Bestseller
vanaf € 1769,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Ontdek vanuit Puerto Viejo de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Geniet van de natuur in Sarapiquí en boek een actieve excursie
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Eindig de reis op een mooi ongerept strand op het Nicoya schiereiland
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van en naar Puerto Viejo.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Puerto Viejo (230 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd, vertrekt u richting Puerto Viejo, een klein vissersdorpje aan de Caribische kust. Na ca. 4,5 uur rijden komt u aan bij uw hotel. Puerto Viejo is een levendige badplaats met prachtige stranden en kristalblauw water en het biedt uitstekende surfmogelijkheden. U vindt hier nog veel Caribische en Jamaicaanse invloeden terug, vooral in de manier van leven en het eten. (O)

Dag
3-4

Puerto Viejo

U heeft twee volle dagen om te genieten van de prachtige omgeving. Ten noorden van Puerto Viejo ligt het dorpje Cahuita dat vooral bekend is vanwege het Cahuita Nationaal Park. U kunt in dit tropische regenwoud een snorkel- en wandeltour maken. Met een kapitein en gids vaart u per boot door het nationale park. Bij het belangrijkste koraalrif van Costa Rica gaat u het water in om te snorkelen. U kunt hier genieten van de ongekend mooie onderwaterwereld met 35 soorten koraal, prachtig gekleurde tropische vissen, diverse soorten haaien, zee-egels en zeeschildpadden. Daarna begint het tweede deel van de tour en neemt de gids u mee op een wandeling van ca. 5 km. Onderweg kunt u verschillende soorten slangen, luiaards, brulapen, miereneters en andere wilde dieren tegenkomen. Ook leert u meer over de (medicinale) planten die voorkomen in dit gebied. (O)

Dag
5

Puerto Viejo – Sarapiquí (200 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 4 uur durende rit naar Sarapiquí. Deze regio staat bekend om zijn verbluffende en rijke biodiversiteit en als dé plek voor avonturiers. Het is tevens het leefgebied van de bedreigde groene ara. (O)

Dag
6

Sarapiquí

Vandaag heeft u alle tijd om te relaxen of de mooie omgeving te leren kennen. Ruim 400 vogelsoorten zijn in dit gebied gespot, ongeveer de helft van de in Costa Rica voorkomende soorten. In de omgeving kunt u wandelen, ziplinen door het regenwoud of stroomversnellingen trotseren tijdens het raften op de Sarapiquí rivier. (O)

Dag
7

Sarapiquí – Arenal (80 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 1,5 uur durende rit naar Arenal. Het eerste dat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan. Eeuwenlang dachten de inwoners van Costa Rica dat de Arenal vulkaan uitgedoofd was totdat deze in 1968 plotseling actief werd en er een enorme uitbarsting volgde die de omliggende dorpjes verwoestte. 42 jaar lang was de Arenal vulkaan de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Dit was vooral ’s avonds goed te zien als de gloeiende rotsblokken langs de helling naar beneden kwamen rollen. De laatste grote uitbarsting was in 2010 en sindsdien bevindt de vulkaan zich in een rustfase. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. Tegenover de vulkaan ligt Lago Arenal, een sprankelend meer dat erg geliefd is door windsurfers. (O)

Dag
8

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u paardrijden, baden in de warmwaterbronnen, kajakken over Lago Arenal, een drijvende safari maken over de Peñas Blancas rivier, natuurparken bezoeken en wandelen door de jungle of over de hangbruggen. Het is ook zeker de moeite waard om het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve te bezoeken. Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. Tijdens een prachtige boottocht over de Frio rivier kunt u rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, luiaards en zelfs poema’s en jaguars tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. (O)

Dag
9

Arenal – Monteverde (130 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van deze mooie route leidt langs het fotogenieke Lago Arenal. Daarna rijdt u naar het authentieke bergdorpje Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive zeker van pas. In Monteverde, gelegen op 1.600 meter hoogte, vindt u één van de meest zeldzame ecosystemen ter wereld, het nevelwoud. Doordat de warme lucht uit lager gelegen gebieden hier botst tegen de steile berghelling, is het woud regelmatig in mist gehuld. Het Monteverde Cloud Forest Reserve beschikt over imposante flora en fauna. Door de hoge vochtigheidsgraad groeien de vele bomen en planten door en over elkaar heen. Het reservaat herbergt meer dan 500 vogelsoorten, een waar een paradijs voor vogelliefhebbers. Neem uw verrekijker mee en probeer de zeldzame quetzal te spotten! (O)

Dag
10

Monteverde

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. U kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangbruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader. (O)

Dag
11

Monteverde – Puerto Carrillo/Tambor/Nosara (120-160 km)

Nadat u de bergweg bent afgedaald, rijdt u over de hoofdweg richting het ruige Nicoya schiereiland. Dit is een populaire bestemming vanwege de geïsoleerde en mooie stranden. U vindt hier ook schilderachtige plattelandsdorpjes, prachtige natuurreservaten en adembenemende zonsondergangen. Als u kiest voor categorie C hotels dan verblijft u in Puerto Carrillo. Vanuit Monteverde rijdt u in ca. 4 uur via Quebrada Honda en Mansion naar uw hotel. Als u kiest voor categorie B hotels dan verblijft u in Tambor. Vanuit Monteverde rijdt u in ca. 3 uur naar de ferryterminal in Puntarenas. Hier stapt u op de ferry (niet inbegrepen) voor de ca. 1,5 uur durende overtocht over de Golf van Nicoya naar Paquera. Na aankomst rijdt u in ca. 1 uur naar uw hotel. Als u kiest voor categorie A hotels dan verblijft u in Nosara. Vanuit Monteverde rijdt u in ca. 3,5 uur naar uw hotel. (O)

Dag
12-13

Puerto Carrillo/Tambor/Nosara

U heeft twee volle dagen om uit te rusten aan het strand of om de omgeving te verkennen. U kunt hier heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen of duiken. Daarnaast kunt u ook golfen, surfen, paardrijden of een tour naar Isla Tortuga maken. (O)

Dag
14

Puerto Carrillo/Tambor/Nosara – San José (130-260 km) – Amsterdam

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting de luchthaven van San José. Vanuit Puerto Carrillo rijdt u in ca. 4 uur terug naar de hoofdstad. Vanuit Tambor rijdt u in ca. 1 uur naar de ferryterminal van Paquera waar u op de ferry (niet inbegrepen) stapt voor de ca. 1,5 uur durende overtocht naar Puntarenas. Na aankomst rijdt in ca. 2 uur naar de hoofdstad. Vanuit Nosara rijdt u in ca. 4,5 uur naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Het is ook mogelijk om terug te vliegen vanuit Liberia in plaats van San José. Vanuit Puerto Carrillo rijdt u in ca. 2,5 uur naar de luchthaven van Liberia. Deze rit duurt vanuit Tambor ca. 4 uur zonder een ferrytocht van 1,5 uur. Vanuit Nosara bent u in ca. 3 uur bij de luchthaven van Liberia. Vraag naar de mogelijkheden.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany