vanaf € 1568,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prachtige route door Nieuw-Zeeland
Bekende en onbekende gebieden
Verblijf in middenklasse accommodaties
Tip: GO Rentals heeft verlaagde autohuur tarieven voor de route Christchurch-Auckland
Gratis wegenatlas

Dag tot dag

 

Dag
1

Christchurch

U begint uw rondreis in Christchurch. Een aanrader is een wandeltour door deze stad te maken. U ziet hoe men nog altijd de stad aan het wederopbouwen is na de aardbeving van februari 2011.

Dag
2-3

Christchurch – Dunedin (361 km)

Vanuit Christchurch rijdt u naar Dunedin. U kunt stops maken in Oamaru met de vele koloniale gebouwen en bij de bijzondere Moeraki Boulders op het strand. Vanuit Dunedin is het Otago Peninsula een bezoek waard. Hier ziet u schitterende strandjes, een albatroskolonie en pinguïns.

Dag
4

Dunedin – The Catlins (179 km)

The Catlins is een afgelegen gebied met mooie baaien, bossen en watervallen. U kunt hier wandelingen maken door de bossen naar diverse watervallen, verlaten stranden bezoeken en steile kliffen, groene heuvels met schapen zien en een stop maken bij Nugget Point en Slope Point (het zuidelijkste puntje van het Zuidereiland). Een van de hoogtepunten is de Cathedral Cave, een enorme grot aan het strand van 100 meter diep uitgesleten voor de golven van de zee, alleen te bezoeken bij laagwater. Ook typerend voor dit gebied zijn de ‘windswept’ bomen; bomen die door de constante wind aan één kant kaal zijn en scheef hangen.

Dag
5-6

The Catlins – Stewart Island (104 km)

Per ferry vaart u naar Stewart Island. Meer dan 85% van het eiland is nationaal park. Oban beschikt verder over een aantal restaurants, een tours office, bioscoopje en informatiecentrum over het nationale park. Op het eiland zijn vele activiteiten te ondernemen: wandelen op een van de vele tracks, een tour naar Ulva Island, een kiwi spot tour in de avond, auto- en scooterhuur.

Dag
7-8

Stewart Island – Te Anau (185 km)

Terug op het vasteland rijdt u naar Te Anau, waar u een dagexcursie inclusief cruise naar Milford of Doubtful Sound in Fiordland National Park kunt maken. Fiordland National Park is een van ’s werelds grootste nationale parken en een ‘must’ tijdens uw reis in Nieuw-Zeeland. Hier laat de natuur zich van haar indrukwekkendste kant zien met enorme watervallen, verlaten fjorden en ondoordringbare regenwouden. Tijdens de cruises kunt u genieten van de natuur. Wellicht ziet u zeehonden en dolfijnen.

Dag
9-10

Te Anau – Wanaka (226 km)

Op weg naar Wanaka kunt u een stop maken in Queenstown gelegen aan het enorme Lake Wakatipu en met als achtergrond The Remarkables. Wanaka is schitterend gelegen aan het gelijknamige meer. Ook hier zijn voldoende activiteiten te ondernemen zoals: jetboaten of een begeleide wandeling naar de Rob Roy gletsjer.

Dag
11

Wanaka – Franz Josef Glacier (286 km)

Via de Haast pas komt u bij de ruige westkust. De omgeving van de Franz Josef Glacier is een waar natuurparadijs. Een aanrader is hier een avontuurlijk heli-hike te maken.

Dag
12

Franz Josef Glacier – Punakaiki (217 km)

U riijdt verder in noordelijke richting. Onderweg kunt u een stop maken in Hokitika, bekend om de groene jade. Bij Punakaiki ligt de bijzondere rotsformatie Pancake Rocks, prachtig bij zonsondergang.

Dag
13-14

Punakaiki – Abel Tasman NP (281 km)

U rijdt door het ongerepte binnenland naar Abel Tasman National Park. U kunt dit park met de vele baaien te voet of per kajak verkennen. Zo kunt u de watertaxi nemen naar Tonga Bay en van daaruit wandelen naar Torrent Bay om vervolgens met de watertaxi weer terug te keren. U kunt ook heerlijk relaxen op het strand van Kaiteriteri.

Dag
15

Abel Tasman NP – Wellington (197 km en ferry-overtocht)

U vaart per ferry van Picton naar Wellington op het Noordereiland. De overtocht duurt ca. 3 uur en u vaart door de mooie Marlborough Sounds. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en beschikt over veel restaurants en het interessante Te Papa museum. Het centrum is eenvoudig te voet te verkennen.

Dag
16-17

Wellington – Napier (322 km)

Daarna vervolgt u uw weg naar het wijngebied Hawke’s Bay waar Napier ligt, bekend als de ‘Art Deco Capital’ van Nieuw-Zeeland. U kunt hier een wijnboerderij bezoeken. Ook zijn hier fietsen te huur waarmee u diverse fietsroutes kunt afleggen, o.a. ook door het wijngebied.

Dag
18

Napier – Gisborne (214 km)

Een korte rit brengt u naar Gisborne, een stad met veel Maori cultuur en de plek waar als eerste de zon opkomt in Nieuw-Zeeland.

Dag
19

Gisborne – Whakatane (185 km)

Whakatane ligt in de Bay of Plenty regio, bekend om de mooie stranden, het kiwifruit en het vulkanische White Island. Dit eiland kunt u vanuit Whakatane tijdens een excursie bezoeken.

Dag
20-21

Whakatane – Rotorua (86 km)

Rotorua is het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland en ook de Maori cultuur is hier goed te ervaren. Een bezoek aan de geisers, borrelende modderpoelen en een culturele show is zeker de moeite waard.

Dag
22-23

Rotorua – Auckland (228 km)

De reis eindigt in Auckland, de ‘City of Sails’. Maak hier bijvoorbeeld een zeiltocht door de haven of bezoek de kleurrijke wijk Parnell. Op dag 23 levert u uw huurauto in op de luchthaven van Auckland.

 

 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.