vanaf € 1128,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Internationale groep met Engelssprekende begeleiding
Verblijf in uitstekende middenklasse accommodaties
Exclusief vliegreis. Onze Afrika specialisten geven u graag advies over de mogelijkheden

Dag tot dag

 

Dag
1

Port Elizabeth – Knysna

Na aankomst op de luchthaven van Port Elizabeth begint een fraaie rit langs de welbekende Tuinroute. Het landschap is zeer afwisselend, met glooiende heuvels, kristalheldere riviertjes, spectaculaire baaien en uitgestrekte wouden. U bezoekt het Tsitsikamma National Park en de monding van de Storms rivier. U vervolgt de reis naar Knysna. U verblijft twee nachten in Knysna. Deze karakteristieke kustplaats is bekend vanwege de prachtige lagune. De middag is ter vrije besteding.

Dag
2

Knysna

Vandaag maakt u een excursie. Na het ontbijt reist u naar de magische Knysna bossen. U hoort de geschiedenis van de houthakkers die in de bossen werkten, de olifanten die met uitsterven werden bedreigd en de ontdekking van goud. U bezoekt het Dalene Matthee Big Tree Memorial. Deze enorme boom van meer dan 880 jaar is vernoemd naar Matthee, de bekendste auteur van vier boeken over het bos. Geniet van een heerlijke lunch in de Diepwalle Tea Garden. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan het Forest Legends museum. Hier ziet u gereedschappen en huishoudelijke artikelen die door de houthakkers werden gebruikt, de stoommachine Old Suzie, waarmee stroom werd opgewekt, en het statige Old Forester’s House, de thuisbasis van boswachter David Ernest Hutchins, die als eerste het bos op een duurzame manier beheerde. (O,L,D)

Dag
3

Knysna – Oudtshoorn

Na het ontbijt verlaat u Knysna. U rijdt via de prachtige Outeniqua pas naar Oudtshoorn, de verenhoofdstad van de wereld. Oudtshoorn is gelegen in de Kleine Karoo tussen de Swartberg en de Outeniqua Mountains. U bezoekt een struisvogelboerderij en de opmerkelijke kalksteenformaties van de Cango Caves. Dit grootste grottenstelsel in Zuid-Afrika is een must voor adrenaline zoekers. Overnachting in Oudtshoorn. (O,L)

Oudsthoorn is het centrum van de wereld voor de struisvogelfokkerij

Dag
4

Oudtshoorn – Kaapstad

In de ochtend kunt u voor het ontbijt optioneel een tour naar de stokstaartjes maken. U ziet hoe ze bij zonsopkomst uit hun holen komen en met hun dagelijkse zoektocht naar voedsel starten; een aantal stokstaartjes blijft kaarsrecht op de uitkijk staan. Na het ontbijt rijdt u door de Kleine Karoo en maakt een stop in Barrydale waar u een school bezoekt. U maakt kennis met de leraren en scholieren. Vervolgens rijdt u via Montagu naar Kaapstad, waar u drie nachten verblijft. (O)

Dag
5

Kaapstad: Kaaps Schiereiland

De dagtour naar het Kaaps schiereiland start vroeg in de ochtend. Via de luxe wijken Clifton, Camps Bay en Llandudno rijdt u naar Hout Bay, waar u optioneel een cruise naar Seal Island kunt maken. U rijdt over de schitterende route Chapman’s Peak Drive en stopt onderweg voor lunch (op eigen kosten). Vervolgens bereikt u het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Op de terugweg bezoekt u optioneel de pinguïns bij Boulders Beach en het plaatsje Simon’s Town. (O)

Chapmans Peak is een van de mooiste autoroutes van Zuid-Afrika

Dag
6

Kaapstad: Wijngebied

Tussen 08.00 uur en 09.00 uur wordt u opgehaald. Het befaamde wijngebied mag natuurlijk tijdens uw verblijf aan Kaapstad niet ontbreken. U bezoekt het pittoreske plaatsje Franschhoek en ziet het indrukwekkende Huguenot monument en geniet hier van een heerlijke lunch (niet inbegrepen). Vervolgens rijdt u over de Helshoogte pas naar Stellenbosch, waar u tijd heeft om een wandelingetje door het gezellige centrum te maken. Natuurlijk bezoekt u ook twee verschillende wijngaarden waar u tevens de wijnen mag proeven en kopen. Rond 17.30 uur keert u terug in Kaapstad. (O)

Dag
7

Kaapstad

Deze laatste dag kunt u Kaapstad op eigen gelegenheid verkennen. Optioneel kunt u een dagkamer reserveren. In de avond transfer naar de luchthaven van Kaapstad en is uw reis ten einde. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany