bestseller
vanaf € 231,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in het gezellige stadje El Calafate dat is gelegen aan het prachtige Lago Argentino
Bezoek de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld
Maak een keuze uit één van de optionele excursies tijdens uw vrije dag

Dag tot dag

Dag
1

El Calafate

Na aankomst op de luchthaven van El Calafate volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. El Calafate is een klein en gezellig stadje en ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. Dit is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving.

Dag
2

El Calafate: Perito Moreno gletsjer

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer, kunt u dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat, aanschouwen. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Na het bezoek aan de gletsjer is er de mogelijkheid om de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautica Safari vaart u naar de zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken van dichtbij losraken en met veel geraas in het water vallen. Een unieke ervaring! (O)

Dag
3

El Calafate

U heeft een volle dag de tijd om vanuit uw hotel in El Calafate deel te nemen aan verschillende optionele excursies. Kies uit één van de excursies hieronder. (O)

Rivers of Ice

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. Via Boca del Diablo, het smalste stuk van het meer, vaart u naar de Upsala gletsjer. Vervolgens bezoekt u de Spegazzini gletsjer, de hoogste gletsjer van het park. De indrukwekkende gletsjermuur is maar liefst 130 meter hoog en 25 km lang. Na afloop keert u weer terug naar Puerto Bandera en wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Trekking Laguna Capri

Het toeristische dorpje El Chalten is het startpunt van de (gemakkelijke) trekking door Glaciares Nationaal Park naar Laguna Capri. Samen met een gids gaat u op pad en in ongeveer 2 uur bereikt u Fitz Roy Hill. Hier heeft u schitterend uitzicht op Laguna Capri. Aan de oever van de lagune kunt u uw lunch (niet inbegrepen) nuttigen en genieten van de schitterende omgeving. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

Estancia Cristina Classic of Discovery

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. U vaart naar de westzijde van de Upsala gletsjer. Bij Estancia Cristina gaat u van boord. De estancia wordt omringd door schilderachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen, meren, rivieren en gletsjers. Bij de Estancia Cristina Classic excursie maakt u vanaf de estancia samen met een gids een wandeling door de vallei. Bij de Estancia Cristina Discovery excursie maakt u samen met een gids een tocht per 4×4 voertuig. Eenmaal terug op de estancia staat er een typisch Patagonische lunch (inbegrepen) voor u klaar. Na de lunch bezoekt u het Costumbrista museum. Na afloop keert u weer terug naar Puerto Bandera en wordt u terug gebracht naar uw hotel. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

Dag
4

El Calafate

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van El Calafate waar dit arrangement eindigt. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.