Bestseller
vanaf € 1905,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon NP, Death Valley NP, Bryce Canyon NP, Zion NP, Yosemite NP
Uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Los Angeles

Vliegreis van Amsterdam naar Los Angeles. Na aankomst in Los Angeles haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel.

Dag
2

Los Angeles – Palm Springs (198 km)

’s Ochtends kunt u een bezoek brengen aan Disneyland in Anaheim, alvorens op weg te gaan naar Palm Springs. Deze mondaine stad ligt in de woestijn, daarom is het er altijd zonnig weer. In de zomer lopen de temperaturen op tot ver boven de 40 graden. Palm Springs is een rijk gebied met luxe resorts, veel palmen en golfterreinen. De Palm Springs Aerial Tramway is de grootste roterende kabelbaan ter wereld! Deze rit van 8,5 minuten volgt de meest steile bergwand in Noord-Amerika voor een grandioos uitzicht. De vloer van de gondels draait tijdens de rit zodat u goed zicht heeft in alle richtingen.

Dag
3

Palm Springs – Scottsdale (496 km)

Vanaf Palm Springs rijdt u de woestijngebieden van Arizona binnen. Ten zuiden van Palm Springs kunt de Salton Sea bekijken. Het oppervlak van het meer is ongeveer 970 vierkante kilometer, daarmee is dit het grootste meer van Californië. U overnacht in Scottsdale. Een welvarende plaats met veel goede tot zeer luxueuze hotels, mooie huizen, golfbanen, tennisbanen en parken. Vanwege de welvaart wordt Scottsdale ook wel het ‘Beverly Hills’ van Phoenix genoemd. Het aantrekkelijke klimaat in deze regio nodigt uit tot veel buitenactiviteiten.

Dag
4

Scottsdale – Flagstaff/Williams (302 km)

Via de Black Canyon Highway gaat de route naar Montezuma’s Castle, waar u zorgvuldig bewaard gebleven rotswoningen zult zien. De klifwoningen zijn gebouwd door de Sinagua Indianen rond het jaar 1400. In de kalkstenen rotswand is een gebouw van steen en mortel van vijf verdiepingen hoog gebouwd. Er zijn 20 kamers waar 50 mensen konden wonen. De overhangende rotswand beschermt het gebouw tegen de regen. Hierna rijdt u langs de artiestenkolonie Sedona, sinds de jaren ’80 een belangrijk centrum voor new age-aanhangers en mensen die in spiritualiteit geïnteresseerd zijn. U overnacht in Flagstaff of het gemoedelijke Williams. In Williams bevindt zich Bearizona Wildlife Park waar u de meeste van de diersoorten die in Amerika leven van dichtbij kunt bewonderen.

Dag
5

Flagstaff/Williams – Grand Canyon – Page/Lake Powell (310 km)

Uw eerste bestemming van vandaag is één van ’s werelds grootste natuurwonderen: Grand Canyon National Park. Deze indrukwekkende kloof in het landschap ligt in het noorden van de staat Arizona. Het was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. Sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Grand Canyon is een grote toeristische attractie, vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en in wat mindere mate langs de North Rim. Er zijn echter ook rustige plekken te vinden. De canyon is meer dan 1600 meter diep. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Veel mensen beleven hier het avontuur van hun leven tijdens een adembenemende helikopter- of pleziervlucht. In Page heeft u tijd om de prachtige omgeving van Lake Powell te verkennen. Dit is een kunstmatig meer op de grens van Arizona en Utah. Amerikanen komen hier graag voor de vele watersportmogelijkheden. Overnachting in Page.

Dag
6

Page/Lake Powell – Bryce Canyon (242 km)

U reist naar Bryce Canyon, voor een adembenemend uitzicht op de fraaie kleuren en vormen van de rotsformaties. Bryce Canyon National Park ligt in het zuidwesten Utah. Bryce is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen zo de zogenaamde ‘hoodoos’. De afgesleten toppen zorgen voor prachtige formaties, die in het zonlicht erg mysterieus lijken en in kleur variëren van roze tot oranje. Overnachting in Bryce Canyon.

Dag
7

Bryce Canyon – Zion – Las Vegas (410 km)

Het is niet ver naar Zion National Park, een diepe canyon met steile, rode kliffen en bergen. Het park heeft 800 soorten planten en herbergt veel dier- en vogelsoorten. Er zijn hier uitgebreide wandelmogelijkheden zoals de Zion Narrows Hike waarbij u door smalle en steile canyons waadt in een ondiepe stroom. U reist verder naar Las Vegas, waar u twee nachten verblijft.

Dag
8

Las Vegas

Las Vegas is vooral bekend vanwege de extravagante hotels, vele casino’s en neonverlichtingen. Waag eens een gokje aan één van de vele roulettetafels of geniet van een wervelende show. Mocht u bij de Grand Canyon onvoldoende tijd hebben gehad dan kunt u ook vanuit Las Vegas een spectaculaire helikopter- of pleziervlucht maken over de Grand Canyon. Ook een Las Vegas Strip Flight overdag of ’s avonds behoort tot de vele mogelijkheden. Ook deze rondvluchten reserveren wij graag voor u. In de zomermaanden kan het namelijk druk zijn bij de ticketverkoop. Als u in Nederland al een rondvlucht heeft geboekt, bespaart u ter plaatse kostbare tijd.

Dag
9

Las Vegas – Death Valley (278 km)

Vandaag rijdt u door Death Valley National Park, een gebied met vele onverwachte contrasten en het laagste punt van het westelijk halfrond. Death Valley ligt voor het overgrote deel in Californië en een klein deel in Nevada. Het is de heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. De hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56,7 °C! Het gebied is zo droog omdat er een aantal bergruggen ligt tussen de vallei en de Grote Oceaan. Wolken regenen leeg op deze bergruggen, waardoor er in Death Valley vrijwel nooit regen valt. U overnacht in Death Valley of directe omgeving.

Dag
10

Death Valley – Yosemite (515 km)

Een van de hoogtepunten van uw reis is een bezoek aan het Yosemite National Park; een adembenemend natuurgebied met grandioze uitzichten op rotsformaties en watervallen. Het ligt zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco in de Sierra Nevada. Yosemite is een geliefd park dat bekend staat om zijn natuurschoon: alpenweiden, bossen met mammoetbomen, meren en wilde rivieren, hoge watervallen… en beren! In het park kunt u prachtige wandelingen maken, fietsen huren, raften en golfen. U overnacht nabij Yosemite.

Dag
11

Yosemite – San Francisco (362 km)

Via het Gold Rush gebied en de San Joaquin Valley rijdt u naar San Francisco, waar vele bezienswaardigheden op u wachten en waar u twee nachten verblijft. U heeft daardoor een volle dag om te genieten van deze stad met haar ongedwongen sfeer.

Dag
12

San Francisco

Via het Gold Rush gebied en de San Joaquin Valley rijdt u naar San Francisco, waar vele bezienswaardigheden op u wachten. San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Kenmerkend aan de stad zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown en de kabeltrams. Ook de ‘hoofdstad’ van de homo gemeenschappen, Castro, geniet internationale bekendheid. Maak een ritje per Cable Car, bezoek de beruchte gevangenis Alcatraz tijdens de Alcatraz Island Tour (vooraf reserveren ten zeerste aan te raden) of neem een drankje op een van de gezellige terrasjes van Pier 39. Bezoek ook het populaire Fisherman’s Wharf. Nog steeds zijn er veel vissers die dagelijks uitvaren. Fisherman’s Wharf was in 1985 een locatie voor de James Bondfilm A View to a Kill, met Roger Moore in de rol van James Bond. U heeft hier uitzicht op het gevangenis-eiland Alcatraz. Er zijn gezellige restaurants en bars. Vanuit Fisherman’s Wharf vertrekken veel leuke cruises door de baai zoals de Bay Cruise Adventure en de romantische Sunset Sail Adventure. Deze boottochten bieden een uniek perspectief op de skyline en de Golden Gate Bridge. De prachtige Golden Gate Bridge kunt u oversteken per fiets op individuele basis of in een groep: Bike the Golden Gate. Het DNA van de stad is simpelweg uniek en een genot om te ontdekken. Altijd net wat hipper en meer bijzonder dan andere plekken in de USA.

Dag
13

San Francisco – California coast (362 km)

Vertrek voor een rit over de 17-Mile Drive en de prachtige Highway US1. Als het weer het toelaat, heeft u een schitterend zicht op de prachtige natuur, rotsen en stranden. Aan het einde van deze route komt u aan in Carmel, een kustplaatsje met winkels en galerieën. U overnacht aan de kust van Californië.

Dag
14

California coast – Los Angeles (418 km)

Vandaag rijdt u naar het charmante stadje Santa Barbara met prachtige architectuur en veel Spaanse invloeden. Bezoek ook eens de beroemde stranden bij Los Angeles, zoals Malibu en Santa Monica. Aan het eind van de dag komt u aan in Los Angeles, voor uw laatste overnachting in uw hotel nabij de luchthaven.

Dag
15

Los Angeles – Amsterdam

U rijdt vandaag naar de luchthaven, levert uw auto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany