossusvlei
Zeekajakken met zeehonden in Walvisbaai
Unieke dagexcursie naar de Bosjesmannen
Wandeling met gids in Waterberg Plateau National Park
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegen jullie naar Namibië waar jullie op dag 2 in de ochtend aankomen. Vanuit het vliegtuig zie je al de grote leegte onder je, Namibië is namelijk een van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Na aankomst op de luchthaven word je opgehaald door onze lokale partner en in een klein uur naar het guesthouse in Windhoek gebracht, waar jullie overnachten. De sfeervolle kamers zijn er ruim en er is een zwembad voor een verfrissende plons. Onze lokale partner komt je vanmiddag in het guesthouse opzoeken. Zij (of hij) overhandigt een informatiepakket met tips en de routebeschrijving.

Hoewel je in de hoofdstad van Namibië verblijft voelt dat niet zo, tijdens een stadswandeling (op eigen gelegenheid) zal je dit ervaren. Windhoek ademt namelijk meer de sfeer van een dorp uit. Aan de gebouwen is bovendien duidelijk te merken dat de Engelsen en Duitsers hier ooit voet aan wal hebben gezet. Maar niet alleen de panden zijn een mix tussen modern en koloniaal, ook op straat proef je zowel de Westerse als Afrikaanse cultuur. (O)

Dag
3

Windhoek –  Kalahari (255 km, ca 3,5 uur)

Na het ontbijt wordt jullie auto bij het guesthouse afgeleverd. Hierna zijn jullie klaar om op pad te gaan. De eerste reisdag is niet te lang, je rijdt dus op je gemak naar het zuiden. Onderweg passeer je de Steenbokskeerkring en kun je speuren naar de eerste wilde dieren: een verdwaalde zebra of een kudde springbokjes die rond grazen. Na ongeveer 3,5 uur rijden kom je aan bij de comfortabele lodge waar je de komende twee nachten verblijft. Je kijkt uit over het rode zand en de Kalahari bush…. Dit is het echte Namibië! (O,D)

Dag
4

Kalahari: bushwalk met gids

Trek na het ontbijt je wandelschoenen aan, want een gids neemt jullie mee de Kalahari woestijn in. Doordat je de benenwagen neemt in plaats van een 4-wheeldrive sta je dichter bij de natuur. Je hoort een beestje weg schieten in de struiken en voelt de woestijnwind door je haren. Misschien zie je onderweg een ‘Kalahari hotel’, zoals de gidsen de enorme vogelnesten in de acaciabomen ook wel noemen. Niet alleen groeien er veel kruiden en grassoorten; in de Kalahari leeft ook een groot aantal diersoorten zoals de springbok en de struisvogel, waarvan je er altijd wel enkele tegenkomt. De wandeling is met een normale conditie prima te doen en duurt zo’n 2 tot 3 uur. Maak je liever een kortere wandeling? Geef dit dan aan bij de gids. Voor de lunch ben je terug en de middag is vrij te besteden. Lees ontspannen een boek op je terras of plons voor wat verkoeling in het zwembad. (O,D)

Dag
5

Kalahari – Sesriem (338 km, ca. 4,5 uur)

Na het ontbijt stap je weer de auto in. Het is best een stuk rijden, over grotendeels onverharde wegen, dus neem genoeg proviand mee. Je krijgt tijdens de rit van vandaag een goede indruk van de uitgestrekte leegte van Namibië. In de middag kom je aan bij de fraai gelegen en kleinschalige lodge in de woestijn, waar jullie vannacht verblijven. Aan het eind van de dag neemt een gids je mee voor een ‘sundowner’. Een betere manier om van het landschap en je vakantie te genieten is er volgens ons niet. Wanneer de zon zakt en het uitgestrekte duinlandschap doet verkleuren, geniet jij van het uitzicht en de stilte om je heen. (O)

Dag
6

Sesriem – Sossusvlei – Solitaire (83 km, ca. 2 uur)

De meeste lodges liggen in een straal van ongeveer 45 tot 60 kilometer rondom de officiële toegangspoort van het Namib-Naukluft National Park, waar Sossusvlei onderdeel van is. Het is nog donker als jullie opgehaald worden voor de tour naar Sossusvlei. Zodra de zon opkomt gaat de Sesriem gate open en kun je het park in; je rijdt over een kaarsrechte weg met aan beide kanten de eerste zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig. Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die je te voet kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde dode bomen die je foto’s een ‘special effect’ geven. Liefhebbers kunnen uren dwalen door de Deadvlei. Het is moeilijk uit te leggen, maar er zijn maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt. Neem voldoende water mee! Vanaf een uurtje of 11 lopen de temperaturen flink op tot wel veertig en soms vijftig graden. U keert terug bij het Adventure Centre. Vervolgens is het dan nog zo’n anderhalf uur rijden naar de volgende stop ten noorden van de Sossusvlei. Je verblijft vannacht in een knusse guesthouse nabij Solitaire. (O)

Dag
7

Solitaire – Swakopmund (261 km, ca. 3,5 uur)

Nadat je uitgecheckt bent, raden we je aan om te stoppen bij het benzinestation van Solitaire (er is er maar één, dus kan niet missen). Van Solitaire rijd je door de middle of nowhere naar de kustplaats Swakopmund. Met een wit uitgeslagen landschap en soms enorme kraters in de weg, lijkt het alsof je op de maan rijdt. Na zo’n drie uur rijden kom je bij een natuurlijke lagune met honderden flamingo’s en pelikanen. Dan is het nog een half uurtje rijden naar Swakopmund, een kustplaats waar de Duits koloniale invloeden (apfelstrudel!) nog sterk zichtbaar zijn. Er hangt een lekker sfeertje; veel restaurants, terrasjes, shoppen of over het strand slenteren. Je verblijft hier drie nachten, zowel voor rust in de reis, maar ook omdat er veel te doen is. (O)

Dag
8

Swakopmund: zeekajakken Walvisbaai (86 km totaal, ca. 1,5 uur)

Vandaag staat een kajaktocht voor de kust op het programma. Je vertrekt al vroeg in de ochtend en rijdt in je auto richting Walvisbaai. Bij Pelican Point nabij Walvisbaai vind je naast pelikanen ook een kolonie van meer dan 50.000 pelsrobben. Hier stap je in de kajak en peddel je de beschutte baai in. De nieuwsgierige zeehonden komen al snel een kijkje bij je nemen en met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen. Na circa 1,5 uur peddelen zet je weer voet aan wal. Tegen lunchtijd ben je weer terug in Swakopmund. ’s Middags kun je uitrusten bij je guesthouse of een wandeling maken langs de kust en vanaf de pier de zon in de zee zien zakken. (O)

Dag
9

Swakopmund: vrije dag

Vandaag ben je vrij om de dag te besteden zoals je dat zelf wilt. Zo kun je een wandeling met gids maken door de nabijgelegen township, of een nature drive per quad door de zandduinen. Je gids vertelt je over de planten en dieren die zich hebben aangepast aan het droge klimaat. Voor deze trip worden speciale quads gebruikt en rijd je minder hard, waardoor dit minder slecht voor de natuur is dan een standaard quadtour. Sportievelingen kunnen sandboarden, waarbij je met een flinke snelheid van de duinen roetsjt. Laat het ons weten als je interesse hebt in een van deze optionele activiteiten, dan plannen we dit voor jullie in. Het eten in Swakopmund heeft een Duitse inslag, voor een schnitzel, bratwurst of grote pul bier kun je bijvoorbeeld bij Swakopmund Brauhaus terecht. Vergeet niet van te voren te reserveren, want het zit er snel vol. (O)

Dag
10

Swakopmund – Brandberg/Twijfelfontein (231 km, ca. 3,5 uur)

Tank voordat je Swakopmund uit rijdt, want het is de komende dagen van je Namibië reis de enige mogelijkheid. Bij Henties Bay rijd je landinwaarts en beland je in een soort maanlandschap. De gravelweg heeft een slechte conditie met flinke kuilen, dus je wordt flink door elkaar gehusseld. Langzaam verandert het landschap; het wordt heuvelachtig met grote rotsblokken. Bizar dat een woestijnlandschap zo anders kan zijn. Omdat het een flinke rit is naar Etosha, plannen we een tussennacht in de regio Twijfelfontein/Brandberg. (O)

Als je het leuk vindt kun je ter plaatse nog een wandeling met gids regelen. De gids laat je dan in de omliggende bergen de eeuwenoude rotstekeningen van de San (de oorspronkelijke bewoners van Namibië) zien en geeft daar uitleg over.

Dag
11

Brandberg/Twijfelfontein – Etosha (334 km, ca. 4,5 uur)

We raden aan vroeg te vertrekken zodat je meer tijd in Etosha National Park kunt doorbrengen. Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Hier kun je prima in je eigen auto op safari; de wegen worden goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. Bij de toegangspoort aan de zuidkant (Anderson’s Gate) betaal je de entree. Tip: koop hier ook meteen een gedetailleerde kaart van het park en stippel je route uit. Het is een hele belevenis om met je eigen auto op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten en andere wilde dieren. Bij de natuurlijke waterbronnen heb je in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. Als de zon ondergaat rijd je naar het kamp, waar je safaribungalow staat. Hier verblijven jullie een nacht. (O)

Aangezien Etosha in het hoogseizoen (juli t/m oktober) erg populair is, zijn de kamers in het park snel volgeboekt. Wij doen ons best om je in het park te laten verblijven, maar hebben ook familievriendelijke alternatieven net buiten het park.

Dag
12

Etosha National Park: op safari

De poort van Etosha National Park gaat open zodra de zon opkomt. We raden je aan om zo vroeg mogelijk op pad te gaan, aangezien het wild in de vroege ochtend en laat in de middag het meest actief is. Gedurende de middaguren, wanneer de zon het hardst brandt, zoeken de meeste dieren een beschut plekje op om uit te rusten. Dat is een goed moment om zelf bij een van de kampen in het park een hapje te eten, je benen te strekken of even te ontspannen bij het zwembad. Vervolgens stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon onder gaat. Giraffen, olifanten, neushoorns, leeuwen en kuddes zebra’s, gemsbokken en gnoes zijn in grote aantallen aanwezig. Om een (jacht)luipaard tegen te komen moet je iets meer geluk hebben. Van de bekende Big 5 komt alleen de buffel hier niet voor. Aan het eind van de dag bereiken jullie het kamp in Etosha Oost. (O)

Dag
13

Etosha – Grootfontein (170 km, ca. 5 uur)

Vandaag reis je door naar je bushcamp op circa een uur rijden van Grootfontein. Hier maak je op een authentieke en respectvolle manier kennis met de Bosjesmannen. De laatste 50 kilometer zijn over een onverharde weg en het laatste stukje is over los zand, dus je hebt hier echt een 4WD auto nodig. Het kamp bestaat uit acht ruime safaritenten met comfortabele bedden en privé-badkamers. Er is een klein dompelbad om in af te koelen, maar verder zijn de faciliteiten beperkt. Geen telefoon, geen tv en geen WiFi. De komende twee dagen ga je echt even offline en terug naar de natuur. ’s Avonds wordt er een echte Afrikaanse maaltijd voor je klaargemaakt, waarna je rond de vuurkorf verzamelt en verhalen met elkaar deelt. (O,D)

Dag
14

Grootfontein: op bezoek bij de Bosjesmannen

Vandaag worden jullie volledig ondergedompeld in het leven van de Bosjesmannen, een eeuwenoude bevolkingsgroep die ook San wordt genoemd. De stam die je gaat ontmoeten woont inmiddels in stevig gebouwde huisjes, maar ze laten je graag zien hoe het er tot voor kort aan toeging. In het traditionele dorp zitten schaars geklede families voor hun hut op je te wachten. Het is een beetje een onwerkelijk situatie. De gids leert jullie een paar kliks, zodat je de mensen in het dorp kunt begroeten in hun eigen taal. Gedurende de ochtend maak je een wandeling door de bush en leer je van alles over het traditionele bestaan van de Bosjesmannen en hoe ze in de Kalahari weten te overleven. Hoe ze voedsel verzamelen, aan drinkwater komen en over de medicinale werking van bepaalde planten en struiken. Vrouwen laten zien hoe ze op primitieve wijze sieraden maken en als je wilt kun je een souvenirtje kopen als aandenken aan dit bijzondere bezoek. Verder leren de mannen je hoe je een pijl en boog maakt om mee te jagen en hoe je door een paar stokjes hout tegen elkaar te wrijven vuur kunt maken. Als heuse survival expert keer je terug naar je safaritent voor de lunch. Nadat je in de middag hebt kunnen relaxen bij je tent en na een heerlijk diner (inbegrepen) word je ’s avonds uitgenodigd voor traditionele zang en dans bij het kampvuur. Een mooie afsluiting van een indrukwekkende ontmoeting met de Bosjesmannen. (O,D)

Dag
15

Grootfontein – Waterberg (158 km, ca. 4 uur)

Na je verblijf bij Grootfontein rijd je vandaag door naar het Waterberg Plateau National Park. Je hebt de keuze tussen twee routes: asfalt of gravel. Via Tsumeb rijd je over een grotendeels goed geasfalteerde weg naar Waterberg. Houd je van meer avontuur, neem dan de gravelweg via Grootfontein. De afstand is korter, maar je doet er ongeveer even lang over. Na circa vier uur zandstuiven door de bush kom je aan bij het Waterberg Plateau National Park, waar je incheckt bij de lodge met zwembad. In juli en augustus is het water best koud, maar dat weerhoudt de kinderen er vast niet van om een duik te nemen en zo het stof van zich af te spoelen. (O,D)

Dag
16

Waterberg: Waterbergplateau beklimmen

Tijd om de bergschoenen aan te trekken, want jullie gaan in Waterberg Plateau National Park de tafelberg beklimmen. Samen met een gids maak je een wandeling het plateau op. De gids legt je van alles uit over de dieren die in het park leven en de planten die je tegenkomt. Het is even klauteren, maar het panoramische uitzicht vanaf de top is zeker de moeite waard. We plannen de wandeling in de ochtend in, want dan brandt de zon nog niet zo hard. De totale wandeling duurt circa twee tot drie uur, de gids past zijn tempo aan jou en je gezin aan. In de middag kun je zelfstandig nog een wandeling maken over een van de vele paden in het park, of bij de receptie een game-drive boeken en op zoek gaan naar wilde dieren. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen (in Etosha bijvoorbeeld niet). Dus wil jij je Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, buffel) tijdens deze reis compleet (proberen te) maken, dan heb je hier de mogelijkheid. (O,D)

Dag
17

Waterberg – Windhoek (290 km, ca. 3 uur)

Na een reis vol Afrikaanse avonturen is het tijd om terug te keren naar Windhoek. Niet opnieuw de drukte van Windhoek in, maar relaxed het zand van je af spoelen en een duik in het zwembad nemen. Je lodge ligt buiten Windhoek en middenin een natuurgebied. Dus wil je toch nog wat actiefs ondernemen, boek dan een game-drive of een guided walk bij je lodge. (O,D)

Dag
18

Windhoek – Amsterdam

In ongeveer een uur tijd reis je terug naar de luchthaven van Windhoek, waar je de auto inlevert en incheckt voor je vlucht naar huis. De meeste vluchten vertrekken in de middag of avond, waardoor je morgen in Amsterdam aankomt. (O)

Dag
19

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany