Kamperen
vanaf € 3892,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Per safaritruck overland door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe
Actieve en avontuurlijke reis
Een enigszins goede conditie is vereist. U maakt diverse lange wandelingen en reist via 'off the beaten track' routes
Verblijft u liever alle nachten in lodges dan kunt u kiezen voor de accommodated tour
Internationale groep van 6 tot 17 deelnemers per groep, 12-68 jaar
Vele optionele excursies zoals quad biken, bungyjumping en skydiving
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1-3

Amsterdam – Kaapstad

Vandaag vliegt u naar Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het Mojo Hotel in Sea Point gebracht, waar u drie nachten verblijft. Het hotel ligt nabij winkels en restaurants. Op dag 2 wordt u om 13.00 uur in de lobby van de lodge verwacht. Hier maakt u kennis met uw gids en medereizigers en gaat het avontuur beginnen. U bezoekt diverse bezienswaardigheden in Kaapstad. U beklimt de Tafelberg voor een prachtig uitzicht over de stad en oceaan en u bezoekt onder andere Cape Point, Hout Bay en Kaap de Goede Hoop. In de avond gaat u naar de gezellige V&A Waterfront. (O)

Dag
4

Kaapstad – Westkust

Na een laatste blik op de iconische Tafelberg verlaat u Kaapstad en rijdt via Blouberg strand en Swartland naar Namaqualand aan de westkust. In het voorjaar staan hier de vele veldbloemen in bloei. U ziet de indrukwekkende rotsformaties van de Cederberg maar ook wijdse vlaktes. Het is een lange rit vandaag en in de namiddag arriveert u op de plaats van bestemming in de Namaqua woestijn. U overnacht in Springbok, gesticht in 1863 ter ondersteuning van de lokale mijnindustrie. (O,D)

Dag
5

Westkust – Oranje rivier

U steekt de grens over en uw avontuur in Namibië gaat van start. Namibië staat bekend om de prachtige en diverse landschappen zoals de bekende woestijnen. De Oranje rivier is de langste rivier in Zuid-Afrika en vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. De rivier kronkelt door de woestijn en door het berggebied van Richtersveld National Park. Eenmaal aangekomen bij de oevers van deze rivier is het tijd voor een kanotocht. Tijdens deze relaxte kanotocht vaart u met de stroom mee en passeert u onder andere mooie rotsformaties. U kampeert aan de oevers van de rivier. (O,L,D)

Dag
6

Oranje rivier – Fish River Canyon

Vandaag rijdt u naar de Fish River Canyon, de op een na grootste kloof ter wereld. De canyon is gevormd in de loop van miljoenen jaren en is zo’n 160 kilometer lang. Tegenwoordig stroomt de Fish rivier alleen in het regenseizoen. De canyon is een prachtig natuurverschijnsel, dus geniet van de verre uitzichten vanaf de rand van de canyon. U kampeert nabij de canyon bij Hobas. (O,L,D)

Dag
7-8

Oranje rivier – Namib woestijn

Vandaag volgt u een prachtige weg naar de echte Namib woestijn. Uw bestemming voor de komende twee nachten is het Greenfire Desert Camp. Dit camp ligt in een privé-reservaat in de Namib Rand woestijn, omgeven door bergen en rode duinen. Hier ervaart u de woestijn maximaal met spectaculaire vergezichten. U leert meer over de planten en dieren die zich ingenieus hebben aangepast aan de omgeving. Op dag 8 maakt u in de ochtend een wandeling door dit gebied. Terug in het camp kunt u even afkoelen in het zwembad of als u nog energie heeft een van de nabijgelegen rotsen beklimmen. In de middag gaat u per open safarivoertuig een rit door de woestijn maken. Ga op zoek naar gemsbokken! U ziet de prachtige zonsondergang onder het genot van een drankje. In het donker keert u terug naar het camp en met een beetje geluk spot u typische nachtdieren zoals stekelvarkens en aardvarkens. (O,L,D)

Dag
9

Namib woestijn – Sossusvlei

Een vroeg vertrek vandaag. U rijdt rechtstreeks naar Sesriem en de duinen van Sossusvlei. Hier beklimt u een van de grootste zandduinen ter wereld; vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over het duingebied. Vervolgens rijdt u met een open 4WD voertuig het hart van Sossusvlei en Deadvlei in. U verkent deze bezienswaardigheden te voet. De rode duinen en de witte zoutpan met dode bomen leveren prachtige fotomomenten op. U maakt tevens een stop om Sesriem Canyon te bekijken en gaat dan verder de woestijn in waar u overnacht. (O,L,D)

Dag
10-11

Sossusvlei – Swakopmund

Een relatief korte rit vandaag. Via de Kuiseb Canyon en Walvis Bay rijdt u naar de pittoreske kustplaats Swakopmund. Het Duitse koloniale verleden is hier nog terug te zien in de gebouwen. U verblijft hier twee nachten. U kunt optionele excursies bijboeken, zoals quadbiken, paardrijden, zandboarden etc. Natuurlijk kunt u ook het stadje op eigen gelegenheid verkennen en bijvoorbeeld een van de markten bezoeken of een strandwandeling maken. U dineert met uw medereizigers in lokale restaurants (niet inbegrepen). (Dag 10: O,L, dag 11: O)

Dag
12

Swakopmund – Spitzkoppe

Vandaag vertrekt u in noordelijke richting naar de Skeleton Coast, ofwel de geraamtekust. De kustlijn vormt een scheiding tussen de Atlantische Oceaan en de Namib woestijn. Het heeft de naam te danken aan de ruige, dorre omgeving met scheepswrakken en geraamtes van walvissen. Dit maakt het erg fascinered! U maakt ook een stop bij Cape Cross Seal Reserve, waar een enorme zeehondenkolonie leeft. Het is zelfs de grootste kolonie van de wereld. Vervolgens gaat u het binnenland in en reist door de uitgestrekte woestijn naar de granieten toppen van de Spitzkoppe. De hoogste top is 600 meter. In de middag gaat u op pad om dit gebied te ontdekken. U kampeert aan de voet van de bergen. (O,L,D)

Dag
13-14

Spitzkoppe – Etosha National Park

De volgende bestemming is Etosha National Park. Hier leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. Nadat u het camp heeft opgezet maakt u aan het einde van de middag een game-drive. In de avond kunt u het wild bewonderen bij de verlichte drinkplaats. Ook de volgende dag staat in het teken van de dieren. U maakt game-drives en stopt bij de vele waterplaatsen in Etosha. Het hoge voertuig biedt uitstekende mogelijkheden om het wild te spotten. (O,L,D)

Dag
15

Etosha National Park – Caprivi

U laat het droge landschap van Etosha achter u en rijdt het tropische gebied van de Caprivi in. Deze strook land ligt ingeklemd tussen Angola en Botswana. Onderweg komt u langs dorpen en steden die u een kijkje geven in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. In de loop van de dag komt u aan in de groene omgeving van de Okavango rivier. U kampeert aan de oevers van de rivier omgeven door hoge bomen. Hier kunt u heerlijk afkoelen van de hoge temperaturen. De Okavango rivier is het leefgebied van krokodillen en nijlpaarden en mondt uit in de nabijgelegen delta. (O,L,D)

Dag
16-17

Caprivi – Okavango Delta

Een korte rit vandaag naar het noordelijke deel van de Okavango Delta in Botswana. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld en een uniek natuurspektakel. U maakt hier een tocht per mokoro (traditionele kano) door de smalle kanalen, u gaat picknicken in de wildernis en maakt wandelingen op de eilanden begeleid door een lokale gids. U leert veel over de dieren en planten in dit bijzondere gebied. En uiteraard de vele tropische vogels niet te vergeten: zo ziet u waarschijnlijk de Jacana watervogel die subtiel tussen de bloeiende lelies schrijdt, de bijeneter die duikt om te jagen op een nietsvermoedend insect, en natuurlijk de indrukwekkende Afrikaanse zeearend. U kampeert hier twee nachten aan de rand van een van de lagunes. Een optionele helikoptervlucht boven de delta behoort tot de mogelijkheden. Dit is een unieke belevenis! (O,L,D)

Dag
18

Okavango Delta – Maun

De dag begint vroeg. U verlaat de delta en rijdt naar de bewoonde wereld van Maun. Er worden weer nieuwe voorraden ingekocht. U verblijft een nacht in een lodge aan de oevers van de Boteti rivier. Hier kunt u weer even genieten van wat extra comfort. Stap weer onder een echte douche en neem een duik in het zwembad. Heerlijk! (O,L,D)

Dag
19

Maun – Makgadikgadi Pans

In de ochtend kunt u nog relaxen in de lodge. Indien gewenst kunt u een begeleide wandeling door een nabijgelegen dorpje maken. Een van de medewerkers van de lodge woont in het dorp en geeft u een rondleiding. Vervolgens rijdt u oostwaarts naar de spectaculaire Makgadikgadi Pans. Naast het bijzondere landschap zijn de Pans bekend om de vele vogelsoorten en de andere dieren die zich hier uitstekend aan de omgeving hebben aangepast. U zet vandaag uw tent op bij een lodge met een waterhole, zodat u hoogstwaarschijnlijk kuddes olifanten kunt spotten. (O,L,D)

Dag
20-21

Makgadikgadi Pans – Chobe National Park – Victoria Falls

U rijdt over de ‘snelweg’ naar Kasane en bezoekt het prachtige Chobe National Park, bekend om de grote olifantenpopulatie. In de middag geniet u van een boottocht op de Chobe rivier. U vaart langs de oevers en gaat op zoek naar het wild dat naar de rivier komt om te drinken. U zult zeker kuddes olifanten zien, maar ook nijlpaarden en krokodillen.

Hierna rijdt u naar de machtige watervallen van Victoria Falls in Zimbabwe. Victoria Falls staat ook bekend als ‘Mosi-oa-Tunya’, wat ‘de rook die dondert’ betekent. De entree voor de watervallen is inbegrepen en u kunt zoveel tijd besteden aan het bekijken van de watervallen en het verkennen van het omliggende regenwoud als u wilt. Er is tevens voldoende tijd om een dorpje of een souvenirmarkt te bezoeken. Een spectaculaire excursie (optioneel) behoort ook tot de mogelijkheden zoals een boottocht op de Zambezi rivier, wildwatervaren of bungeejumpen. U dineert beide avonden in een lokaal restaurant (op eigen kosten). U verblijft twee nachten in een centraal gelegen lodge in Victoria Falls. (Dag 20: O,L, dag 21: O)

Dag
22

Victoria Falls – Hwange National Park

Terug naar de wildernis! U rijdt naar Hwange National Park, het grootste nationale park van Zimbabwe. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit acaciabossen, grasland en zandvlaktes, die vanuit de Kalahari woestijn in Botswana naar Hwange zijn gewaaid. U maakt een game-drive in een open safarivoertuig, onder begeleiding van lokale rangers. In dit park leven enorme kuddes olifanten en buffels. Maar ook ziet u hier leeuwen en wellicht zelfs de zeldzame wilde honden. Vanwege het droge klimaat en het ontbreken van grote rivieren in het park, zijn er vele aangelegde drinkplaatsen in het park, die het wild het hele jaar door van water voorzien. (O,L,D)

Dag
23

Hwange National Park – Matobo

Via Bulawayo met de bijzondere brede straten rijdt u naar Matobo National Park. Het park ligt in een landschap met bijzondere rotsformaties; de rood getinte granieten rotsen, die op elkaar balanceren en spectaculaire vormen creëren. De rotsformaties zijn adembenemend en liggen verspreid in het landschap. U vindt hier onder andere World’s View met het graf van Cecil John Rhodes, grondlegger van Zimbabwe. Tevens is het park leefgebied van vele diersoorten, waaronder neushoorns, wildebeesten, luipaarden, hyena’s, cheetahs en nijlpaarden. In het park is ook een groot aantal prehistorische rotsschilderingen van de bosjesmannen te zien. In de middag maakt u een game-drive in een open safarivoertuig door het nationale park. Eenmaal in de bush gaat u samen met een ranger te voet verder. U gaat op zoek naar neushoorns. U kampeert aan de voet van de granieten rotsen van Matobo Hills. (O,L,D)

Dag
24

Matobo – Limpopo

Vandaag gaat u de grens met Botswana over, waar u voor de laatste keer kampeert in Stevensford Game Reserve. Dit reservaat is gelegen in de provincie Limpopo aan de gelijknamige rivier. Na aankomst is er tijd voor een wandeling langs de rivier. Ontspannen kunt u genieten van de prachtige uitzichten, de kleuren en geuren van de Afrikaanse bush. Wellicht spot u nog wat wild! (O,L,D)

Dag
25-26

Limpopo – Johannesburg – Amsterdam

U rijdt terug naar Zuid-Afrika. Via het mooie Waterberg gebied arriveert u in Johannesburg en wordt u naar de luchthaven gebracht. Uw prachtige safari is ten einde. Op dag 26 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 25: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany