BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Aruba (1)
Australië (5)
Bali (1)
Bonaire (2)
Botswana (1)
Canada (4)
China (1)
Costa Rica (2)
Cuba (2)
Dubai (1)
Florida (1)
Hawaii (1)
India (1)
Indonesië (1)
Japan (1)
Maleisië (1)
Namibië (1)
Nieuw-Zeeland (1)
Peru (1)
Sri Lanka (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
USA (5)
Vietnam (1)
Zuid-Afrika (1)
Een review uit Nieuw-Zeeland

Noordereiland Nieuw-Zeeland

Monique van Oosten [werkzaam bij NBBS] over een reis in Nieuw-Zeeland op 2 juni 2017

Afgelopen maand heb ik als Product Manager de vakbeurs in Nieuw-Zeeland bezocht. Tevens had ik de gelegenheid een korte autorondreis naar Rotorua, Napier en Tongariro National Park te maken. De route ging deels over ‘off the beaten track’ wegen. Tijdens deze reis reden we in een Toyota Rav 4 AWD en we hadden de beschikking over een routebeschrijving inclusief tips voor bezienswaardigheden.

Van Auckland naar Rotorua

Na overnachting in Auckland reden we in een kleine drie uur via Matamata en Tirau naar Rotorua. Bij Matamata kun je een tour maken naar een van de Hobbit filmlocaties. Een leuke koffiestop is bij het Kaima Cheese Cafe in Waharoa. Hier wordt heerlijke koffie geserveerd en tevens kun je vele soorten kaas kopen.

Rotorua is het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland. Op diverse plaatsen kun je de stomende meren en bubbelende modderpoelen aanschouwen: Whakarewarewa Thermal Valley, Waiotapu Thermal Wonderland, Waimangu Volcanic Valley en Hells Gate Thermal Reserve.

In Rotorua lopen we de in het Redwood Forest de Redwoods Tree Walk, een wandeling over 23 hangbruggen bevestigd aan 110 jaar oude Redwood bomen. De hoogte van de bruggen varieert van 6 tot 12 meter boven de grond. Onderweg krijg je middels borden informatie. De wandeling duurt ca. 30 minuten en kost NZD 25.

Aan het eind van de middag worden we opgehaald voor een Maori avond. We rijden naar Tamaki Maori Village. Hier maken we kennis met de diverse aspecten van de geschiedenis en cultuur: zoals de Maori kano, de dans en zang, de haka, spelletjes en de tattoo. Tenslotte genieten van een traditionele maaltijd, de hangi.

We overnachten in de sfeervolle 124 On Brunswick B&B, gelegen op 15 minuten rijden van Rotorua. Het personeel is er zeer gastvrij, geven indien gewenst veel informatie over de omgeving en serveren in de ochtend een heerlijk ontbijt.

Van Rotorua naar Napier

Helaas was de oorspronkelijk geplande route door het Te Urewera National Park gesloten wegens wegwerkzaamheden. In dit afgelegen park rijd je een stuk (90 km) op een onverharde weg, waar de AWD dus goed van pas komt. Onderweg zijn er wandelingen te maken naar uitzichtpunten en watervallen.  

We hebben dus de normale route over State Highway 5 naar Napier gereden. Napier is een leuke stadje gelegen aan de kust in Hawke’s Bay en omgeven door vele wijnboerderijen. Vanaf Bluff Hill heb je een schitterend uitzicht op de baai. Napier beschikt over vele leuke restaurants en winkeltjes. Er zijn vele fietsroutes door Napier en het wijngebied. En tenslotte is een wandeling langs de art deco gebouwen een aanrader. Na de aardbeving in 1931, waarbij een groot deel van de stad verwoest is, heeft men het centrum in art deco stijl weer opgebouwd.  

We overnachten in The Quest Napier, moderne appartementen centraal gelegen en op 5 minuten lopen van het strand

Napier – Tongariro National Park (Ohakune)

Vandaag staat een bijzondere route op het programma: Gentle Annie Road. Deze route werd in de jaren 1500 door de Maori gebruikt; het was destijds de enige verbinding tussen de schapenboerderijen in het binnenland en de haven van Napier. De geheel geasfalteerde weg biedt een adembenemend uitzicht over de groene heuvels, bergen en valleien. De weg is vernoemd naar Gentle Annie, een vrouw die vroeger een herberg en stallen beheerde in Kuripaponga, een plek langs de route. Naarmate je dichterbij Tongariro National Park komt zie je de met sneeuwbedekte top van een van de vulkanen. Ook rijd je door de grootste schapenboerderij van het Noordereiland.

Mooie stops langs de route zijn: de Flag Range Lookout, voor een prachtig uitzicht over Hawke’s Bay, en de Springvale Suspension Bridge over de Rangitikei River.

We rijden vervolgens naar het kantoor van Adrift Guided Outdoor Adventures in het National Park Village. Hier ontmoeten we de gids waarmee we een wandeling in Tongariro National Park gaan doen. We doen de Taranaki Falls trail, over een afstand van 6 km. De waterval stort zo’n 20 meter naar beneden over de rand van een klif, ontstaan uit een lavastroom toen Mt. Ruapehu 15.000 jaar geleden uitbarstte.

Aansluitend rijden we naar een hoogte van 1500 meter op Mt. Ruapehu vanwaar we een prachtig zicht hebben op de zonsondergang.

We verblijven in de Ruapehu Country Lodge op vijf minuten rijden van Ohakune, waar een heerlijk home made meal op ons wacht. De lodge is stijlvol ingericht en omgeven door een mooie tuin.

Tongariro National Park (Ohakune )- Auckland

Vandaag rijden we terug naar Auckland, een rit van zo’n 4,5 uur. Onderweg komen we langs Waitomo, waar je een bezoek kunt brengen aan de glow worm caves. Je kunt hier ook abseilen en black water raften. Helaas is er geen tijd om stops te maken.

Tips

  • De gebieden die ik heb bezocht in Nieuw-Zeeland komen voor in de 22- en 18-daagse autorondreizen New Zealand Adventure Off Road.
  • Ook naar Nieuw-Zeeland? Aangezien mijn reis slechts een beperkte route heeft, geven onze Nieuw-Zeeland specialisten u graag advies over een complete route en boeken voor u de hotels, vliegreis en autohuur.

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany