vanaf € 874,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Haal meer uit uw vakantie door eilanden te combineren
Vervoer tussen de eilanden is per speedboot
Geniet van de vele verschillen tussen Bali, Lombok en Gili Trawangan
Witte stranden, palmbomen en azuurblauwe zee
U kunt dit arrangement uitsluitend boeken als onderdeel van een rondreis (op maat). Wij geven u graag advies over de mogelijkheden

Dag tot dag

Bali en Lombok met haar voor de kust gelegen Gili-eilanden liggen dicht bij elkaar, maar hebben elk een eigen karakter. Door deze eilanden met elkaar te combineren stelt u zelf uw veelzijdige vakantie samen. Maak kennis met de weelderige natuur en vriendelijke bevolking of geniet van een ontspannen strandvakantie. Wij hebben een aantal combinatiereizen voor u samengesteld. Wilt u Bali combineren met een verblijf op Lombok & Gili Trawangan dan is onderstaand Island Hopping Bali programma wellicht iets voor u.

Dag
1

Sanur, Kuta of Nusa Dua – Munduk

De reis van vandaag naar Munduk voert u dwars door het Balinese platteland. Het dorpje Pejeng staat bekend om zijn prachtige rijstterrassen. U maakt hier een wandeling langs de velden, waar u de verschillende stadia van de rijst cultivatie kunt zien. Ook brengt u een bezoek aan Bale Suba, een traditionele tempel waar de lokale boeren bijeenkomen om hun goden te eren met offers. Geniet van het geluid van de rivier en de prachtige tropische planten en plantages die u onderweg tegenkomt. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Tirta Empul tempel, welke gebouwd is bij een heilige bron die volgens velen helende krachten heeft. En de laatste stop tijdens de reis naar Munduk is de hindoeïstische Penataran Sasih tempel, met zijn kenmerkende gespleten toegangspoort. U verblijft twee nachten in het bergdorp Munduk. Door de hoge ligging is het hier aangenaam koel. (L)

Dag
2

Munduk

Samen met een ervaren gids maakt u vandaag een 2 uur durende trekking naar de watervallen Red Coral en Laangan. Uw tocht brengt u langs lokale dorpjes en hun velden. Neem de traditionele Balinese levensstijl in u op en maak een praatje met de dorpelingen. Na de lunch verdiept u zich in de lokale tempelrituelen. Voor de Balinezen is het brengen van offers essentieel in hun dagelijks leven: op deze manier danken zijn hun goden. Het brengt hen geluk, houdt hen weg van het kwaad en zorgt ervoor dat de harmonie van het leven niet verstoord wordt. De offers worden met de hand gemaakt van palmbladeren en vervolgens gedecoreerd met kleurrijke bloemen. Vanmiddag maakt u zelf een traditioneel offer. (O)

Dag
3

Munduk – Ubud

Na het ontbijt vertrekt u richting Ubud en tijdens de reis brengt u een bezoek aan het Bratanmeer en de Pura Uluan Danu Bratan tempel. Vervolgens reist u verder naar Ubud. Door de vele kunstenaars en galerijen die u hier vindt, gecombineerd met diverse tempels en de Balinese cultuur en tradities, wordt Ubud ook wel het culturele hart van Bali genoemd. In Ubud bezoekt u het Koninklijk Paleis. Afhankelijk van de tijd kunt u op eigen gelegenheid nog de markt bezoeken. U verblijft twee nachten in Ubud. (O)

Dag
4

Ubud

De ochtend is ter vrije besteding. In de jungle van Ubud ligt de Ayung rivier en optioneel kunt u een avontuurlijke rafttocht maken door de schitterende natuur, langs watervallen en lokale dorpjes. Afhankelijk van de waterstand zijn er veel stroomversnellingen in de categorie I en II. Uiteraard zijn er ook genoeg momenten waarop uw raft rustig over het water kabbelt en u de omgeving in u op kunt nemen. Een andere leuke ochtendbesteding is de wandeling over de Campuhan Ridge, een bergkam aan de rand van Ubud met uitzichten over de naastgelegen rijstvelden. ’s Middags bezoekt u het dorpje Celuk met zijn goud- en zilversmederijen, de Batuan tempel en het dopje Mas met prachtig houtsnijwerk. (O)

Dag
5

Ubud – Senggigi

Het is tijd voor een ander eiland tijdens uw island hopping Bali reis en u maakt de oversteek naar Lombok. Afhankelijk van de reisperiode kan dit vroeg in de ochtend zijn of later op de ochtend. U wordt naar de haven van Padang Bai gebracht, vanwaar u per speedboot vertrekt naar Lombok. In ca. 2 uur vaart u naar de haven van Bangsal, waarna u naar uw hotel in Senggigi gebracht wordt. De verschillen tussen Bali en Lombok worden al snel duidelijk. Maak kennis met de Sasak cultuur en de vriendelijke bevolking van Lombok. Twee overnachtingen in Senggigi. (O)

Dag
6

Senggigi

Dag ter vrije besteding. Verken vandaag de omgeving van Senggigi of geniet van een ontspannen moment aan het zwembad. De stranden van Senggigi worden als één van de mooiste beschouwd en zijn omgeven door palmbomen met als achtergrond de met jungle bedekte bergen. (O)

Dag
7

Senggigi – Gili Trawangan

Van uw hotel wordt u naar de haven gebracht, waarna u in ca. 15 minuten naar Gili Trawangan vaart. Na aankomst regelt u zelf de transfer naar uw hotel door een paard en wagen aan te houden (circa USD 15 per twee pers.). Maak u klaar voor paradijselijk witte stranden en een schitterende onderwaterwereld. Het enige vervoersmiddel dat u op het kleine eiland tegenkomt zijn traditionele paard-en-wagens én de fiets. Met uw blote voeten in het zand en een tropische cocktail in uw hand kunt u op Gili Trawangan niks anders dan genieten van een ontspannen vakantie. Twee overnachtingen. (O)

Dag
8

Gili Trawangan

Dag ter vrije besteding. Huurt u een fiets dan volgt u het zandpad en binnen een uur heeft u een rondje over het eiland gefietst. Stop onderweg bij het ‘Sunset Point’ of een van de gezellige barretjes. Een aanrader is een snorkel- of duikexcursie waarbij u met zeeschildpadden zwemt en felgekleurde tropische vissen verscholen ziet tussen de koraalriffen. (O)

Dag
9

Gili Trawangan

Na het ontbijt eindigt uw island hopping Bali rondreis. U heeft de mogelijkheid om uw verblijf op de Gili-eilanden te verlengen of per boot terug te keren naar Lombok of Bali. Wij geven u graag advies. (O)

Wilt u langer genieten en ontspannen op Gili Trawangan? Boek dan extra verlengingsnachten erbij.

U kunt dit arrangement uiteraard ook gebruiken ter inspiratie van uw eigen island hopping programma. Hiervoor verwijzen wij u naar de hotels, bouwstenen en excursies die op onze website staan weergegeven. Onze Azië-specialisten geven u graag suggesties voor hotels en reismogelijkheden, of maken een offerte op maat met de accommodaties, vliegreis en route die u heeft geselecteerd.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany