vanaf € 1825,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Tortuguero Nationaal Park
Ontdek de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Maak een paardrijdtocht en relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica, bijvoorbeeld in Corcovado Nationaal Park. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route naar Tortuguero en Puerto Viejo.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Transfer naar het hotel van uw keuze voor overnachting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

Vroeg vertrek vanuit uw hotel in San José. U rijdt door het Braulio Carrillo Nationaal Park in de richting van de Caraïbische kust. Na een heerlijk ontbijt reist u verder naar een lokale aanleghaven vanwaar u per boot vertrekt naar het Tortuguero Nationaal Park. De ca. 1,5 uur durende boottocht voert u door kanalen die verscholen liggen in het regenwoud. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna van het park. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst waarna de lunch wordt geserveerd. ’s Middags bezoekt u het dorpje Tortuguero waar u meer te weten kunt komen over de bescherming van de schildpadden die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. Twee overnachtingen in Tortuguero. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

Een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, lagunes en kanalen en de beste manier om dit gebied te verkennen is per boot. Tijdens een boottocht door de kanalen komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van het oerwoud en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele turtle watching tour naar het strand maken. Tortuguero Nationaal Park is het belangrijkste broedgebied van de groene zeeschildpadden die hier in deze periode hun eieren leggen. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Puerto Viejo

U reist per boot terug naar de ingang van het nationale park. Daarna volgt de transfer richting Puerto Viejo, een klein vissersdorpje aan de Caribische kust waar nog altijd veel Caribische en Jamaicaanse invloeden zijn terug te vinden. U rijdt vandaag door het deel van het land dat dun bevolkt is waardoor de natuurgebieden er puur en onontdekt zijn. De lunch zal onderweg plaatsvinden. Aan het einde van deze mooie route arriveert u in uw hotel waar u twee nachten zal verblijven. (O,L)

Dag
5

Puerto Viejo

Vandaag trekt u het tropisch regenwoud in voor een snorkel- en wandeltour. Met een kapitein en gids vaart u in een 12-persoonsboot rond door het Cahuita Nationaal Park. In dit prachtige park vindt u zowel aan land als in de oceaan een enorme biodiversiteit aan ecosystemen. Bij het belangrijkste koraalrif van Costa Rica gaat u ca. 2 uur snorkelen en kunt u genieten van een ongekend mooie onderwaterwereld met 35 soorten koraal, prachtig gekleurde tropische vissen, diverse soorten haaien, zee-egels en zeeschildpadden. Na het snorkelen wordt u voorzien van een picknicklunch met vers fruit en water en begint u aan het tweede deel van de tour. De gids neemt u mee op een wandeling van ca. 5 km. Tijdens deze wandeling kunt u verschillende soorten slangen, luiaards, brulapen, miereneters, armadillo’s en ander wildlife observeren. Ook leert u meer over medicinale planten, mossen, orchideeën en tropische weelderige planten. (O,LP)

Dag
6

Puerto Viejo – Arenal

Via een lange, maar prachtige route rijdt u vandaag in ca. 5,5 uur naar de Arenal regio. Het eerste wat u ziet is de 1.633 m hoge Arenal vulkaan. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Twee overnachtingen in het hotel van uw keuze. (O)

Dag
7

Arenal

’s Morgens staat er een paardrijdtocht naar La Fortuna waterval op het programma. Ook als u geen paardrijdervaring heeft, is deze excursie een aanrader. Vanuit het hotel wordt u naar de stallen gebracht waar u een korte instructie krijgt. Daarna stapt u op uw paard en gaat onder begeleiding van een gids op weg voor een prachtige paardrijdtocht. Tijdens de rit maakt u op een bijzondere manier kennis met het platteland van Costa Rica. U passeert veebedrijven en agrarische boerderijen en kunt genieten van toekans en andere tropische vogels die af en toe overvliegen. Uiteindelijk bereikt u de 70 m hoge La Fortuna waterval, die zich vanaf een smaragdgroene klif als een zilveren lint in een natuurlijke poel stort. Neem een verfrissend bad in dit natuurlijke zwembad en geniet van het heldere, koele water. ’s Middags maakt u een excursie naar de Arenal vulkaan. Tijdens een wandeling ziet u het prachtige secundaire regenwoud en de oude lavavelden die ontstaan zijn door eerdere grote vulkaanuitbarstingen. De Arenal vulkaan wordt beschouwd als één van de meest actieve vulkanen in de wereld en is na de laatste uitbarsting van 1968 nog steeds actief. Aan het einde van de wandeling arriveert u bij de warmwaterbronnen van Eco Termales waar u een heerlijk bad kunt nemen. Er zijn vier baden waarvan de koelste een temperatuur van 33°C heeft en de warmste een temperatuur van 41°C. Hier wordt tevens het diner geserveerd alvorens u terugkeert naar uw hotel. (O,D)

Dag
8

Arenal – Monteverde Nationaal Park

Vandaag heeft u een prachtige rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van de mooie route leidt langs het fotogenieke Lake Arenal. Daarna rijdt u in zuidelijke richting via Cañas naar Monteverde. Het laatste gedeelte van deze rit voert over een steile en onverharde weg. Tenslotte bereikt u het bergdorp Monteverde waar u voor twee nachten uw intrek neemt in het hotel van uw keuze. (O)

Dag
9

Monteverde Nationaal Park

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u wandelen over de junglepaden in het nevelwoud van het Monteverde of Santa Elena Cloud Forest en genieten van de rijke fauna en talloze vogelsoorten. Of maak een boeiende tocht over zwevende bruggen en platformen en bekijk het tropische woud eens vanuit een ander oogpunt. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Verder zijn een bezoek aan de Hummingbird Gallery, vlindertuin, de zuivelboerderij van de Quakers en een koffieplantage aanraders. (O)

Dag
10

Monteverde Nationaal Park – San José – Amsterdam

Vertrek voor een ca. 4 uur durende rit naar de luchthaven van San José. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.