BESTEMMINGEN

Een review uit Costa Rica

Adembenemend Costa Rica

Ben en Betty van Overdijk over een reis in Costa Rica op 19 maart 2012

Beste NBBS, Ik wil jullie graag heel hartelijk bedanken voor de geweldig fijne vakantie die je voor ons in elkaar hebt gezet. Het was in een woord: GEWELDIG!  Nu ik zo weer een week tussen de foto’s en video’s zit komt alles weer terug en beseffen we terdege dat we een reis gemaakt hebben waar we nog héél lang aan terug kunnen denken.

Pura Vida

De accommodaties waren allemaal voortreffelijk. Het wisselde van “erg luxe”naar “redelijk primitief” en dat was voor ons prima. Die eerste dag in San José vonden we wat aan de korte kant: jet-lag en laat op de dag. De volgende dag kwamen we er al snel achter wat “pura vida” betekent. De bus naar Tortugero zou om 06.00 uur komen, dus stonden we keurig klaar (zonder ontbijt). Komt die bus natuurlijk niet. Om 08.30 uur vertrokken we pas naar de kust.

Tortuguero

Tortugero was geweldig mooi. Triest om te beseffen dat alles wat je ziet “secondary rainforest” is. Niet ouder dan 40 jaar dus. Al die mooie natuur is gekapt. De kanalen die we met de boot overvoeren zijn dan ook alleen maar gegraven om al het hout te kunnen vervoeren naar de kust. We zijn gastvrij ontvangen en hadden voor de excursies een geweldige gids Carla die ons ontzettend veel wist te vertellen over Tortuguero. Ondanks de vele regen hebben we een geweldig fijn verblijf gehad in de lodge. Na Tortugero hebben we onze huurauto opgepikt met GPS. Zonder die GPS hadden we dus echt niet door Costa Rica kunnen rijden. Er staan gewoon nergens wegwijzers, straatnamen of wat dan ook. De vele gaten in de weg zijn ook een beproeving. Niet voor niets mag je niet harder dan 80 km p/u. Cariblue in Puerto Viejo was ook een super hotel! ’s Nachts werden we wakker gemaakt door een troep brulapen boven onze bungalow, een geweldige ervaring. Ook hier hadden we best veel regen. Toen we naar Sarapiqui wilde vertrekken reden we vast. Boze Costaricanen hadden de weg geblokkeerd omdat ze tegen de bouw van een hotel aan het strand waren. We hebben van 9 tot 3 staan wachten. Uiteindelijk heeft de politie de blokkade opgeruimd met een grote shovel. Sarapiquí was adembenemend mooi. Er waren maar enkele gasten en dat maakte het allemaal een beetje onwezenlijk. Zoveel schoonheid en luxe. Tijdens een hike zijn we ook eindelijk echte wilde beesten tegen gekomen. Betty trapte bijna op een slang die, naar later bleek, best wel giftig was. Boven op de berg bij een meertje kwam er ineens een grote groene slang voorbij (niet giftig).

Arenal en Monteverde

Arenal Lodge was weer het plaatje uit de folder. Adembenemend mooie uitzichten, heerlijk eten en geweldig mooi weer. De reis naar Monteverde was weer een heel ander verhaal. Plotseling houdt de weg op en rijd je de volgende uren over rotsen en keien. Gelukkig konden we weer vertrouwen op de GPS!! Monteverde in “the rainforest” deed met recht zijn naam eer aan. We hebben gigantische plensbuien gehad. Ook de accommodatie was erg sober, maar dat lag waarschijnlijk ook wel aan de vele regenbuien. We werden er een beetje triest van. Tijdens een mooie ochtend hebben we toch de “hanging bridges” en de “skytrain” kunnen bezoeken. Daar hebben we dus voor het eerst echt “primairy rainforest” gezien. De reis naar Tambor hebben we, dankzij de GPS, helemaal over het land gedaan. Helemaal om het water naar Nicoya dus. Dat vonden we helemaal niet erg. Onderweg was van alles te zien en de auto met airco was heerlijk om in te rijden. Tango Mar paste helemaal in ons plaatje als zijnde onze huwelijksreis. Zo geweldig luxe en overdadig. Alles voortreffelijk voor elkaar. We hebben enkele avonden met de eigenaresse (Hilde) doorgebracht aan de bar en in het restaurant. Toch wel fijn als je niet in het hoogseizoen daar bent. We hebben hier alle dagen prachtig weer gehad. Heerlijk uitgerust vertrokken naar Manuel Antonio. Deze keer wel de ferry genomen naar Puntarenas. Casita Eclips was helemaal naar onze zin. Geweldig mooie natuur en dankzij de huurauto konden we weer overal naar toe. Ook in het NP van Manuel Antonio hebben we gewandeld in het echte “primairy rainforest”. Je hoeft niet te zoeken naar dieren, ze komen wel naar je toe. Vanuit het verleden is het logisch dat er zoveel dieren zitten. Bij het kappen van al het bos zijn alle dieren naar deze plekken gevlucht. Veel dieren op een kleine oppervlakte dus.

Opa & oma

Op naar onze laatste verblijfplaats: Villas Gaia. Prettige reis over redelijke wegen. Niet te veel gaten in de weg dus, maar het blijft opletten. De Nederlandse eigenaar verwelkomde ons en we hadden weer het mooiste paleisje van het hele park. Ook hier weer volop dieren en insecten. Mooi zwembad, mooie natuur, heerlijk eten. Toch waren we niet helemaal op ons gemak omdat we op nieuws van het thuisfront zaten te wachten. Ergens rond deze datum zouden onze eerste kleinkinderen geboren worden. Op 10 augustus kregen we bericht van mijn zoon dat we inderdaad opa en oma geworden waren. Helemaal te gek!! Rhein & Bracha zijn twee prachtige baby’s. Ondertussen zijn ze al weer 4½ maand oud en groeien als kool. In Villas Gaia hebben we er een goeie fles wijn op leeg gedronken. Omdat we heel ver van San José waren, was ik niet zeker of we de laatste dag ons vliegtuig wel konden halen. Heel vroeg rijden en maar hopen dat er geen blokkades en slechte wegen zouden zijn. We hebben daarom maar besloten om eerder naar San José te rijden en daar nog 2 nachten te blijven. Zodoende zouden we genoeg tijd hebben om de auto terug te brengen en naar het vliegveld te gaan. We hebben via het internet geboekt in Hotel Dunn Inn. Prima hotel vlakbij de binnenstad. Niet te duur ook. Laatste dagen dus doorgebracht in San José en de laatste dag op tijd op het vliegveld. Alles was tot in de puntjes verzorgd en prima voor elkaar. Groetjes,     Ben en Betty

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany