vanaf € 2234,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Van deze rondreis zijn geen prijzen voor het hele seizoen beschikbaar. U ontvangt een offerte op maat
Spectaculaire bergen en pittoreske steden
Seattle, Portland, Olympic Mountains, Crater Lake National Park
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Seattle

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Seattle. Na aankomst op de luchthaven van Seattle haalt u uw auto op en rijdt u naar uw hotel in het nabijgelegen Federal Way, waar u twee nachten verblijft. 

Dag
2

Seattle

Seattle, omringd door water en spectaculair gelegen tussen de Olympic Mountains en de Cascade Mountains, is een stad van contrasten. U kunt de ouderwetse gezelligheid van Pike Place Market ontdekken en genieten van het panoramische uitzicht over de stad vanuit de Space Needle. Bij helder weer kunt u de eeuwig besneeuwde toppen van de vulkanen Mount Baker en Mount Rainier zien. Ook kunt u de skyline van de stad bekijken vanaf het water, tijdens een Harbour Cruise Seattle. U kunt kiezen voor een ferry-overtocht naar de San Juan eilanden en op zoek gaan naar walvissen. Deze archipel ligt op de grens van de USA en de Canadese provincie British Columbia. Het is een mooi gebied om te zeekajakken of orka’s te spotten. De beste periode om deze machtige dieren te zien, is eind april tot en met begin oktober, met de grootste kansen op waarneming van medio mei tot medio augustus. Heeft u inspiratie om een enigszins bizarre toeristische attractie te zien, bezoekt u dan de ‘kauwgommuur’ in de Pike Place Market. In 1990 begonnen verveelde mensen die in de rij stonden te wachten voor een theater kauwgom op de muur te plakken. Sindsdien zijn er tienduizenden gekauwde stukjes kauwgom op de muur geplakt, in een verscheidenheid aan kleuren en formaten. De muur is uitgegroeid tot een heuse toeristische attractie.

Dag
3

Seattle – Port Angeles (136 km + ferry)

U verlaat Seattle om het Olympic National Park te bezichtigen. Met de ferry Edmonds-Kingston of met de ferry Seattle-Bainbridge Island steekt u Puget Sound over en vervolgt uw reis richting Port Angeles en Olympic National Park. Het nationale park ligt in de Olympic Mountains en is onderdeel van een reeks bergketens nabij de kust, die samen de Coast Ranges worden genoemd. Hier treft u regenwouden en rivierdalen met een jungle-achtige uitstraling door de uitzonderlijk mooie plantengroei. De volgende dag kunt u volop genieten van het park. U verblijft twee nachten in of nabij Olympic National Park. 

Dag
4

Olympic National Park

Het bos, de kust en de bergen komen hier samen om een ​​spectaculair wildernispark te creëren. Olympic National Park is aangewezen als werelderfgoed en internationaal biosfeerreservaat.  Voor bezoekers, een fantastische natuurlijke speeltuin. Plan uw activiteiten met het oog op tijd en afstand. Olympic is erg groot en er lopen geen autowegen door het park. Probeer bestemmingen te bekijken binnen de belangrijkste ecosystemen van het park: subalpien, kust, gematigd regenwoud en laaglandbossen. Als u geluk heeft, kunt u hier vogels (waaronder Amerikaanse zeearenden, noordelijke dwerguilen en 300 andere soorten vogels), beren, herten, marmotten en walvissen spotten. Een leuke, korte wandeling (minder dan 1 kilometer) is de Hall of Mosses route door het regenwoud. Deze heeft als startpunt het Hoh Rain Forest Visitor Center in Olympic National Park.

De Olympische kust maakt deel uit van het ‘Whale Trail’ en biedt veel mogelijkheden om walvissen te zien tijdens hun trekseizoenen: van april tot en met mei en in oktober en november. Belangrijke locaties om walvissen te spotten zijn onder meer de stranden Kalaloch, Rialto en Shi Shi. Habitatvoorkeuren en de seizoenen kunnen bepalen waar en wanneer u een dier zult kunnen observeren. U zult waarschijnlijk geen marmot aan de kust of een rivierotter bij Hurricane Ridge zien. Trekdieren, zoals grijze walvissen, worden meestal gezien in de lente en herfst en dieren die aan winterslaap doen, zoals marmotten, worden meestal alleen in de zomer gezien. 

Dag
5

Forks – Federal Way (252 km)

Vandaag gaat uw route langs de Hood Canal fjord richting het stadje Puyallup aan de Oregon Trail, waar u zich in de pionierstijd waant. De Oregon Trail is een meer dan 3400 kilometer lange route die over land door de Verenigde Staten loopt van Missouri tot aan de grens tussen Washington en Oregon. De route werd vooral in de 19e eeuw gebruikt door pioniers die in het westen van de Verenigde Staten een nieuw leven wilden opbouwen. Als achtergrond ziet u Mount Rainier, het hoogste punt in de Cascade Range, de bergketen die zich uitstrekt van het noorden van Californië tot in Canada. U overnacht nabij Federal Way.

Dag
6

Federal Way – Mount Rainier NP – Yakima (240 km)

U rijdt vandaag de natuur tegemoet: Mount Rainier National Park is rijk aan weelderige bossen, gletsjers, bergmeren, rivieren en watervallen. In dit park ligt de 4392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Er leven ongeveer 50 soorten inheemse zoogdieren waaronder elanden, zwarte beren, coyotes en rode lynxen. In afgelegen gebieden komt zelfs de poema voor. U kunt stoppen in Longmire, voor een wandeling langs de Trail of the Shadows om dit gebied van dichtbij te bewonderen. De route gaat verder naar Yakima, waar u logeert.

Dag
7

Yakima – Toppenish – The Dalles (198 km)

Uw reis gaat richting Toppenish, dat bekend staat om de muurschilderingen die u op veel van de gebouwen kunt terugvinden. U overnacht in het vriendelijke plaatsje The Dalles in de staat Oregon, gelegen aan de monding van Hood River.

Dag
8

The Dalles – Bend (228 km)

De dag start met de oude inheemse route naar Mount Hood. Deze route werd later door de pioniers gebruikt. Onderweg kunt u stoppen bij Timberline Lodge, waar u kunt genieten van de streekgerechten en het fraaie uitzicht. U rijdt verder naar Bend, waar u twee nachten verblijft.

Dag
9

Bend

Bend is een goede uitvalsbasis voor buitenactiviteiten in de omgeving. Zo kunt u in de omliggende natuur mountainbiken, wandelen, raften, bergbeklimmen en golf spelen. U kunt de natuur in trekken of de sfeer van de stad proeven. Wandel naar Pilot Butte of rij naar Newberry National Volcanic Monument, een mooi natuurgebied rond de Newberry vulkaan.

Dag
10

Bend – Medford (293 km)

De route van vandaag neemt u mee langs Crater Lake National Park, gevormd rondom het diepste meer in de Verenigde Staten, bekend door de uniek blauwe kleur. Dit kratermeer is ongeveer 7700 jaar geleden ontstaan bij een zeer zware vulkaanuitbarsting. De enorme krater heeft een diameter van ca. 10 km. Met een diepte van bijna 650 meter is Crater Lake het diepste meer van Amerika. Het gelijknamige nationale park wordt bedekt door oerbos, dat voornamelijk uit coniferen bestaat. In het park leven meer dan 50 soorten zoogdieren en 150 vogelsoorten. De zwarte beer, coyote en rode vos komen hier voor. Overnachting in Medford.

Dag
11

Medford – Coos Bay (379 km)

U verlaat Medford en rijdt richting Coos Bay, waar u overnacht. Verderop in Florence kunt u zich in de charmante Old Town vermaken of tijdens een boottocht walvissen gaan bekijken. Van juni tot november verblijven ongeveer 200 grijze walvissen in de kustwateren van Oregon en zijn dan gemakkelijk te spotten.

Dag
12

Coos Bay – Newport (158 km)

Vandaag volgt u een prachtige route langs de kust, met schilderachtige vuurtorens op de uit zee oprijzende rotsen. In het sfeervolle havenstadje Newport wordt u verwelkomd door een combinatie van kleuren, geuren en zeevogels. Proef de rijke streekkeuken en geniet van een avond aan de oceaan.

Dag
13

Newport – Portland (211 km)

Uw bestemming vandaag is Portland, een inspirerende havenstad met een ontspannen sfeer. U verblijft hier twee nachten. Het klimaat in Portland wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en natte maar milde winters. Een ideaal klimaat om rozen te kweken; Portland staat dan ook al meer dan een eeuw bekend als de ‘City of Roses’. Er zijn diverse rozentuinen in de stad, waarvan de International Rose Test Garden – met zo’n 8000 rozen – de bekendste is. 

Dag
14

Portland

Proef de sfeer in Portland. Portlanders staan bekend om hun voorliefde voor koffie en voor eetkraampjes. Net als in Nederland zijn in Portland foodtruckfestivals populair. Je kunt er het hele jaar door genieten bij meer dan 600 kleine keukens op wielen. De stad heeft er zelfs diverse prijzen voor in ontvangst mogen nemen. En bij zo’n ultimate street food dish hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Een andere bijnaam voor de stad is ook wel ‘Beervana’ vanwege de 52 microbrouwerijen…proost! Maak ook voldoende tijd vrij om te winkelen aangezien in Oregon geen extra belasting wordt geheven op aankopen, wat ongebruikelijk is voor een Amerikaanse staat.

Dag
15

Portland – Seattle (270 km)

Vanuit Portland rijdt u vandaag naar de omgeving van Seattle, waar u overnacht. Misschien heeft u nog tijd voor de Boeing Factory Tour? Een van Seattle’s favoriete attracties, het Future of Flight Aviation Center, is waar de Boeing Factory Tour begint. Het luchtvaartmuseum en educatiecentrum is uitermate geschikt voor kinderen en fanaten van de luchtvaart en technologie.

Dag
16

Seattle – Amsterdam

Na een laatste ochtend in het moderne en tegelijkertijd nostalgische Seattle rijdt u naar de luchthaven, waar u de auto inlevert. Vervolgens checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany