vanaf € 32,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Arenal Hanging Bridges

Excursie vanuit Arenal

Met een wandeling over de hangbruggen ervaart u de jungle vanaf een heel ander oogpunt, namelijk vanaf de hoogte van de boomtoppen. Samen met een deskundige natuurgids maakt u een wandeling van ca. 3 kilometer. U passeert 16 hangbruggen die in lengte variëren van 8 tot 98 meter en die een hoogte kunnen bereiken van maar liefst 60 meter. De tocht voert door het prachtige regenwoud en onderweg heeft u een indrukwekkend uitzicht op de Arenal vulkaan. 

Arenal Vida Campesina 

Excursie vanuit Arenal

Ervaar tijdens dit bezoek aan een lokale boerderij de landelijke levensstijl op het Costa Ricaanse platteland. Tijdens een interactieve wandeling over de boerderij kunt u samen met uw kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten. De gids laat u zien hoe het sap uit het suikerriet wordt gehaald. Vervolgens gaat u zelf het suikerriet snijden en de molen bedienen om uiteindelijk het sap te kunnen drinken. U wandelt langs plantages van suikerriet, bananen en koffie naar het restaurant waar u zelf tortilla’s gaat maken. Na afloop kunt u genieten van een typisch Costa Ricaanse lunch waarbij ingrediënten uit eigen tuin worden gebruikt. Vanaf 6 jaar.

Arenal vulkaan & hot springs

Excursie vanuit Arenal

De twee belangrijkste bezienswaardigheden van deze regio in één excursie! De Arenal vulkaan is hier absoluut de grootste trekpleister. Tijdens de 2 uur durende wandeling over de hellingen van deze vulkaan vertelt de natuurgids u meer over de dramatische uitbarsting in 1968 die een groot deel van de omliggende jungle bedolf onder lava. Hoewel er sinds 2010 geen grote activiteit is geweest, wordt de vulkaan nog steeds als actief beschouwd. Vanaf de Lava Flow Summit, het hoogste punt van de wandeling, heeft u een spectaculair uitzicht op de perfecte kegelvorm van de vulkaan. Na de wandeling bezoekt u de hot springs van Eco Termales. Geniet van diverse warme baden, de prachtige jungletuin en een lekkere (buffet)lunch of diner. Vanaf 3 jaar.

Boottocht Caño Negro Wildlife Reserve

Excursie vanuit Arenal

Het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. U wordt ’s ochtends vroeg bij uw hotel opgehaald en naar het dorpje Los Chiles, vlakbij de grens met Nicaragua, gebracht. Hier stapt u in de boot en maakt u een prachtige tocht over de Frio rivier. De oevers van deze rivier zijn het leefgebied van rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, luiaards en zelfs poema’s en jaguars. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. Na de boottocht kunt u genieten van een heerlijke Costa Ricaanse lunch. Vanaf 4 jaar.

Chocolade tour

Excursie vanuit Arenal

Tijdens deze tour naar Edén Organic Farm leert u meer over de geschiedenis van de cacaoteelt in Costa Rica. U ziet hoe de cacaobonen geoogst, gedroogd en gebrand worden. Uiteraard mag u ook wat van de heerlijke chocolade proeven. Een zeer smakelijke excursie!

Drijvende safari over de Peñas Blancas rivier

Excursie vanuit Arenal

Geniet op een ontspannen manier van de natuur en wildlife tijdens deze boottocht per raft. U peddelt stroomafwaarts de Peñas Blancas rivier af en ondertussen kijkt u samen met de gids uit naar dieren. Veel voorkomende beesten langs de rivier zijn vogels, leguanen, apen, luiaards, rivierschildpadden en zelfs ook kleine krokodillen! Geniet onderweg van de prachtige natuur en de junglegeluiden. Vanaf 6 jaar.

Paardrijtocht naar La Fortuna waterval

Excursie vanuit Arenal

De verbazingwekkende La Fortuna waterval is één van de mooiste plekken in de omgeving van Arenal. U kunt hier heerlijk ontspannen, zwemmen en genieten van de schoonheid van het omliggende regenwoud. Bij de paardenstallen zal een professionele gids op basis van uw ervaring het juiste paard voor u uitkiezen. Na de nodige instructrices vertrekt u voor een rit door een prachtig landschap met weiden, veeboerderijen, landbouwvelden en regenwouden. Tijdens de gehele rit heeft u telkens een geweldig uitzicht op de Arenal vulkaan. Bij de ingang van de La Fortuna waterval worden de paarden op een rustplaats achtergelaten. Via 530 traptreden wandelt u naar beneden om van dichtbij de 70 meter hoge waterval te bewonderen. Neem een verfrissende duik in het water! Tot slot keert u met uw paard weer terug naar de stallen. Vanaf 7 jaar.

Pure Trek Canyoning 

Excursie vanuit Arenal

Deze excursie is geschikt voor mensen die houden van een sportieve uitdaging, zin hebben om hun grenzen te verleggen en de natuur op een andere manier willen ervaren. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar een nabijgelegen ranch gebracht. Hier stapt u over in een 4×4 truck die u over zandweggetjes naar een kloof brengt. In deze prachtige kloof gaat u abseilen. In totaal zijn er vier afdalingen waarvan drie langs een waterval zullen plaatsvinden. Een unieke ervaring! Vanaf 5 jaar.

Palo Verde Nationaal Park 

Excursie vanuit Guanacaste

Het Palo Verde Nationaal Park ligt aan de oevers van de Tempisque rivier en heeft een uniek karakter. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het moerasgebied dat is ontstaan door de rivier trekt veel watervogels aan, vooral van september t/m mei. Daarnaast vindt u hier ook een grote diversiteit aan vegetatie waaronder verschillende soorten waterplanten en bomen. Tijdens de excursie maakt u een boottocht over de Tempisque rivier en bezoekt u een klein dorpje. Vanaf 6 jaar.

Pure Adrenaline 

Excursie vanuit Guanacaste

Deze excursie is geschikt voor mensen die van een uitdaging houden. Allereerst maakt u een korte paardrijdtocht door de bossen. Als u aankomt bij de Negro rivier gaat u tuben. In een opblaasbare rubberen band drijft u de rivier af. Onderweg kunt u meerdere stroomversnellingen trotseren. Daarna trekt u een harnas aan en wordt u aan de stalen lijnen van de ziplines vastgeklikt. U zweeft door de boomtoppen van platform naar platform. Vervolgens wordt er een spannende beklimming tegen de rotsen gemaakt en gaat u van de hoge kliffen abseilen. U eindigt de dag bij de spectaculaire Tarzan Swing. Geschikt voor kinderen met een lengte vanaf 1.50 meter.

Rincón de la Vieja Nationaal Park 

Excursie vanuit Guanacaste

Rincón de la Vieja is één van de meest actieve vulkanen in Costa Rica. In het nationale park vindt u talloze warmwaterbronnen, modderpoelen, watervallen, rookpluimen en spuitende geisers. De meest bekende en interessante wandelroute is de Sendero Las Pailas waarbij u alle vulkanische hoogtepunten van het park tegenkomt. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de prachtige flora en fauna. Het park herbergt 300 vogelsoorten waaronder toekans en manakins. U vindt hier ook de grootste populatie van wilde paarse orchideeën, de nationale bloem van Costa Rica. Vanaf 6 jaar.

Catamaran boottocht

Excursie vanuit Manuel Antonio

Vanuit uw hotel wordt u in ca. 20 minuten naar de haven van Pez Vela gebracht waar u aan boord gaat van de catamaran Ocean King. Dit is één van de grootste catamarans in de regio. De catamaran bestaat uit 2 dekken en beschikt over een bar, twee jacuzzi’s, een glijbaan en een relaxruimte. Zodra u de open zee opvaart, wordt er een gezellig muziekje opgezet en zet de bemanning vers fruit, snacks, frisdrank en cocktails voor u klaar. De catamaran vaart langs de kust van Manuel Antonio Nationaal Park. U ziet hier kleine rotsachtige eilanden en prachtige kliffen. Tijdens de boottocht kijkt de bemanning uit naar zeedieren, dus houdt uw camera bij de hand! Vervolgens stopt de catamaran in een afgelegen baai waar u kunt snorkelen. Als u terug aan boord gaat, staat er een heerlijke buffetlunch voor u klaar.

Kajakken Isla Damas 

Excursie vanuit Manuel Antonio

Verken per kajak het mangrove ecosysteem van Isla Damas, de plek waar het regenwoud en de oceaan elkaar ontmoeten. Houd uw ogen open terwijl u onder de laaghangende takken door peddelt want er is hier veel wildlife te zien. De mangrove is namelijk de thuisbasis van verschillende diersoorten waaronder kaaimannen, leguanen, slangen, luiaards, wasberen, witschouderkapucijnapen maar ook kleurrijke krabben en diverse watervogels. Vanaf 8 jaar.

Manuel Antonio Nationaal Park 

Excursie vanuit Manuel Antonio

Manuel Antonio is het kleinste en één van de populairste nationale parken van Costa Rica. U vindt hier mangroves, moerassen, tropisch regenwoud met een uitbundige flora en fauna en prachtig ongerepte stranden. Het nationale park kent verschillende wandelroutes. Samen met uw gids gaat u op zoek naar wildlife. U komt vrijwel zeker apen tegen tijdens uw wandeling want Manuel Antonio is het leefgebied van drie van vier apensoorten die in Costa Rica voorkomen. Daarnaast komen in dit park ook luiaards, leguanen, kleurrijke vogels, wasberen, witstaartherten en goudhazen voor. De wandeling eindigt bij een paradijselijk strand waar u vrije tijd heeft om te relaxen en te zwemmen. Vanaf 6 jaar.

Paardrijtocht

Excursie vanuit Manuel Antonio

Deze mooie tocht te paard begint op een boerderij in Londres de Quepos, een plattelandsdorpje niet ver van Manuel Antonio. Tijdens de rit kunt u genieten van de prachtige landschappen en vergezichten over de vallei. Houd uw ogen open want er is een grote kans dat u tropische vogels ziet zoals bijvoorbeeld de toekan. Halverwege de tocht bezoekt u een verborgen waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Bij terugkomst op de boerderij staat er een overheerlijke typisch Costa Ricaanse lunch voor u klaar. Vanaf 6 jaar.

Raften op de Savegre rivier

Excursie vanuit Manuel Antonio

De Savegre rivier is één van de schoonste rivieren in Midden-Amerika en stroomt dwars door het Quetzales Nationaal Park. De stroomversnellingen vallen onder de categorie II & III. Nadat u bij uw hotel bent opgehaald, rijdt u in ca. 45 minuten naar de rivier waar de 2,5 uur durende tocht van start gaat. Het landschap is adembenemend, want de tocht stroomt door het uitbundige regenwoud waar u kunt genieten van de wilde dieren en een sprankelende waterval. Op het eindpunt van de tocht staat er een smakelijke lokale lunch voor u klaar. Vanaf 8 jaar.

Children’s Eternal Forest 

Excursie vanuit Monteverde

Dit privé-reservaat is opgericht dankzij donaties van duizenden kinderen uit meer dan 40 landen. Inmiddels is dit het grootse privé-reservaat van Costa Rica en één van de belangrijkste reservaten van Latijns-Amerika. Tijdens deze excursie kunt u zichzelf onderdompelen in het hart van het tropische bos. Samen met een natuurgids maakt u ’s avonds een wandeling waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren zoals vleermuizen, kikkers en harige vogelspinnen. Deze onvergetelijke avondwandeling geeft u een andere kijk op het bos want de sfeer in het donker is totaal anders. Daarnaast ziet u dieren die u overdag nooit zult tegenkomen. Met uw bezoek draagt u tevens bij aan onderzoek en educatie. 

Sky Tram & Sky Trek

Excursie vanuit Monteverde

De excursie start aan boord van de Sky Tram. De gondels brengen u naar de top van de hoogste berg in Monteverde waar het avontuur pas echt begint. Onderweg heeft u een indrukwekkend uitzicht op het nevelwoud. Vervolgens maakt u een tocht via stalen kabels waarbij u dwars door het regenwoud van platform naar platform vliegt. Met een snelheid die kan oplopen tot 70 kilometer per uur, zweeft u zo’n 150 meter boven de grond en overbrugt u afstanden tot 750 meter. De echte dare devils kunnen deze tour afsluiten bij de Vertigo Drop, een vrije val van 25 meter. Vanaf 6 jaar.

Sky Tram, Sky Trek & Sky Walk

Excursie vanuit Monteverde

Een combinatie van drie excursies. Eerst maakt u een wandeling over hangbruggen door de boomtoppen van het regenwoud. Daarna gaat u in de gondels van de Sky Tram naar de top van de hoogste berg van Monteverde. Ten slotte doorkruist u op avontuurlijke wijze via stalen kabels het regenwoud. Dit is de complete Monteverde experience! Vanaf 6 jaar.

Sky Walk

Excursie vanuit Monteverde

Met een wandeling over de hangbruggen ervaart u het nevelwoud vanaf een heel ander oogpunt, namelijk vanaf de hoogte van de boomtoppen. Samen met een deskundige natuurgids maakt u een wandeling van ca. 2,5 kilometer. U passeert 6 hangbruggen die een hoogte kunnen bereiken van maar liefst 70 meter. Deze tocht geeft u een unieke kijk op de flora en fauna van deze regio. Vanaf 6 jaar.

Trapiche tour

Excursie vanuit Monteverde

Tijdens deze ontspannen tour bezoekt u een lokaal familiebedrijf. Op de boerderij worden bananen, suikerriet en koffie verbouwd. Terwijl u door de suikerrietvelden en bananen- en koffieplantages wandelt, heeft u schitterende uitzichten over de vallei. Het koffieproces wordt u stap voor stap uitgelegd. Van oogsten, drogen, roosteren en malen tot een verse kop geurende koffie die u geserveerd wordt. Vervolgens gaat u met de ossenkar naar de trapiche, het Spaanse woord voor suikermolen. Hier leert u meer over hoe suikerriet verwerkt wordt tot suiker. 

Cahuita Nationaal Park 

Excursie vanuit Puerto Viejo en omgeving

Met een kapitein en gids vaart u in een 14-persoonsboot rond door het Cahuita Nationaal Park. In dit prachtige park vindt u zowel aan land als in de oceaan een enorme biodiversiteit aan ecosystemen. Bij het belangrijkste koraalrif van Costa Rica gaat u ca. 2 uur snorkelen. U kunt hier genieten van een ongekend mooie onderwaterwereld met 35 soorten koraal, prachtig gekleurde tropische vissen, diverse soorten haaien, zee-egels en zeeschildpadden. Daarna begint u aan het tweede deel van de tour. De gids neemt u mee op een wandeling van ca. 3 kilometer. Tijdens deze wandeling kunt u verschillende soorten slangen, luiaards, brulapen, miereneters, gordeldieren, wasberen en ander wildlife observeren. Vanaf 6 jaar.

Kekoldi & Bribri tour

Excursie vanuit Puerto Viejo en omgeving

In Costa Rica leven nog acht inheemse stammen verspreid over het land. In deze Caribische regio wonen de Bribri en Cabécar stammen. Ondanks dat deze mensen Spaans spreken en westerse kleding dragen, vinden ze het nog steeds belangrijk om hun religieuze ceremonies en oude tradities over te brengen op jongere generaties. Tijdens deze excursie brengt u tijd door in één van de inheemse dorpen en om op een unieke manier meer te leren over de cultuur van de eerste inwoners van Costa Rica. In het Kekoldi Indigenous Territory bezoekt u een kleine gemeenschap die zich bezighoudt met de bescherming van de groene leguaan die met uitsterven bedreigd werd. Vervolgens maakt u in het Bribri reservaat een wandeling door een tuin met medicinale planten. Tevens komt u meer te weten over de lange cacaogeschiedenis van Costa Rica en het belang ervan voor de inheemse cultuur van de Bribri stam.

Paardrijtocht

Excursie vanuit Puerto Viejo en omgeving

Rijd als een echte cowboy door deze Caribische regio, leer meer over de rijke cultuur en geniet van de schoonheid van de natuur. Ook zonder ervaring met paardrijden is deze excursie een aanrader. Onder begeleiding van een gids maakt u een mooie tocht door de straten van Cahuita, door het tropische regenwoud en over prachtige stranden. Vanaf 4 jaar.

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Excursie vanuit Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja is één van de meest actieve vulkanen in Costa Rica. In het nationale park vindt u talloze warmwaterbronnen, modderpoelen, watervallen, rookpluimen en spuitende geisers. De meest bekende en interessante wandelroute is de Sendero Las Pailas. Tijdens deze wandeling van ca. 4 km maakt u kennis met de indrukwekkende flora en fauna. De gids vertelt u meer over de geheimen van de jungle. Onderweg kunt u op zoek gaan naar apen, luiaards, tapirs, hagedissen, slangen en verschillende vogelsoorten waaronder toekans en papegaaien. Vanaf 4 jaar.

Tuben over de Negro rivier

Excursie vanuit Rincón de la Vieja

Dankzij de vele tropische rivieren is Rincon de la Vieja een geweldige bestemming voor buitenactiviteiten. Tijdens deze leuke excursie maakt u in uw eigen opblaasbare rubberen band een tocht over de Rio Negro. U drijft langzaam de rivier af en kunt genieten van de prachtige natuur. Maar er staan u ook een aantal spannende stroomversnellingen te wachten. Tijdens het tuben gebruikt u geen peddels, maar uw eigen handen. Geschikt voor kinderen met een lengte vanaf 1.50 meter.

Adventure tour (ziplinen & raften)

Excursie vanuit Sarapiquí

De omgeving van Sarapiquí is dé plek voor avonturiers. Tijdens deze excursie worden twee van de populairste activiteiten gecombineerd. U begint met een 1,5 uur durende tocht via stalen kabels waarbij u dwars door de bomen van platform naar platform vliegt. U zweeft zo’n 45 meter boven de grond en overbrugt afstanden tot 320 meter. Na de lunch wordt u naar de Sarapiquí rivier gebracht waar u de nodige rafting instructies krijgt. Tijdens de 2,5 uur durende tocht trotseert u 10 stroomversnellingen (klasse II & III) over een traject van 12 kilometer. Vanaf 9 jaar. 

Raften op de Sarapiquí rivier

Excursie vanuit Sarapiquí

De noordelijke laaglanden van Costa Rica zijn wereldberoemd vanwege de verscheidenheid aan wilde rivieren, prachtige meren, vulkanen en beschermde tropische regenwouden. Kortom een schitterende plek om te ontdekken per raft. De excursie start bij Hacienda Pozo Azul waar u de nodige instructies krijgt. Tijdens de 2,5 uur durende tocht trotseert u 10 stroomversnellingen (klasse II & III) over een traject van 12 kilometer. Deze avontuurlijke reis door het regenwoud van Sarapiquí zal één van de hoogtepunten van uw reis door Costa Rica zijn. Vanaf 9 jaar.

Corcovado Nationaal Park

Excursie vanuit Uvita

Nadat u bij uw hotel bent opgehaald, wordt u naar het strand van Uvita gebracht. Hier stapt u op de boot voor een 1,5 uur durende tocht naar het San Pedrillo Ranger Station in het Corcovado Nationaal Park. Tijdens de boottocht kunt u misschien al wel dolfijnen, schildpadden of zelfs walvissen spotten. Als u aankomt in het nationale park maakt u een 2 uur durende wandeling over het strand en door het oerwoud en komt u meer te weten over de verschillende ecosystemen. Na de lunch vertrekt u voor een tweede wandeling waarbij u op zoek gaat naar wilde dieren. De wandeling eindigt bij een prachtige waterval waar u heerlijk kunt afkoelen. Vanaf 5 jaar.

Marino Ballena Nationaal Park

Excursie vanuit Uvita

Vanaf het strand bij Punta Uvita stapt u op de boot en maakt u een prachtige tocht waarbij u de beroemde walvisstaart (een rots- en zandformatie), het eiland Ballena, de Tres Hermanas eilandjes en de Ventana zeegrotten bezoekt. Tijdens de boottocht gaat u tevens op zoek naar walvissen en dolfijnen. Onderweg maakt u een stop bij een mooi koraalrif waar u kunt snorkelen en de schitterende onderwaterwereld kunt ontdekken. Vanaf 4 jaar.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany