bestseller
vanaf € 1342,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Ontdek de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Eindig de reis op een mooi ongerept strand
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van en naar Puerto Viejo.  

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Puerto Viejo (230 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd vertrekt u richting Puerto Viejo, een klein vissersdorpje aan de Caraïbische kust. Na ca. 4,5 uur rijden komt u aan bij uw hotel. Puerto Viejo is een levendige badplaats met prachtige stranden en kristalblauw water en het biedt uitstekende surfmogelijkheden. U vindt hier nog altijd veel Caraïbische en Jamaicaanse invloeden terug, vooral in de manier van leven en het eten. (O)

Dag
3-4

Puerto Viejo

U heeft twee volle dagen om te genieten van de prachtige omgeving. Ten noorden van Puerto Viejo ligt het dorpje Cahuita dat vooral bekend is vanwege het Cahuita Nationaal Park. U wandelt door de bossen en jungle tot u het strand bereikt. Onderweg komt u vast brulapen, slangen, luiaards, miereneters en toekans tegen. Het strand is misschien één van de minst ontwikkelde stranden van het land, maar de onderwaterwereld hier is uniek. In de wateren nabij Cahuita Nationaal Park zwemmen manta’s, 3 verschillende soorten haaien en zee-egels. Daarnaast vindt u hier ten minste 35 soorten koraal en vele tropisch gekleurde vissen. Ten zuiden van Puerto Viejo ligt het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Dit reservaat bevat het enige intacte mangrovemoeras in de Atlantische Oceaan en is het broedgebied van schildpadden, krokodillen en dolfijnen. (O)

Dag
5

Puerto Viejo – Sarapiquí (200 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 4 uur durende rit naar Sarapiquí. Deze regio staat bekend om zijn verbazingwekkende en rijke biodiversiteit en als dé plek voor avonturiers. Het is tevens het leefgebied van de bedreigde groene ara. (O)

Dag
6

Sarapiquí

Vandaag heeft u alle tijd om te relaxen of de mooie omgeving te leren kennen. Ruim 400 vogelsoorten zijn in dit gebied gespot, ongeveer de helft van de in Costa Rica voorkomende soorten. In de omgeving kunt u paardrijden, wandelen of een canopy tour (een tocht via zwevende bruggen en platforms) door het nevelwoud maken. Ook kunt u ervoor kiezen om te gaan raften op de Sarapiquí rivier. (O)

Dag
7

Sarapiquí – Arenal (80 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 2,5 uur durende rit naar Arenal. Het eerste wat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan, één van de meest actieve vulkanen van Latijns-Amerika. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. Tegenover de vulkaan ligt Lago Arenal, een sprankelend meer dat erg geliefd is door windsurfers. (O)

Dag
8

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de warmwaterbronnen, paardrijden, kajakken, vissen of wandelen door de jungle. Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en dierensoorten. U kunt hier bijvoorbeeld rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, poema’s en jaguars tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. (O)

Dag
9

Arenal – Monteverde (175 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van deze mooie route leidt langs het fotogenieke Lago Arenal. Daarna rijdt u in zuidelijke richting naar het authentieke bergdorpje Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte van deze avontuurlijke rit, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive u zeker van pas. In Monteverde, gelegen op 1.600 meter hoogte, vindt u één van de meest zeldzame ecosystemen ter wereld, het nevelwoud. Doordat de warme lucht uit lager gelegen gebieden hier botst tegen de steile berghelling, is het woud met grote regelmaat in mist gehuld. Het Monteverde Cloud Forest Reserve biedt een indrukwekkende variëteit aan flora en fauna. Door de hoge vochtigheidsgraad groeien de verschillende bomen en planten door en over elkaar heen. Het reservaat herbergt meer dan 500 verschillende vogelsoorten en is daarom een paradijs voor vogelliefhebbers. Neem uw verrekijker mee en probeer de zeldzame quetzal te spotten! (O)

Dag
10

Monteverde

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. U kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangende bruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader. (O)

Dag
11

Monteverde – Puerto Carrillo / Tambor (ca. 120 km/155 km)

Nadat u de bergweg bent afgedaald, rijdt u over de hoofdweg in ca. 3 uur naar Puntarenas. Van hieruit vertrekt u per ferry voor een ca. 1,5 uur durende overtocht over de Golf van Nicoya naar Paquera (houdt u rekening met een eventuele wachttijd), gelegen op het schiereiland Nicoya. Vervolgens rijdt u in ongeveer 1 uur naar Tambor waar u de komende drie nachten zult verblijven in een aan het strand gelegen resort hotel. Heeft u gekozen voor categorie C hotels met verblijf in Puerto Carrillo dan rijdt u via Quebrada Honda en Mansion in ca. 4 uur naar Puerto Carrillo en is een overtocht per ferry niet noodzakelijk. (O)

Dag
12-13

Puerto Carrillo / Tambor

U heeft twee volle dagen om te relaxen aan het strand en te genieten van de prachtige omgeving. U kunt golfen, tennissen, deelnemen aan strand- en watersportactiviteiten, surfen, sportvissen, duiken, paardrijden, hiken of een tour naar Isla Tortuga maken. (O)

Dag
14

Puerto Carrillo / Tambor – San José (ca. 235/150 km) – Amsterdam

Na een vroeg ontbijt rijdt u in ca. 1 uur naar de haven. Hier neemt u de ferry en vaart u in ca. 1,5 uur naar Puntarenas. Na aankomst rijdt u vervolgens in ca. 2 uur naar de luchthaven van San José. Indien u vanuit Puerto Carrillo vertrekt dan rijdt u in ca. 4 uur via Mansion en Quebrada Honda naar San José. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd, vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Vanaf 29 oktober 2019 is het ook mogelijk om terug te vliegen vanuit Liberia in plaats van San José. Vanuit Puerto Carrillo rijdt u in ca. 2,5 uur naar de luchthaven van Liberia. Vanuit Tambor rijdt u in ca. 4 uur naar de luchthaven van Liberia zonder een ferrytocht van 1,5 uur. Vraag naar de mogelijkheden.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.