vanaf € 2204,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Inclusief TranzAlpine en Coastal Pacific treinreizen en diverse excursies
Verblijf in middenklasse accommodaties
Aantal bustrajecten met Engelssprekende gids
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Auckland

Na aankomst op de luchthaven van Auckland wordt u naar uw hotel gebracht per shuttlebus. Auckland wordt ook wel de ‘City of Sails’ genoemd. Een aanrader is een zeiltocht door het enorme havengebied met de vele eilanden; het geeft u een goede indruk van de unieke locatie.

Dag
3-4

Auckland – Paihia

De Great Sights bus haalt u op bij uw hotel en vervolgens rijdt u over de Harbour Bridge in noordelijke richting naar Paihia in de Bay of Islands. Onderweg krijgt u informatie over de omgeving. Na aankomst bezoekt u het historische Waitangi Treaty House en vervolgens maakt u een boottocht door de Bay of Islands en ziet u o.a. de beroemde ‘Hole in the Rock’. De Bay of Islands is een beschutte baai met maar liefst 144 eilandjes,.

Dag
5

Paihia – Auckland

Per Great Sights bus gaat u terug naar Auckland. U wordt bij uw hotel afgezet. Wij raden u aan een kijkje te nemen bij de gezellige Viaduct Harbour.

Dag
6-7

Auckland – Rotorua

Per Great Sights bus rijdt u naar Rotorua, de transfer vanaf uw hotel is wederom inbegrepen. Onderweg bezoekt u de beroemde Waitomo Caves en maakt u een wandeling en boottochtje door deze grotten. Ook krijgt u een rondleiding bij de filmlocatie van de Hobbit. Rotorua is het centrum van het geothermische gebied. In het Whakarewarewa Thermal Reserve kunt u een wandeling maken langs borrelende modderpoelen en spuitende geisers, waaronder de Pohutu geiser.

Dag
8

Rotorua – Napier

U gaat op eigen gelegenheid naar de busstop van Intercity Coachlines. Deze bus brengt u naar de busstop in Napier, waar u een wandeling door deze ‘Art Deco’ stad kunt maken.  Napier ligt in het bekende wijngebied Hawke’s Bay. Geniet in een van de gezellige bars van een heerlijke wijn.

Dag
9-10

Napier – Wellington

Vertrek vanaf de busstop in Napier voor de busrit naar Wellington. Na aankomst gaat u zelf naar uw hotel. In Wellington is een bezoek aan het Te Papa Museum een aanrader. Dit nationale museum van Nieuw-Zeeland biedt veel interessante tentoonstellingen. U kunt ook een wandeltour door de stad maken of de Weta Cave workshop waar de creaties uit diverse films zoals de Hobbit gemaakt worden bezoeken. Tevens is er in Wellington een ruime keuze aan restaurants en cafés, art galleries en winkels. Downtown Wellington en de waterfront zijn eenvoudig te voet te verkennen.

Dag
11

Wellington – Kaikoura

Er is een transfer voor u geregeld van uw hotel naar de haven. Per ferry vaart u naar het Zuidereiland, waar u aansluitend per Coastal Pacific trein naar Kaikoura rijdt. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten. In Kaikoura kunt u tijdens een boottocht op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen.

Dag
12

Kaikoura – Christchurch

Per trein gaat u verder naar Christchurch. Na aankomst op het treinstation wordt u naar uw hotel gebracht. In het centrum van stad ziet u hoe men met de wederopbouw vordert, na de aardbeving in 2011.

Dag
13-14

Christchurch – Franz Josef Glacier

U wordt van uw hotel naar het treinstation gebracht. Per TranzAlpine rijdt u door de schitterende Southern Alps naar Greymouth aan de westkust. Het is een spectaculaire rit die als hoogste punt de bekende Arthur’s Pass heeft. In Greymouth vertrekt de Great Sights bus vanaf het treinstation. U rijdt langs de ruige westkust naar Franz Josef, bekend vanwege de gelijknamige gletsjer, waar u bij uw hotel wordt afgezet. U kunt hier een avontuurlijke heli-hike maken.

Dag
15-16

Franz Josef Glacier – Queenstown

De Great Sights bus haalt u vandaag bij uw hotel op. Na een lange busrit komt u aan in Queenstown, de ‘Adventure Capital’ en u wordt bij uw hotel afgezet. U kunt vanuit Queenstown bungyjumpen, een wijngaard bezoeken of zelfs de dagtour naar Milford Sound maken. Maak een wandeling door de gezellige straatjes met vele winkels of een rit in de Skyline Gondola naar het uitzichtpunt Bob’s Peak.

Dag
17

Queenstown – Christchurch

De Great Sights bus haalt u vandaag bij uw hotel op. Tijdens de laatste etappe van uw reis rijdt u per bus over de Lindis pas naar Mount Cook, waar u optioneel een rondvlucht kunt maken. U ziet het bekende kerkje bij het helderblauwe Lake Tekapo en komt aan het eind van de dag in Christchurch aan. U wordt naar het hotel gebracht, waar u een nacht verblijft. U kunt een wandeling maken door Hagley Park of langs de Avon River. 

Dag
18

Christchurch

Helaas is uw rondreis ten einde. U wordt naar de luchthaven van Christchurch gebracht. 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.