bestseller
vanaf € 1122,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Geniet van de natuur in Sarapiquí en boek een actieve excursie
De intrigrerende Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Rookpluimen en spuitende geisers in Rincón de la Vieja Nationaal Park
Eindig de reis op een mooi ongerept strand
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor de overnachting.

Dag
2

San José – Sarapiquí (90 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd vertrekt u richting Sarapiquí. De rit voert door het Braulio Carillo Nationaal Park, een prachtig gebied met een uitbundige vegetatie, watervallen en bomen, zwaar beladen met orchideeën en andere tropische planten. Na ca. 1 uur rijden komt u aan in Sarapiquí en neemt u voor één nacht uw intrek in uw hotel, gelegen in een prachtige omgeving vlakbij een subtropisch nevelwoud. ’s Middags kunt u in de omgeving paardrijden, wandelen of een canopy tour (een tocht via zwevende bruggen en platforms) in het nevelwoud maken. Ook kunt ervoor kiezen om te gaan raften op de Sarapiquí rivier. (O)

Dag
3

Sarapiquí – Arenal (85 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor de ca. 2,5 uur durende rit naar Arenal. Het eerste wat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan, de meest actieve vulkaan van Latijns-Amerika. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Twee overnachtingen in het hotel van uw keuze. (O)

Dag
4

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de hete bronnen, paardrijden, kayakken, vissen of wandelen in de jungle. Ook kunt u een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Dit gebied is vooral bekend om de rijke vogelstand waarvan de voornaamste soorten de roze lepelaar, witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar zijn. Ook komen er brul- en kapucijnapen, luiaards en kaaimannen voor. (O)

Dag
5

Arenal – Monteverde (175 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van de mooie route leidt langs het fotogenieke Lake Arenal. Daarna rijdt u via Cañas in zuidelijke richting om vervolgens de weg naar Monteverde in te slaan. Tijdens het laatste gedeelte van deze avontuurlijke rit, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive u zeker van pas. Uw inspanningen worden beloond als u het authentieke bergdorp Monteverde bereikt waar u voor twee nachten uw intrek neemt in het hotel van uw keuze. (O)

Dag
6

Monteverde

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u wandelen over de junglepaden in het nevelwoud van het Monteverde Reservaat of Santa Elena Cloudforest en genieten van de rijke fauna en talloze vogelsoorten. Of maak een boeiende tocht over zwevende bruggen en platformen en bekijk het tropische woud eens vanuit een ander oogpunt. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Verder zijn een bezoek aan de Hummingbird Gallery, vlindertuin, de zuivelboerderij van de Quakers en een koffieplantage aanraders. (O)

Dag
7

Monteverde – Rincón de la Vieja Nationaal Park (150 km)

Nadat u de bergweg bent afgedaald, rijdt u over de hoofdweg naar Liberia. Van hieruit zet u over een onverharde weg koers naar het Rincón de la Vieja Nationaal Park. Rijtijd is ca. 4 uur. Onderweg ziet u de overgang van regenwoud naar droog woud. Twee overnachtingen in het hotel van uw keuze. (O)

Dag
8

Rincón de la Vieja Nationaal Park

De Rincón de la Vieja vulkaan zorgt ervoor dat diverse vulkanische verschijnselen, waaronder bubbelende modderpoelen, rookpluimen en spuitende geisers te zien zijn in het nationale park. U kunt prachtige wandelingen maken naar verborgen watervallen, ontspannende warmwaterbronnen en helderblauwe bergmeertjes voor een frisse duik. Vrije dag om de prachtige omgeving te verkennen. U kunt dit doen per mountainbike, te paard of per huurauto. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten georganiseerd waaraan u kunt deelnemen. (O)

Dag
9

Rincón de la Vieja Nationaal Park – Playa Hermosa/Playa Portrero (105 km)

Een rit van bijna 2,5 uur voert u naar de Pacifische kust, waar u twee nachten verblijft in het hotel van uw keuze in Playa Potrero of Playa Hermosa in de Guanacaste provincie. In dit gebied vindt u honderden ongerepte stranden, prachtige natuur en traditionele folklore. (O)

Dag
10

Playa Hermosa/Playa Portrero

Vandaag heeft u een volle dag om uit te rusten aan het strand of om de omgeving te verkennen. De provincie Guanacaste heeft een ontspannen sfeer en is een ideale bestemming om rustig na te genieten van uw rondreis. Bezoek het charmante vissersplaatsje Tamarindo waar u kunt relaxen aan het strand en kunt deelnemen aan diverse watersportmogelijkheden zoals surfen, duiken, zeilen, snorkelen en sportvissen. Elk jaar leggen lederschildpadden van oktober tot februari hier in groten getale hun eieren. Ook kunt u een excursie maken naar het Palo Verde Nationaal Park, een canopy tour maken of gaan white water raften.(O)

Dag
11

Playa Hermosa/Playa Portrero – San José (300 km) – Amsterdam

Vertrek naar San José. In ca. 5,5 uur rijdt u naar de luchthaven van San José waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.