vanaf € 1959,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Ga schildpadden spotten in Tortuguero Nationaal Park
Ontdek vanuit Puerto Viejo de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Wandel naar de Arenal vulkaan en relax in de warmwaterbronnen
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route naar Tortuguero en Puerto Viejo.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

Voor uw bezoek aan Tortuguero Nationaal Park heeft u nog geen huurauto nodig. U wordt vroeg opgehaald bij uw hotel en rijdt vervolgens richting de Caribische kust. De rit voert door het Braulio Carrillo Nationaal Park, een schitterend gebied met hoge bergen, weelderig begroeid oerwoud, uitgedoofde vulkanen, mooie watervallen en een prachtig nevelwoud. Onderweg wordt gestopt voor een heerlijk ontbijt. Vervolgens reist u door naar een lokale aanleghaven waar u op de boot stapt. Tijdens de ca. 1,5 uur durende boottocht vaart u over kronkelende rivieren dwars door het ongerepte regenwoud naar het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst waarna de lunch wordt geserveerd. ’s Middags bezoekt u het dorpje Tortuguero waar u meer te weten komt over de bescherming van schildpadden die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

U heeft een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park is één van de belangrijkste broedgebieden van de bedreigde groene zeeschildpad. Tortuguero Nationaal Park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, kanalen en lagunes. Tijdens een boottocht komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van de jungle en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele turtle watching tour naar het strand maken. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Puerto Viejo (160 km)

U reist per boot terug naar de ingang van het nationale park. Na de lunch neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u in ca. 3 uur naar Puerto Viejo, een klein vissersdorpje aan de Caribische kust. Deze badplaats heeft prachtige stranden en kristalblauw water en het biedt uitstekende surfmogelijkheden. U vindt hier nog altijd veel Caribische en Jamaicaanse invloeden terug, vooral in de manier van leven en het eten. (O,L)

Dag
5

Puerto Viejo

Na het ontbijt trekt u het tropisch regenwoud in voor een snorkel- en wandeltour. Met een kapitein en gids vaart u per boot door het Cahuita Nationaal Park. In dit prachtige park vindt u zowel aan land als in de oceaan een enorme biodiversiteit aan ecosystemen. Bij het belangrijkste koraalrif van Costa Rica gaat u het water in om te snorkelen. U kunt hier genieten van de ongekend mooie onderwaterwereld met 35 soorten koraal, prachtig gekleurde tropische vissen, diverse soorten haaien, zee-egels en zeeschildpadden. Na 2 uur snorkelen wordt er een heerlijke picknicklunch geserveerd met vers fruit en water. Daarna begint het tweede deel van de tour en neemt de gids u mee op een wandeling van ca. 5 km. Onderweg kunt u verschillende soorten slangen, luiaards, brulapen, miereneters en andere wilde dieren tegenkomen. Ook leert u meer over de (medicinale) planten die voorkomen in dit gebied. (O,LP)

Dag
6

Puerto Viejo – Arenal (280 km)

Via een lange, maar prachtige route rijdt u vandaag in ca. 5,5 uur naar Arenal. Het eerste dat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan. Eeuwenlang dachten de inwoners van Costa Rica dat de Arenal vulkaan uitgedoofd was totdat deze in 1968 plotseling actief werd en er een enorme uitbarsting volgde die de omliggende dorpjes verwoestte. 42 jaar lang was de Arenal vulkaan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Dit was vooral ’s avonds goed te zien als de gloeiende rotsblokken langs de helling naar beneden kwamen rollen. De laatste grote uitbarsting was in 2010 en sindsdien bevindt de vulkaan zich in een rustfase. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. Tegenover de vulkaan ligt Lago Arenal, een sprankelend meer dat erg geliefd is door windsurfers. (O)

Dag
7

Arenal

’s Ochtends bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. ’s Middags maakt u een excursie naar de Arenal vulkaan. Tijdens een wandeling ziet u het prachtige secundaire regenwoud en de oude lavavelden die zijn ontstaan door eerdere grote vulkaanuitbarstingen. U heeft vanuit diverse punten uitzicht op de perfecte kegelvorm van de vulkaan. De wandeling eindigt bij de warmwaterbronnen van Eco Termales waar u een heerlijk bad kunt nemen. Er zijn vier baden waarvan de koelste een temperatuur van 33°C heeft en de warmste een temperatuur van 41°C. Hier wordt tevens het diner geserveerd alvorens u terugkeert naar uw hotel. (O,D)

Dag
8

Arenal – Monteverde (130 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van deze mooie route leidt langs het fotogenieke Lago Arenal. Daarna rijdt u naar het authentieke bergdorpje Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive zeker van pas. In Monteverde, gelegen op 1.600 meter hoogte, vindt u één van de meest zeldzame ecosystemen ter wereld, het nevelwoud. Doordat de warme lucht uit lager gelegen gebieden hier botst tegen de steile berghelling, is het woud regelmatig in mist gehuld. Het Monteverde Cloud Forest Reserve beschikt over imposante flora en fauna. Door de hoge vochtigheidsgraad groeien de vele bomen en planten door en over elkaar heen. Het reservaat herbergt meer dan 500 vogelsoorten, een waar een paradijs voor vogelliefhebbers. Neem uw verrekijker mee en probeer de zeldzame quetzal te spotten! (O)

Dag
9

Monteverde

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. U kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangbruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader. (O)

Dag
10

Monteverde – San José (140 km) – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u in ca. 3 uur naar de luchthaven van San José waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

Andere varianten van deze reis

U kunt de hoogtepunten van Costa Rica ook ontdekken per (mini)bus. Klik hier om de busrondreis te bekijken.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany