Bestseller
vanaf € 1325,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Geniet van de natuur in Sarapiquí en boek een actieve excursie
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Rookpluimen en spuitende geisers in Rincón de la Vieja Nationaal Park
Eindig de reis op een mooi ongerept strand in de Guanacaste provincie
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat.
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Sarapiquí (90 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd, vertrekt u richting Sarapiquí. De rit voert door het Braulio Carrillo Nationaal Park, een prachtig gebied met hoge bergen, weelderig begroeid oerwoud, uitgedoofde vulkanen, mooie watervallen en een prachtig nevelwoud. Na ca. 1 uur rijden komt u aan bij uw hotel in Sarapiquí. Deze regio staat bekend om zijn verbazingwekkende en rijke biodiversiteit en als dé plek voor avonturiers. Het is tevens het leefgebied van de bedreigde groene ara. ’s Middags heeft u tijd om te relaxen of de mooie omgeving te leren kennen. Ruim 400 vogelsoorten zijn in dit gebied gespot, ongeveer de helft van de in Costa Rica voorkomende soorten. In de omgeving kunt u paardrijden, wandelen of een canopy tour (een tocht waarbij u via stalen kabels van boomtop naar boomtop zweeft) door het nevelwoud maken. Ook kunt u gaan raften op de Sarapiquí rivier. (O)

Dag
3

Sarapiquí – Arenal (80 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 1,5 uur durende rit naar Arenal. Het eerste dat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan. Eeuwenlang dachten de inwoners van Costa Rica dat de Arenal vulkaan uitgedoofd was totdat deze in 1968 plotseling actief werd en er een enorme uitbarsting volgde die de omliggende dorpjes verwoestte. 42 jaar lang was de Arenal vulkaan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Dit was vooral ’s avonds goed te zien als de gloeiende rotsblokken langs de helling naar beneden kwamen rollen. De laatste grote uitbarsting was in 2010 en sindsdien bevindt de vulkaan zich in een rustfase. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. Tegenover de vulkaan ligt Lago Arenal, een sprankelend meer dat erg geliefd is door windsurfers. (O)

Dag
4

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u paardrijden, baden in de warmwaterbronnen, vissen, kajakken of wandelen door de jungle. Het is ook zeker de moeite waard om het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve te bezoeken. Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. U kunt hier bijvoorbeeld rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, poema’s en jaguars tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. (O)

Dag
5

Arenal – Monteverde (130 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van deze mooie route leidt langs het fotogenieke Lago Arenal. Daarna rijdt u naar het authentieke bergdorpje Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive zeker van pas. In Monteverde, gelegen op 1.600 meter hoogte, vindt u één van de meest zeldzame ecosystemen ter wereld, het nevelwoud. Doordat de warme lucht uit lager gelegen gebieden hier botst tegen de steile berghelling, is het woud regelmatig in mist gehuld. Het Monteverde Cloud Forest Reserve beschikt over imposante flora en fauna. Door de hoge vochtigheidsgraad groeien de vele bomen en planten door en over elkaar heen. Het reservaat herbergt meer dan 500 vogelsoorten, een waar een paradijs voor vogelliefhebbers. Neem uw verrekijker mee en probeer de zeldzame quetzal te spotten! (O)

Dag
6

Monteverde

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. U kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangbruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader. (O)

Dag
7

Monteverde – Rincón de la Vieja Nationaal Park (150 km)

Nadat u de bergweg bent afgedaald, rijdt u over de hoofdweg via Liberia richting de hooglanden van Guanacaste. Tijdens deze rit ziet u hoe het regenwoud langzaam overgaat in droog woud. Na ca. 3 uur arriveert u bij uw hotel nabij het Rincón de la Vieja Nationaal Park. Het park is gevormd door vulkanische activiteit en vernoemd naar de gelijknamige, actieve vulkaan. De talloze warmwaterbronnen, modderpoelen, watervallen, rookpluimen en spuitende geisers vormen het decor van één van de meest geliefde natuurparken van Costa Rica. U kunt hier apen, luiaards, tapirs, smaragdgroene toekans en jaguars tegenkomen. (O)

Dag
8

Rincón de la Vieja Nationaal Park

In en rondom het nationale park is er veel te zien en te doen. U kunt prachtige wandelingen maken naar verborgen watervallen en helderblauwe bergmeertjes. De meest bekende en interessante wandelroute is de Sendero Las Pailas waarbij u alle vulkanische hoogtepunten van het park tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de omgeving te paard te verkennen of met een mountainbike op pad te gaan. (O)

Dag
9

Rincón de la Vieja Nationaal Park – Playa Hermosa/Playa Potrero (105 km)

Na het ontbijt stapt u weer in uw auto en rijdt u in ca. 1,5 uur naar de Pacifische kust. De provincie Guanacaste staat niet alleen bekend om de prachtige bergketens en vulkanen. Maar het heeft ook een ongerepte kustlijn en wordt daarom gezien als een tropisch paradijs. U vindt hier enkele van de mooiste stranden van Costa Rica. U verblijft twee nachten in de populaire badplaats Playa Hermosa of het rustige vissersdorpje Playa Potrero. De stranden worden omringd door heuvels en tropische bossen en het zeewater is kristalblauw. (O)

Dag
10

Playa Hermosa/Playa Potrero

Vandaag heeft u een volle dag om uit te rusten aan het strand of om de omgeving te verkennen. U kunt hier heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen of duiken. Ook kunt u een kajak of waterfiets huren. De provincie Guanacaste heeft een ontspannen sfeer. Het is daarom de ideale bestemming om rustig na te genieten van uw rondreis. Bezoek het charmante vissersplaatsje Tamarindo waar u heerlijk kunt relaxen aan het strand. U kunt hier ook deelnemen aan diverse watersportmogelijkheden zoals surfen, duiken, zeilen, snorkelen en sportvissen. Elk jaar leggen lederschildpadden van oktober tot februari hier hun eieren. Ook kunt u een excursie maken naar het Palo Verde Nationaal Park, een canopy tour maken of gaan raften. (O)

Dag
11

Playa Hermosa/Playa Potrero – San José (300 km) – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u in ca. 5,5 uur naar de luchthaven van San José waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Het is ook mogelijk om terug te vliegen vanuit Liberia in plaats van San José. Vanuit Playa Hermosa rijdt u in ca. 30 minuten naar de luchthaven van Liberia. Deze rit duurt vanuit Playa Potrero ca. 1,5 uur. Vraag naar de mogelijkheden.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany