Bestseller
vanaf € 2395,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeurs en lokale gidsen
Ideale rondreis voor de eerste kennismaking met Java & Bali
Uit te breiden met leuke optionele excursies
Gemakkelijk te verlengen met een verblijf in één van de strandhotels op Bali
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Jakarta

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Jakarta voor uw rondreis over Java en Bali. In de loop van de ochtend op dag 2 landt u op Java. Na een hartelijk welkom van uw gids volgt de transfer naar uw hotel. U verblijft een nacht in Jakarta.

Dag
3

Jakarta – Bandung

Tijdens een tour door het oude Batavia Kwartier bezoekt u de oude specerijenhaven Sunda Kelapa. Vooral de aanwezigheid van de prachtige Boeginese schoeners maakt een bezoek aan deze haven tot een ‘must’. Iedere dag liggen er een honderdtal schoeners aangemeerd, volgeladen met handelswaar uit de gehele archipel. Vervolgens reist u verder naar Bogor voor een bezoek aan de botanische tuinen. In de tuinen staan duizenden soorten planten en honderden soorten palmen die een enorme aantrekkingskracht hebben op vele soorten vogels. Na de lunch reist u naar Bandung voor uw overnachting. Bandung ligt in de hooglanden en u zult merken dat het koelere klimaat erg aangenaam is. (O,L)

Indien u het Nationaal Museum wilt bezoeken in Jakarta dan adviseren we u om een extra overnachting bij te boeken.

Dag
4

Bandung

Vandaag heeft u een vrije dag. Verken te voet of op de fiets Bandung en ontdek de lange lanen met prachtige koloniale en art-deco gebouwen. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de koffiefabriek Kopi Aroma en de winkelstraat Jalan Braga. Optioneel kunt u de Angklung excursie boeken waarbij u een lokale muziekschool (buiten Bandung) bezoekt en kennis maakt met de Angklung. Een instrument met holle bamboepijpen van verschillende lengte en een eigen karakteristieke klank uit West-Java.

Of trek er op uit met de excursie maken naar de actieve vulkaan Tangkuban Perahu. Vanaf de top heeft u een prachtig zicht op de krater. Na de afdaling reist u naar het dorpje Ciater, waar u een theeplantage bezoekt. U maakt hier niet alleen een korte wandeling, maar krijgt ook uitleg over de plantage en het verwerken van de blaadjes tot thee. Overnachting in Bandung (O)

Dag
5

Bandung – Yogyakarta

Tijdens de rondreis Java en Bali reist u ook per trein en één van de leukste routes is van Bandung naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java die kortweg ook wel Yogya wordt genoemd. Tijdens de treinrit kunt u genieten van het prachtige landschap van Java. U krijgt voor onderweg een lunchbox mee. Na aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht. Yogyakarta is de stad van de wayangpoppen, batik en zilverwerk. In één van de vele straatjes kunt u op bezoek bij de lokale poppenmaker, waar u ziet hoe deze prachtige creaties gemaakt worden. Overnachting in Yogyakarta. (O,L)

Dag
6

Yogyakarta

Na een vroeg ontbijt brengt u een bezoek aan de Borobudur, het vermaarde boeddhistische heiligdom uit de 8e eeuw. De Borobudur is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en ligt op ongeveer 40 km ten noordwesten van Yogyakarta. Daarnaast is de Borobudur door de grootte van het complex tegelijkertijd ook een van de grootste monumenten van de wereld. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd vormen een route naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims. Op de eerste vier verdiepingen zijn ruim 1500 reliëfs te zien waarin het leven van de Boeddha wordt afgebeeld. Op de drie hoger gelegen cirkelvormige terrassen zijn meer dan 400 stoepa’s te vinden. Wie door de gaten in de stoepa’s de Boeddha beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof (niet volgens het boeddhisme), het eeuwige geluk.

De Borobudur en de Prambanan tempel zijn dagelijks geopend van 06:00-17:00 en er kunnen nog Covid-19 maatregelen zoals een mondkapjes plicht van toepassing zijn. Bij de Prambanan tempel is area 1 met de hoofdtempels elke maandag gesloten. Vanuit area 2 kunt u nog wel foto’s maken en de hoofdtempels zien. Bij de Borobudur is het weer mogelijk om de bovenliggende verdiepingen met de stoepa’s te bezoeken, maar de overheid heeft een maximum van 400 bezoekers per dag ingesteld op basis van het ‘first come first serve’ principe. Onze lokale agent zal bij een bezoek aan de Borobudur hier zo goed als mogelijk rekening mee houden en het dagprogramma kan daardoor aangepast worden. De entree voor de Borobudur bedraagt USD 25 en voor de bovenliggende verdiepingen dient u een extra kaartje van circa USD 10 te kopen.

De middag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie maken naar het dorpje Candirejo waar u in een dokar (paard en wagen) een tocht over het platteland maakt. U gaat op bezoek bij de lokale bevolking die u graag hun dagelijks leven laat zien. U leert bijvoorbeeld hoe kroepoek gemaakt wordt van o.a. de cassave plant. In de plaatselijke kruidentuin ziet u hoe vanille en peper groeit. Overnachting in Yogyakarta. (O)

Dag
7

Yogyakarta

Een rustdag tijdens uw rondreis over Java en Bali. U kunt deze naar eigen wens indelen of invullen met een leuke optionele excursie. Zowel in de stad als in de omgeving is veel te zien. U kunt onder andere kiezen uit de Yogyakarta stadstour & Prambanan excursie, uit een kookworkshop of een fietstocht. Overnachting in Yogyakarta. (O)

Dag
8

Yogyakarta – Malang

Vanuit Yogyakarta reist u per trein naar Malang. Onderweg passeert u weer diverse landschappen. U verblijft twee nachten in Malang. (O,L)

Dag
9

Malang

Optioneel kunt u een excursie naar de Bromo vulkaan maken. Tegen middernacht vertrekt u en de eerste stop is op de berg Penanjakan (2775 meter) waar u wacht op de zonsopkomst. Een indrukwekkend schouwspel over het fascinerende maanlandschap. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden Celsius. Het is dus aan te raden een trui of sweater mee te nemen. Vervolgens rijdt u verder naar de Bromo vulkaan. U daalt af naar een enorme zandvlakte en vandaar kunt u via een lange trap naar de kraterrand. Hierna keert u terug naar het hotel voor het ontbijt. In de middag maakt u een stadstour per fietstaxi en bezoekt u het stadhuis, de Vogeltjesmarkt en de Ang Eng Kiong tempel in het Chinese gedeelte van Malang. (O)

N.B. Mt. Bromo is een actieve vulkaan. Afhankelijk van de vulkaanactiviteit kan een bezoek aan de kraterrand niet mogelijk zijn. Uw programma wordt dan ter plaatse aangepast.

Dag
10

Malang – Kalibaru

Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Oost-Java is minder dichtbevolkt dan de rest van Java en staat bekend om de mooie plantages. Tijdens de reis ziet u voornamelijk agrarisch landschap. Na de incheck bij het hotel krijgt u een rondleiding over de plantage en leert u meer over de productie van o.a. koffie, cacao, nootmuskaat, peper en kaneel. U verblijft een nacht in Kalibaru. (O,L)

Dag
11

Kalibaru – Ubud

Vanuit Ketapang, het uiterste puntje van Java, maakt u de oversteek naar Bali. Daar verblijft u in het kunstenaarsdorp Ubud, het culturele centrum van Bali en zonder twijfel de leukste stad van het eiland. Ubud ligt te midden van groene rijstvelden aan de uitlopers van het Centrale Gebergte. Eigenlijk is de stad een verzameling van kleine dorpjes, met totaal zo’n 60.000 inwoners. Toch ademt Ubud nog steeds de sfeer van een echt Balinees dorp. (O,L)

Dag
12

Ubud

Dag ter vrije besteding. U kunt de stad makkelijk te voet of per fiets verkennen. Er zijn veel leuke winkeltjes, mooie tempels, heerlijke restaurants en interessante musea. Ook een fietstocht of raften door de mooie omgeving met groene rijstvelden is een leuke dagbesteding. Daarnaast zijn er ook diverse excursies die u meenemen naar bijzondere tempels of de natuur in. (O)

Dag
13

Ubud – Sanur

U reist door naar de laatste bestemming van deze rondreis over Java en Bali, de gezellige en ontspannen badplaats Sanur. Langs het strand loopt een lang fiets- en voetpad waaraan hotels, restaurants, bars en winkeltjes liggen. Bovendien ligt er voor de kust een koraalrif dat zorgt voor een rustige zee met lage golven, ideaal om te zwemmen. U verblijft twee nachten in een comfortabel (strand)hotel. (O)

Dag
14

Sanur

Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van zon, zee en strand. (O)

Dag
15

Sanur – Denpasar

Op het afgesproken tijdstip wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany