vanaf € 485,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is gebaseerd op een reisduur van 17 dagen hetgeen wij voor een camperreis in Nieuw-Zeeland als minimum adviseren. De prijs geldt ter indicatie voor de gereserveerde campings
Bepaal zelf de route. Onze Nieuw-Zeeland-specialisten geven u advies over uw reisplan. Vliegreis, kampeerplaatsen, eventuele hotels en camperhuur worden door ons geboekt
Goed te combineren met excursies, wij geven u graag advies
Komt de route die u heeft bedacht overeen met onze bestaande camperrondreis (eventueel met extra nachten), dan offreren wij u de bestaande camperrondreis
Minimaal vijf dagen
Voor het samenstellen van uw reis berekenen wij € 40 administratiekosten per boeking

Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om per camper te ontdekken. De wegen en bewegwijzering zijn van uitstekende kwaliteit en aan het links rijden raakt u snel gewend. U kunt een bestaande camperrondreis boeken, maar ook zelf een route bedenken. Wij maken graag een offerte op maat voor de reis die u zelf heeft bedacht. Hierbij kunt u kiezen uit diverse verhuurmaatschappijen. Indien gewenst reserveren wij voor u de campings. Voor het rijden met een camper volstaat een geldig Nederlands rijbewijs B.

Zelf uw route uitstippelen

Wilt u zelf uw camperreis door Nieuw-Zeeland uitstippelen? Gebruikt u dan onderstaande afstandentabellen om uw route te bepalen. Hierbij is het nuttig om te weten dat het bij een vliegreis niet noodzakelijk is om voor aankomst en vertrek dezelfde luchthaven te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld naar Auckland vliegen en vanuit Christchurch naar huis reizen. Zo kunt u de reistijd in Nieuw-Zeeland maximaal benutten. Met de camper maakt u dan gebruik van een zogenaamd ‘one-way’ tarief. Hiervoor worden soms kosten in rekening gebracht, omdat u de camper in een andere plaats inlevert dan waar deze is opgehaald. Onze Nieuw-Zeeland-specialisten geven u graag suggesties voor de route. Zij maken vervolgens een offerte op maat met de vluchten, route en camper die u heeft geselecteerd. 

Wat is een goede reisduur?

Wij adviseren u per dag maximaal 250 kilometer af te leggen. Zo kunt u onderweg voldoende stops maken en optimaal van uw vakantie genieten. Maak uw reisplan dus vooral niet te ambitieus. De natuur van Nieuw-Zeeland is namelijk zo overweldigend mooi, dat u de tijd moet nemen om daarvan te genieten. Evengoed is het soms nodig om af en toe een grotere afstand te overbruggen. Last u daarom voldoende rustdagen in.

Kampeerplaatsen reserveren

Met een camper kunt u op de bonnefooi het land ontdekken. Voor liefhebbers is dit de ultieme manier van reizen. Deze reizigers kunnen bij ons hun vliegtickets en een camper boeken. Gaat u liever op reis zonder tijd te verliezen aan het zoeken naar kampeerplekken? Voor u reserveren wij vooraf alle kampeerplekken! Vooral in het hoogseizoen is dit een uitkomst. De lokale bevolking trekt er in die maanden namelijk ook graag op uit met de camper. Met name in de weekends kan het daarom druk zijn in en rond de nationale parken. 

Soorten campings

In Nieuw-Zeeland zijn vele campings aangesloten bij een organisatie zoals Top 10 Holiday Parks, Family Parks en Kiwi Holiday Parks. Deze campings bieden over het algemeen faciliteiten zoals kookgelegenheid, een winkel, wasmachines en -drogers. Ook een zwembad en kinderspeeltuin zijn vaak aanwezig. Het niveau van de voorzieningen varieert echter per locatie.

Een DOC Campsite is een camping in het beheer van het Department of Conservation, ofwel DOC. Deze overheidsorganisatie is het beste te vergelijken met Staatsbosbeheer. Naast het beheer van de natuur verzorgt het DOC ongeveer 250 campings. Deze campings liggen door heel Nieuw-Zeeland verspreid op prachtige plekken in of nabij een natuurgebied. Zo kunt u tijdens de hele reis gebruikmaken van DOC-campings.

Tenslotte is vrij kamperen in de natuur toegestaan, mits u reist met een camper die gecertificeerd zelfvoorzienend is. Dit betekent eigenlijk dat er geen vloeistof uit de camper mag lopen en dat u sanitaire voorzieningen in de camper hebt. Het belangrijkste is dat er dus geen afval wordt gedumpt in de natuur/nationale parken. Als het ergens niet is toegestaan, staat dit aangegeven.

Verhuurmaatschappijen

In Nieuw-Zeeland kunt u kiezen uit diverse gerenommeerde verhuurmaatschappijen. Elke verhuurder heeft een jarenlange staat van dienst en wordt al jaren door onze reizigers geboekt. De verhuurders werken met zogenaamde flextarieven. Deze zijn gebaseerd op vraag en aanbod en wijzigen regelmatig. De beste tarieven en kortingen gelden wanneer u vroeg boekt. Wij adviseren u daarom om uw camper ruim van tevoren te boeken.

Soorten campers

Er zijn diverse soorten campers. Een zogenaamd Motorhome heeft een doorgang van de bestuurderscabine naar het woongedeelte. Bij de compactere Camper Van is deze doorgang wat smaller. In alle voertuigen mogen evenveel passagiers worden vervoerd als er veiligheidsgordels in het voertuig zijn.

Overtocht per ferry

Bij een combinatie van het Noorder- en Zuidereiland vaart u in ongeveer drie uur van Wellington naar het schilderachtige havenstadje Picton, of vice versa. U steekt de Cook Strait over en vaart bij het Zuidereiland langs de prachtige fjorden, eilanden en baaien van de Marlborough Sounds, een maritiem park met een oppervlakte van 960 vierkante kilometer. Vanwege dit traject is de overtocht per ferry ook een zeer aantrekkelijk onderdeel van uw reis door Nieuw-Zeeland. Bij alle verhuurmaatschappijen neemt u de camper mee op de ferry.

Excursies en bouwstenen

Om uw rondreis door Nieuw-Zeeland zo compleet mogelijk te maken, adviseren wij u graag over de bouwstenen en excursies die u in de route kunt opnemen. Een selectie vindt u op onze website. Zo kunt u voor vertrek vanuit Nederland een meerdaagse cruise door de Milford en Doubtful Sound in Fiordland National Park reserveren. Ook de bouwstenen naar The Bay of Islands van het Noordereiland en het Abel Tasman National Park op het Zuidereiland zijn aanraders.

Nieuw-Zeeland is uniek in het enorme aanbod aan buitensporten. U kunt er fantastisch fietsen, wandelen, kajakken, raften en tochten per jetboat of helikopter maken. Bouwt u in uw reisplan voldoende tijd in voor deze outdoor activiteiten. Populair op het Zuidereiland zijn New Zealand Hiking in Fiordland of Mount Cook National Park, Kaikoura Whalewatching en de excursies naar de Fox Glacier.

Uiteraard is ook hier ons aanbod uitgebreider dan wij kunnen publiceren. Dus heeft u een speciale wens? Leg het ons voor. Wij zijn gespecialiseerd in verre reizen op maat. Wij helpen u graag om uw bijzondere reiswens te realiseren.

Hoe werkt het?

U bepaalt uw reisdata en route. Bij voorkeur heeft u met de data enige speling, zodat wij uw vliegreis op de voordeligste datum kunnen boeken. Tevens geeft u aan hoeveel nachten u in elke plaats wilt kamperen. Wij maken vervolgens een offerte waarin de vliegtickets, gereserveerde campings en camperhuur zijn opgenomen.

Voor uw camperhuur kunnen wij een suggestie doen, maar u kunt uiteraard ook zelf een type bepalen. Dit type nemen wij dan op in uw offerte. Heeft u zelf al vliegtickets geboekt? Dan verzorgen wij graag voor u de camper en de gereserveerde campings.

Meer weten over reizen per camper?

Op de pagina veelgestelde vragen vindt u meer informatie over het reizen per camper.

Liever een bestaande route?

Heeft u geen tijd of zin om zelf te puzzelen? Bekijkt u dan onze bestaande camperreis. Een topreis met een uitgekiende route, samengesteld door onze Nieuw-Zeeland-specialisten!

 

Afstandentabel Noordereiland

Auckland AKL                            
Cape Reigna 441 CRE                          
Napier 426 867 NPE                        
New Plymouth 368 809 415 NPL                      
Paihia 241 323 667 609 PAI                    
Rotorua 235 676 229 319 476 ROT                  
Taupo 279 720 147 289 520 82 TUO                
Wellington 657 1098 332 356 898 460 378 WLG              
Alle afstanden zijn in kilometers gebaseerd op de snelste routes.              

 

Afstandentabel Zuidereiland

Christchurch CHC                            
Dunedin 360 DUD                          
Franz Josef 408 567 FRJ                        
Kaikoura 183 545 510 KAI                      
Milford Sound 764 402 686 947 MFN                    
Mt Cook 418 331 500 514 558 MON                  
Picton 340 702 531 157 1104 671 PIC                
Queenstown 487 283 408 669 307 266 826 ZQN              
Alle afstanden zijn in kilometers gebaseerd op de snelste routes.              
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany