vanaf € 4929,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Combineer een reis door Patagonië met een cruise-expeditie
Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Bewonder de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld
Geniet van de prachtige gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine Nationaal Park
Vaar tijdens de 5-daagse cruise-expeditie door de fjorden & langs de gletsjers van Patagonië
Ontdek de havenstad Ushuaia & het Tierra del Fuego Nationaal Park
Maak uw reis compleet door optionele excursies bij te boeken
Uw reisgezelschap is internationaal en kan per touronderdeel verschillen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Daarna volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in Londen en de restaurants en winkels doen niet onder voor die in New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Ochtends maakt u een stadstour door deze elegante stad. U bezoekt de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om optioneel een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – El Calafate

In de ochtend wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar El Calafate. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. El Calafate is een klein en gezellig stadje. Het ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. Dit is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
5

El Calafate: excursie Perito Moreno gletsjer

Na het ontbijt vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Los Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen kunt u dit natuurwonder aanschouwen. Na het bezoek aan de gletsjer kunt u de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautical Safari vaart u naar het zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken losraken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten. Een unieke ervaring! (O)

Dag
6

El Calafate – Torres del Paine Nationaal Park

’s Ochtends verlaat u Argentinië en vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. Als u aankomt in het nationale park stapt u in een 4×4 bus die u naar het startpunt van verschillende wandelingen brengt. Deze wandelingen eindigen allemaal bij prachtige uitzichtpunten. Afhankelijk van de weersomstandigheden bezoekt u vandaag de uitzichtpunten bij o.a. Lago Sarmiento de Gamboa, Cuernos del Paine, Laguna Amarga, Salto Grande, Lago Pehoe & Lago Nordenskjöld. (O,LP)

Dag
7

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Torres del Paine Nationaal Park om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Maak optioneel een trekking naar Base of the Towers, één van de beroemdste trekkingen in het nationale park. Het beginpunt van deze trekking is gelegen nabij hotel Las Torres. Verblijft u in een ander hotel? Neem dan de taxi naar het beginpunt van de trekking. De taxikosten binnen het nationale park zijn prijzig. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft, kost een taxi ca. USD 100 p.p.

Base of the Towers is een veeleisende trekking maar u wordt wel beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ca. 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastisch landschap en de lunch. Daarna wandelt u in ca. 4 uur via dezelfde weg terug naar beneden. (O)

Dag
8

Torres del Paine Nationaal Park – Puerto Natales

’s Ochtends bent u vrij en heeft u tijd voor een laatste wandeling of het maken van een optionele excursie. In de middag vertrekt u naar Puerto Natales waar u wordt afgezet bij het hotel van uw keuze. (O)

Dag
9

Puerto Natales – Punta Arenas

Na het ontbijt volgt de transfer naar de haven van Punta Arenas waar u ’s middags kunt inchecken voor uw cruise-expeditie. U gaat aan boord van het m/v Stella Australis of m/v Ventus Australis. Deze eerste klasse expeditieschepen bieden elk plaats aan 210 passagiers in 100 comfortabele buitenhutten met raam en privé-badkamer. De schepen zijn voorzien van drie bar/lounges, een kleine winkel, een restaurant en een panoramadek. Na een welkomstcocktail met de kapitein en zijn bemanning zet het schip koers naar het ‘einde van de wereld’. Door de mythische Straat van Magellaan, vaart u naar het zuiden van Patagonië en Tierra del Fuego. Dit is het begin van een groot avontuur! Aansluitend bent u uitgenodigd voor het welkomstdiner. (O,D)

Dag
10

Cruise-expeditie: Ainsworthbaai & Tuckers eilanden

Bij het vroege licht van de zonsopgang vaart het schip door Seno Almirantazgo, een spectaculaire aftakking van de Straat van Magellaan. Aan de noordkant van deze zeestraat ziet u de met sneeuw bedekte toppen van Karukinka Natural Park terwijl u aan de zuidkant kunt genieten van de diepe fjorden en brede baaien van het Alberto de Agostini Nationaal Park. Bij aankomst in Ainsworthbaai gaat u aan land door middel van zodiacs en kunt u een keuze maken uit twee begeleide wandelingen. Tijdens de ene wandeling loopt u langs de oever van een beek, door veengebied en het leefgebied van bevers naar een met mos begroeide rotswand waar een waterval uit komt. De andere wandeling is zwaarder want hier loopt u door een morene (een landvorm gevormd door een gletsjer). Tijdens beide wandelingen heeft u een prachtig uitzicht over de Marinelli gletsjer en het Darwingebergte.

U gaat terug aan boord en vervolgt de reis richting de Tuckers eilanden. Na de lunch stapt u weer aan boord van de zodiacs en vaart u tot dichtbij de eilanden waar u magelhaenpinguïns kunt bewonderen. De Tuckers eilanden worden door meer dan 4.000 pinguïns gebruikt om te nestelen. De eilanden worden ook veel bezocht door diverse vogelsoorten waaronder aalschovers, scholeksters en adelaars. In september en april wordt een bezoek aan de Tuckers eilanden vervangen door een bezoek aan Brookesbaai waar u een korte wandeling naar de gletsjer maakt. (O,L,D)

Dag
11

Cruise-expeditie: Pía gletsjer & Laan der gletsjers

Nadat u het grootste deel van het Beaglekanaal bent overgestoken, bereikt u ’s ochtends het Pía fjord waar u vlakbij de gelijknamige gletsjer van boord gaat. Daar maakt u een excursie naar een spectaculair uitkijkpunt. Hier kunt u de bergketen overzien vanaf het punt waar de gletsjer begint tot aan het punt waar deze de zee bereikt. Na deze onvergetelijke ervaring vaart u via het Beaglekanaal door de majestueuze Laan der Gletsjers waar diverse gletsjers vernoemd zijn naar Europese landen zoals Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Holland. (O,L,D)

Dag
12

Cruise-expeditie: Kaap Hoorn & Wulaiabaai

’s Ochtends navigeert u door de Nassaubaai naar de afgelegen archipel waar zich het Chileense Kaap Hoorn Nationaal Park bevindt. Als het weer en de zee het toelaten, gaat u hier van boord. Kaap Hoorn is een steile kaap van bijna 425 meter hoog die in 1616 werd ontdekt door een Nederlandse handelsexpeditie georganiseerd door Willem Corneliszoon Schouten en Jacob le Maire. De ontdekking gebeurde bij toeval, want de zeevaarders waren eigenlijk op zoek naar een westelijke doorvaart naar Azië, als alternatief voor de nauwe Straat van Magellaan. De Kaap dankt zijn naam aan de geboortestad van Schouten: het Westfriese stadje Hoorn. Kaap Hoorn werd toen ook wel ‘het einde van de wereld’ genoemd.

’s Middags vaart u door het smalle Murraykanaal en gaat u van boord in de historische Wulaiabaai, eens de plek van de grootste inheemse nederzetting van deze regio. Dit gebied staat bekend om haar betoverende schoonheid, dramatische geografie en uitbundige plantengroei. U bezoekt het museum dat gevestigd is in het oude radiostation en maakt een wandeling door een Magellaanwoud tot u bij een spectaculair uitkijkpunt komt. (O,L,D)

Dag
13

Ushuaia

Het schip arriveert rond 08.30 uur in de haven van Ushuaia in Argentinië. Na het ontbijt volgt de ontscheping en transfer naar uw hotel. Ushuaia, gelegen in Tierra del Fuego, ligt aan de oever van het Beaglekanaal en wordt omgeven door indrukwekkende bergen. Door deze fantastische locatie kunt u genieten van zowel de zee, de bossen als de bergen. Tegenwoordig staat Ushuaia vooral bekend als de toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Maar de stad heeft veel meer te bieden. U vindt hier vrolijk gekleurde huizen en veel restaurants en bars. Er zijn ook een aantal kleine musea die het bezoeken waard zijn zoals het Museo Maritimo y del Presidio. Het nabijgelegen Tierra del Fuego Nationaal Park is zeer geschikt voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. U vindt hier imposante meren en gletsjers, overweldigende flora en fauna en een fraai uitzicht op het Beaglekanaal.

Als u optioneel de Lakes Off-Road excursie heeft bijgeboekt dan wordt u rond 14.30 uur opgehaald bij uw hotel en rijdt u met een 4×4 voertuig de bergen in. De eerste stop die u maakt, is bij de Garibaldi Pass. Hier heeft u een panoramisch uitzicht over de vallei waarbij u Lago Escondido en Lago Fagnano mooi kunt zien liggen. Daarna verlaat u het asfalt en begint het off-road avontuur. Via een onverhard pad rijdt u door het bos, door modderrivieren, over onmogelijke doorgangen en langs de oever van het meer. Na aankomst in de berghut is het tijd om samen met de groep en de gids te genieten van een barbecue met Argentijnse wijn. (O)

Dag
14

Ushuaia

Vandaag heeft u een vrije dag in Ushuaia om zelf de omgeving te verkennen. Wij adviseren u om de optionele excursie naar het Tierra del Fuego Nationaal Park te boeken. Tijdens deze excursie maakt u een ca. 3 uur durende trekking door één van de mooiste gebieden van het park. U wandelt door prachtige bossen en langs de oever van Ensenada baai. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en foto’s te maken. Na de lunch rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O)

Dag
15

Ushuaia – Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Ushuaia gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor de laatste overnachting. (O)

Dag
16

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Andere varianten van deze rondreis

Tijdens de Best of Patagonia maakt u een vergelijkbare rondreis maar dan zonder de cruise-expeditie. Deze reis begint in Santiago de Chile en eindigt in Buenos Aires. 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany