vanaf € 1248,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De prijzen in de prijsbijlage(n) zijn geldig voor 1 jaar (april-maart)
Zie in korte tijd de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
Auckland, Rotorua, Queenstown, Fox Glacier en meer
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Nieuw-Zeeland, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

Dag
1

Auckland

Deze rondreis door Nieuw-Zeeland begint in de ‘City of Sails’, zoals Auckland vaak genoemd wordt. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald, rijdt u naar uw accommodatie. U kunt deze prachtige stad zelf verkennen. Maak bijvoorbeeld een zeiltocht door de haven of bezoek de kleurrijke wijk Parnell. In het centrum staat de iconische Sky Tower. Deze toren is maar liefst 318 meter hoog en is de hoogste toren van het zuidelijk halfrond! Hier kijkt u 360 graden in de rondte en u kunt uzelf testen op hoogtevrees door op de glazen vloer te gaan staan. Echte dare devils kunnen zich wagen aan de Sky Jump. Een bezoek aan deze toren inclusief stadstour is mogelijk tijdens de excursie Auckland City Highlights & Sky Tower.

Dag
2-3

Auckland – Rotorua (230 km)

U laat Auckland achter u en rijdt naar Rotorua, het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland. Bent u een Hobbit-fan dan raden wij u aan via Matamata te rijden. Hier kunt u een excursie maken naar een van de filmlocaties van de Hobbit, het dorpje Bag End. Wandel langs de Hobbit gaten en neem een drankje bij de Dragon Inn. Rotorua is niet voor niets een van de populairste steden van Nieuw-Zeeland. De vele activiteiten, de prachtige natuur en de sterke invloed van de Maori cultuur maken het tot een plek waar mensen graag terugkomen. U kunt hier een wandeling maken langs geisers en borrelende modderpoelen. Wij adviseren u om in de avond een Maori show en Hangi bij te wonen; u neemt een kijkje in het traditionele leven van de Maori en geniet aansluitend van een op lokale wijze bereid diner (optioneel). Ook een aanrader is de Redwoods Treewalk; het is een verhoogd looppad van ca. 600 meter door een indrukwekkend woud. Een bezoek in de avond is ook mogelijk; de wandelroute is dan sprookjesachtig verlicht.

Dag
4

Rotorua – Napier (226 km)

Via de Thermal Explorer Highway rijdt u in zuidelijke richting naar Lake Taupo. Indien u tijdig vertrekt kunt u nog een bezoekje brengen aan Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, een mooi park met vele thermische activiteiten. Daarna vervolgt u uw weg naar het bekende wijngebied Hawke’s Bay, waar Napier is gelegen. Napier staat bekend als de ‘Art Deco Capital’ van Nieuw-Zeeland. Napier werd in 1931 getroffen door een zware aardbeving. U ziet hoe de stad weer is opgebouwd in de bijzondere bouwstijl Art Deco. U kunt hier een wijnboerderij bezoeken en de heerlijke wijnen proeven.

Dag
5-6

Napier – Wellington (316 km)

Vanuit Napier rijdt u naar Wellington voor twee overnachtingen. U kunt de hoofdstad van Nieuw-Zeeland op uw gemak verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Te Papa museum, met informatie over de natuur, kunst, cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Maak een wandeltour door de stad of bezoek de Weta Cave workshop waar de creaties uit diverse films zoals de Hobbit gemaakt worden. Tevens is er in Wellington een ruime keuze aan restaurants en cafés, art galleries en winkels. Downtown Wellington en de waterfront zijn eenvoudig te voet te verkennen.

Dag
7

Wellington – Picton – Kaikoura (+ ferry overtocht) (156 km)

Vandaag vaart u op de Interislander ferry naar het Zuidereiland. Deze overtocht duurt ca. 3,5 uur. Uw Go Rentals huurauto neemt u mee op de ferry. Vanuit de haven van Wellington vaart u door de Cook Strait en komt bij de prachtige Marlborough Sounds. Een uur lang vaart u door dit schilderachtige gebied met waterwegen en groene heuvels alvorens u in het pittoreske havenstadje Picton arriveert. U vervolgt uw rondreis naar Kaikoura en rijdt via de prachtige kustweg naar het zuiden. Kaikoura is bekend om de walvissen, dolfijnen en de zeeleeuwen. Wij raden u aan hier een whale watch cruise te maken.

Dag
8

Kaikoura – Christchurch (184 km)

Een korte rit naar Christchurch. Hier kunt u een begeleide wandeling maken en zo de wederopbouw van de stad na de aardbeving aanschouwen. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de stad bekijken; door Hagley Park en langs de Avon River is het heerlijk lopen. Tevens kunt u een ritje per historische tram maken. De trambestuurder vertelt u onderweg over de historie en veranderingen van de stad.

Dag
9

Christchurch – Greymouth/Lake Brunner (245 km/216 km)

Via een mooie route rijdt u naar de ruige westkustregio van Nieuw-Zeeland. Het eerste stuk van de rit gaat nog door landbouwgebieden in de Canterbury Plains. Vervolgens doorkruist u de Southern Alps. Hoogtepunt van de route is Arthur’s Pass. Maar u ziet ook de indrukwekkende Waimakariri en Otira River gorges. Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie verblijft u in Greymouth of Lake Brunner. Greymouth is de grootste stad aan de westkust en heeft een goudmijn historie. Lake Brunner ligt in een mooie natuurlijke omgeving in de westkust regio.

Dag
10

Greymouth/Lake Brunner – Fox Glacier (195 km/233 km)

U rijdt vervolgens in zuidelijke richting. De kustweg is bochtig maar erg mooi. Wij raden u aan een stop te maken in Hokitika. Hier kunt u op een doordeweekse dag een jade werkplaats waar de sieraden gemaakt worden bezoeken. Ook kunt u een wandeling op het strand van Hokitika maken waar u allerlei ‘kunstobjecten’ kunt zien gemaakt van aangespoelde takken en boomstammen. Al snel komt u in de streek die bekend is vanwege de gletsjers. Hier verblijft u een nacht. Bij Fox Glacier kunt u een enerverende excursie maken: een zogenoemde heli-hike. U vliegt met een helikopter naar de gletsjer en vervolgens wandelt u onder begeleiding van een ervaren gids over het ijs. U loopt met speciale schoenen met spikes eronder, zodat u goed grip heeft op het ijs.

Dag
11-12

Fox Glacier – Queenstown (327 km)

U rijdt verder in zuidelijke richting langs de westkust en vervolgens het binnenland in over de bochtige Haast Pass. Langs deze route kunt u diverse wandelingen maken. De vegetatie onderweg is prachtig en afwisselend. Daarna volgt een spectaculaire rit over de hoogstgelegen verharde weg van Nieuw-Zeeland, de Crown Range Road naar het vakantieparadijs van het Zuidereiland: Queenstown. Deze ‘adventure capital’ ligt aan het enorme Lake Wakatipu. U verblijft hier twee nachten. Queenstown heeft veel te bieden. Maak een wandeling door de gezellige straatjes met vele winkels of een rit in de Skyline Gondola naar het uitzichtpunt Bob’s Peak. Een bezoek aan de wijngaarden of de vroegere nederzetting van goudgravers, Arrowtown, is zeker de moeite waard. Indien u van meer actie houdt, kunt u zich wagen aan bungyjumpen of jetboaten op de Shotover River of Dart River.

Dag
13

Queenstown – Te Anau (171 km)

Via Lake Wakatipu en de Remarkables Ranges rijdt u naar Te Anau, de toegangspoort van het Fiordland National Park. Hier laten natuur en landschap zich van hun indrukwekkendste kant zien met enorme watervallen, verlaten fjorden en ongerepte regenwouden. U verblijft twee nachten in Te Anau.

Dag
14

Te Anau

Wij raden u aan om vandaag via de Homer Tunnel naar de beroemde Milford Sound te rijden, gelegen in Fiordland National Park. U kunt facultatief een boottocht maken door deze schitterende fjord met de Mitre Peak en de Bowen watervallen. Of maak een dagcruise naar de minder bekende Doubtful Sound, vrijwel onaangetast door de mens en verblijfplaats voor vele vogelsoorten, zeehonden en dolfijnen. Natuurlijk kunt u ook een complete excursie naar Milford/Doubtful Sound maken inclusief vervoer per comfortabele bus vanuit Te Anau. Onderweg krijgt u dan uitleg over de natuur, bergen en watervallen en u maakt een aantal fotostops.

Dag
15

Te Anau – Dunedin (290 km)

De snelste route naar Dunedin is via Gore door het binnenland langs vele schapenboerderijen. Dunedin staat bekend als het ‘Edinburgh van het zuiden’ en is een aantrekkelijke stad met een groot aantal in gotische stijl ontworpen gebouwen. Tevens is het Otago Schiereiland een bezoek waard. Het biedt een scala aan wildlife, mooie baaien en heuvellandschappen en veel onverharde smalle wegen.

Dag
16

Dunedin – Mt. Cook/Lake Tekapo (316 km/287 km)

U rijdt verder in noordelijke richting. Onderweg kunt u vele leuke stops maken. Zo ziet u bij Moeraki de Moeraki Boulders; deze grote bolvormige stenen liggen op het strand verspreid over ca. 50 meter. In Oamaru kunt u een korte wandeling door het centrum met Victoriaanse gebouwen maken; hier zijn vele art galleries gevestigd. U vervolgt uw weg langs de Waitaki River naar het binnenland en komt in een gebied met mooi helderblauw gekleurde gletsjermeren en bergen. Afhankelijk van uw hotelkeuze verblijft u in Mt. Cook of in Lake Tekapo. Beide plaatsen liggen in het hart van Mackenzie High Country. Mt. Cook is met zijn 3.754 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en vanaf diverse plaatsen in de omgeving heeft u een spectaculair uitzicht op deze bergtop.

Dag
17

Mt. Cook/Lake Tekapo – Christchurch (329 km/227 km)

De rondreis eindigt in Christchurch, de meest Engelse stad buiten Engeland. Hier levert u de huurauto in en is uw rondreis ten einde.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany