vanaf € 2476,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Wereldstad Panama City en het Panama kanaal
Prachtige natuurgebieden en nationale parken
Zeeschildpadden (augustus t/m november) of walvissen (augustus t/m oktober) observeren
Relaxen op een tropisch strand
De intrigerende Arenal Vulkaan
Verblijf in unieke kleinschalige hotels met veel sfeer
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Panama City

Vertrek vanaf Amsterdam naar Panama City. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor een verblijf van twee nachten. verblijven.

Dag
2

Panama City

Panama-stad is een moderne, levendige stad met wolkenkrabbers, parken, buitenwijken en een belangrijk internationaal centrum. Daarnaast heeft het koloniale architectuur en historische monumenten die zijn achtergelaten door de Spaanse veroveraars, uitgebreide winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en één van de meest prestigieuze bouwwerken uit de geschiedenis: het Panama kanaal. Het kanaal dat de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan met elkaar verbindt en schepen een omweg van twee maanden bespaart. Panamá Viejo was eens het machts- en handelscentrum van de Nieuwe Wereld, totdat de piraten de stad in puin legden. De geforticifeerde oude stad Casco Viejo is gelegen op een schiereiland en heeft interessante bezienswaardigheden zoals het oude koloniale centrum en het presidentieel paleis. ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Miraflores sluizen, waar u van heel dichtbij kunt zien hoe grote schepen 18 meter omhoog of omlaag worden ‘getild’. In het museum en het bezoekerscentrum krijgt u verdere uitleg over de werking, bouw en geschiedenis van het Panama kanaal en ziet u een 3D-film. Hierna brengt u een bezoek aan het oude gedeelte van Panama City, Casco Viejo, een wijk met een mix van koloniale architectuur en etnische diversiteit. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
3

Panama City – El Valle del Antón (ca. 125 km)

’s Morgens bezoekt een vertegenwoordiger van onze agent u in uw hotel en geeft u alle benodigde informatie over uw rondreis. U ontvangt uitleg over de route en krijgt waardevolle tips over het rijden in Panama. Daarna wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van de autoverhuurder, die u naar het verhuurstation brengt. Nadat u uw huurauto in ontvangst hebt genomen bent u vrij om Panama op eigen gelegenheid te verkennen. In ca. 2 uur rijdt u naar het schilderachtige El Valle, gelegen in een krater van een drie miljoen jaar geleden gedoofde vulkaan. Dit dorp van de ‘eeuwige lente’ wordt omgeven door tropisch regenwoud met een grote diversiteit aan flora en fauna en is het meest bekend om haar populaire weekendmarkt, waar indianen etenswaren en kunstwerken verkopen. In El Valle del Antón en omgeving kunt u wandelen, paardrijden, fietsen, birdwatchen en genieten van de vele planten, die vanwege het micro-klimaat altijd in bloei lijken te staan. Rondom El Valle liggen verschillende watervallen, waarvan de Chorro del Macho met 85 meter de hoogste is. Verder zijn er op kleine schaal thermale bronnen, modderbaden en petrogliefen. Voor de avond is een bezoek aan het gourmetrestaurant ‘La Casa de Lourdes’ een aanrader. Overnachting in El Valle de Antón. (O)

Dag
4

El Valle de Antón – Pedasí (ca. 260 km)

Vandaag rijdt u in ca. 4 uur van El Valle de Antón naar Pedasí, een droog cowboy-achtig gebied. De mooie stranden en omgeving van Pedasí op het schiereiland Azuero in de Los Santos provincie maken het de ideale plek om te surfen, wandelen en vissen. In Las Tablas, het hart van de Panamese folklore, vinden vele festivals plaats. De lokale bevolking heeft een passie voor wat zij ‘cultura tipica’ noemen. In dit gebied wordt de traditionele kleding van Panama gemaakt: de pollera, die bestaat uit een in felle kleuren geborduurde wijde rok, een paar onderrokken en een shirt. Ook komt hier het veelkleurige masker van papier-maché vandaan, dat tijdens de festivals gedragen wordt. Twee overnachtingen in Pedasí. (O)

Dag
5

Pedasí

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het schitterende Isla Iguana of afhankelijk van het seizoen schildpadden (augustus t/m november, soms ook juli) of walvissen (augustus t/m oktober) observeren op Isla Cañas. Isla Cañas aan de zuidkust van het schiereiland Azuero is het belangrijkste nestgebied van zeeschildpadden van de Pacifische kust van Panama. Elk jaar komen hier tienduizenden zeeschildpadden om hun eieren te leggen. Of ga naar een van de talrijke stranden om te zwemmen of te surfen. In dit gebied is het nog steeds mogelijk om een verlaten paradijselijk strandje te vinden. (O)

Dag
6

Pedasí – Boquete (ca. 350 km)

Vandaag laat u de kust achter u en rijdt u in ca. 5 uur van Pedasí naar de hooglanden van Boquete. Onderweg kunt u een stop maken in Tonosi en Macaracas, waar u een werkplaats kunt bezoeken waar zadels gemaakt worden. Ook kunt u een kleine omweg maken om in San Francisco de la Montaña de met veel ornamenten gedecoreerde kerk te bezoeken. Dit in 1727 gebouwde pelgrimsoord heeft prachtig houtsnijwerk en fascinerend gekleurde fresco’s en laat een mix zien van het katholieke geloof en indiaanse folklore. Daarna komt u aan in David: hoofdstad van de in het westen gelegen provincie Chiriquí. De omgeving van David is schilderachtig: weiden met grazende koeien en paarden, groene rijstvelden, koffieplantages en talrijke rivieren, die van de bergketen naar de Grote Oceaan stromen. Vervolgens rijdt u door het regenwoud van de oostelijke helling van de Baru vulkaan en bereikt u het bergdorp Boquete, waar u twee nachten zult verblijven. De pittoreske bloemenstad Boquete is gelegen op de oostelijke helling van de Barú vulkaan, op zo’n 1200 meter hoogte. Dit  kleine en charmante bergdorpje is beroemd om zijn mooie parken en vele koffieplantages. Van oktober t/m februari wordt hier koffie geplukt door kleurrijk geklede Guaymí-indianen en in de omgeving vindt u dorpen met markten en indianen in klederdracht. Boquete heeft een gezond bergklimaat: zonnig en droog. Veel inwoners worden hier meer dan 100 jaar oud en tijdens uw verblijf zult u ontdekken waarom. Twee overnachtingen in Boquete. (O)

Dag
7

Boquete

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan een koffieplantage en meer te weten komen over de koffieteelt en het branden van de koffiebonen. Na afloop heeft u de gelegenheid de verschillende soorten koffie te proeven. Ook kunt u deelnemen aan diverse sportieve activiteiten zoals paardrijden, mountainbiken, bergbeklimmen of raften in een van de rivieren. Minder avontuurlijke reizigers kunnen relaxen in een natuurlijke warmwaterbron of een wandeling maken over een van de vele goed aangegeven paden. (O)

Dag
8

Boquete – David (50 km) – Las Cruces Biologisch Reservaat in Costa Rica (ca. 55 km)

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer in 1 uur naar David, waar u de auto inlevert. Aansluitend volgt transfer naar het grenspunt Paso Canoas. Hier zal onze vertegenwoordiger u assisteren bij de douaneformaliteiten. Nadat u de douane van Panama en Costa Rica bent gepasseerd neemt u de huurauto in ontvangst en begint u aan het Costa Rica deel van uw autorondreis. Het eerste deel van de route voert over de Panamericana. Vervolgens rijdt u vanaf het dorp Neily in ongeveer 2 uur naar het Las Cruces Biologisch Reservaat in San Vito, ook wel de Wilson Botanische tuinen genoemd. Hier verblijft u twee nachten in de OTS Las Cruces Lodge. U logeert in kamers gebouwd in lodge-stijl, ingericht met bamboe en hout. Vanaf uw balkon kunt u genieten van het uitzicht over de weelderige tuinen en kunt u op een perfecte manier vogels en dieren gadeslaan. Het diner gebruikt u in familie-stijl in een vriendelijke omgeving, samen met de studenten en onderzoekers van het onderzoekscentrum. (O,D)

Dag
9

Las Cruces Biologisch Reservaat

Dit interessante reservaat gelegen op een hoogte van 1200 meter is een combinatie van onderzoekscentrum, botanische tuin en beschermd regenwoud. De Wilson Botanische tuinen hebben een rijke en internationaal erkende collectie tropische planten afkomstig uit de gehele wereld. Aronskelken, bromelia’s, varens, gemberplanten, heliconia’s, maranta’s en palmen zijn ruim vertegenwoordigd in de 12 hectare grote tuin. De totale oppervlakte van de tuin en het reservaat is 266 hectare en herbergt ruim 2000 tropische plantensoorten. Tevens komen er meer dan 400 vogel- en 800 vlindersoorten voor, alsmede 100 zoogdiersoorten en een grote diversiteit aan reptielen en amfibieën. In dit onderzoekscentrum heeft u als bezoeker de unieke gelegenheid om kennis op te doen van de tropische natuur op een plaats waar wetenschappers en studenten van over de gehele wereld samenkomen om onderzoek te doen en te studeren. Vandaag bent u vrij om te genieten van deze bijzondere omgeving. Indien gewenst kunt u (tegen extra kosten) deelnemen aan verschillende begeleide wandelingen. (O,L,D)

Dag
10

Las Cruces Biologisch Reservaat – Manuel Antonio Nationaal Park (ca. 205 km)

Vandaag rijdt u in ca. 4½ uur naar het Manuel Antonio Nationaal Park. Het eerste stuk van de rit voert u door de dorpjes San Vito, Paso Real naar Palmar Sur. Vanhier vervolgt u uw weg langs de Pacifische kust via Uvita en Dominical naar Manuel Antonio, waar u drie nachten verblijft in het Parador Boutique Resort & Spa. Uniek aan het Manuel Antonio Nationaal Park is de dichte jungle, die tot aan het strand groeit. In het park vindt u een riviermonding met mangroves, moerassen, tropisch regenwoud met uitbundige flora en fauna en prachtige ongerepte stranden. Tijdens het wandelen ziet u talrijke soorten vlinders, apen en orchideeën. (O)

Dag
11-12

Manuel Antonio Nationaal Park

U heeft twee volle dagen om zelf op verkenning te gaan. Ook kunt u paardrijden, vissen, kayakken of raften. Genieten op een van de vele stranden en surfen in de diepblauwe zee behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. (O)

Dag
13

Manuel Antonio Nationaal Park – Arenal (ca. 250 km)

Vandaag rijdt u in minder dan 5 uur naar Arenal. Via Parrita rijdt u langs de Pacifische kust naar Jaco. Vanhier gaat u landinwaarts richting San Ramon. Onderweg kunt u indien gewenst een bezoek brengen aan het Carara Nationaal Park. Vanaf San Ramon vervolgt u uw weg naar Arenal, waar u de intrigerende actieve Arenal vulkaan kunt zien. Vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Twee overnachtingen in Hotel Lomas del Volcan. (O)

Dag
14

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de hete bronnen, paardrijden, kayakken, vissen of wandelen in de jungle. Ook kunt u een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Dit gebied is vooral bekend om de rijke vogelstand, waarvan de voornaamste soorten de roze lepelaar, witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar zijn. Ook komen er brul- en kapucijnapen, luiaards en kaaimannen voor. (O)

Dag
15

Arenal – San José (ca. 130 km)

Via Ciudad Quesada en Zarcero rijdt u in ca. 4 uur naar Juan Santamaria Internationaal Airport. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.