vanaf € 2252,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Unieke combinatie tussen Oost en West
New York, Boston, Niagara Falls, Washington D.C., Los Angeles, San Francisco, Las Vegas
Amish Country, Grand Canyon NP, Yosemite NP
Autorondreis met digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij (bijvoorbeeld KLM), of voor vertrek uit Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – New York

U vliegt naar New York. Na aankomst in New York gaat u naar uw hotel, waar u twee nachten zult verblijven. Welkom in “The Big Apple”!

Dag
2

New York

U bevindt zich in één van de belangrijkste wereldsteden, waarvan u in twee dagen alleen de belangrijkste highlights kunt bezoeken. De weg vinden in deze metropool is eenvoudiger dan het lijkt. De ‘streets’ zijn genummerd, lopen lineair en East en West zijn van elkaar gescheiden door Fifth Avenue. In Midtown Manhattan zijn bekende gebouwen en pleinen als Times Square, het Empire State Building, het Chrysler Building en Rockefeller Center te vinden. Bij het Rockefeller Center kunt u vanaf het Top of the Rock Observation Deck op de 70ste verdieping genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. U kunt dit ook vanaf het Empire State Building Observatory krijgen, maar het is juist aan te raden om hier ’s avonds heen te gaan voor een beter uitzicht over de stad. Leuk is het ook om naar Chinatown en Little Italy te gaan, waar het cultuurverschil u gelijk duidelijk wordt. Mocht u het artistieke deel van Manhattan willen zien, ga dan naar SoHo. Hier vindt u meer dan 250 kunstgalerieën en een aantal interessante musea. Naast Manhattan kunt u ook naar de wijk Brooklyn gaan. Deze multiculturele wijk is een stuk rustiger dan Manhattan en heeft haar naam te danken aan het Nederlandse Breukelen. Een Bike Tour Central Park of Bike Tour Brooklyn & Manhattan is onmisbaar tijdens uw bezoek. Zie ook het Vrijheidsbeeld van dichtbij aan boord van de Harbour Cruise New York City of Statue of Liberty/Ellis Island tour. Kers op de taart is een Helicopterflight New York City, deze zeer spectaculaire tour biedt adembenemende uitzichten op de meest iconische bezienswaardigheden.

Dag
3

New York – Boston (348 km)

U haalt uw auto op en geniet vandaag van een rit door het prachtige landschap van New England. Eindbestemming is het historische Boston, een typisch Amerikaanse stad, maar met een prominente Europese uitstraling. Hier kunt u Boston Common, het beroemde café Cheers en Copley Square bekijken. Maak uw dag compleet met een wandeling over the Freedom Trail, die u leidt langs diverse historisch interessante plaatsen en gebouwen.

Dag
4

Boston – Syracuse (502 km)

U rijdt door de staat New York en de mooie wijngaarden van Finger Lakes. Uw eindbestemming voor vandaag is Syracuse, waar u één nacht verblijft.

Dag
5

Syracuse – Niagara Falls (245 km)

U rijdt verder richting Niagara Falls. Deze behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. De watervallen bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het verval van de watervallen is gemiddeld 60 meter. Dat is niet erg hoog. Het zijn echter de breedte en de hoeveelheid water dat de Niagara watervallen passeert, die de watervallen tot een spektakel maken. Aan de Amerikaanse kant staat u boven het water dat naar beneden valt. Vanaf de Canadese kant kunt u niet alleen de American Falls, maar ook de Horseshoe Falls bewonderen. Een leuk idee voor een optionele excursie is een tochtje met een boot, waarmee u (goed beschermd tegen het spattende water) de watervallen tot zeer dichtbij kunt benaderen. U verblijft twee nachten aan de Canadese zijde van de watervallen.

Dag
6

Niagara Falls – Toronto – Niagara Falls (339 km)

Vandaag maakt u een dagtocht naar Toronto. Deze stad wordt vaak genoemd als een van de meest leefbare steden ter wereld. Dit komt mede door de milieuvriendelijkheid, de hoge welvaart en veiligheid. De multiculturele stad (in Toronto wonen vele migranten uit alle windstreken) en haar bezienswaardigheden verwelkomen u: de parlementsgebouwen in Queen’s Park, de CN Tower, Skydome en Eaton Center. U kunt Toronto op eigen gelegenheid verkennen. Daarna keert u terug naar Niagara Falls. Als u op dag 5 nog geen boottocht bij de Niagara Falls heeft gedaan, heeft u hier wellicht aan het einde van dag 6 tijd voor.

Dag
7

Niagara Falls – Amish Country (621 km)

Vandaag rijdt u door het historische Amish Country van Pennsylvania. Bij de Amish zijn religie, waarden en traditie onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven. De Amish hechten veel waarde aan een eenvoudige leefwijze, die bewust buiten de moderne samenleving is geplaatst. U overnacht in de omgeving van Lancaster.

Dag
8

Amish Country – Washington D.C. (216 km)

U kunt een bezoek brengen aan het historische Gettysburg voordat u uw reis vervolgt. Uw eindbestemming van vandaag is de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C. waar u twee nachten verblijft. Ontdek deze verrassende stad, waarin het gemakkelijk is te oriënteren.

Dag
9

Washington D.C. 

Vandaag kunt u het Witte Huis, het Capitool en de Lincoln Memorial in het echt zien. Boek een Arlington National Cemetery Trolley Tour: dé manier om alles te weten te komen over deze historische militaire begraafplaats. Fietsen is ook populair in Washington D.C.. Met de Bike Tour Capital Sites fietstour onder leiding van een gids bekijkt u de omgeving van de National Mall en Capitol Hill, Union Station, the White House, Lincoln Memorial en veel meer. U kunt ook kiezen voor de Bike Tour Monuments @ Nite avondexcursie waarbij u alle monumenten in een heel andere sfeer treft. Fietst u liever rond op eigen gelegenheid? Kijk dan naar onze losse bike rentals.

Dag
10

Washington D.C. – San Francisco

U vliegt naar San Francisco, een van de mooiste steden van de USA. U verblijft hier twee nachten. Proef de sfeer en bekijk de vele gezichten van San Francisco.

Dag
11

San Francisco

Maak kennis met de ‘City by the Bay’ tijdens bijvoorbeeld een Bike the Golden Gate fietstocht langs de vele hoogtepunten, zoals het Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, de Twin Peaks en natuurlijk de beroemde Golden Gate Bridge. Breng ook een bezoek aan Fisherman’s Wharf. U heeft hier uitzicht op het gevangenis-eiland Alcatraz en u kunt hier genieten van de vele gezellige restaurants en bars. Vanuit Fisherman’s Wharf kunt u eenvoudig zelf de rest van uw dag indelen. Een bezoek aan Alcatraz behoort tot de mogelijkheden. Van 1934 tot 1963 was Alcatraz in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. De beroemdste gevangene was Al Capone. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied. Wilt u alvast kaarten voor een Alcatraz Island Tour reserveren, dan regelen wij deze graag voor u. Als u het gevangenis-eiland in de drukke zomermaanden wilt bezoeken, kan u dit ter plaatse kostbare tijd besparen. Ook een aanrader in San Francisco is een rit met de beroemde Cable Car. Deze zogenaamde kabeltram wordt voortgetrokken door een kabel onder het wegdek en beweegt zich voort op rails. San Francisco is de enige plaats ter wereld waar nog kabeltrams rijden.

Dag
12

San Francisco – Monterey – Carmel – Modesto (459 km)

De dag start in zuidelijke richting naar Monterey en voert u vervolgens over de 17-Mile Drive. Deze aantrekkelijke kustroute leidt door het El Monte forest, langs fraaie landhuizen, verlaten strandjes en beschutte baaien. U reist verder naar Carmel, een klein artiestenstadje dat gekroond is als een van de mooiste steden van de staat Californië. De dag eindigt in Modesto, waar u overnacht.

Dag
13

Modesto – Yosemite National Park – Mammoth Lakes (318 km)

Via een aantrekkelijke route komt u aan in Yosemite National Park. Rotsformaties, watervallen en gigantische rode bomen bepalen het indrukwekkende landschap. Centraal staat de Yosemite Valley met prachtige uitzichten op de Yosemite Falls, de beroemde El Captain, de indrukwekkende Half Dome en de mistige Bridalveil Falls. In Yosemite leven ca. 300-500 zwarte beren, dus de kans is groot dat u tijdens uw bezoek aan het park een beer zult zien. Overigens zijn de meeste ‘zwarte beren’ in Yosemite bruin van kleur. U overnacht in de omgeving van Mammoth Lakes. Bij vertrek in het voor- of najaar is de Tioga Pass mogelijk afgesloten: dan overnacht u in Bakersfield in plaats van Mammoth Lakes.

Dag
14

Mammoth Lakes – Death Valley – Las Vegas (525 km)

Vandaag reist u door Death Valley, een gebied met vele onverwachte contrasten en het laagste punt van het westelijk halfrond. Het ligt grotendeels in Californië en voor een klein deel in Nevada. Het is de heetste plek op aarde; de hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56,7 °C! Het is ook de droogste plek van Noord-Amerika. Dit wordt veroorzaakt door de ligging tussen een aantal bergruggen en de Grote Oceaan. Wolken verliezen neerslag op deze bergruggen, waardoor er in Death Valley vrijwel nooit regen valt. Aan het einde van de middag komt u aan in Las Vegas. Waag eens een gokje in één van de vele casino’s en onderga het bruisende nachtleven.

Dag
15

Las Vegas

 Maak een pleziervlucht per helikopter of vliegtuig naar de wereldberoemde Grand Canyon (indien gewenst, kunt u deze vooraf in Nederland al reserveren). Ook behoort een Hoover Dam Express Tour tot de mogelijkheden. Stap terug in de tijd en ontdek het nostalgische gezicht van neonverlichting in Las Vegas! Breng een bezoek aan het Neon Museum: vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week kunt u hier een aantal gerestaureerde neonreclames bekijken. Geniet ook van de miljoenen nog operationele neon lampen tijdens de Big Bus Night Tour Las Vegas.

Dag
16

Las Vegas – Los Angeles (461 km)

U verlaat Las Vegas wellicht rijker dan dat u gekomen bent en u reist verder naar Los Angeles, waar u twee nachten verblijft. Hollywood, het exclusieve Beverly Hills, the Walk of Fame en het paradijs voor shoppers Rodeo Drive zijn hier ware bezienswaardigheden. 

Dag
17

Los Angeles

Verken vandaag ‘The City of Angels’. Minder bekende hoogtepunten zoals Olivera Street en Century City zijn tevens een bezoek waard. U kunt ook een volledige dag vol entertainment en actie ervaren in Universal Studios Hollywood of de gelukkigste plek op aarde bezoeken – Disneyland

Dag
18

Los Angeles – Amsterdam

Vandaag gaat u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag
19

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

 

Ook mogelijk als busrondreis

Maakt u deze rondreis liever per bus (met Nederlandssprekende reisbegeleiding en gegarandeerd vertrek)? Bekijkt u dan hier het programma en de prijzen

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany