bestseller
vanaf € 1386,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in unieke kleinschalige en sfeervolle hotels
Ontdek vanuit Puerto Viejo de schitterende onderwaterwereld in Cahuita Nationaal Park
Geniet van de natuur in Sarapiquí en boek een actieve excursie
Maak een paardrijdtocht of relax in de warmwaterbronnen nabij de Arenal vulkaan
Bezoek het ongerepte nevelwoud van Monteverde
Eindig de reis op een mooi ongerept strand op het Nicoya schiereiland
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Of verleng uw reis met één van onze bouwstenen in Panama of Costa Rica. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM
Omdat vliegtickets maximaal 11 maanden voor vertrek kunnen worden geboekt, zijn bovenstaande ‘inclusief vliegreis’ prijzen voor zomer 2021 onder voorbehoud. Wij leggen graag alvast uw autorondreis exclusief vliegreis vast en zoeken t.z.t. het voordeligste vliegtarief voor u uit

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route van en naar Puerto Viejo.

Dag
1

Amsterdam – San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting.

Dag
2

San José – Puerto Viejo (230 km)

Nadat uw huurauto bij uw hotel is afgeleverd, vertrekt u richting Puerto Viejo, een klein vissersdorpje aan de Caraïbische kust. Na ca. 4,5 uur rijden komt u aan bij uw hotel. Puerto Viejo is een levendige badplaats met prachtige stranden en kristalblauw water en het biedt uitstekende surfmogelijkheden. U vindt hier nog veel Caraïbische en Jamaicaanse invloeden terug, vooral in de manier van leven en het eten. (O)

Dag
3-4

Puerto Viejo

U heeft twee volle dagen om te genieten van de prachtige omgeving. Ten noorden van Puerto Viejo ligt het dorpje Cahuita dat vooral bekend is vanwege het Cahuita Nationaal Park. U wandelt door de bossen en jungle tot u het strand bereikt. Onderweg komt u vast brulapen, slangen, luiaards, miereneters en toekans tegen. Het strand is misschien één van de minst ontwikkelde stranden van het land, maar de onderwaterwereld hier is uniek. In de wateren nabij Cahuita Nationaal Park zwemmen manta’s, 3 verschillende soorten haaien en zee-egels. Daarnaast vindt u hier ten minste 35 soorten koraal en prachtige gekleurde tropische vissen. Ten zuiden van Puerto Viejo ligt het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Dit reservaat bevat het enige intacte mangrovemoeras in de Atlantische Oceaan en is het broedgebied van schildpadden, krokodillen en dolfijnen. (O)

Dag
5

Puerto Viejo – Sarapiquí (200 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 4 uur durende rit naar Sarapiquí. Deze regio staat bekend om zijn verbazingwekkende en rijke biodiversiteit en als dé plek voor avonturiers. Het is tevens het leefgebied van de bedreigde groene ara. (O)

Dag
6

Sarapiquí

Vandaag heeft u alle tijd om te relaxen of de mooie omgeving te leren kennen. Ruim 400 vogelsoorten zijn in dit gebied gespot, ongeveer de helft van de in Costa Rica voorkomende soorten. In de omgeving kunt u paardrijden, wandelen of een canopy tour (een tocht waarbij u via stalen kabels van boomtop naar boomtop zweeft) door het nevelwoud maken. Ook kunt u gaan raften op de Sarapiquí rivier. (O)

Dag
7

Sarapiquí – Arenal (80 km)

Na het ontbijt vertrekt u voor een ca. 2,5 uur durende rit naar Arenal. Het eerste wat u ziet is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan, één van de meest actieve vulkanen van Latijns-Amerika. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. Tegenover de vulkaan ligt Lago Arenal, een sprankelend meer dat erg geliefd is door windsurfers. (O)

Dag
8

Arenal

De omgeving van Arenal biedt talloze activiteiten. Zo kunt u baden in de warmwaterbronnen, paardrijden, kajakken, vissen of wandelen door de jungle. Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. U kunt hier bijvoorbeeld rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, poema’s en jaguars tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar. (O)

Dag
9

Arenal – Monteverde (175 km)

Vandaag heeft u een inspannende rit van ca. 3,5 uur voor de boeg. Het eerste stuk van deze mooie route leidt langs het fotogenieke Lago Arenal. Daarna rijdt u in zuidelijke richting naar het authentieke bergdorpje Monteverde. Tijdens het laatste gedeelte van deze avontuurlijke rit, over een steile en onverharde weg, komt uw 4-wheel drive u zeker van pas. In Monteverde, gelegen op 1.600 meter hoogte, vindt u één van de meest zeldzame ecosystemen ter wereld, het nevelwoud. Doordat de warme lucht uit lager gelegen gebieden hier botst tegen de steile berghelling, is het woud met grote regelmaat in mist gehuld. Het Monteverde Cloud Forest Reserve biedt een indrukwekkende variëteit aan flora en fauna. Door de hoge vochtigheidsgraad groeien de verschillende bomen en planten door en over elkaar heen. Het reservaat herbergt meer dan 500 vogelsoorten en is daarom een paradijs voor vogelliefhebbers. Neem uw verrekijker mee en probeer de zeldzame quetzal te spotten! (O)

Dag
10

Monteverde

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. U kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangbruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader. (O)

Dag
11

Monteverde – Puerto Carrillo/Tambor/Nosara (120-160 km)

Nadat u de bergweg bent afgedaald, rijdt u over de hoofdweg richting het Nicoya schiereiland. Dit ruige schiereiland beschikt over enkele van de meest geïsoleerde en mooiste stranden van Costa Rica en is daardoor een populaire toeristische bestemming. U vindt hier prachtige natuurreservaten, schilderachtige plattelandsdorpjes en adembenemende zonsondergangen. Als u kiest voor categorie C hotels dan verblijft u in Puerto Carrillo. Vanuit Monteverde rijdt u in ca. 4 uur via Quebrada Honda en Mansion naar uw hotel. Als u kiest voor categorie B hotels dan verblijft u in Tambor. Vanuit Monteverde rijdt u in ca. 3 uur naar de ferryterminal in Puntarenas. Hier stapt u op de ferry (niet inbegrepen) voor de ca. 1,5 uur durende overtocht over de Golf van Nicoya naar Paquera. Houdt rekening met een eventuele wachttijd. Na aankomst rijdt u in ca. 1 uur naar uw hotel. Als u kiest voor categorie A hotels dan verblijft u in Nosara. Vanuit Monteverde rijdt u in ca. 3,5 uur naar uw hotel. (O)

Dag
12-13

Puerto Carrillo/Tambor/Nosara

U heeft u twee volle dagen om uit te rusten aan het strand of om de omgeving te verkennen. U kunt hier heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen of duiken. Daarnaast kunt u ook gaan golfen, tennissen, surfen, paardrijden, wandelen of een tour naar Isla Tortuga maken. (O)

Dag
14

Puerto Carrillo/Tambor/Nosara – San José (130-260 km) – Amsterdam

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting de luchthaven van San José. Vanuit Puerto Carrillo rijdt u in ca. 4 uur terug naar de hoofdstad. Vanuit Tambor rijdt u in ca. 1 uur naar de ferryterminal van Paquera waar u op de ferry (niet inbegrepen) stapt voor de ca. 1,5 uur durende overtocht naar Puntarenas. Na aankomst rijdt in ca. 2 uur naar de hoofdstad. Vanuit Nosara rijdt u in ca. 4,5 uur naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Het is ook mogelijk om terug te vliegen vanuit Liberia in plaats van San José. Vanuit Puerto Carrillo rijdt u in ca. 2,5 uur naar de luchthaven van Liberia. Deze rit duurt vanuit Tambor ca. 4 uur zonder een ferrytocht van 1,5 uur. Vanuit Nosara bent u in ca. 3 uur bij de luchthaven van Liberia. Vraag naar de mogelijkheden.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany