Bestseller
vanaf € 2355,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke route per 4WD
Afgelegen en ongerepte natuurgebieden
Ervaring met 4WD rijden niet noodzakelijk
Gedetailleerde routebeschrijving
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Gratis wegenatlas
Tevens is deze reis als 18-daagse rondreis te maken. De 18-daagse rondreis is identiek aan de hier beschreven 22-daagse rondreis, echter exclusief dag 2 t/m dag 5. Na dag 1 volgt u de reis vanaf dag 6

Dag tot dag

Dag
1

Auckland

Na aankomst in Auckland wordt u verwelkomd en neemt u de uitgebreide reis- en routebeschrijving in ontvangst. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting. U kunt er voor kiezen om bij te komen van de reis of maak nog een ontspannende wandeling langs de haven van Auckland.

Dag
2

Auckland – Omapere (290 km)

U haalt uw 4WD huurauto op en rijdt in noordelijke richting naar Muriwai Beach voor een bezoek aan de Jan van Genten kolonie. De vogels leven in grote aantallen op de rotsen langs de kust. Een bijzonder gezicht! Wij adviseren u op weg naar het Waipoua Kauri Forest een bezoek te brengen aan het Kauri Museum in Matakohe en een stop te maken bij de grootste Kauri boom ter wereld, de Tane Mahuta. U overnacht aan de kust in Omapere. ’s Avonds kunt u een begeleide Maori tour naar de Kauri bomen maken. Zo leert u meer over de betekenis van deze boom voor de Maori’s. 

Dag
3-4

Omapere – Paihia (215 km)

U gaat met een kleine veerboot van Rawene de Hokianga Harbour door en komt aan in het subtropische noorden. Indien de tijd het toelaat kunt u een rit naar Cape Reinga maken, het uiterste noordelijke punt van Nieuw-Zeeland. Vanaf hier heeft u een oneindig mooi uitzicht op zee. De route wordt vervolgd naar de Bay of Islands. Onderweg komt u langs kleine vissersdorpjes en mooie stranden. U rijdt voornamelijk over smalle, onverharde wegen. De Bay of Islands is een beschutte baai met 144 eilandjes; hier zijn voldoende excursies te maken gedurende de komende twee dagen. U kunt o.a. een cruise maken, zwemmen met dolfijnen, zeilen of kajakken. Een bezoek aan het historische Treaty House in Waitangi is ook een aanrader. Twee overnachtingen in Paihia.

Dag
5

Paihia – Auckland (250 km)

Via de oostkust van Northland rijdt u langs prachtige stranden en verlaten baaien. ’s Middags arriveert u in Auckland voor de overnachting. Vanaf Mount Eden of Bastion Point heeft u een prachtig uitzicht op de skyline. Vergeet uw camera dus niet mee te nemen. Een tochtje per ferry naar de buitenwijk Devonport is ook een aanrader. Typerend voor deze wijk zijn de gebouwen in Victoriaanse stijl. In de avond kunt u heerlijk dineren bij een van de restaurants bij Viaduct Harbour.

Dag
6

Auckland – Coromandel (260 km)

U rijdt vandaag langs de westkust van het Coromandel schiereiland. U kunt een stop maken in Coromandel Town om te winkelen of te lunchen. Onderweg naar Tairua of Whitianga, waar u overnacht, kunt u Cathedral Cove en Hot Water Beach bezoeken, waar warmwaterbronnen opborrelen uit het zand. Wanneer het eb is, kunt u hier een eigen thermaal badje graven! Cathedral Cove, een mooie rotsformatie gelegen bij de een van de mooiste baaien van het land, kunt u niet aan u voorbij laten gaan. Na een wandeling vanaf Hahei Beach bereikt u dit natuurwonder. In Tairua kunt u golfen, kajakken of heerlijk relaxen op het strand. Een wandeling naar de top van Mount Paku wordt beloond met een mooi uitzicht.

Dag
7

Coromandel – Rotorua (215 km)

Op weg naar het zuiden rijdt u onder andere door de regio Bay of Plenty, waar het belangrijkste exportproduct kiwifruit is. Een leuke stop is bij Te Puke, waar u in het bezoekerscentrum en tijdens een rondleiding alles te weten komt over de kiwi. U eindigt vandaag in Rotorua, gelegen in het geothermische centrum van het Noordereiland. Een must om te bezoeken is het Whakarewarewa Thermal Reserve, waar tevens het Maori Arts and Crafts Centre is gevestigd. U verblijft twee nachten in Rotorua. Wij raden u aan om ’s avonds een Maori show inclusief Hangi bij te wonen. Tijdens deze avond maakt u kennis met de tradities en gebruiken van de Maori’s en tevens geniet u van een op traditionele wijze bereid Maori diner.

Dag
8

Rotorua

Rotorua is een regio met prachtige landschappen. De hele dag heeft u de tijd om deze bijzondere omgeving nader te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld Wai-O-Tapu Thermal Wonderland bezoeken. In de omgeving van Rotorua liggen vele schitterende meren; hier kunt u een cruise maken en tevens wandelen. In de avond biedt de Polynesian Spa de mogelijkheid om even heerlijk te relaxen. Een goed moment om even op adem te komen.

Dag
9

Rotorua – Napier (320 km)

Vandaag vertrekt u richting Napier, waar u overnacht. De onverharde wegen van Te Urewera National Park zijn een van de hoogtepunten van uw reis. U rijdt comfortabel met uw 4WD door eeuwenoude regenwouden en heeft een prachtig uitzicht op het afgelegen Lake Waikaremoana. U komt aan in Napier, de ‘Art Deco Capital’ van Nieuw-Zeeland. De stad werd in 1931 getroffen door een zware aardbeving en werd opgebouwd in de bijzondere bouwstijl Art Deco. Een wandeling door het centrum geeft u een goede indruk van de geschiedenis van Napier. Mocht u weer de natuur in willen, in de omgeving zijn vele wijngaarden met wijnboerderijen. Proef hier de lekkere wijnen van Nieuw-Zeeland en neem een flesje mee naar huis.

Dag
10

Napier – Tongariro National Park (190 km)

Vandaag staat u weer een prachtige, afgelegen en avontuurlijke route te wachten. U rijdt over deels onverharde wegen door uitgestrekte landbouwgebieden en bossen en ziet een van de grootste ‘sheep stations’ van Nieuw-Zeeland. U overnacht aan de voet van Mount Ruapehu in Tongariro National Park. Het park beslaat 796 km² en heeft drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Ngauruhoe en Mount Tongariro. De vulkaan Ngauruhoe diende als decor voor Mount Doom in de film Lord of the Rings. Het park is verder bekend om zijn goede ski- en wandelmogelijkheden. In de middag kunt u een wandeling maken.

Dag
11

Tongariro National Park – Wellington (315 km)

Via de oude Whanganui River Road langs de Wanganui River rijdt u door een van de fraaiste gebieden van het Noordereiland. Via de bochtige, grotendeels onverharde weg komt u in dorpjes met fraaie namen zoals Pipiriki. U eindigt de dag in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, waar u overnacht. Wellington is een levendige stad; wij raden u aan een stadstour te maken. Wandel langs de haven en breng een bezoek aan Te Papa, het nationale museum van Nieuw-Zeeland. In de avond kunt dineren in een van de vele restaurants en neem een drankje in een gezellige wijnbar.

Dag
12

Wellington – St. Arnaud (140 km)

Afhankelijk van de autoverhuurmaatschappij neemt u de auto mee op de ferry (bij GO Rentals) of u levert de auto in (bij Budget). Vervolgens maakt u de oversteek naar het Zuidereiland. De overtocht door de prachtige Marlborough Sound is een van de hoogtepunten van uw reis. Marlborough Sound kan worden samengevat als een gebied vol met schitterende waterwegen en (schier)eilandjes. Na de ferry overtocht komt u aan in Picton. U vervolgt uw rondreis direct of nadat u uw andere 4WD huurauto heeft opgehaald en rijdt naar de Queen Charlotte Drive. Deze route kronkelt langs de kust en biedt verschillende mooie uitzichten. Vervolgens gaat u naar het Nelson Lakes National Park; groene beboste bergtoppen is wat u hier te wachten staat. U overnacht in St. Arnaud, aan de oevers van Lake Rotoiti.

Dag
13

St. Arnaud – Hanmer Springs (250 km)

Via Murchison rijdt u door een gebied dat alleen toegankelijk is met een terreinwagen. U rijdt door prachtige regenwouden en langs schitterende bergriviertjes. Via de Lewis Pass rijdt u naar Hanmer Springs. Hier kunt u zich ontspannen in de warme, rustgevende minerale bronnen. Bent u liever actief bezig, ga dan fietsen of wandelen in de mooie omgeving. De echte avonturiers kunnen bungyjumpen!

Dag
14

Hanmer Springs – Kaikoura (135 km)

De route over de Inland Road, vooral geschikt voor 4WD’s, brengt u naar Kaikoura. Kaikoura is mooi gelegen aan zee. De belangrijkste attractie hier is whale watching. Dit is hier het hele jaar mogelijk, wat Kaikoura uniek maakt. Vanuit een boot kunt u de reusachtige walvissen van zeer dichtbij waarnemen en fotograferen. Daarnaast treft u hier dolfijnen en grote kolonies zeehonden aan. In de restaurants in Kaikoura kunt u genieten van heerlijke lokale visspecialiteiten.

Dag
15

Kaikoura – Mt. Hutt (275 km)

Langs de kust rijdt u naar Christchurch, de meest Engelse stad buiten Engeland. U kunt een wandeling maken door Hagley Park of langs de Avon River. Een andere tip is om een wandeling te maken door het centrum. U ziet hoe men nog altijd de stad aan het wederopbouwen is na de aardbeving van februari 2011. Vervolgens rijdt u door de Canterbury Plains naar Mt. Hutt, gelegen aan de voet van de Southern Alps. Deze bergketen strekt zich uit van noord naar zuid.

Dag
16

Mt. Hutt – Kurow (235 km)

Op uw weg verder zuidwaarts maakt u een stop bij Lake Tekapo, een prachtig helderblauw gekleurd meer. Facultatief kunt u hier met een vliegtuigje een fraaie rondvlucht maken over Mt. Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Volg goed de instructies voor de route door een afgelegen vallei met een glooiend heuvellandschap bedekt met Tussock gras. U rijdt over een oude bergpas naar uw overnachtingsadres in een historisch hotel.

Dag
17

Kurow – Queenstown (350 km)

Vandaag gaat u richting Queenstown. U rijdt door Central Otago, het hart van het land van de goudgravers. Ruim 100 jaar geleden was hier het hoogtepunt van de Nieuw-Zeelandse ‘goldrush’. Hier en daar treft u nog sporen aan uit dit interessante verleden, zoals het plaatsje St. Bathans dat uit een paar historische huizen en een pub bestaat. U volgt de afgelegen route naar Wakatipu Basin en arriveert in Queenstown waar u de komende twee nachten verblijft.

Dag
18

Queenstown

De gehele dag is ter vrije besteding. Queenstown, de ‘Adventure Capital of New Zealand’, biedt vele sportieve activiteiten. Wat te denken van het ultieme bungyjumpen of per jetboat een spectaculaire tocht maken over de rivier. Een dagtrip naar het Fiordland National Park, waar Milford en Doubtful Sound gelegen zijn, naar het goudmijnstadje Arrowtown of gewoon genieten van de vele winkels en restaurantjes in deze stad behoren tot de vele mogelijkheden.

Dag
19

Queenstown – Franz Josef Glacier (360 km)

U rijdt via de Crown Range, Nieuw-Zeeland’s hoogst gelegen weg, naar Wanaka. Vanaf hier gaat u de Southern Alps over via de Haast Pass, een bochtige weg naar de westkust. U zult versteld staan van het ongerepte natuurparadijs. In het Westland National Park liggen gletsjers, regenwoud en de kust dicht bij elkaar. Een wandeling naar Monro Beach vanaf Lake Moeraki raden wij u zeker aan. In de maanden oktober t/m december heeft u hier de kans om dolfijnen en pinguïns te zien spelen. Overnachting in Franz Josef Glacier.

Dag
20

Franz Josef Glacier – Hokitika/Greymouth (134 km/173 km)

In de ochtend kunt u de omgeving van de Franz Josef Glacier verder verkennen. Ook hier zijn vele excursies te maken. Zo kunt u onder begeleiding van een gids een avontuurlijke wandeling op de gletsjer maken, of een helikoptervlucht boven het gebied maken. Geniet van waanzinnige uitzichten vanuit de lucht. In de loop van de dag rijdt u naar uw overnachtingsadres in Hokitika of Greymouth. Onderweg kunt u kajakken door een lagune aan de kust bij Okarito of een jetboat tour naar een zeldzame vogelkolonie bij Whataroa maken. Hokitika is het jade centrum van het land; bezoek een workshop en zie hoe men de jade bewerkt tot een mooi kunstwerkje.

Dag
21

Hokitika/Greymouth – Christchurch (248 km/244 km)

In de ochtend kunt u een tocht naar de Pancake Rocks bij Punakaiki maken. Bij vloed schiet het water vaak meters hoog uit de Blowholes. U kunt ook via Lake Brunner direct doorrijden naar Arthur’s Pass voor uw laatste oversteek door de Alpen. Evenwijdig aan de bekende TranzAlpine treinroute rijdt u richting Christchurch voor uw laatste overnachting.

Dag
22

Christchurch

Na het inleveren van uw 4WD is aan deze avontuurlijke rondreis helaas een einde gekomen.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany