BESTEMMINGEN

Een review uit Indonesië

Eiland hoppen in Indonesië

Danielle Sluimers over een reis in Indonesië op 27 juli 2017

Over het antwoord op de vraag of ik op studiereis zou willen naar Bali hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk wilde ik graag een eerste voet op Indonesische bodem zetten. Als onderdeel van een internationale groep kan mijn 8-daagse Island Hopper avontuur beginnen.

Ik had voor mijzelf het beeld geschetst dat Bali een relaxed, tropisch en veelzijdig eiland is en dat blijkt helemaal te kloppen!

Garuda Indonesia

Met Garuda Indonesia vlieg ik met een overstap in Jakarta naar Denpasar. De overstap in Jakarta is snel en comfortabel, hier ga je ook door de douane. Garuda Indosenia is een fijne maatschappij om mee te vliegen: voldoende beenruimte, uitgebreide inflight entertainment, goede verzorging aan boord en vriendelijk personeel.

Bij aankomst in Denpasar ga ik op zoek naar mijn transfer. Zodra de deuren opengaan naar de aankomsthal weet je niet waar je moet kijken, zoveel mensen met naambordjes in hun handen. Het duurt even voor ik de chauffeur gevonden heb maar het is gelukt. Snel naar de auto met airco, want aan de warmte moet ik nog even wennen. In ongeveer 30 minuten rijden we van de luchthaven naar het hotel in Seminyak. Hier ontmoet ik de andere deelnemers van de groep. Seminyak is een gezellige drukke plaats met veel restaurants en bars.

Met de boot naar Nusa Lembongan

In ca. een uur rijden we van Seminyak naar de haven van Sanur. Vanaf hier vertrekken we naar Nusa Lembongan. De overtocht wordt na ca. 30 minuten onderbroken voor een stop bij een ponton. Hier krijg ik de mogelijkheid om voor het eerst kennis te maken met de onderwaterwereld en wel met een Marine Walk. In eerste instantie heb ik het idee dat ik de ruimte in ga. Er wordt een grote glazen helm op mijn hoofd gezet die boven water niet te tillen is, maar onder water zo licht als een veertje blijkt te zijn. Eenmaal onder water krijg ik een buisje voer aangereikt en zwemmen de groepen gekleurde vissen me lachend tegemoet. Wat een leuke manier om de vissen zo om je heen te zien bewegen. Na de lunch op Nusa Lembongan verken ik met een korte tour een klein deel van het eiland tot aan Dream Beach. Hier is het heerlijk genieten! Op dit eiland kan je zeker een aantal dagen doorbrengen om het op je gemak te verkennen als ook het naast gelegen eiland Nusa Ceningan.

De grootste van de drie Gili’s

We verruilen het ene eiland voor het volgende. In ca. 2,5 uur varen we via Padangbai naar Gili Trawangan. Als we ver genoeg uit de haven zijn mogen we het bovendek op. Hier is het heerlijk toeven in het zonnetje en met het briesje van de zee. De oplettende bemanning attendeert ons op rondspringende dolfijnen! Van de drie Gili eilanden is Trawangan het eiland waar de meeste backpackers verblijven en waar ’s avonds het uitgaansleven goed loskomt. Gili Meno is rustiger, dit eiland wordt veel aangedaan door honeymooners. Ook Gili Air is heel rustgevend. Hier kan je zeker naar toe voor bijv. yoga- en meditatiecursussen.

Gili Trawangan is een autovrij eiland en daarom is een veel gebruikt vervoermiddel de paard en wagen. Om het eiland te verkennen huur ik een fiets. Als je in één keer doorfietst ben je in ca. 1 uur het eiland rond, maar er zijn genoeg mooie plekjes om even te stoppen en te genieten van het uitzicht. De oostkant van het eiland is drukker met accommodaties en restaurantjes/bars dan de westkant. Op de tweede dag op het eiland gaan we snorkelen rondom Gili Meno en Gili Air. Met name in het water rondom Gili Meno worden vaak schildpadden gezien en ook wij hebben geluk. Het is er weliswaar maar één en je moet goed kijken (vanwege zijn schutkleuren), maar het is geweldig om een stukje met hem mee te zwemmen.

Hiketour Lombok

Omdat Gili Trawangan zelf weinig te bieden heeft qua activiteiten (behalve op het water als snorkelen en duiken) krijg ik de kans om naar het eiland Lombok te gaan voor een hiketour naar de Sendang Gile & Tiu Kelep watervallen. Wat mij gelijk opvalt aan dit eiland is hoe groen het er is. De vergezichten over de rijstvelden zijn prachtig. In ca. 15 minuten varen van Gili Trawangan naar Lombok. Vervolgens hebben we een transfer van ca. 1,5-2 uur tot aan het punt waar de wandeling naar de watervallen begint. Tijdens de wandeling moeten twee rivieren overgestoken worden en dit gaat niet zonder natte voeten. Ik laat me verleiden voor een watervalmassage maar het water is heel erg koud! In totaal zijn we ongeveer twee uur aan het wandelen en hebben we beide watervallen gezien. Na de lunch bezoeken we nog een traditioneel ‘Sasak’ dorp. Naast de basic leefstijl is het vooral interessant om te horen dat hier alleen familie woont en dat zij onderling met elkaar trouwen.

Onderweg terug naar de haven is er ook weer genoeg te zien. Ik weet zeker dat ik terug kom om meer van Lombok te ontdekken.

Ubud

Ubud is het culturele hart van Bali. Je kunt hier zeker meerdere dagen verblijven want er is in de omgeving genoeg te doen. Wij hebben hier één volle dag en brengen een bezoek aan de Tirta Empul tempel & Gunung Kawi en een van de populairdere bezienswaardigheden, de rijstterrassen van Tegalalang. Wil je de drukte voor zijn, bezoek de terrassen dan vroeg in de ochtend. De Tirta Empul tempel is een van de belangrijkste tempels van Bali. Van het water uit de heilige Tampak bron wordt gezegd dat deze genezende krachten heeft. De lunch nuttigen we bij een restaurant met uitzicht op de Gunung Batur, de bekendste vulkaan van Bali. Als ik meer tijd had gehad, had ik graag de beklimming naar de top gewaagd. Nog een reden om snel terug te keren.

Ook eiland hoppen in Indonesië?

NBBS Reizen biedt diverse mogelijkheden:

Natuurlijk maken wij ook graag een offerte op maat voor een unieke Island Hopping reis.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany