bestseller
vanaf € 1950,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Kennismaking met Java & Bali
Reis met privé-chauffeur en gids
Uit te breiden met vele en leuke optionele excursies
Gemakkelijk te verlengen met een verblijf in één van de strandhotels op Bali
Inclusief vliegreis per Garuda Indonesia. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Jakarta

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Jakarta.

Dag
2

Jakarta

Aankomst op de luchthaven van Jakarta. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel voor overnachting.

Dag
3

Jakarta – Bandung

Tijdens een tour door het oude Batavia Kwartier bezoekt u de oude specerijenhaven Sunda Kelapa. Vooral de aanwezigheid van de prachtige Boegineze schoeners maakt een bezoek aan deze haven tot een ‘must’. Iedere dag liggen er een honderdtal schoeners aangemeerd, volgeladen met handelswaar uit de gehele archipel. Hierna reist u naar Bogor voor een bezoek aan de botanische tuinen. In de tuinen staan duizenden soorten planten en honderden soorten palmen die een enorme aantrekkingskracht hebben op vele soorten vogels. Na de lunch reist u naar Bandung voor uw overnachting. Bandung ligt in de hooglanden en heeft daarom een aangenaam koel klimaat. (O,L)

Indien u het Nationaal Museum wilt bezoeken in Jakarta dan adviseren we u om een extra overnachting bij te boeken.

Dag
4

Bandung

Vandaag heeft u een vrije dag. Te voet of op de fiets kunt u Bandung verkennen. U ziet lange lanen met prachtige koloniale en art-deco gebouwen. In een van de vele straatjes kunt u op bezoek bij de lokale poppenmaker. In zijn atelier ziet u hoe de bekende wayangpoppen gemaakt worden. Optioneel kunt u in de middag ook de Angklung excursie boeken waarbij u een lokale muziekschool (buiten Bandung) bezoekt en kennis maakt met de Angklung. Een typisch instrument met een eigen karakteristieke klank uit West-Java. De Angklung bestaat uit holle bamboepijpen van verschillende lengten. Nadat de kinderen een optreden hebben verzorgd, mag u zelf uw muzikale talent tonen. Andere bezienswaardigheden zijn de koffiefabriek Kopi Aroma en de winkelstraat Jalan Braga. Een andere mogelijkheid is de dagexcursie naar de actieve vulkaan Tangkuban Perahu. Vanaf de top heeft u een prachtig zicht op de krater. Na de afdaling reist u naar het dorpje Ciater waar u een theeplantage bezoekt. U maakt hier een korte wandeling en krijgt uitleg over de plantage en het verwerken van de blaadjes tot thee. Overnachting in Bandung (O)

Dag
5

Bandung – Yogyakarta

Per trein reist u van Bandung naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java die kortweg ook wel Yogya wordt genoemd. Het is de stad van de wayangpoppen, batik en zilverwerk. Tijdens de treinrit kunt u genieten van het prachtige landschap van Java. U krijgt voor onderweg een lunchbox mee. Na aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht. Overnachting in Yogyakarta. (O,L)

Dag
6

Yogyakarta

Na een vroeg ontbijt brengt u een bezoek aan de Borobudur, het vermaarde boeddhistische heiligdom uit de 8e eeuw. De Borobudur in Centraal-Java is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en ligt op ongeveer 40 km ten noordwesten van Yogyakarta. Met een omtrek van vijf kilometer en een steenoppervlakte van ruim 60.000 m2 is het complex tegelijkertijd ook een van de grootste monumenten van de wereld. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd vormen een route naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims. Op de eerste vier verdiepingen met rechthoekige terrassen zijn ruim 1500 reliëfs te zien waarin het leven van de Boeddha wordt afgebeeld. Op de drie hoger gelegen cirkelvormige terrassen zijn meer dan 400 stoepa’s te vinden. In de stoepa’s bevinden zich beelden van Boeddha; wie door de gaten in de stoepa’s deze beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof (niet volgens het boeddhisme), het eeuwige geluk. De middag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie maken naar Candirejo waar u in een dokar (paard en wagen) een tocht over het platteland maakt. U gaat op bezoek bij de lokale bevolking die u graag hun dagelijks leven laat zien. U leert bijvoorbeeld hoe kroepoek gemaakt wordt van o.a. de cassave plant. In de plaatselijke kruidentuin ziet u hoe vanille en peper groeit. Optioneel kunt u in de avond een Ramanyana balletvoorstelling (inclusief diner) bijwonen. Een prachtige dansshow begeleid door traditionele gamelan muziek. Door middel van dans wordt u een historisch verhaal verteld. Overnachting in Yogyakarta. (O)

Dag
7

Yogyakarta

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u uw dag besteden aan de Yogyakarta stadstour & Prambanan excursie inclusief lunch. Tijdens de tour bezoekt u de Kraton (paleis van de sultan) dat nog steeds wordt bewoond door de huidige sultan van Yogyakarta. In een van de drukke straatjes achter de Kraton ligt de populaire vogeltjesmarkt. Tegenover het paleis ligt het waterpaleis, een labyrint van baden, vijvers en paden. Er is een ondergrondse doorgang van het waterpaleis naar de Kraton waardoor de sultan vroeger met zijn harem de baden kon bereiken. In het district Kota Gede maakt u een wandeling langs de vele handwerkwinkels. U ziet hoe lokale kunstenaars zilver bewerken en hoe de prachtige sierraden gemaakt worden. Na de lunch bezoekt u het grote hindoeïstische tempelcomplex Prambanan, voltooid in de 9e eeuw. Het Prambanan tempelcomplex in Centraal-Java is de grootste hindoetempel in Indonesië en staat op de UNESCO-lijst als Werelderfgoed. De drie grootste tempels zijn gewijd aan de drie belangrijkste goden Shiva, Vishnu en Brahma. Tegenover deze drie tempels staat een rij van drie kleinere tempels ter ere van de drie huisdieren van deze goden. Nandi de stier voor Shiva, Garuda de adelaar voor Vishnu en Angsa de zwaan voor Brahma. Andere optionele excursies zijn een fietstocht over het Javaanse platteland, een kookworkshop, een foodtour of een stadswandeling. Overnachting in Yogyakarta. (O)

Dag
8

Yogyakarta – Malang

Transfer naar het treinstation voor een rit door het prachtige landschap naar Malang. Twee overnachtingen in Malang. (O,L)

Dag
9

Malang

Optioneel kunt u een excursie naar de Bromo vulkaan maken. Tegen middernacht vertrekt u dan richting de Bromo vulkaan. Vanaf het uitkijkpunt op Mt. Penanjakan (2775 m) kunt u het opgaan van de zon afwachten: voor velen een indrukwekkend schouwspel. Wanneer de nacht langzaam overgaat in de dag heeft u een weids uitzicht over het fascinerende maanlandschap. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden Celsius. Het is dus aan te raden een trui of sweater mee te nemen. Na de zonsopgang bezoekt u Mt. Bromo zelf. Via de zandzee rijdt u per jeep naar de Mt. Bromo krater, vanwaar u de vulkaan van dichtbij kunt bekijken. Te voet of per paard gaat u omhoog tot vlakbij de kraterrand. De top bereikt u door uiteindelijk een trap te beklimmen. Na de excursie keert u terug naar het hotel voor het ontbijt. In de middag maakt u een stadstour per becak (fietstaxi) en bezoekt u het stadhuis, de vogeltjesmarkt en de Ang Eng Kiong tempel in het Chinese gedeelte van de stad. (O)

N.B. Mt. Bromo is een actieve vulkaan. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan kan een bezoek aan de kraterrand niet mogelijk zijn. Uw programma wordt in dit geval ter plaatse aangepast.

Dag
10

Malang – Kalibaru

Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Oost-Java is minder dichtbevolkt dan de rest van Java en staat bekend om de mooie plantages. Onderweg naar Kalibaru geniet u van het agrarische landschap. Tijdens een tour over de plantage naast uw hotel krijgt u uitleg over de productie van o.a. koffie, cacao, nootmuskaat, peper en kaneel. (O,L)

Dag
11

Kalibaru – Ubud

Vanuit Ketapang, het uiterste puntje van Java, maakt u de oversteek naar Bali. Daar verblijft u in het kunstenaarsdorp Ubud, het culturele centrum van Bali en zonder twijfel de leukste stad van het eiland. Ubud ligt temidden van groene rijstvelden aan de uitlopers van het Centrale Gebergte. Eigenlijk is de stad een verzameling van kleine dorpjes, met totaal zo’n 60.000 inwoners. Toch ademt Ubud nog steeds de sfeer van een echt Balinees dorp. (O,L)

Dag
12

Ubud

Dag ter vrije besteding. U kunt de stad makkelijk te voet of per fiets verkennen. Er zijn veel leuke winkeltjes, mooie tempels, heerlijke restaurants en interessante musea. Ook een fietstocht door de mooie omgeving met groene rijstvelden is een leuke dagbesteding. Optioneel kunt een dagexcursie maken door de omgeving, inclusief lunch. U bezoekt in dat geval de watertempel Tirta Empul, waar u een bad kunt nemen in een van de twee heilige baden met elk 30 fonteinen. Elke fontein heeft een functie in het badritueel. Tevens brengt u een bezoek aan de tempel Pura Gunung Kawi, verscholen in een bos, en het Koninklijk Paleis in het centrum van Ubud. Als laatste bezoekt u de traditionele markt waar u kunt speuren en shoppen voor originele souvenirs. (O)

Dag
13

Ubud – Sanur

U reist door naar de laatste bestemming van deze reis, de gezellige en ontspannen badplaats Sanur. Langs het strand loopt een lang fiets- en voetpad waaraan hotels, restaurants, bars en winkeltjes liggen. Voor de kust ligt een koraalrif dat zorgt voor een rustige zee met lage golven, ideaal om te zwemmen. Twee overnachtingen in een comfortabel (strand)hotel. (O)

Dag
14

Sanur

Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van zon, zee en strand. (O)

Dag
15

Sanur – Denpasar

Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.