Bestseller
vanaf € 2066,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met deels privé-chauffeur en lokale gids
Op elk eiland heeft u volop gelegenheid om zelf op verkenning te gaan
Reis tussen de eilanden per 'fast ferry'
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Denpasar – Kuta

U vertrekt vanaf Amsterdam en via Singapore vliegt u naar Bali, waar u op dag 2 arriveert. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging, die u naar uw hotel in Kuta brengt. Een overnachting in Kuta.

Dag
3

Kuta – Ubud

In de ochtend bezoekt u de Tanah Lot tempel, de enige Balinese tempel die op rotsen in zee is gebouwd. Het is een van de bekendste tempels van het eiland. Vanwege de ligging kunt u de Tanah Lot alleen goed bezoeken wanneer het eb is. Vervolgens gaat u naar de hindoeïstische Alas Kedaton tempel in Tabanan, die omringd wordt door tropisch regenwoud met vele apen die door de lokale bevolking worden gezien als bewakers van de tempel. Aansluitend rijdt u via de Taman Ayun tempel naar het kunstenaarsdorp Ubud. Het ligt te midden van vele rijstterrassen in een mooie natuurlijke omgeving. Door de aanwezigheid van vele kunstenaars en galerieën, gecombineerd met diverse tempels en de Balinese cultuur en tradities, wordt Ubud ook wel het culturele hart van Bali genoemd. U vindt er ook vele gezellige eettentjes en bars. Twee overnachtingen in Ubud. (O)

Dag
4

Ubud

Vandaag kunt u zelf op verkenning gaan in Ubud en omgeving. Als u vroeg opstaat kunt u de dagelijkse ochtendmarkt van Ubud bezoeken, waar verse groenten, fruit en bloemen worden verkocht. Lopend vanaf de grote markt kunt u de Tirta Empul (met water uit de heilige Tampak bron) en Goa Gajah tempels bezoeken en per scooter of fiets de Gunung Kawi tempel. Ook het Monkey Forest, de rijstvelden bij Tegalalang, de Tegenungan waterval en de Campuhan Ridge wandeling zijn leuke uitjes vanuit Ubud. Deze wandeling is het mooist bij zonsopkomst of -ondergang. (O)

Dag
5

Ubud – Sidemen

Op het afgesproken tijdstip wordt u door uw chauffeur opgehaald voor de transfer van Ubud naar Sidemen. Dit hooggelegen dorp ligt in een typisch Balinese omgeving van rijstterrassen, kokospalmen en de stromende Unda, met in de nabije omgeving de Gunung Agung vulkaan. Sidemen is een goede uitvalsbasis voor lichte wandeltochten door de rijstvelden in de omgeving. Twee overnachtingen in Sidemen. (O)

Dag
6

Sidemen

In Sidemen gaat u volledig op in de natuur en ervaart u authentiek Bali. Kom tot rust met yoga of een massage, of ga raften als u iets spannends zoekt. Een mooie uitdaging voor sportievelingen is de beklimming van de Gunung Agung. Deze vulkaan in Oost-Bali is de hoogste en meest heilige berg van het eiland. De plaatselijke bevolking ziet hem als ‘de navel van de wereld’, het religieuze en geografische centrum. 

Volgens de overlevering is de berg door goden gemaakt om het leven op aarde te overzien. De vulkaan is gematigd actief, de laatste uitbarsting was in 1963. Afhankelijk van uw conditie duurt het drie tot zes uur om de top te bereiken. Aan de voet van de vulkaan staat de belangrijkste tempel van Bali, de Pura Besakih, die ook wel de Moedertempel wordt genoemd. Vanwege de ligging op de berg heeft de tempel een bijna mystieke uitstraling. Deze prachtige hindoeïstische tempel is vanuit Sidemen goed te bezoeken. (O)

Dag
7

Sidemen – Gili Trawangan

Vandaag reist u naar het volgende eiland van uw Island Hopping vakantie. U wordt naar de haven van Padang Bai gebracht, waar u aan boord gaat van de ‘fast ferry’ naar Gili Trawangan. Dit eilandje ligt voor de kust van Lombok. De overtocht duurt ongeveer 90 minuten. Op de Gili eilanden gaat al het vervoer per paard en wagen, op de fiets of te voet. Eenmaal van de ferry ziet u hoe de horsecarts af en aan rijden. U stapt bij een van de paard en wagens aan boord (ter plaatse aan te houden en te betalen) voor een kort ritje naar uw accommodatie. Twee overnachtingen op Gili Trawangan. (O)

Dag
8

Gili Trawangan

De leukste manier om het eiland te verkennen, is per fiets. Neem zwem- en picknickspullen mee en stop onderweg bij verlaten strandjes. Geniet van de zonsondergang aan de westkust en fiets daarna naar de hoofdstraat aan de oostkust, waar u vele restaurants en bars kunt vinden. Of breng een bezoek aan twee kleinere eilanden die tot de archipel behoren: Gili Meno of Gili Air. Rondom de Gili eilanden kunt u ook uitstekend snorkelen en duiken. Een aanrader is een snorkel- of duikexcursie waarbij u met zeeschildpadden zwemt en felgekleurde tropische vissen verscholen ziet tussen de koraalriffen. (O)

Dag
9

Gili Trawangan – Lombok

Tijd voor een volgend eiland: Lombok. De overtocht per speedboot naar Lombok is kort en zodra u aankomt waant u zich u direct in een andere wereld. Lombok is ongeveer net zo groot als Bali, maar het eiland is veel rustiger en het toerisme is hier nog niet zo ontwikkeld. Lombok bestaat uit ruige, beboste bergen die vaak tot aan de zee doorlopen. Een weg vol haarspeldbochten slingert rond het eiland. Het ruige binnenland is ongerept en op de vlakke en vruchtbare gedeelten van de kuststreek wordt rijst, koffie, tabak, katoen en een verscheidenheid aan specerijen verbouwd. Na aankomst volgt de transfer naar Senggigi. Twee overnachtingen op Lombok. (O)

Dag
10

Lombok

Vrije dag op Lombok. U kunt genieten van het strand bij Senggigi of er op uit trekken om de omgeving te ontdekken. (O)

Dag
11

Lombok – Nusa Lembongan

U wordt opgehaald in uw hotel in Senggigi voor de transfer naar de haven. Daar stapt u op de ‘fast ferry’ naar Nusa Lembongan (eventueel via Bali), het eiland dat voor de kust van Bali ligt, in het zuidoosten. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. Twee overnachtingen op Nusa Lembongan. (O)

Dag
12

Nusa Lembongan

Ook op Nusa Lembongan is er weinig verkeer. Het makkelijkst verplaatst u zich per scooter of op de fiets. Het eiland kent flinke heuvels en leuke plekjes om ontdekt te worden, dus het is de moeite waard om er op uit te trekken. Met een scooter kunt u in ongeveer een uur het eiland rond rijden, maar het leukste is natuurlijk om onderweg te stoppen bij mooie baaien en verborgen strandjes. Ook hier zijn de mogelijkheden om te snorkelen en duiken uitstekend. Nusa Lembongan is door een brug verbonden met Nusa Ceningan, waardoor u gemakkelijk beide eilanden kunt verkennen. Geniet vooral van de ontspannen sfeer en prachtige zeezichten. De zonsondergangen op Nusa Lembongan zijn schitterend, vooral gezien vanaf de vele verborgen baaien. (O)

Dag
13

Nusa Lembongan – Sanur (Bali)

Transfer naar de haven voor de ferry-overtocht naar Bali, die ongeveer 45 minuten duurt. Daarna wordt u naar de gezellige badplaats Sanur gebracht, waar u twee nachten verblijft. In dit dorp in het zuiden van Bali heerst een ontspannen sfeer en is het Balinese karakter goed bewaard gebleven. Langs het strand loopt een lang fiets- en voetpad waaraan hotels, restaurants, bars en winkeltjes liggen. Voor de kust ligt een koraalrif, dat zorgt voor een rustige zee met lage golven, ideaal om te zwemmen. (O)

Dag
14

Sanur

Een dag ter vrije besteding. (O)

Dag
15

Sanur – Denpasar – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw vliegreis naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany