Trein
vanaf € 5147,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Unieke 2-daagse treinreis per Rocky Mountaineer
Iconische 8-daagse Alaska Cruise
Diverse maaltijden en excursies inbegrepen
Vancouver, Victoria
Keuze uit drie hotelcategorieën
Rondreis met Engelstalig dag-tot-dag programma. Engelssprekende reisbegeleiding tijdens de excursies
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Calgary – Banff

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Calgary. Bij aankomst in Calgary wordt u opgehaald en komt u in uw hotel in Banff aan, waar u twee nachten verblijft. Vandaag gaat u de eerste indrukken opdoen van West Canada. Het typische ranch landschap maakt plaats voor de indrukwekkende hellingen van de Rocky Mountains. Geniet van de gemoedelijke en gezellige Banff.

Dag
2

Banff

Banff is de perfecte uitvalsbasis voor het schitterende Banff National Park. Het is onderdeel van de Rocky Mountains en was het eerste nationale park van Canada (1885). Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van het natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen, met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen en beboste hellingen. Vandaag kunt u genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Maak optioneel een ritje met de gondel naar Sulphur Mountain (de vertrekpunt van de gondel bevindt zich op loopafstand van Banff Avenue). Op de top heeft u een schitterend uitzicht over de Rocky Mountains.

Dag
3-4

Banff – Jasper

Uw sightseeing transfer brengt u vanuit uw hotel over de magnifieke Icefields Parkway, in Jasper. Deze weg leidt u langs gletsjers, watervallen en besneeuwde bergtoppen. Onderweg maakt u in een speciaal ‘Ice Explorer’ voertuig een rit over de Athabasca gletsjer. Het uitzicht is werkelijk schitterend. Proef de sfeer van het bergdorpje Jasper, waar u twee nachten overnacht. In Jasper kunt u diverse optionele activiteiten ondernemen zoals raften of een rit met de Jasper SkyTram.

Dag
5

Jasper – Kamloops (Rocky Mountaineer)

U wordt naar het kleine treinstation van Jasper gebracht. Vandaag gaat u aan boord van de beroemde Rocky Mountaineer voor een bijzondere 2-daagse treinreis. Deze route heeft in de geschiedenis van Canada een belangrijke rol gespeeld als van de eerste spoorverbindingen tussen British Columbia en de rest van Canada. U volgt de route van de Fraser rivier en doorkruist spectaculaire berglandschappen. Verder passeert u de Albreda gletsjer en Mount Robson, de hoogste piek van de Canadese Rocky Mountains. Ook steekt u de Continental Divide over. Dit is een bergkam in Noord-Amerika die de stroomgebieden van de rivieren op het continent die uitkomen in de Grote Oceaan scheidt van de rivieren die uitkomen in de Atlantische Oceaan. De treinen rijden uitsluitend overdag, dus u hoeft niets van het voorbijtrekkende landschap te missen! De trein stopt vandaag in Kamloops. Hier wordt u op het station opgehaald en naar uw hotel gebracht. (O,L)

Dag
6

Kamloops – Vancouver (Rocky Mountaineer)

De dag begint met een transfer vanuit uw hotel naar het treinstation van Kamloops. Vandaag vervolgt uw treinreis per Rocky Mountaineer richting Vancouver, waar u op eigen gelegenheid naar uw hotel gaat. U verblijft twee nachten in Vancouver. Deze vriendelijke havenstad is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger George Vancouver, die uit de Nederlandse adellijke familie Van Coevorden kwam. Vancouver is prachtig gelegen aan de voet van de Northshore Mountains en heeft zich ontwikkeld tot een metropool die beroemd is om haar levenskwaliteit. Bezoek de Capilano hangbrug, wandel door Stanley Park, of bekijk de ambachtelijke winkeltjes op Granville Island. (O,L)

Dag
7

Vancouver – Victoria v.v.

Vandaag maakt u een dagexcursie naar de koloniale stad Victoria. Deze begint met een transfer vanuit uw hotel. U maakt een boottocht langs de Gulf Islands en brengt aansluitend een bezoek aan de bloemenexpositie van Butchart Gardens. Tijdens een stadstour maakt u kennis met Victoria. Deze stad heeft een rijk maritiem en koloniaal verleden, waarvan de overblijfselen nog duidelijk zichtbaar zijn. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden rond het water van de Inner Harbour en in de Old Town met cafe’s en restaurantjes. ’s Avonds wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

Dag
8

Aanvang cruise

U gaat op eigen gelegenheid naar de mooie cruiseterminal van Vancouver, waar u wordt verwelkomd door de bemanning van uw cruiseschip de ms Zaandam van Holland America Line, uw verblijf voor de komende zeven nachten. Gasten aan boord van de Zaandam kunnen genieten van brede teakhouten dekken, elegante eetzalen en ruime hutten. Tijdens uw verblijf aan boord kunt u kiezen uit een reeks activiteiten waarmee u nieuwe interesses kunt ontdekken of kunt ontspannen en nieuwe energie opdoen. Aan dek vindt u twee buitenzwembaden, naast banen voor tennis en basketbal. (D)

Dag
9

Inside Passage (cruise)

De Inside Passage is de prachtige vaarroute tussen Prince Rupert en Port Hardy. Te midden van een majestueus fjordenlandschap vaart u langs de kust van British Columbia. Deze wateren zijn een goede plek om walvissen te spotten. U overnacht aan boord van uw cruiseschip. (O,L,D)

Dag
10

Juneau (cruise)

Juneau is de enige staatshoofdstad van de USA die slechts per vliegtuig of schip is te bereiken. Het was ooit een bloeiende mijnstad. De hoofdstad van Alaska harmoniseert elegantie en robuustheid met kosmopolitische flair. Mendenhall Glacier, een ijsrivier van meer dan 2,5 kilometer breed en meer dan 9,5 kilometer lang, raakt Juneau’s noordzijde en maakt deel uit van het Juneau Icefield. U meert aan aan de Franklin Street pier of een van de stadspieren. Op een kleine loopafstand van het schip vindt u vele winkeltjes en restaurantjes. Veel cruiseschepen hebben een shuttlebus op de pier. U overnacht aan boord van uw cruiseschip. (O,L,D)

Dag
11

Skagway (cruise)

Op het hoogtepunt van de Klondike Gold Rush diende de havenstad Skagway als de primaire toegangspoort naar de legendarische goudvelden en groeide snel uit naar tot de grootste nederzetting van Alaska. Het was een levendig stadje vol handelsposten, saloons en pensions. Tegenwoordig is Skagway de toegangspoort voor een nieuw soort bezoeker: degene die op zoek is naar de kleurrijke geschiedenis van Alaska en ongerepte natuur. In Skagway kunt u optioneel een treinreis maken over de White Pass en Yukon Route. De smalle spoorweg werd gebouwd om mensen, materiaal en erts over de bergen tussen Skagway en de goudmijnen te vervoeren, maar werd pas na de Klondike-goudkoorts voltooid. Het biedt een verbluffende uitzicht tijdens een reis naar een vervlogen tijdperk. Overnachting aan boord van het cruiseschip. (O,L,D)

Dag
12

Glacier Bay (cruise)

Ontdek Glacier Bay, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Rotsen, ijs en water voeren een eeuwenoude strijd en creëren een dramatisch landschap, Glacier Bay vormt het kroonjuweel van natuurlijke wonderen van Zuidoost-Alaska. Als een stuk ijs van een gletsjer afbreekt en in zee keldert schiet het water honderden meters in de lucht! U overnacht op het cruiseschip. (O,L,D)

Dag
13

Ketchikan (cruise)

Ketchikan is de voorvaderlijke woonplaats van de Tlingit bevolking, kervers van ’s werelds grootste collectie totempalen. De naam komt van de Lingit-zin ‘katch kanna’, wat grof vertaald ‘spreid vleugels van een donderende adelaar’ betekent; een eerbetoon aan de honderden adelaars die nestelen in de nabijgelegen bergbossen. Cruiseschepen liggen aan de pier op een kleine loopafstand van het centrum van Ketchikan, langs Front Street. U overnacht aan boord van uw cruiseschip. (O,L,D)

Dag
14

Inside Passage (cruise) – Vancouver

U vaart wederom de mooie Inside Passage, maar dit maal in zuidwaartse richting. Geniet van het langzaam veranderende landschap en de geleidelijk stijgende temperatuur. U overnacht aan boord van uw cruiseschip. (O,L,D)

Dag
15

Vancouver – Amsterdam

U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Tip! De treinreis ‘Rocky Mountaineer’ kunt u als upgrade boeken in de luxe GoldLeaf klasse. De GoldLeaf service biedt een aantal exclusieve extra’s op de al zeer uitgebreide SilverLeaf service, waaronder gereserveerde zitplaatsen in het panoramarijtuig.

Deze reis is ook boekbaar exclusief Alaska cruise, zie onze rondreis Mountain Rails.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany