Bestseller
vanaf € 1929,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Ga schildpadden spotten in Tortuguero Nationaal Park
Geniet van de natuur in Sarapiquí en boek een actieve excursie
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Tropisch regenwoud en mooie stranden in Manuel Antonio Nationaal Park
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met een van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van/naar Tortuguero.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Tortuguero Nationaal Park

Voor uw bezoek aan Tortuguero Nationaal Park heeft u nog geen huurauto nodig. U wordt vroeg opgehaald bij uw hotel en rijdt vervolgens richting de Caribische kust. De rit voert door het Braulio Carrillo Nationaal Park, een schitterend gebied met hoge bergen, weelderig begroeid oerwoud, uitgedoofde vulkanen, mooie watervallen en een prachtig nevelwoud. Onderweg wordt gestopt voor een heerlijk ontbijt. Vervolgens reist u door naar een lokale aanleghaven waar u op de boot stapt. Tijdens de ca. 1,5 uur durende boottocht vaart u over kronkelende rivieren dwars door het ongerepte regenwoud naar het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna. Na aankomst is er een korte informatiebijeenkomst waarna de lunch wordt geserveerd. ’s Middags bezoekt u het dorpje Tortuguero waar u meer te weten komt over de bescherming van schildpadden die hier elk jaar naar toe komen om hun eieren te leggen. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park

U heeft een volle dag om te genieten van de schitterende natuur! Het 19.000 ha grote park is één van de belangrijkste broedgebieden van de bedreigde groene zeeschildpad. Tortuguero Nationaal Park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, kanalen en lagunes. Tijdens een boottocht komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van de jungle en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele turtle watching tour naar het strand maken. (O,L,D)

Dag
4

Tortuguero Nationaal Park – Sarapiquí (60 km)

U reist per boot terug naar de ingang van het nationale park. Na de lunch neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u in ca. 1 uur naar Sarapiquí. Deze regio staat bekend om zijn verbazingwekkende en rijke biodiversiteit en als dé plek voor avonturiers. Het is tevens het leefgebied van de bedreigde groene ara. (O,L)

Dag
5

Sarapiquí – Arenal (80 km)

Deze ochtend kunt u eventueel in de omgeving wandelen, ziplinen door het regenwoud of stroomversnellingen trotseren tijdens het raften op de Sarapiquí rivier. Vervolgens vertrekt u voor een ca. 1,5 uur durende rit naar Arenal. Het eerste dat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan. Eeuwenlang dachten de inwoners van Costa Rica dat de Arenal vulkaan uitgedoofd was totdat deze in 1968 plotseling actief werd en er een enorme uitbarsting volgde die de omliggende dorpjes verwoestte. 42 jaar lang was de Arenal vulkaan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. De laatste grote uitbarsting was in 2010 en sindsdien bevindt de vulkaan zich in een rustfase. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. (O)

Dag
6

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u paardrijden, baden in de warmwaterbronnen, kajakken over Lago Arenal, een drijvende safari maken over de Peñas Blancas rivier, natuurparken bezoeken en wandelen door de jungle of over de hangbruggen. Het is ook zeker de moeite waard om het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve te bezoeken. Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. Tijdens een prachtige boottocht over de Frio rivier kunt u rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, luiaards en zelfs poema’s en jaguars tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. (O)

Dag
7

Arenal – Monteverde (130 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van deze mooie route leidt langs het fotogenieke Lago Arenal. Daarna rijdt u naar het authentieke bergdorpje Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive zeker van pas. In Monteverde, gelegen op 1.600 meter hoogte, vindt u één van de meest zeldzame ecosystemen ter wereld, het nevelwoud. Doordat de warme lucht uit lager gelegen gebieden hier botst tegen de steile berghelling, is het woud regelmatig in mist gehuld. Het Monteverde Cloud Forest Reserve beschikt over imposante flora en fauna. Door de hoge vochtigheidsgraad groeien de vele bomen en planten door en over elkaar heen. Het reservaat herbergt meer dan 500 vogelsoorten, een waar een paradijs voor vogelliefhebbers. Neem uw verrekijker mee en probeer de zeldzame quetzal te spotten! (O)

Dag
8

Monteverde 

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. U kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangbruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader. (O)

Dag
9

Monteverde – Manuel Antonio (190 km)

Vandaag laat u de koele bergen achter u en rijdt u in ca. 4 uur langs de kust naar Manuel Antonio, een klein maar bruisend dorpje beroemd vanwege het Manuel Antonio Nationaal Park. Dit is het kleinste en één van de populairste nationale parken van Costa Rica. In het park vindt u mangroves, moerassen, tropisch regenwoud met een uitbundige flora en fauna en prachtig ongerepte stranden. Een veel voorkomende diersoort in dit gebied is het doodshoofdaapje. (O)

Dag
10-11

Manuel Antonio 

U heeft twee vrije dagen. Trek er met een gids op uit naar het nationale park, ga mee met een paardrijdtocht door de bergen of maak een tocht per kajak door de riviermonding van Isla Damas. Houdt u meer van spanning en sensatie? Boek dan een raftingtocht over de Savegre rivier. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te relaxen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. (O)

Manuel Antonio Nationaal Park is gesloten op dinsdag. U dient voor dit nationale park van te voren een online reservering te maken. Wees er op tijd bij!

Dag
12

Manuel Antonio – San José (160 km) – Amsterdam

Vanuit Manuel Antonio rijdt u in ca. 3 uur terug naar San José. De afstand is niet groot, maar omdat u vanuit het nationale park over smalle wegen door een heuvelrijk gebied reist, bent u lang onderweg. In San José levert u de huurauto op de luchthaven in en checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
13

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany