Familiereis
vanaf € 2457,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in familiekamers of twee kamers naast elkaar.
Inclusief ontbijt
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Advies voor snorkelen en wandelen is 9 jaar
Korte reisafstanden, vervoer per losse transfers met privé-chauffeur
Snorkelen bij Menjangan
Wandeling met speurtocht bij Munduk
Fietstocht door de rijstvelden
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Inclusief vliegreis per KLM
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Veel reizigers die tijdens de pandemie hun reis moesten uitstellen, hebben inmiddels geboekt voor zomer 2022. Als gevolg daarvan is er in Indonesië deze zomer nog nauwelijks beschikbaarheid in hotels en (betaalbare) vliegtickets. Wij nemen daarom voor vertrek tot en met juli geen nieuwe boekingen voor Indonesië meer aan.

Dag
1-2

Amsterdam – Denpasar – Sanur

Na een vlucht met een tussenlanding in Singapore kom je ’s avonds aan op de luchthaven van Denpasar op Bali. In de aankomsthal staat een chauffeur klaar met een bordje met je naam erop, die je in een klein uur naar het kleinschalige resort vlakbij het gezellige centrum en het strand van Sanur brengt. Jullie hotel ligt in een gezellig drukke kuststrook en wordt omringd door restaurants en winkeltjes. Langs het strand loopt een promenade waarover je heerlijk kunt wandelen. De kamers van het hotel liggen in een tropische tuin rondom het zwembad. Het verblijf bestaat uit een kamer met apart afsluitbaar kindergedeelte, ruime badkamer en veranda. Dit is een fijne plek om bij te komen van de lange vlucht. Jullie logeren hier drie nachten. 

Dag
3-4

Sanur: relaxen

Terwijl je de eerste zonnestralen op je huid voelt wordt het ontbijt met vers fruit, toast en pannenkoekjes geserveerd. De komende twee dagen hoef je helemaal niets. Zo kunnen jullie bijkomen van de vliegreis en wennen aan het tijdsverschil en de warmte. Lekker luieren doe je aan het zwembad of op het strand. Het fijnkorrelige zandstrand loopt langzaam af in zee en er zijn weinig golven waardoor het goed geschikt is voor kinderen. Mocht je liever de omgeving verkennen, dan wandel je zo over de promenade naar de vele winkeltjes voor een boodschap of het inslaan van souvenirs.

Wanneer de zon niet meer op haar heetst is verzamelen Balinese kinderen op het strand om te vliegeren. Ga een kijkje te nemen en zelf ook even proberen de vrolijk wapperende doeken in de lucht te houden. Als je liever ontspant met een massage, dan is dat ook mogelijk. Je kunt je spieren laten losmaken op het strand, maar bij je resort kun je ook een massage boeken. (O)

Dag
5

Sanur – Amed (ca. 3 uur)

Langs de zuidkust reis je van het levendige Sanur naar de ongerepte oostkust. De wegen zijn hier beter dan elders op het eiland. En in circa drie uur ben je bij je resort. Amed bestaat uit allemaal kleine baaien en veel duikwinkeltjes. Je verblijft drie nachten in een knus hotel direct aan zee, met zwembad en restaurant. Door de tuin loop je zo het strand met kiezelstenen op. Het is niet het mooiste strand dat je tijdens je Bali reis tegen zult komen, maar wél de ideale snorkelplek met een rif pal voor de deur of vlakbij. Omdat de doorgaande weg niet verlicht is en dus niet geschikt om over te lopen, hebben veel restaurants in de omgeving een haal en breng service. De oostkust is een ongerepte plek tijdens je Bali gezinsvakantie. (O)

Dag
6

Amed: bezoek aan Tirtagangga waterpaleis

In het oosten van Bali ligt Tirtagangga, een waterpaleis midden tussen spectaculaire bergtoppen en groene rijstterrassen. Vandaag gaan jullie hier je eigen offertjes maken, en als je wilt neem je deel aan een echt tempelritueel. Nadat de chauffeur je heeft opgehaald en naar het waterpaleis heeft gebracht, word je verwelkomd in de tuin van het paleis. Tussen Balinese beelden en fonteinen ligt een rieten mat met bloemen en palmbladen klaar voor het maken van de offers. Uitgedost met een sarong en de mannen met een hoofddeksel (udeng) is het tijd om creatief aan de slag te gaan. Van palmbladen vouw je mandjes die je opvult met felgekleurde bloemen, rijst en geurige kruiden.

Daarna is het de hoogste tijd om ze volgens traditioneel gebruik te overhandigen aan de goden. De lokale gids vertelt je over het ritueel, waarna je plaatsneemt in de tempel. Na het offeren heb je tijd om de paleistuin te verkennen. De kids hoppen over kleine stenen paden tussen fonteinen en als je wilt neem je een verfrissende duik in het bad. Na al deze inspanningen is het tijd voor de lunch. In het restaurant met uitzicht over de paleistuin geniet je van een heerlijke nasi campur (een mini-rijsttafel die op je eigen bord wordt geserveerd). Met een volle buik worden jullie daarna teruggebracht naar het hotel. De rest van de middag ben je vrij. (O,L)

Dag
7

Amed: vrije dag

Deze dag kunnen jullie zelf invullen. Ga bijvoorbeeld snorkelen voor de kust of een boekje te lezen aan de rand van het zwembad. (O)

Dag
8

Amed – Lovina (ca. 3 uur)

Van Amed rijd je naar het levendige Lovina aan de noordkust van Bali. Onderweg heb je alle tijd om het indrukwekkende landschap op je in te laten werken. Over slingerwegen rondom de hoogste berg van Bali, Mount Angung, bereik je de noordkust. In de loop van de middag kom je aan bij het familiehotel in het centrum of aan de kust. Jullie verblijven hier drie nachten in een sfeervolle kamer in een tropische tuin. Het hotel heeft een prima restaurant dat traditionele gerechten zoals nasi serveert, maar ook ‘kindvriendelijke’ opties zoals pizza’s en tosti’s. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse andere restaurants te vinden. Een aanrader is restaurant Sea Breeze direct aan het strand in het centrum. Ook gezellig voor een verkoelend drankje. (O)

Dag
9

Lovina: wandeling met speurtocht in Munduk

Na het ontbijt word je opgehaald en in een uur naar Munduk gebracht. Trek goede schoenen aan want je gaat zo’n drie uur wandelen over kruip-door-sluip-door paden door fruitplantages en rijstvelden. Neem het fruitspeurboekje (dat je bij de reisbescheiden hebt gekregen) mee voor de kids. Zo kunnen ze zelf zoeken naar de verschillende fruitsoorten. Onderweg laat de gids je zien hoe ananas groeit, pluk je een cacaoboon, ruik je vanille en nootmuskaatbollen en kijk je mee hoe rijst geplant wordt. Soms is het even een kleine klim omhoog, met daarna voldoende tijd om uit te rusten. Net als de kids vinden ook veel ouders het heel leuk om nu eens te zien hoe deze exotische vruchten groeien en bloeien.

Munduk is een klein dorp met een paar huizen en wat kleine winkels. Maar vroeger waren de Nederlanders al gecharmeerd van deze plek. In 1910 bouwden de Nederlanders hier een paar verblijven om de weekenden in door te brengen. Mocht je ze willen bekijken, vraag het dan aan je gids, dan sta je er tijdens de wandeling even bij stil.

Vanmiddag heb je vrij te besteden. Ga eventueel met je chauffeur verder op stap naar de Git Git watervallen of de Air Banjar Hot Springs. Of reis terug naar je hotel waar je lekker onderuit zakt in een stoel bij het zwembad terwijl je kids een duik nemen. (O)

Dag
10

Lovina: vrije dag

Vandaag is het tijd om op eigen gelegenheid Lovina en omgeving te ontdekken. Een leuk idee is om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandel skills te oefenen. Terwijl je kinderen spelen in de speeltuin, de boomhut of in het zwembad van het hotel, kun jij relaxen onder de gazebo. In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers, waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Of hebben jullie ter afwisseling misschien eens trek in pizza? (O)

Dag
11

Lovina – Permuteran (ca. 2 uur)

Na een ontbijt van vers fruit en kokospannenkoeken reis je door naar Pemuteran aan de noordwestkust. Het landschap is hier droger met af en toe een huis. Achter vrij hoge bergen ligt je resort aan het rustige lavazandstrand. Jullie verblijven drie nachten in een huisje met twee kamers naast elkaar. Meestal door middel van een tussendeur gescheiden. Loop door de groene tuin naar het zwembad en het strand. Het water is hier ondiep en loopt langzaam af waardoor het veilig zwemmen is voor de kinderen. Heel prettig hier, is de rust. Geen verkopers op het strand maar een gemoedelijke sfeer van reizigers en Balinezen die van het strand genieten. Kortom, tijd voor een goed boek… (O)

Dag
12

Permuteran: snorkelen bij Menjangan Eiland

Tijd om de zwembroeken aan te trekken. Je wordt opgehaald bij de hotelreceptie en naar het vissershaventje even verderop gebracht. Met een houten (deels overdekte) boot vaar je in ca. 45 minuten naar het eiland Menjangan, een waar snorkelparadijs mét wit zandstrand. Er zijn reddingsvesten aanwezig en de gids zorgt voor snorkels en zwemvliezen. Zodra de boot is aangemeerd legt de gids uit hoe je ontspannen kunt snorkelen. Vervolgens spring je het helder blauwe water in. Onder je zwemmen fel gekleurde Nemo’s en papegaaivissen. Snorkelen maakt hongerig en om de buiken te vullen lunch je op de boot. Is het laag water dan kun je ook een kijkje nemen op het eiland. (O,L)

Het snorkelen vindt plaats op open zee vanaf een boot. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar mits alle zwemdiploma’s behaald zijn en onder persoonlijke begeleiding van de ouders (1 op 1).

Dag
13

Permuteran: vrije dag

Een vrije dag. Zin in iets te ondernemen? Bezoek dan het kleinschalige schildpadden rehabilitatiecentrum aan het strand. Met een donatie kun je het project bezoeken en krijg je het interessante verhaal over de schildpadden te horen. Ook is het mogelijk om de vrijlating van jonge schildpadjes te sponsoren. De kleine schildpadjes worden hier voorbereid op hun terugkeer naar zee. Als je dit mee wilt maken, vraag dan in de dagen ervoor of er schildpadjes zijn die losgelaten worden. Dit gebeurt altijd ’s ochtends. (O)

Dag
14

Permuteran – Ubud (ca. 3 uur)

Na het ontbijt word je opgehaald door een chauffeur die je in circa drie uur naar het groene hart van Bali brengt. De lokale bevolking houdt zich hier bezig met schilderen, houtsnijden, dansen en muziek en er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest en tempelbezoek. Op het omliggende platteland sjokken ossen op het land en zie je rijsthalmen wuiven in de wind. Terwijl je op eigen gelegenheid de omgeving verkent zie je hoe Balinese vrouwen rijstoffers naar tempels brengen en in Monkey Forest aapjes rondslingeren over Balinese beelden en in de boomtoppen. Net buiten het centrum van Ubud logeren jullie drie nachten in een kleinschalig Balinees hotel, tussen rijstvelden en valleien met palmbomen. De kamers zijn sfeervol ingericht met bewerkte, donker houten meubel. Vanuit het zwembad heb je uitzicht over het groen. (O)

Dag
15

Ubud: fietstocht

Rond 9 uur word je opgehaald en per minibus naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Nadat je een fijne mountainbike hebt uitgezocht voor jezelf en de kinderen (kleine kinderen kunnen bij de ouders achterop), start de tocht. Tijdens de fietstocht door de achterlanden van Ubud word je begeleid door een ervaren gids. De route en het tempo worden aangepast aan jouw gezin en de eventueel andere deelnemende families. Af en toe zal het heuvel(tje) op flink trappen zijn, maar je komt daardoor wel op bijzondere plekjes. Je fietst langs rijstvelden en tempels en stopt bij een schooltje. Onderweg vertelt de gids honderduit over het Balinese leven.

Het laatste deel van de fietstocht gaat voornamelijk bergafwaarts. Nadat de wind door je haren heeft gesuisd, is het tijd voor de lunch. In de tuin van de gids staat een uitgebreide rijsttafel klaar, bereid door zijn vrouw. In de Balinese tuin met vogelkooien is het heerlijk bijkomen voordat je met je gezin rond half één weer terug naar je hotel wordt gebracht. De rest van de middag heb je de tijd om lekker met de kids te luieren aan het zwembad, of juist in de handwerkshops rond te struinen. (O,L)

Dag
16

Ubud: vrije dag

Vandaag kunnen jullie zelf een programma bedenken. Wil je toch nog iets actiefs doen, ga dan raften op de Ayung rivier en vaar dwars door de jungle. Of loop de Campuhan Ridge Walk net buiten het centrum van Ubud. Een eenvoudige wandeling met uitzicht op de rijstvelden. Jullie kunnen ook door de straatjes van Ubud slenteren en een kijkje nemen in de vele winkeltjes. Of natuurlijk helemaal niks doen en lekker bij het zwembad hangen. (O)

Dag
17

Ubud – Tanjung Benoa (ca. 2 uur)

Vanuit Ubud rijd je naar een comfortabel resort aan de zuidoostkust van Bali, voorzien van alle gemakken en met een fijn stand voor de deur. De resorts die wij gebruiken hebben een zwembad, een goed restaurant en een gezellige bar. Je hoeft je resort niet uit om je te vermaken. Leg vanmiddag je handdoek neer op een luie stoel op het lange, bijna witte zandstrand. Als de zee zich terug trekt bij eb, kun je samen met de kinderen heerlijk strandjutten en schelpen zoeken. Een fijne plek om jullie familiereis naar Bali af te sluiten, jullie verblijven hier drie nachten. (O)

Dag
18-19

Tanjung Benoa: relaxen aan het strand

In de hoofdstraat vind je wat (souvenir)winkels en cafeetjes, maar meer is er eigenlijk niet. De komende dagen hoef je niks en heb je alle tijd om van het strand te genieten. Het langgerekte zandstrand ligt voor de deur en lonkt. Na het ontbijt kun je je zwembroek aantrekken en regelrecht naar het strand. Het loopt voor Balinese begrippen langzaam af in zee, maar vanwege de golfslag is het voor kleine kinderen wel verstandig samen de zee in te gaan. Ook leuk: bouw met een emmer en schepje reusachtige zandkastelen in de branding. Als je liever niet hebt dat het zand aan je met zonnebrandcrème ingesmeerde huid plakt, dan is het aan het zwembad beter vertoeven. (O)

Dag
20

Tanjung Benoa – Denpasar – Amsterdam

De meeste vluchten van de Denpasar naar Amsterdam vertrekken aan het begin van de avond. Je hebt dan ook geen haast en kunt nog even over het strand wandelen, souvenirs inkopen of een verfrissende duik nemen voordat jullie gezinsvakantie naar Bali eindigt. Afhankelijk van de vlucht word je in de loop van de dag opgehaald door de chauffeur die jou en je gezin in circa een uur naar de luchthaven brengt. Met het zand nog tussen je tenen en een koffer vol mooie herinneringen stap je in het toestel naar huis, waar je de volgende dag landt. Je kunt vanaf Bali niet rechtstreeks naar Amsterdam vliegen. Wij vinden de vluchten van KLM ideaal, omdat je alleen een korte tankstop maakt op Singapore. Na het strekken van de benen, neem je weer plaats in hetzelfde vliegtuig en vervolg je de terugvlucht. (O)

Dag
21

Amsterdam

Aankomst op Schiphol

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany