vanaf € 1890,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Een van de beste plekken in British Columbia om grizzly beren (en ander wildlife) te spotten
Bovenstaande vanafprijs is op basis van tweepersoonsbezetting
Canada biedt prachtige natuurarrangementen en uniek wildlife zoals beluga’s, walvissen, beren en ijsberen. U kunt onderstaande bouwsteen gebruiken als verlenging op een andere tour. 
Ook mogelijk als 7-daags arrangement

Dag tot dag

Het Great Bear Rainforest is een van de beste plekken ter wereld om grizzlyberen en vele andere dieren in het wild te observeren, waaronder zwarte beren, zeehonden, wolven, otters, nertsen en zeearenden. Het afgelegen gebied herbergt een aanzienlijke concentratie grizzlyberen. De voedselbronnen zijn van hoge kwaliteit waardoor de beren hier groter zijn dan in het binnenland. De grizzly kan tot 600 kg wegen en als hij op zijn achterpoten staat een hoogte van drie meter bereiken.

Elk seizoen biedt hier een uniek uitzicht op de wereld van grizzlyberen. De lente is een prachtige tijd voor fotografie. U observeert beren terwijl ze grazen op grassen en vetplanten en zich bezighouden met paringsgedrag. Vogels zijn er in overvloed en het lange daglicht zorgt voor optimaal licht voor fotografie. In deze periode bekijkt u de beren vanaf kleine boten.

Tijdens het zomerseizoen bewegen de grizzlyberen tussen de verschillende habitats om hun voeding te optimaliseren en zijn ze doorgaans wat moeilijker te spotten. Ze verdelen hun aandacht tussen bessen, grassen en de zoektocht naar de vroege zalm. Bultrugwalvissen komen in juli aan in het gebied en af en toe is het mogelijk om ze vanuit de lodge te zien. Het weer is het mooist en vaak is het water warm genoeg om te zwemmen vanaf de lodge.

In de herfst verzamelen de grizzlyberen zich bij de rivier om te profiteren van de beste voedselbron aan de kust: zalm. Het aantal beren is nu het grootst. U bewondert ze vanaf speciale platforms. Zie hoe elke individuele beer zijn eigen visstijl demonstreert, van methodisch en gecontroleerd tot chaotische charges dwars door de rivier. Een waar spectakelstuk!

De lodge

De drijvende Great Bear Lodge ligt op 50 mijl van Port Hardy, British Columbia. De volledig zelfvoorzienende lodge ligt op een uitstekende locatie voor het bekijken van dieren in het wild. Dit is een plek van spectaculaire schoonheid met ongekende stilte en rust. De lodge is niet lang geleden geheel vernieuwd en biedt acht ruime kamers met privé badkamer en goede bedden. Er is warm water, verlichting en stroom aanwezig, op natuurlijke wijze opgewekt. De gezamenlijke woon- en eetkamer is gezellig en comfortabel. Er zijn speciale camouflage- en regenpakken aanwezig alsmede verrekijkers. Aan alles is gedacht! In het voorjaar en de zomer verblijven er maximaal 10 gasten in de lodge. Tijdens het zalmseizoen verblijven er maximaal 16 gasten. Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw verblijf en van hoge kwaliteit. Er is een chef aanwezig die alles vers voor u bereidt. Elke maaltijd is een echte traktatie, waaronder soms zelfgevangen krab. Heerlijke pannenkoeken voor ontbijt of een versgebakken cookie of muffin tussendoor? Niets is te gek. Het is niet te bevatten dat dit mogelijk is op honderden kilometers afstand van de beschaving. U eet gezellig samen met de andere gasten aan tafel.

Het programma tijdens het Great Bear Lodge arrangement is druk en hierdoor krijgt u optimaal waar voor uw geld. Indien gewenst af en toe wat rust inplannen. De lodge is niet goedkoop, maar wat u er voor terugkrijgt aan maaltijden, excursies en uiteraard de unieke ervaringen, maakt het de prijs absoluut waard.

 

Dag
1

vlucht Port Hardy – Great Bear Lodge

U gaat op eigen gelegenheid naar Port Hardy in het noorden van Vancouver Island. Vanuit Port Hardy reist u rond 15:00 uur per watervliegtuig in ca. 45 minuten naar de drijvende Great Bear Lodge. De vlucht is adembenemend. Bij de lodge wordt u warm verwelkomd door Marg en haar team. Na aankomst en inchecken maakt u uw eerste bear watching excursie. ’s Avonds leert u tijdens een presentatie meer over de machtige grizzly en zijn habitat. (D)

Dag
2-3

Great Bear Lodge

Tijdens uw verlbijf in de lodge observeert u in de ochtend en vroege avond de grizzly en zwarte beren, gezeten in een bootje en onder begeleiding van een ervaren bioloog. Soms ziet u de beren op slechts enkele meters afstand. Bezoekt u deze lodge aan het einde van de zomer of begin van de herfst, dan kunt u getuige zijn van de migratie van duizenden wilde zalmen… en van de grizzly’s die zich aan dit feestmaal tegoed doen. Het spotten gebeurt dan niet per bootje maar vanaf speciale platforms. Het is mogelijk om in de middag deel te nemen aan een bootexcursie of natuurwandeling. Er zijn diverse natuurboeken aanwezig en de biologen/gidsen hebben antwoord op al uw vragen. (O, L, D)

Dag
4

vlucht Great Bear Lodge – Port Hardy

Uw vertrekdag begint wederom met een heerlijk ontbijt en nog een laatste bear watching. Na de lunch is rond 16:00-18:00 uur de terugreis per watervliegtuig naar Port Hardy. (O)

 

Great Bear Lodge of Knight Inlet Lodge?

De Great Bear Lodge onderscheidt zich op een aantal punten van de eveneens unieke Knight Inlet Lodge. Het aantal gasten is kleiner, de kamers zijn wat groter en luxer, en maaltijden worden aan tafel geserveerd en niet in buffetvorm. De maaltijden bij de Great Bear Lodge zijn van iets hogere kwaliteit. De Great Bear Lodge ligt aan Smiths Inlet en derhalve nog verder van de beschaving en afgelegener dan Knight Inlet. U zult hier geen andere groepjes bezoekers tegenkomen, hetgeen bij Knight Inlet soms wel het geval kan zijn. De Great Bear Lodge is dus in zijn geheel iets exclusiever. Een ding is zeker: beide lodges zijn uniek en staan garant voor een ‘once in a lifetime’ ervaring!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany