vanaf € 1141,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Nu al boekbaar voor 2021!
Een van de beste plekken in British Columbia om grizzly beren (en ander wildlife) te spotten
De beste periode om de beren te zien is mei t/m september
Bovenstaande vanafprijs is op basis van tweepersoonsbezetting
U kunt onderstaande bouwsteen gebruiken als verlenging op een andere tour. Ook mogelijk als 4-, 5-, 6- of 7-daags arrangement

Dag tot dag

In Glendale Cove in de Knight Inlet leeft een van de grootste populaties grizzly beren van British Columbia. Ook zwarte beren komen hier voor. Dat maakt de Knight Inlet Lodge een ideale plek om beren te observeren. Zodra ze in het voorjaar uit hun winterslaap komen, trekken de beren naar de monding van de rivier om zich tegoed te doen aan het sappige jonge gras en planten langs de oevers. Dit is ook het eerste moment dat de jonge beertjes te zien zijn. In de zomer trekken sommige beren landinwaarts om bessen te eten, maar ook in die periode worden dagelijks beren rond de lodge gezien. Zwarte beren zijn vanaf de boot goed te spotten, wanneer zij op zoek gaan naar mosselen op de rotsen langs de kust. Eind augustus en begin september zijn de grizzly’s weer in groten getale bij de Glendale rivier, waar ze zoveel mogelijk zalm eten om een reserve op te bouwen voor hun naderende winterslaap. Honderden roze zalmen zijn dan teruggekeerd naar hun geboortegebied om te paaien en komen daarmee aan het einde van hun leven. Deze zalmen vormen een gemakkelijke prooi. In deze periode leven zo’n 40 grizzly beren in een straal van een paar kilometer rond de lodge.

De lodge

De Knight Inlet Lodge heeft 18 eenvoudige kamers met elk een privé-badkamer. Er zijn tevens enkele kamers met stapelbedden, die ideaal zijn voor gezinnen. Alle kamers hebben uitzicht op de Glendale Cove of op de kustlijn achter de lodge. Er is een restaurant en een activiteitenkamer waar u kunt lezen, tv kijken of kunt poolen. U kunt gratis gebruikmaken van kleding in alle maten en materialen. Denk aan zwemvesten, windjacks, laarzen, regenjassen, paraplu’s en verrekijkers. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden zijn inbegrepen. De gehele dag kunt u kleine snacks en warme- en koude (non-alcoholische) drankjes pakken. Het ontbijt, lunch en diner zijn in buffetvorm. Bij het diner wordt er onbeperkt wijn geschonken.

Het programma tijdens het Knight Inlet Lodge arrangement is druk en hierdoor krijgt u optimaal waar voor uw geld. Als u meerdere nachten verblijft, kunt u indien gewenst af en toe wat rust inplannen. De lodge is niet goedkoop, maar wat u er voor terugkrijgt aan maaltijden, excursies en uiteraard de unieke ervaringen, maakt het de prijs absoluut waard. Wij raden u aan om minimaal 4 dagen te verblijven om voldoende tijd te hebben om van de lodge te genieten, maar vooral om beren te spotten.

 

Dag
1

Campbell River

Op eigen gelegenheid gaat u naar Campbell River aan de oostkust van Vancouver Island. U overnacht de eerste nacht van het arrangement in Campbell River.

Dag
2

Campbell River – Knight Inlet Lodge

De beroemde Knight Inlet Lodge ligt ca. 180 km ten noordwesten van Vancouver. Deze unieke lodge is gebouwd op drijvende vlonders en is uitsluitend bereikbaar per watervliegtuig. Vanuit Campbell River vliegt u er in 30 minuten naartoe. Nadat u bent ingecheckt maakt u een korte boottocht in de Knight Inlet, een inham van de kust. ’s Middags gaat u beren spotten! In de lente en zomer per boot, in de nazomer en het najaar vanaf speciale platforms. Het programma voor de eerste dag staat vast, maar voor de volgende dagen (indien u meerdere nachten verblijft) kunt u deze enigszins naar wens indelen. U kunt kiezen uit diverse activiteiten waaronder een dagexcursie naar de Johnston Strait om walvissen te spotten, een Bald Eagle (zeearend) en bird watching excursie of extra bear watching. U dient uw keuze een dag van tevoren bij een van de medewerkers vast laten leggen. Elke avond wordt er in de activiteitenkamer een lezing gegeven. (O, L, D)

Dag
3

Knight Inlet Lodge – Campbell River

Op de laatste dag geniet u van het ontbijt en kunt u opnieuw beren spotten, alvorens u per watervliegtuig terugkeert naar Campbell River voor een aankomst rond 11:00 uur. (O)

 

Knight Inlet Lodge of Great Bear Lodge?

De Knight Inlet Lodge onderscheidt zich op een aantal punten van de eveneens unieke en meer exclusieve Great Bear Lodge. Het aantal gasten is wat groter, de kamers iets kleiner, en maaltijden zijn in buffetvorm. De maaltijden bij de Great Bear Lodge zijn van iets hogere kwaliteit. De Great Bear Lodge ligt aan Smiths Inlet en derhalve nog verder van de bewoonde wereld. Bij Knight Inlet kunt u soms andere groepjes bezoekers tegenkomen, hetgeen bij Great Bear Lodge zeker niet het geval zal zijn. Een ding is zeker: beide lodges staan garant voor een once in a lifetime ervaring!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany