bestseller
vanaf € 1342,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Ontdek de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Eindig de reis op een mooi ongerept strand
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van en naar Puerto Viejo.  

 

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor overnach­ting.

Dag
2

San José – Puerto Viejo (ca. 230 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd vertrekt u richting Puerto Viejo, een klein vissersdorpje aan de Caribische kust waar nog altijd veel Caribische en Jamaicaanse invloeden zijn terug te vinden. U rijdt vandaag door het deel van het land dat dun bevolkt is waardoor de natuurgebieden er puur en onontdekt zijn. Na ca. 4½ uur rijden via een mooie route arriveert u in uw hotel. In dit hotel neemt u voor drie nachten uw intrek. (O)

Dag
3-4

Puerto Viejo

U kunt twee volle dagen genieten van de prachtige omgeving. Zo kunt u snorkelen of zwemmen in het Cahuita Nationaal Park en kennis maken met de unieke onderwaterwereld. Ook kunt u op verkenning gaan in het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge of het Puerto Vargas Nationaal Park. In deze schitterende omgeving leven apen, toekans, papegaaien en vele andere wilde dieren tussen bomen van ca. 30 tot 50 m hoog die begroeid zijn met varens, orchideeën en andere weelderige planten. (O)

Dag
5

Puerto Viejo – Sarapiquí (ca. 200 km)

Vertrek voor een 4 uur durende rit naar Sarapiquí, een kleine gemeenschap gelegen in een majestueuze vallei en omringd door tropisch regenwoud. Op deze unieke plek die uitstekend geschikt is voor natuurliefhebbers zult u twee nachten verblijven. (O)

Dag
6

Sarapiquí

Vandaag heeft u alle tijd om te relaxen of de mooie omgeving te leren kennen. Ruim 400 vogelsoorten zijn in dit gebied gespot, ongeveer de helft van de in Costa Rica voorkomende soorten. Vanuit uw hotel kunt u wandelen door het regenwoud, paardrijden, raften of een avontuurlijke canopy tour maken (een tocht via zwevende bruggen en platforms). Of boek een ontspannen boottocht waarbij u kaaimannen, leguanen en apen kunt observeren. (O)

Dag
7

Sarapiquí – Arenal (ca. 100 km)

Vertrek voor een ca. 3 uur durende rit naar Arenal waar u de intrigerende actieve Arenal vulkaan kunt zien. Vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. U verblijft hier twee nachten. (O)

Dag
8

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de hete bronnen, paardrijden, kayakken, vissen of wandelen in de jungle. Ook kunt u een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Dit gebied is vooral bekend om de rijke vogelstand waarvan de voornaamste soorten de roze lepelaar, witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar zijn. Ook komen er brul- en kapucijnapen, luiaards en kaaimannen voor. (O)

Dag
9

Arenal – Monteverde Nationaal Park (ca. 175 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3½ uur voor de boeg. Het eerste stuk van de mooie route leidt langs het fotogenieke Lake Arenal. Daarna rijdt u in zuidelijke richting via Cañas naar Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte van deze avontuurlijke rit, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive u zeker van pas. Uw inspanningen worden beloond als u het authentieke bergdorp Monteverde bereikt waar u voor twee nachten uw intrek neemt in uw hotel. (O)

Dag
10

Monteverde Nationaal Park

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u wandelen over de junglepaden in het nevelwoud van het Monteverde of Santa Elena Cloud Forest en genieten van de rijke fauna en talloze vogelsoorten. Of maak een boeiende tocht over zwevende bruggen en platformen en bekijk het tropische woud eens vanuit een ander oogpunt. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Verder zijn een bezoek aan de Hummingbird Gallery, vlindertuin, de zuivelboerderij van de Quakers en een koffieplantage aanraders. (O)

Dag
11

Monteverde Nationaal Park – Puerto Carillo / Tambor (ca. 120 km/155 km)

Nadat u de bergweg bent afgedaald, rijdt u over de hoofdweg in ca. 4 uur naar Puntarenas. Van hieruit vertrekt u per ferry voor een ca. 1½ uur durende overtocht over de Golf van Nicoya naar Paquera (houdt u rekening met een eventuele wachttijd), gelegen op het schiereiland Nicoya. Vervolgens rijdt u in ongeveer 1 uur naar Tambor waar u de komende drie nachten zult verblijven in een aan het strand gelegen resort hotel. Heeft u gekozen voor categorie C hotels met verblijf in Puerto Carillo dan rijdt u via Quebrada Honda en Mansion naar Puerto Carillo en is een overtocht per ferry niet noodzakelijk. (O)

Dag
12-13

Puerto Carillo / Tambor

U heeft twee volle dagen om te relaxen aan het strand en te genieten van de prachtige omgeving. U kunt golfen, tennissen, deelnemen aan strand- en watersportactiviteiten, surfen, sportvissen, duiken, paardrijden, hiken of een tour naar Isla Tortuga maken. (O)

Dag
14

Puerto Carillo / Tambor – San José (ca. 235/150 km) – Amsterdam

Vroeg vertrek naar de haven. Hier neemt u de ferry naar Puntarenas en rijdt vervolgens in ca. 3 uur naar de luchthaven van San José. Indien u vanuit Puerto Carillo vertrekt dan rijdt u in ca. 4 uur via Mansion en Quebrada Honda naar San José. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd, vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.