vanaf € 19,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies op Bali
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Boek een of meerdere leuke excursies op Bali en ontdek de enorme diversiteit van dit heerlijke eiland. Ga de natuur in, leer koken of bezoek prachtige tempels.

Balinese Way: Balinese life of Tunjunk

Met deze excursie ervaart u het Balinese leven en draag u uw steentje bij aan het ontwikkelingsproject van het dorp Tunjunk. Met eigen handen helpt u mee met diverse werkzaamheden op het land. Samen met de boeren gaat u de rijstvelden in om met eigen handen de sawas te bewerken. U leert rijst te planten en/of rijst te oogsten, afhankelijk van het seizoen. Bereidt u goed voor op deze dag. Draag een zonnehoed, bescherm u tegen muggen en zon, en draag bij voorkeur slippers of sandalen. Na afloop van het harde werken kunt u ontspannen terwijl er een dansoptreden wordt gegeven. (L)

Ubud: Paon Cooking Class 

In de kampung van een Balinese familie leert u de geheimen van de Balinese keuken. In de buitenkeuken wordt u stap voor stap geleerd Ayam Pelalah (kip met gele kruiden, citroen en chili), Be Celeng Base Manis (varkensvlees in zoete soyasaus) en Jukut Nangka Mekuah (jonge yackfruit met cocosmelk) te maken. Een vegetarische variant van de kookles is ook mogelijk. Naast dat er gekookt wordt, is het leren kennen van de familie een belangrijk onderdeel van deze excursie. U kunt rekenen op een warm welkom en een aangenaam samenzijn met de familie. Een dag om niet snel te vergeten en een van de leukste excursies op Bali.

Batur Sunrise Trekking

In alle vroegte wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de voet van de actieve vulkaan Gunung Batur gebracht. Sinds 1824 is de Gunung Batur al meer dan 20 keer uitgebarsten, maar ondanks zijn activiteit is de vulkaan meestal veilig te beklimmen. Via een pad dat bestaat uit los zand en lavagesteente bereikt u in ca. 2 uur de top van de 1.717 meter hoge Mount Batur. Met de komst van de eerste zonnestralen ontvouwt zich een betoverend landschap voor uw ogen. U ziet het Baturmeer, Mount Abang en Mount Agung en op heldere dagen kunt u zelfs Mount Rinjani op Lombok boven de wolken zien uitstijgen. Geniet van prachtige vergezichten, terwijl uw gids een eenvoudig ontbijt voor u bereidt. Bijzonder is dat uw eitje gekookt wordt in de hete stoom die sinds de laatste uitbarsting in 2000 nog steeds uit de kraterrand komt. (O)

Ayung River Rafting

Van de actieve excursies op Bali is dit er een met veel adrenaline. U gaat raften op de Ayung rivier op Bali. Ervaring is niet vereist. In de jungle van Ubud ligt de Ayung rivier. Nadat u instructies, een zwemvest, peddel en een helm heeft gekregen, kan uw rafting avontuur beginnen. Tijdens de tocht van ca. twee uur vaart u samen met een professionele instructeur door schitterende natuur, langs watervallen en lokale dorpjes. Afhankelijk van de waterstand zijn er veel stroomversnellingen, waarbij u het niet droog zult houden. Na de enerverende tocht over de Ayung rivier staat u een heerlijke Indonesische lunch te wachten. (L)

Fietstocht van Mount Batur naar Ubud 

De Batur vulkaan is de meest actieve vulkaan van Bali en heeft een enorm kratermeer. Hier maakt u een tocht per mountainbike. Start is op het hoogste punt, bij het uitzichtpunt Kintamani. Na een korte uitleg kan het fietsen beginnen! Onder professionele begeleiding fietst u langs bamboebossen, dorpjes en rijstvelden. Onderweg bezoekt u een tempel en ziet u hoe het eeuwenoude irrigatiesysteem van Bali werkt. Op de route worden er voldoende stops ingelast om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Aan het einde van de route staat een smakelijke lunch voor u klaar. Dit is een van de populairste excursies op Bali. (L)

Fietstocht rondom Carangsari

Tijdens deze fietstocht ontdekt u het Balinese platteland rondom het dorpje Carangsari. Bovendien krijgt u een prachtig beeld van de dagelijkse gang van zaken en de levendige cultuur. Deze tocht is voor iedereen geschikt en u bezoekt onder andere een typisch Balinees huishouden, een herdenkingsmonument voor I Gusti Ngurah Rai, een nationale held, en het heilige bos bij Sangeh met een kolonie apen. Tijdens de lunch heeft u prachtige uitzichten over de rijstvelden en de omgeving. (L)

Dagexcursie Kintamani

Het dorpje Kintamani ligt in het noordoosten van Bali, op de flanken van de Batur vulkaan. De route gaat door de bergen, langs rijstvelden en naar koffie- en cacaoplantages. U bezoekt het kunstenaarsdorp Penestanan nabij Ubud, de lokale markt in Pejeng en het Gunung Kawi tempelcomplex uit de 11e eeuw, dat aan beide oevers van de Pakerisan rivier ligt. Na de lunch in een lokaal restaurant maakt u kennis met de Trunyan-bevolking. Zij kennen een bijzonder ritueel dat afwijkt van de Balinese tradities; de lichamen van overledenen worden niet begraven of gecremeerd, maar in bamboe constructies opgebaard zodat het lichaam op natuurlijke wijze vergaat. (L)

Dagexcursie Oost Bali

Een van de excursies op Bali die u een andere kant laat zien van het eiland. De natuur van Oost Bali is uitbundig groen en het heuvelrijke landschap bestaat uit kleine dorpjes en prachtige rijstvelden. Tijdens deze tour maakt u kennis met het traditionele leven en traditionele kunstnijverheid van Oost Bali. In Batuan, een dorpje dat bekend is vanwege de unieke schilderkunst bezoekt u een authentiek Balinese kampung (Rumah Bali). In Sinemen bezoekt u een traditionele weverij waar de traditionele Endek (sarongs of wikkel-doeken) gemaakt worden. Bij de ‘Bali Aga’ stammen maakt u kennis met eeuwenoude tradities. Bovendien bezoekt u boeddhistische en hindoeïstische tempels, waaronder de ‘Dikke Boeddha’ en de Goa lawah Tempel, waar duizenden vleermuizen wonen. (L)

Dagexcursie Noord Bali

De dag begint met een stop bij het fotogenieke Baturiti, dat een prachtig uitzicht biedt over de rijstvelden in de heuvelrijke omgeving. Vervolgens rijdt u naar de koele hooglanden van Bali, waar ten noorden van het plaatsje Bedugul diverse kratermeren liggen in een prachtig bergachtig landschap. Aan de oevers van het Bratanmeer bezoekt u de Pura Ulun Danu watertempel. Verder richting het noorden ligt de ca. 35 meter hoge Gitgit waterval op een plateau in de bergen en omgeven door een tropische begroeiing. De lunch gebruikt u in een lokaal restaurant in Lovina, aan het strand. Door een heuvelachtig landschap vol rijstvelden en plantages rijdt u langs de plaatsjes Mayong, Papuan en vervolgens langs de rijstvelden van Belimbing voor een koffiestop. Daarna gaat de route terug naar uw hotel in het zuiden van Bali. (L)

Halve dagexcursie Uluwatu & Kecak dansvoorstelling

U wordt bij uw hotel opgehaald voor een bezoek aan de heilige Uluwatu tempel, die een spectaculaire ligging heeft op een klif boven zee. Daar woont u een voorstelling bij van de traditionele Balinese kecak dans. Deze door mannen uitgevoerde dans is een combinatie van dans, zang en muziek. Na de voorstelling rijdt u naar Garuda Wisnu Kencana voor een diner met weids uitzicht over het toeristische zuiden van Bali. (D)

Trekking rijstvelden

Peieng Village ligt in het landelijke gedeelte van Bali op slechts 20 minuten rijden van het drukke zuiden van Bali. In Pejeng Village liggen schitterende rijstterrassen en maakt u een wandeling door de rijstvelden. Tijdens de wandeling komt u tropische vruchten en gewassen tegen als bananen, kokosbomen, mais en nog vele andere. Wie weet ziet u nog een witte reiger vliegen, volgens de Balinese bevolking brengen deze vogels geluk. De prachtige natuur, de frisse lucht en het geluid van de stromende rivier maken deze wandeling compleet. Als laatste maakt u nog een stop om de Penataran Sasih tempel te bezichtigen, een mooi einde van een van de leukste excursies op Bali. (L)

Op verkenning in Ubud

Tijdens deze dagtour bezoekt u diverse tempels in de omgeving van Ubud. Tempel Pura Samuan Tiga is na de aardbeving in 1917 compleet opnieuw opgebouwd. De Balinese bevolking gelooft dat Pura Samuan Tiga een plek is waar goden en heiligen bijeenkomen. De Bali Goa Gajah Tempel ofwel Elephant Cave is gebouwd op een plek waar twee rivieren samenkomen, dit wordt een Campuhan genoemd. De tempel is gebouwd als een spirituele plek voor meditatie en u vindt er zowel Hindoe als Boeddhistische invloeden terug. In de tempel Yeh Pulu zijn unieke kunstwerken uit de 14e eeuw bewaard gebleven. De Sebatu tempel is een bijzondere plek vanwege de groene tuinen met vijvers vol karpers en bloeiende lotussen en oude heiligdommen omgeven door baden met natuurlijk bronwater. De lunch vindt plaats bij een lokaal restaurant. (L)

Kastala trekking & Tirta Gangga

Tussen de excursies op Bali zitten ook onbekende plekken zoals Kastala Village. Van hier maakt u een trekking in de dichtbegroeide jungle en al wandelend geniet u van de uitzichten over de rijstvelden. Later loopt u zelf langs de rijstvelden en ook langs de kokos- en bananenplantages. Het lokale leven in de kleine dorpjes laat de tradities van het weven zien. Er wordt geluncht in een lokaal restaurant. Na de lunch is het tijd voor een verfrissende duik in Tirta Gangga Water Place, het vroegere bad van de koning. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de zoutvelden aan de kust van Kusamba. (L)

Balinees koken & Ibah trekking

U geniet van zowel inspanning als ontspanning tijdens deze dagexcursie. Na een warm welkom door de Balinese familie krijgt u een rondleiding over de kampung en bezichtigt u de familietempel. Samen met de familie gaat u naar de markt voor de inkoop van de benodigde ingrediënten voor de klaar te maken maaltijd. Gezamenlijk bereidt u een heerlijke Balinees gerecht. Geniet van de maaltijd, het gezelschap en de rust van het kampung-leven. Na de lunch maakt u een lichte wandeling van ongeveer 1,5 uur door de omgeving naar een uitkijkpunt. U wandelt zowel langs de rivier als langs rijstvelden, u  bezoekt de Ibah tempel en daarnaast ziet u nog meer van het lokale plattelands leven. Dit is een van de meest afwisselende excursies op Bali. (L)

De geheimen van Gunung Kawi

U wordt per transfer naar Gunung Kawi gebracht, het beginpunt van de excursie. U maakt een lichte trekking van ongeveer 1,5 uur. Er wordt gestart in de rijstvelden en de route leidt naar de jungle waar u uitkomt bij een kleine waterval en rivier. Hier is ook de tempel Gunung Kawi, een unieke tempel met vele koepels. De wandeling brengt u vervolgens bij de heerlijk geurende koffieplantage. Probeer eens de Luwak Coffee! Een korte transfer brengt u vervolgens naar diverse tempels waaronder de Samn Tiga Tempel waar de drie goden Brahma,Vishu en Shiva vereerd worden. Lunch in een lokaal restaurant met uitzicht op Mount Batur. (L)

Rain Forest Long Trekking West Bali National Park (Bali Barat National Park)

Vroeg in de morgen wordt u bij uw hotel opgehaald. Tijdens de transfer naar het startpunt ziet u diverse soorten bos waaronder productiebossen, tropisch loofbos en regenwoud. Tijdens de hike loopt u door prachtige natuur waarin planten, bomen en rivieren elkaar afwisselen. Palmen, bamboe, varens en zelfs wild kunt u onderweg aanschouwen. Het gebied is heuvelachtig en de wandeling zal op en neer gaan waarbij het hoogste punt op ca. 680 meter ligt. De hike eindigt bij de Klatakan parkeerplaats en vandaar reist u weer per auto terug naar het hotel. (L)

Bird watching (Bali Barat National Park)

Het Bali Barat nationaal park is het thuis van ca. 300 soorten tropische vogels. Dit zijn zowel trekvogels als inheemse vogels met de overeenkomst dat ze niet makkelijk te spotten zijn. Samen met een gids bezoekt u de beste plekken om ze zo goed mogelijk te kunnen zien. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden zijn onder andere de mangroves, de smalle rivieren bij Teluk Terima en de baai nabij Cekik een optie om te spotten. Deze excursie kunt u in de ochtend of in de middag doen.

Kayakken Banyuwedang baai

De kalme wateren van de Banyuewedang baai zijn ideaal om per kayak verkennen. Na de instructies worden de zwemvesten aangetrokken en stapt u in de kayak. Tijdens de twee uur durende tocht peddelt u door mangroves en langs de prachtige kustlijnen. Aangezien de tour aan het eind van de middag is, is de kans groot dat u getrakteerd wordt op een prachtige zonsondergang, waarbij de zon achter de indrukwekkende bergen zakt. Maximaal 2 personen per kayak.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany