vanaf € 2035,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Reis met privé-chauffeur en gids
Bezoek de mooiste tempels van Bali: Tanah Lot, Ulun Danu en de moedertempel Besakih
Leer de geheimen van de Balinese keuken tijdens een kookworkshop
Combineer deze reis met een verblijf op Gili Trawangan, Lombok of een van de Balinese stranden
Inclusief vliegreis per Garuda Indonesia. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Denpasar – Sanur

U vliegt naar Bali, waar u aankomt op dag 2. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging die u naar uw hotel in Sanur brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Een overnachting in Sanur.

Dag
3

Sanur – Belimbing

De rondreis begint in de ochtend vanuit uw hotel in Sanur. U start uw ontdekkingsreis over het Eiland van de Goden met een bezoek aan één van de mooiste tempels: Tanah Lot, gelegen op een rots in zee. In het dorp Bajera brengt u een bezoek aan de traditionele markt. Na aankomst in Belimbing leert u de geheimen van de Balinese keuken. U krijgt uitleg over de lokale technieken en ingrediënten. Na de kookworkshop geniet u van de door u zelf bereide maaltijd. Selamat Makan (Eet Smakelijk)! (O,D)

Dag
4

Belimbing – Pemuteran

Na het ontbijt maakt u een wandeling van circa tweeënhalf uur door de rijstvelden. Tijdens de tocht over smalle weggetjes tussen de terrassen krijgt u uitleg over het eeuwenoude irrigatiesysteem. De velden zijn opgebouwd in terrasvorm zodat er verschillende niveaus ontstaan. Die niveauverschillen zorgen voor een uitstekende irrigatie doordat het water van het ene veld naar het andere stroomt. De rijst kan hierdoor goed kiemen en er ontstaan schitterende groene velden. De wandeling voert u tevens langs plantages met cacao, nootmuskaat, vanille en veel meer gewassen die u waarschijnlijk nog nooit in de natuur heeft zien groeien. Na een ontspannen moment bij de warmwaterbronnen bij Banjar is het tijd voor de lunch in een lokaal restaurant. In de middag arriveert u bij uw hotel in Pemuteran, waar u twee nachten verblijft. (O,L)

Dag
5

Pemuteran

Dag ter vrije besteding. Pemuteran ligt aan de noordwestkust van Bali en de omgeving is perfect voor leuke excursies. Hier ligt ook het prachtige West Bali (Barat) Nationaal Park met voor de kust het eiland Menjangan. De rustige zee en het heldere water maken dit de beste plek van Bali om te snorkelen. Daarnaast kunt u een trekking maken in het West Bali (Barat) Nationaal Park of ontspannen op het lange zandstrand. Vanaf het resort ligt op circa 10 minuten lopen een schildpaddenopvang en het resort biedt gratis yogalessen. (O)

Dag
6

Pemuteran – Lovina

Na het ontbijt vertrekt u uit Pemuteran. De zee voor de noordwestkust van Bali is een zeer geschikte plaats voor de kweek van parels. Tijdens een bezoek aan een parelkwekerij krijgt u informatie over het broeden, de kweek en het oogsten. In de middag komt u aan bij uw hotel in Lovina. Lovina is eigenlijk geen plaats maar een aaneenschakeling van kleine dorpjes aan de kust. Het is dé badplaats van het noorden met een oorspronkelijk karakter en een gemoedelijke sfeer. Lovina wordt vooral bezocht vanwege de zwarte lavastranden en de grote populatie dolfijnen voor de kust. (O)  

Dag
7

Lovina

Vandaag heeft u een vrije dag. Optioneel kunt u deelnemen aan een dolfijnexcursie. Deze start altijd vroeg, soms voor zonsopkomst, en dat geeft u nog de rest van de dag om de omgeving te verkennen of te ontspannen aan het strand. (O)

Dag
8

Lovina – Munduk

Op weg naar Munduk bezoekt u in de ochtend de Beji tempel en de Gitgit waterval. De Pura Beji is de enige tempel op Bali die gemaakt is van zandsteen en is gewijd aan Dewi Sri, de god van de irrigatie. In de tempel ziet u symbolen van water en vruchtbaarheid maar ook afbeeldingen van tijgers, vogels en demonische bewakers. De Gitgit waterval is de hoogste waterval van Bali en is het indrukwekkendst in het regenseizoen (dec-mrt). Na de lunch in een lokaal restaurant brengt u een bezoek aan een koffieplantage. U ziet hoe de traditionele koffie wordt gemaakt en uiteraard kunt u genieten van een overheerlijk kopje Balinese koffie. Overnachting in Munduk. (O,L)

Dag
9

Munduk

U ontwaakt in een kamer met een schitterend uitzicht over rijstvelden en de vallei. Het gebied rondom Munduk is nog rustig en niet erg toeristisch. Het koele klimaat en het prachtige landschap lenen zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Vroeg in de ochtend is het meest ideale tijdstip voor een wandeling. Na een vroeg ontbijt maakt u een twee uur durende wandeling naar de waterval. Samen met een lokale gids loopt u door het regenwoud. Er groeien gewassen zoals koffie, cacao, kruidnagel en tabak maar ook ziet u hier veel ‘kerststerren’ en hortensia’s.

Op Bali is altijd wel ergens een ceremonie en worden de straten versierd met kleine offers. Een van de vele rituelen waar Balinezen dagelijks veel tijd aan besteden is het offeren. Deze offers zijn in de eerste plaats bedoeld als gift, om de dankbaarheid uit te drukken aan welwillende geesten en om kwaadaardige demonen te paaien, opdat zij de harmonie van het leven niet verstoren. De gids geeft uitleg over de Balinese kalender, een ingewikkeld systeem dat de verschillende data voor de vele offers bepaalt. U maakt zelf een offer en krijgt van de gids uitleg over de tempelrituelen. Overnachting in Munduk. (O)

Dag
10

Munduk – Ubud

In de ochtend reist u naar het Bratanmeer en de aan de oever gelegen tempel Pura Ulun Danu. Het ‘heilige bergmeer’ ligt op ca. 1200 meter hoogte, het klimaat is hierdoor aangenaam koel. De hindoetempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water. Het complex bestaat uit verschillende delen op diverse eilandjes en een vlindertuin. U vervolgt uw weg en komt na de lunch aan in het kunstenaarsdorp Ubud. Hier bezoekt u de olifantsgrot Goa Gajah, het Koninklijk Paleis en de pasar, de lokale markt, waar u kleding en kunstwerken kunt kopen. Overnachting in Ubud. (O,L)

Dag
11

Ubud – Sidemen

Vandaag bezoekt u drie belangrijke tempels van Bali: Tirta Empul, Gunung Kawi en de moedertempel Besakih. Volgens de Balinezen heeft de bron van Tirta Empul heilzame krachten. U kunt een bad nemen in een van de twee heilige baden met elk 30 fonteinen. Elke fontein heeft een functie in het badritueel. Gunung Kawi, de Dichtersberg, is misschien wel de meest indrukwekkende tempel. Het is een complex van tien in de rotsen uitgehouwen koningsgraven. Lunch in een lokaal restaurant. De Pura Besakih tempel is verreweg de belangrijkste en grootste tempel van Bali en wordt ook wel de Moedertempel genoemd. Het tempelcomplex bestaat uit 22 tempels en ligt op 1.000 m hoogte op de flanken van de heilige berg Gunung Agung. Vanaf de tempel heeft u een fantastisch uitzicht tot aan de oceaan. ’s Middags arriveert u in Sidemen waar u overnacht. (O,L)

Dag
12

Sidemen

Tegenwoordig zijn Bali en yoga niet meer los van elkaar te denken. In de ontspannen sfeer van Sidemen kunt u optioneel (ter plaatse te boeken) deelnemen aan een yogasessie voor een goed begin van de dag. Op een prachtige locatie leert u van een ervaren instructeur de ademhalingsoefeningen en bewegingen. Sidemen is gelegen in een uitbundig groene omgeving. De inwoners van het plaatsje zijn gespecialiseerd in het maken van prachtige stof, ikat. Overnachting in Sidemen. (O)

Dag
13

Sidemen – Nusa Lembongan

Na het ontbijt verlaat u het binnenland van Bali en rijdt u terug naar de kust. Vanuit Sanur aan de oostkust vaart u over naar Nusa Lembongan. Het eiland ligt op ongeveer 1 uur varen. Overnachting op Nusa Lembongan. (O)

Dag
14

Nusa Lembongan

Dag ter vrije besteding. Op Nusa Lembongan kunt u ontspannen en genieten van zon, zee en strand. Ook zijn er verschillende activiteiten zoals snorkelen, duiken of een village tour door het achterland. (O)

Dag
15

Nusa Lembongan – Denpasar – Amsterdam

Na het ontbijt maakt u de oversteek terug naar Bali. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven of u kunt de reis nog verlengen met een strandverlening. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany