bestseller
vanaf € 311,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Verblijf in Ushuaia, de toegangspoort tot het immense Antarctica
Maak een trekking en kanotocht langs de mooiste plekken van Tierra del Fuego Nationaal Park
Geniet van prachtige vergezichten tijdens de catamarantocht over het Beaglekanaal

Dag tot dag

Dag
1

Ushuaia

Na aankomst op de luchthaven van Ushuaia volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Ushuaia, gelegen in Tierra del Fuego, is de toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. In dit levendige stadje bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die het bezoeken waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. Het nabijgelegen Tierra del Fuego Nationaal Park is zeer geschikt voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overweldigende flora en fauna en fraai uitzicht op het Beaglekanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek.

Dag
2

Ushuaia: excursie Tierra del Fuego Nationaal Park

Vandaag maakt u een excursie naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. Hier maakt u een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld één van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O,L)

Dag
3

Ushuaia

’s Ochtends maakt u een tocht per catamaran over het Beaglekanaal. Tijdens deze tocht kunt u niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en het berglandschap maar u kunt ook een grote variëteit aan zeevogels zien zoals albatrossen en meeuwen. Bij Isla de los Lobos heeft u de kans om zeeolifanten en zeeleeuwen te zien. Ook vaart u langs Isla de los Pájaros, waar u talloze soorten zeevogels kunt observeren waaronder diverse soorten aalscholvers, albatrossen, stormvogels, skua’s (roofmeeuwen) en soms ook pinguïns. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven van Ushuaia waar dit arrangement eindigt. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.