BESTEMMINGEN

Een review uit Nieuw-Zeeland

Pacific Highlights

Marisa Hoeksema en Peter van der Vaart over een reis in Nieuw-Zeeland op 2 februari 2018

Voor hun huwelijkreis kozen Marisa Hoeksema en Peter van der Vaart een combinatie van Australië en Nieuw-Zeeland. Een reis die met recht de naam ‘Pacific Highlights’ draagt. Hun persoonlijke hoogtepunten: Kuranda, Uluru, een ballonvlucht bij Alice Springs, een cruise over de Doubtful Sound en de gloeiwormen bij de Waitomo Caves.

Stopover in Hongkong

Tijdens de vliegreis naar Sydney maakten we een stopover in Hongkong, onze eerste kennismaking met Azië. We zijn naar de Victoria Peak gegaan, met het oude trammetje naar boven. Daar hadden we een mooi uitzicht over Hongkong stad. Bij Aberdeen maakten we in een sampan een tochtje door de haven en zagen we het grootste drijvende Chinese restaurant. Als laatste Stanley market, een gezellige markt met een boulevard met restaurantjes.

Het symbool van Sydney

Het eerste moment dat je het Opera House ziet in combinatie met de Harbour Bridge, maakt grote indruk. Dat is toch het symbool van Sydney. We hebben de stad uitgebreid bezocht. Sydney voldeed zeker aan onze verwachtingen.

Blue Mountains

Vanuit Sydney zijn de Blue Mountains goed te bezoeken, dus dat hebben we gedaan. De wandeling door het nationale park was prachtig. Je ziet de blauwe gloed van de eucalyptusbomen, waar de naam van het gebergte vandaan komt. We hadden onze gids verteld dat we op huwelijksreis waren en vervolgens verraste hij ons met een stop bij Honeymoon Lookout, waar hij een foto van ons maakte met de Blue Mountains op de achtergrond.

Cairns

Vanuit Cairns maakten we een dagtocht naar Kuranda en het Tjakupai Cultureel centrum. We konden er speerwerpen en boemerang gooien. Leuk om zo meer over de Aboriginal cultuur te leren. Aansluitend zijn we met de kabelbaan over het regenwoud gegaan, met tussenstops voor korte wandelingen. Wij vonden dit een van de mooiste excursies. Ook de treinrit terug was een hoogtepunt. De boottrip naar de Great Barrier Reef die we vanuit Cairns maakten viel een beetje tegen door de ruwe zee. Tijdens het snorkelen zagen we wel mooie vissen en een zeeschildpad.

Barbecue onder de sterrenhemel

Onze volgende stop was de Outback. De eerste aanblik van Uluru was indrukwekkend. Een speciale plek en prachtig om te zien hoe de kleur van de rots verandert tijdens zonsondergang en -opkomst. We hebben een korte wandeling gemaakt langs de kant van Uluru die je het minst ziet op foto’s en waar we ook de Multitjulu waterhole bezochten. Na afloop keken we naar de zonsondergang en daarna genoten we aan de voet van Uluru van een barbecue onder de sterrenhemel.

Ballonsafari Alice Springs

Rond vijf uur ’s ochtends werden we opgehaald bij ons hotel. De ballon werd nog opgeblazen toen wij aankwamen, een mooi gezicht. We zagen koeien en kangoeroes onder ons. Er was weinig wind, waardoor de piloot ons na afloop veilig op de grond heeft gezet. Nadat we gezamenlijk de ballon hadden opgeruimd was er een ontbijt met champagne, dat is traditie bij ballonvaarten. Een ervaring om nooit te vergeten!

Kangaroo Island

Ons bezoek aan Kangaroo Island kende twee hoogtepunten. Het eerste was Seal Bay. Zonnig weer, een azuurblauwe zee, mooi wit zand en dan zoveel zeeleeuwen met jongen die op het strand lagen en in de zee aan het spelen waren. Onder begeleiding van een gids konden we de zeeleeuwen op tien meter afstand zien. Tweede hoogtepunt was Flinders Chase National Park, waar we de Remarkable Rocks hebben gezocht en de Admiral Arch.

Naar Nieuw-Zeeland

Ons verblijf in Nieuw-Zeeland begon in Christchurch op het Zuidereiland. We maakten een prachtige treinrit door de Southern Alps, langs rivieren en met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Ook de tunnel bij Arthurs pass was spectaculair.

Franz Josef gletsjer

Helaas begon de dag met regen, maar toen we aankwamen bij de Franz Josef gletsjer kwam de zon door. Je zag de blauwe gloed van het ijs en vanwege de regen waren de watervallen ook erg mooi. Aan het eind van de dag hebben we een privé jacuzzi gereserveerd bij Glacier Pools, even een relaxmoment na al die drukke dagen.

Cruise op de Doubtful Sound

De reis naar het beginpunt van de Doubtful Sound cruise was een ervaring op zich. Eerst twee uur met de bus naar Manapouri. Daarna een uur over het meer Manapouri naar de volgende bus, die je in drie kwartier naar het schip brengt. Onderweg zie je vele watervallen, hoge kliffen en prachtige bossen. Voor mensen die Noorwegen hebben bezocht, is het een herkenning. Je vaart tot aan de Tasmaanse zee en door vele fjorden. Omdat je er alleen met een boot kunt komen, is de natuur nog ongerept. De kapitein heeft op een gegeven moment de boot stil gelegd en iedereen gevraagd niet te lopen of zijn camera en telefoon te gebruiken. De stilte die je dan ervaart, is overweldigend.

Geotermisch gebied bij Rotorua

Tijdens het bezoek aan het geothermisch wonderland bij Rotorua konden we met onze handen de warmte van de aarde voelen. Overal zie je hier stoom uit de geisers omhoog komen. De vergezichten waren erg mooi, heel groen. Op weg naar Auckland maakten we een stop bij de bijzondere Waitamo Caves, waarbij de gloeiwormen wel miljoenen sterren leken.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany