vanaf € 4203,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeurs en lokale gidsen op elk eiland
Natuur, olifanten en orang oetans op Sumatra
Cultuur, vulkanen en een treinreis op Java
Tempels, actief én relaxen op Bali
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Inclusief vliegreis

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Singapore – Medan

U vertrekt vanaf Schiphol en via Singapore vliegt u naar Medan, waar u op dag 2 in de ochtend aankomt. Na de landing wordt u hartelijk welkom geheten en vervolgens naar uw hotel gebracht voor een overnachting.

Dag
3

Medan – Tangkahan

Na het ontbijt reist u naar de jungle van Tangkahan, aan de rand van het Gunung Leuser Nationaal Park. Tijdens de transfer maakt u diverse stops om zowel even de benen te strekken als om te zien wat men zoal langs de weg verbouwt. Tegenwoordig wordt veel grond ingeruild voor palmolieplantages. In Tangkahan neemt u intrek in het guesthouse en heeft u de rest van de middag vrij om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Als u naar de oever van de rivier wandelt, ziet u wellicht de mahouts die hun olifanten wassen in de rivier. U verblijft een nacht in Tangkahan. (O)

Dag
4

Tangkahan – Bukit Lawang

In de ochtend bezoekt u het olifantenkamp waar u kunt helpen met het wassen en voederen van de olifanten. Na deze bijzondere ontmoeting met de vriendelijke dikhuiden drijft u op een binnenband de rivier af naar de Buluh waterval waar u een verkoelende douche kunt nemen. Tijdens de wandeling terug naar uw hotel ziet u hoe de lokale bevolking leeft in de plattelandsdorpjes. Vervolgens reist u verder naar Bukit Lawang en ziet u onderweg rubber-, kokos- en palmolieplantages. Na aankomst in Bukit Lawang kunt u bijkomen van de lange reis. Het hotel heeft een leuke bar waar aan het einde van de middag de apen over het dak lopen. U verblijft een nacht in Bukit Lawang. (O)

Dag
5

Bukit Lawang – Brastagi

Tijdens de trekking door de tropische jungle van het Gunung Leuser Nationaal Park gaat u op zoek naar orang oetans. Daarnaast heeft u ook kans om onder andere makaken en gibbons te zien. En ook de flora in dit weelderig begroeide gebied zal indruk op u maken. Na de wandeling keert u terug naar het hotel voor een korte rustpauze om vervolgens af te reizen naar Brastagi. U reist over de nieuwe weg naar Brastagi en onderweg passeert u de dorpjes Namu Ukur, Rumah Galuh en Simpang Kuta Buluh. Het bergdorpje in het hoogland van Karo is geliefd vanwege het aangenaam koele klimaat en de mooie omgeving. Een overnachting in Brastagi. (O)

Dag
6

Brastagi – Lake Toba/Samosir eiland

Na het ontbijt stapt u weer in de auto en reist u via Tele naar Parapat. Onderweg bezoekt u het dorpje Dokan en de omliggende landerijen waar het dagelijkse leven van de Batak Karo stam zich afspeelt. Tevens zal er een stop worden gemaakt bij de Sipisopiso waterval, bij Tele voor een prachtig uitzicht over het meer en bij de Efrata waterval. De laatste stop is bij Lumban Suhi-suhi waar u traditionele Toba huizen ziet en traditionele weefkunst.

Sumatra

Vanuit Parapat maakt u de oversteek per ferry naar het eiland Samosir. Het eiland ligt midden in Tobameer, het grootste meer van Zuidoost-Azië met een oppervlakte van 1700 km². Het meer is ook één van de hoogstgelegen en diepste meren ter wereld en wordt door de Bataks als heilig beschouwd. Het is ontstaan door een enorme prehistorische vulkanische uitbarsting. Deze geldt zelfs als de grootste vulkaanuitbarsting op aarde in de laatste 2 miljoen jaar. Het eiland is bekend vanwege de Batak huizen. Ook de graven en tombes zijn zeer indrukwekkend. Twee overnachtingen op Samosir. (O)

Dag
7

Samosir eiland

Vandaag maakt u een rondrit over het eiland en bezoekt u diverse Batak dorpjes. In het drukke dorpje Tomok ziet u Batak huizen, gebeeldhouwde stenen grafkisten en de koningsgraven van de Sidabatur-stam. In Ambarita woonde vroeger de koning van de Toba Bataks. De koning en dorpsoudsten vergaderden in een stenen ‘raadszaal’ over het lot van gevangenen. Het schijnt dat terdoodveroordeelden gedood werden, gekookt en opgegeten. In Aek Natonang geniet u van een rustmoment en een panoramisch uitzicht over het meer. In de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. (O)

Dag
8

Lake Toba/Samosir eiland – Medan – Bogor

Per ferry maakt u weer de oversteek naar het vasteland om terug te reizen naar Medan. De reis duurt circa vijf uur en onderweg ziet u vele plantages. Aangekomen bij de luchthaven van Medan neemt u afscheid van w gids, chauffeur en Sumatra en vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Jakarta. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw nieuwe gids en chauffeur die u vervolgens meenemen naar Bogor waar u laat in de avond zult aankomen. Na het inchecken en een drankje is het tijd om de bedden op te zoeken. U verblijft een nacht in Bogor. (O)

Dag
9

Bogor – Bandung

De botanische tuinen van Bogor zijn heel bekend en vormen het eerste bezoek van uw verblijf op Java. De tuinen liggen op het  terrein van Buitenzorg, de voormalige residentie van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië. Het is de oudste en tegenwoordig nog steeds de meest vooraanstaande botanische tuin van Indonesië. Let u vooral op de enorme drijvende bladeren van de waterlelie in de vijver. Aansluitend rijdt u door naar Bandung, via de Puncak Pass die mooie vergezichten biedt op theeplantages en rijstvelden. De Puncak Pass wordt gezien als een van de mooiste autoroutes op Java. Indien deze reisdag in het weekend valt of bij enorme verkeersdrukte reist u via de alternatieve route over de Cipularang Highway. Twee overnachtingen in Bandung, waar het vanwege de hoge ligging aangenaam koel is. (O)

Dag
10

Bandung

Vanuit Bandung maakt u een dagtocht naar de actieve Tangkuban Perahu vulkaan in de omgeving van Lembang, waar u tot de kraterrand kunt lopen. Kook een eitje in de warmwaterbronnen! Op de nabijgelegen drijvende markt kunt u rondsnuffelen en gerechtjes proeven. In de middag kunt u optioneel een muzikale Angklung Udjo uitvoering bijwonen. Houd u er rekening mee dat voor deze uitvoering een minimum aantal deelnemers geldt. Informatie hierover ontvangt u ter plaatse. (O)

Dag
11

Bandung – Yogyakarta

Voor de afwisseling staat vandaag een treinreis op het programma. Zo reist u ontspannen naar Yogyakarta, door een groen landschap met rijstvelden. Yogyakarta wordt ook wel Yogya genoemd. Het is een van de leukste steden van Java en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Borobudur. Twee overnachtingen in Yogyakarta. (O)

Dag
12

Yogyakarta

Tijdens een stadstour leert u Yogyakarta kennen. Kenmerkend voor deze stad zijn het indrukwekkende Kraton paleis dat ook heden ten dage wordt bewoond door de sultan van Yogyakarta, het Taman Sari waterkasteel, de batikateliers en de zilversmederijen. Hier kunt u zeer goede kwaliteit souvenirs kopen, die op ambachtelijke wijze zijn geproduceerd. ’s Middags staat een bezoek aan de Borobudur op het programma. Dit boeddhistische heiligdom is de grootste tempel ter wereld en bestaat uit negen etages met honderden reliëfs en stoepa’s. (O)

De Borobudur is dagelijks geopend van 09:00-17:00, maar op maandag kunt u de tempel enkel vanaf de begane grond zien. De hoger gelegen verdiepingen met de stoepa’s zijn dan gesloten voor schoonmaak en onderhoud. Op de andere dagen kunt u de stoepa’s wel bezoeken, maar er geldt een daglimiet van 1200 bezoekers. Dit aantal wordt verdeeld over acht sessies waarbij u in een groep van maximaal 150 personen een uur kunt doorbrengen op de hoger gelegen verdiepingen. Een ticket voor een van deze sessies is inbegrepen in deze reis. 
U wordt begeleid door een gids, u volgt een vaste route en u dient verplicht lokale slippers te dragen. Tevens wordt geadviseerd om witte kleding te dragen die de knieën bedekt.

Dag
13

Yogyakarta – Malang

Weer een mooie rit per trein, deze keer van Yogyakarta naar Mojokerto, het laatste stuk naar Malang legt u per auto af. In Malang kunt u tijdens een stadswandeling het oude centrum en de vogelmarkt bezoeken, waar behalve vogels ook andere dieren verkocht worden. De markt vormt een doolhof van smalle straatjes en is alleen om die reden al een leuke belevenis. Een overnachting in Malang. (O)

Java Bromo vulkaan

Dag
14

Malang – Bromo vulkaan – Kalibaru

Midden in de nacht staat u op voor de excursie naar de Bromo vulkaan, waar de zonsopkomst het mooiste moment van de dag is. Deze bekijkt u vanaf de Penanjakan piek. Nadat de zon is opgekomen kunt u optioneel een wandeling maken naar de Bromo, een van de meest actieve vulkanen ter wereld. De Bromo (2.392 meter) is niet de hoogste top van Indonesië, maar vormt samen met de twee nabijgelegen vulkanen een uniek maanachtig landschap van ongeveer 80 vierkante kilometer. Bij de Bromo vulkaan geniet u van een picknick ontbijt. Na dit avontuur zet u de reis voort naar Kalibaru, door een landschap met suikerrietvelden en tabakplantages. Een overnachting in Kalibaru. (O)

Dag
15

Kalibaru – Munduk

In de ochtend bekijkt u koffie, cacao- en kruidenplantages in de omgeving van Kalibaru. Vervolgens gaat de rondreis over Sumatra en Java verder naar Bali. Bij Ketapang maakt u per ferry de oversteek en op Bali wordt u opgewacht door uw nieuwe chauffeur/gids. U reist door naar het bergdorpje Munduk waar u meteen het prettigere klimaat zult ervaren. U verblijft twee nachten in Munduk. (O)

Dag
16

Munduk

In de omgeving van Munduk maakt u een twee à drie uur durende wandeling langs plantages en rijstvelden. Hier worden onder andere koffiebonen, kruidnagel en cacao verbouwd. De wandeling eindigt bij de watervallen, waar u een verfrissende duik kunt nemen. De rest van de dag heeft u tijd om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen, of te ontspannen bij uw hotel. (O)

Dag
17

Munduk – Ubud

U verlaat Munduk en via een zeer afwisselende route met heuvels, rijstvelden en prachtige uitzichten rijdt u naar het kunstenaarsdorpje Ubud. Een geliefde plek van vele reizigers onder andere vanwege de ontspannen sfeer en leuke winkeltjes. Tijdens de reis maakt u een stop bij het Buyan Meer voor een weids uitzicht en bezichtigt u de tempel aan het Bratan Meer. Vervolgens reist u via de fruitmarkt van Candi Kuning en de grootste rijstterrassen van Bali bij Jatiluwih naar de Tanah Lot tempel. Met een beetje geluk kunt u genieten van een magische zonsondergang. Vanaf de tempel is het nog een klein stukje rijden naar Ubud, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
18

Ubud

Vandaag stapt u op de fiets voor een leuke fietstocht. U start in de hooglanden van Kintamani en fietst vooral bergafwaarts naar Ubud. Heerlijk toch. Daarnaast maakt u onderweg enkele stops waaronder bij een lokale familie, die u uitleg geeft over hun dagelijks leven. Het fietsen zal u hongerig maken en daarom is een lunch in het programma opgenomen. ’s Middags kunt u rusten bij het hotel, of, als u nog genoeg energie in de benen heeft, het centrum van Ubud bezoeken en daar te winkelen en lekker te eten in een van de vele leuke eettentjes waar Ubud bekend om staat. (O,L)

Dag
19

Ubud – Sanur

Na een mooie en indrukwekkende rondreis over Sumatra, Java en Bali is het heerlijk om even een paar dagen bij te komen aan de kust. Uw laatste stop op Bali is Sanur, een gezellige badplaats met vele restaurantjes, barretjes en winkels. U verblijft drie nachten in Sanur. (O)

Dag
20-21

Sanur

U heeft twee vrije dagen om na te genieten van alle indrukken. U kunt ontspannen aan het zwembad, op uw gemak door Sanur slenteren en bovendien genieten van alle lekkere gerechten die u tegenkomt. En bezoek ook de vele winkeltjes voor zowel leuke souvenirs als zomerse kleding. (O)

Dag
22-23

Sanur – Denpasar – Singapore – Amsterdam

Het einde van uw rondreis over Sumatra, Java en Bali nadert en op het afgesproken tijdstip wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Vanaf Denpasar vliegt u via Singapore terug naar Amsterdam waar u op dag 23 aankomt. (O op dag 22)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany