vanaf € 2810,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is op basis van tweepersoonsbezetting voor het 4-daagse arrangement
Canada biedt prachtige natuurarrangementen en uniek wildlife zoals beluga’s, walvissen, beren en ijsberen. U kunt deze bouwsteen gebruiken als verlenging op een andere tour
Mogelijk als 4-, 5-, 6- of 7-daags arrangement

Dag tot dag

De Farewell Harbour Lodge ligt midden in een fenomenaal landschap. Deze ligt op Berry Island, een eiland dat grotendeels beschermd gebied is vanwege haar rijke natuurlijke en culturele historie. Met uitzondering van de lodge, ligt Berry Island binnen de grens van het wereldberoemde Marine Park van Broughton Archipel. Dit bevindt zich tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia. Farewell Harbor is een prachtige beschermde ankerplaats langs de beroemde vaarroute naar Alaska. De lodge is uitsluitend bereikbaar per watertaxi vanuit Alder Bay. Dit plaatsje ligt 15 kilometer ten zuiden van Port McNeill en 190 kilometer ten noorden van Campbell River op Vancouver Island. 

Beren spotten

Tijdens de berenexcursies vaart u in ongeveer 90 minuten met een overdekte watertaxi naar een gebied waar wilde beren leven. Daar stapt u over op een zodiac. Met deze zodiac kan geruisloos worden gevaren. Dit is nodig voor het optimaal bekijken van beren die langs de rivier of in de grasgebieden foerageren. Soms gaat u te voet of met een klein gemotoriseerd voertuig verder het weelderige regenwoud in, op zoek naar beren. In tegenstelling tot sommige andere lodges in de regio worden geen platforms gebruikt om beren te observeren. De gidsen van de Farewell Harbour Lodge zoeken liever naar beren in hun natuurlijke omgeving. U bent daardoor één met de natuur en heeft een nog intensere beleving. Waarnemingen kunnen nooit worden gegarandeerd, echter het getrainde personeel profiteert van vele jaren ervaring met beren in het wild.

Maritieme excursies

Tijdens maritieme excursies gaat u naar de beroemde Johnstone Strait. Deze strook water ligt letterlijk aan de voordeur van de lodge en is het leefgebied van orka’s. Dit mooie dier komt half tot eind juli in deze wateren voor. Het blijft tot eind september of begin oktober, hoewel de exacte periode van jaar tot jaar kan veranderen. Voorafgaand aan de komst van de orka’s gaat u op zoek naar bultrugwalvissen, bruinvissen of dolfijnen. Tevens probeert u zeearenden en zeevogels te spotten. U komt meer te weten over de culturele tradities van de Kwakwaka’wakw First Nations wanneer u oude dorpen, mysterieuze rotstekeningen en ander bewijs van een rijke geschiedenis passeert.

De lodge

Farewell Harbor Lodge biedt een comfortabele en huiselijke uitvalsbasis om te genieten van de natuurlijke wonderen van de regio. Het hoofdgebouw van de lodge beschikt over een lounge en eetkamer, een bar en een grote stenen open haard. Deze wordt omringd door grote ramen en een afgeschermd dek met spectaculair uitzicht op de haven. Vanwege de zuidwestelijke ligging zijn hier geweldige zonsondergangen! Langs de promenade staan 8 suites met zicht op de oceaan. Een kleine brug leidt van het hoofdgebouw naar een drijvende vleugel met vier extra suites. Alle kamers hebben privé-badkamers. Het geheel heeft is gebouwd met natuurlijke cederhouten en lokale materialen. Er hangt kunst die een authentieke Canadese ‘westcoast’ sfeer biedt.

 

Dag
1

watertaxi Alder Bay – Farewell Harbour Lodge

U reist op eigen gelegenheid per auto naar Alder Bay of per vliegtuig (vanuit Vancouver) naar Port Hardy. Deze vertrekpunten liggen beide op Vancouver Island. Vanuit Alder Bay wordt u in ca. 25 minuten per watertaxi naar de Farewell Harbour Lodge gebracht. Deze transfer per watertaxi is adembenemend. Na aankomst wordt u warm ontvangen en kunt u intrek nemen in uw kamer. ’s Middags maakt u een eerste excursie. U gaat op zoek naar zeedieren zoals bultrugwalvissen, zeeleeuwen en orka’s. Na het diner kunt u bij het haardvuur leren over het Great Bear Rainforest, beren en de First Nations. (L, D)

Dag
2

Farewell Harbour Lodge

Met een goed gevulde maag maakt u na het ontbijt een dagexcursie. U gaat op zoek naar de majestueuze grizzly beer. Afhankelijk van het getijde observeert u de beren vanaf een zodiac of te voet. Grizzly’s voeden zich in het voorjaar en de zomer met planten, wortels en bessen. Zij zijn dan in afwachting van het ‘herfstfeest’ dat wordt gedomineerd door zalm. ’s Avonds wacht u een gezellig diner in de lodge met aansluitend wederom een presentatie. (O, L, D)

Dag
3

Farewell Harbour Lodge

Na het ontbijt heeft u de keuze uit een indrukwekkende dagexcursie op zoek naar beren, of een dagexcursie gericht om zeeleven, walvissen en orka’s te spotten. Tijdens deze waterexcursie leert u bovendien meer over de tradities van de Kwakwaka’wakw First Nations en ziet u historische muurschilderingen. In de namiddag wacht u een heerlijk diner in de lodge. (O, L, D)

Dag
4

watertaxi Farewell Harbour Lodge – Alder Bay

De laatste ochtend begint met ontbijt. Daarna heeft u de gelegenheid voor nog een whale watching excursie, de kans om te ontspannen bij de lodge, te zeekajakken of deel te nemen aan een interpretatieve regenwoudwandeling. Vervolgens vertrekt de watertaxi van Farewell Harbor terug naar Alder Bay. Hier eindigt het arrangement. (O, L)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany