bestseller
vanaf € 1322,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Individuele rondreis langs bekende en onbekende gebieden
Zonnige baaien en ongerepte natuur
Groene en ruige West Coast
Vakantieparadijs Queenstown
Keuze uit drie categorieën accommodatie
Ook vertrek vanuit Christchurch mogelijk
Gratis wegenatlas
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Per 1 april 2019 is deze rondreis enigszins gewijzigd. U verblijft in standaard of superior hotels. Tevens is inbegrepen: een Maori Cultural Experience & Hangi diner in Rotorua en een dagexcursie naar Milford Sound vanuit Te Anau. De website wordt t.z.t. aangepast.

 

Dag
1

Auckland

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Vervolgens kunt u Auckland ontdekken. U kunt bijvoorbeeld een zeiltocht maken door de haven van de ‘City of Sails’ of een kijkje nemen in Parnell, een oude stadswijk met pastelkleurige huizen en winkels.

Dag
2-3

Auckland – Paihia (229 km)

Nadat u de huurauto heeft opgehaald, verlaat u Auckland en rijdt u naar Paihia, in de Bay of Islands. Indien u tijdig vertrekt kunt u gedeeltelijk de toeristische Twin Coast Discovery Route volgen. U verblijft twee nachten in dit mooie subtropische gebied. Op dag 3 kunt u de Bay of Islands verkennen, een beschutte baai met 144 eilandjes. U kunt bijvoorbeeld het schilderachtige plaatsje Russell bezoeken of het Waitangi Treaty House. Hier werd op 6 februari 1840 het Verdrag van Waitangi getekend door Maori leiders en vertegenwoordigers van de Britse Kroon. Een zeiltocht maken of zwemmen met de dolfijnen behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag
4

Bay of Islands – Orewa, Matakana Coast (315 km)

Vanuit Paihia rijdt u naar de westkust van Northland. Via Opononi en Omapere rijdt u zuidwaarts het Waipoua Kauri Forest binnen. Hier vindt u de grootste Kauri boom ter wereld, de Tane Mahuta. Vervolgens gaat u naar Orewa, gelegen bij de Matakana Coast even ten noorden van Auckland. Dit gebied beschikt over mooie stranden, glooiende heuvels en wijnboerderijen.

Dag
5

Orewa – Whitianga, Coromandel (242 km)

U rijdt over de Auckland Harbour Bridge naar Thames, de toegangspoort van de Coromandel Peninsula. Via de westkust komt u bij Whitianga, waar u twee nachten verblijft.

Dag
6

Coromandel

U kunt de gehele dag dit prachtige schiereiland verkennen, waarvan ruim de helft beschermd natuurgebied is. Bezoek Cathedral Cove of Hot Water Beach, waar warmwaterbronnen opborrelen uit het zand.

Dag
7

Whitianga – Rotorua (223 km)

Via bochtige weggetjes rijdt u door de Bay of Plenty met vele boomgaarden met kiwifruit. Vervolgens rijdt u naar Rotorua, waar u een nacht verblijft. De werkingen van de natuur zijn hier vaak adembenemend. Wij raden u aan om ’s avonds een Maori Hangi bij te wonen, een op traditionele wijze bereid Maori diner.

Dag
8

Rotorua – Ohakune (216 km)

Deze dag kunt u nog gedeeltelijk in Rotorua doorbrengen. Een bezoekje aan het Whakarewarewa Thermal Reserve, waar ook het Maori Arts and Crafts Centre gevestigd is, mag niet ontbreken. U kunt een wandeling maken langs borrelende modderpoelen en spuitende geisers, waaronder de Pohutu geiser. Via de Huka Falls en Lake Taupo rijdt u naar Tongariro National Park. Hier bevinden zich de drie bekendste vulkanen van Nieuw-Zeeland: Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. U kunt hier diverse wandelingen maken. Een aantal wandelroutes leidt naar natuurhistorische plekken in dit gebied, die in de Maori geschiedenis een belangrijke rol spelen. U verblijft in Ohakune.

Dag
9

Ohakune – Wellington (293 km)

U rijdt langs de Tararua Ranges naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Een bezoek aan het Te Papa Museum mag niet ontbreken. Overnachting in Wellington.

Dag
10

Wellington – Abel Tasman National Park (159 km)

Afhankelijk van de gekozen autoverhuurmaatschappij neemt u de auto mee op de ferry of u levert de auto in. Vervolgens vaart u naar het Zuidereiland. Via de Marlborough Sounds arriveert u in het pittoreske havenstadje Picton. U vervolgt uw rondreis direct of nadat u uw andere huurauto heeft opgehaald en rijdt naar Motueka, aan de rand van het Abel Tasman National Park. Door het milde klimaat is deze regio uitgegroeid tot een ideale vakantiebestemming. U verblijft hier twee nachten.

Dag
11

Abel Tasman National Park

Het nationale park is genoemd naar de Nederlander Abel Tasman, de eerste Europeaan die Nieuw-Zeeland in 1642 ontdekte. U kunt een wandeling maken door de groene heuvels en langs prachtige baaien of het oorspronkelijke oerwoud vanaf het water per kajak ontdekken.

Dag
12

Abel Tasman National Park – Greymouth/Punakaiki (312/267 km)

Via een mooie route rijdt u naar de groene en ruige kustregio van Nieuw-Zeeland. De weg kronkelt langs het Nelson Lakes National Park en de Buller River naar de westkust, waar u overnacht. De grote zeehondenkolonie van Cape Foulwind is ca. 10 min. rijden van Westport. U kunt een stop maken bij de Pancake Rocks, waar de golven van de Tasman zee onophoudelijk tegen de kust beuken. Bij vloed schiet het water uit de Blowholes.

Dag
13

Greymouth/Punakaiki – Fox/Franz Josef Glacier (173/217 km)

U rijdt vervolgens in zuidelijke richting naar Hokitika, waar u de Greenstone Jade werkplaats kunt bezoeken. Ook kunt u een wandeling op het strand van Hokitika maken waar u allerlei ‘kunstobjecten’ kunt zien gemaakt van aangespoelde takken en boomstammen. Al snel komt u in de streek die bekend is vanwege de gletsjers. Hier verblijft u twee nachten.

Dag
14

Fox/Franz Josef Glacier

Vandaag kunt u de Franz Josef en Fox Glaciers verkennen. U kunt, indien de weersomstandigheden het toelaten, een rondvlucht boven dit gebied maken. Ook zijn er diverse wandeltochten te maken; een aantal gaat zelfs onder begeleiding van een gids de gletsjers op.

Dag
15

Fox/Franz Josef Glacier – Queenstown (327 km)

U maakt vandaag een lange maar zeer fraaie rit naar het vakantieparadijs van het Zuidereiland. Over de bochtige Haast Pass rijdt u via Wanaka naar Queenstown. U verblijft hier twee nachten.

Dag
16

Queenstown

Queenstown heeft veel te bieden. Maak een wandeling door de nauwe straatjes of een rit in de Skyline Gondola naar het uitzichtpunt Bob’s Peak. Een bezoek aan de wijngaarden of de vroegere nederzetting van goudgravers, Arrowtown, is zeker de moeite waard. Indien u van meer actie houdt, kunt u zich wagen aan bungyjumpen of jetboaten.

Dag
17

Queenstown – Te Anau (171 km)

Via Lake Wakatipu en de Remarkables Ranges rijdt u naar Te Anau, de toegangspoort van het Fiordland National Park. Hier laten natuur en landschap zich van hun indrukwekkendste kant zien met enorme watervallen, verlaten fjorden en ongerepte regenwouden. U verblijft twee nachten in Te Anau.

Dag
18

Fiordland National Park

Wij raden u aan om vandaag via de Homer Tunnel naar de beroemde Milford Sound te rijden. U kunt facultatief een boottocht maken door deze schitterende fjord met de Mitre Peak en de Bowen watervallen. Of maak een dagcruise naar de minder bekende Doubtful Sound, vrijwel onaangetast door de mens en verblijfplaats voor vele vogelsoorten, zeehonden en dolfijnen.

Dag
19-20

Te Anau – Dunedin (290 km)

De snelste route naar Dunedin is via Gore. U rijdt dwars door het binnenland en doorkruist vele landbouwgebieden. Hier ziet u zeker schapen! Over smalle, kronkelige wegen komt u door gebieden die voor de meeste toeristen nog onbekend zijn. Dunedin staat bekend als het ‘Edinburgh van het zuiden’ en is een aantrekkelijke stad met een groot aantal in gotische stijl ontworpen gebouwen. Tevens is het Otago Schiereiland een bezoek waard. U verblijft twee nachten in Dunedin.

Dag
21

Dunedin – Mt. Cook (320 km)

U verlaat Dunedin en rijdt via de plaatsen Oamaru en Omarama naar het Mt. Cook National Park. Mt. Cook is met zijn 3.754 m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en vanaf diverse plaatsen in de omgeving heeft u een spectaculair uitzicht op deze bergtop. U overnacht in Mt. Cook National Park.

Dag
22

Mt. Cook – Christchurch (329 km)

Langs de gletsjermeren Lake Pukaki en Lake Tekapo en het agrarische gebied rondom Fairlie rijdt u naar Christchurch, waar u een nacht verblijft.

Dag
23

Christchurch

Vandaag is uw rondreis ten einde. U rijdt naar de luchthaven en levert uw huurauto in.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.