vanaf € 32,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies op Java
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Excursies Java vanuit Bandung

Tangkuban Perahu – Ciater theeplantage

Tangkuban Perahu is een actieve vulkaan ten noorden van Bandung waar u tot aan de kraterrand kunt komen. Vanaf de rand heeft u een adembenemend uitzicht op de warmwaterbronnen, zwavel en modderbubbels. Terwijl u geniet van het uitzicht vertelt de gids u over de vulkaan en een legende die erbij hoort. Aansluitend reist u verder naar Ciater waar u een theeplantage bezoekt. Tijdens de korte wandeling krijgt u uitleg over de plantage en het verwerken van de blaadjes tot thee. Uiteraard krijgt u ook een kopje thee om te proeven en een lokale snack. Na afloop keert u weer terug naar Bandung. (L)

 

Bandung countryside

Tijdens deze excursie bezoekt u het platteland ten zuiden van Bandung. U bezoekt het dorpje Soreang met onder andere traditionele hoefsmederijen, een theefabriekje, de Rancabali hot springs en Lake Patengan. (L)

 

Excursies Java vanuit Yogyakarta

Yogyakarta stadstour halve dag

Tijdens deze stadstour bezoekt u het Keraton complex, het paleis van de Sultan (gesloten op maandag), het waterkasteel Taman Sari, Javaanse kunst in het museum Sono-Budoyo en de historische wijk Kota Gede.

 

Klassiek Yogyakarta

Als eerste bezoekt u het Keraton complex, het paleis van de Sultan. De sultan heeft tegenwoordig geen gezag meer, maar bewoont het paleis nog steeds met alle bijhorende keizerlijke tradities. Het paleis is in 1755 gebouwd en het complex telt ca. 25000 inwoners waarvan er ca. 1000 voor de sultan werken. Het ‘Bangsal Kencana’ (‘Golden Pavillion’) is een prachtig voorbeeld van de elegantie van de Javaanse architectuur uit die tijd.

In de buurt vindt u ook het Taman Sari complex dat bekend staat als het waterkasteel, een park met baden dat dienst deed als rustgedeelte voor de sultan en zijn gevolg. Verder is er een dierenmarkt met vele vogels, slangen en andere reptielen en kunt u genieten van een mooi uitzicht over Yogya vanaf Pasar Ngasem. Na het paleis brengt u nog een bezoek aan de grootste markt van Yogya, de Pasar Beringharjo. (L)

 

Yogyakarta stadstour & Prambanan tempel

Deze excursie neemt u eerst mee naar enkele bijzondere bezienswaardigheden in Yogyakarta en vervolgens bezoekt u de indrukwekkende Prambanan tempel. U bekijkt het paleis van de Sultan en Taman Sari, het verblijf met waterbaden waar de Sultan kon ontspannen. Daarnaast bezoekt u ook Kota Gede waar u prachtig collecties ziet van zilverhandwerk. Als laatste stop staat de Prambanan tempelcomplex op het programma. U ziet drie enorme tempels die gewijd zijn aan de goden Shiva, Vishnu en Brahma. Er tegenover staan drie kleinere tempels die de huisdieren van deze goden eren. (L)

Op dit moment en tot nader bericht zijn de Borobudur en de Prambanan tempel beperkt open en gelden er Covid-19 maatregelen zoals een mondkapjes plicht. U kunt de tempels alleen vanaf de grond zien en de tempels zelf (de hoger gelegen verdiepingen) zijn tot nader order gesloten voor publiek.

Fietstocht over het Javaanse platteland

Ontdek het Javaanse platteland tijdens deze fietstocht weg van de drukte van Yogyakarta. U fietst langs rijstvelden, suikerrietplantages en door kleine dorpjes. Tijdens de stops laat uw gids u zien hoe mensen thuis lokale producten maken van fruit, bamboe en suikerriet om extra inkomen te genereren.

 

Kookworkshop Yogyakarta

Tijdens deze leuke excursie maakt u kennis met de diverse kruiden en specerijen, groenten en fruitsoorten die de Indonesische gerechten zo lekker maken. Per scooter wordt u bij uw hotel opgehaald waarna u met de kok aan de slag gaat om een heerlijke maaltijd te bereiden. 

 

Foodtour Yogyakarta

Maak kennis met Javaanse snacks en lokale gerechten tijdens deze avondexcursie. Uw gids neemt u mee langs diverse eetkraampjes en laat u af en toe een kijkje in de keuken nemen hoe deze heerlijke maaltijden bereidt worden. Vervolgens aanschouwt u hoe de avond steeds levendiger wordt op het plein ten zuiden van het paleis van de Sultan. 

 

Borobudur sunrise & Candirejo

Zeer vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en rijd u in circa 30 minuten naar de Borobudur. Bij aankomst zoekt u meteen het beste plekje om volop te genieten van de zonsopkomst. De Borobudur omvat de grootste en meest complete collectie van boeddhistische sculpturen, verwerkt op de muren van de zeven verdiepingen tellende tempel. Het is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en pas in de 19de eeuw ontdekt. Daarvoor lag het verscholen onder een dikke laag as. Historici schatten dat de bouw ca. 75 jaar heeft geduurd, maar door wie en met welk doel het gebouwd is, heeft men nog niet kunnen achterhalen.

Op ca. 3 km van de Borobudur ligt de Boeddhistische tempel Candi Mendut. Deze tempel uit 824 bestaat uit 3 verdiepingen met vele stoepa’s en prachtige versieringen van steen.Op de terugweg brengt u een bezoek aan het dorpje Candijero. De omgeving, gelegen in een vallei en naast een rivier, is prachtig en per paard en wagen zult u deze ontdekken. Ervaar hoe de locals het veld bewerken, hoe kruiden als peper en vanille worden verbouwd en bewonder de kunsten in kleine handwerkwinkeltjes. Geniet van de ontspannen gastvrije sfeer en sluit deze inspirerende dag af met een lekker drankje tussen de locals. (B, L)

Op dit moment en tot nader bericht zijn de Borobudur en de Prambanan tempel beperkt open en gelden er Covid-19 maatregelen zoals een mondkapjes plicht. U kunt de tempels alleen vanaf de grond zien en de tempels zelf (de hoger gelegen verdiepingen) zijn tot nader order gesloten voor publiek.

Borobudur vanaf Setumbu Hill

Nog voor het licht wordt reist u naar Setumbu Hill nabij de Borobudur. Bij deze excursie geniet u tijdens de zonsopgang van het uitzicht op de Borobudur. Vervolgens bekijkt u de Borobudur van dichtbij en leert u meer over de verhalen op de muren. Aansluitend gaat u naar een kleinere tempel, Candi Mendut. Als laatste maakt u kennis met Candirejo Village, maar op de fiets. Tijdens deze tocht ziet u hoe bewoners extra inkomen proberen te genereren met lokale ambachten en souvenirs.

 

Kaliadem Prambanan fietstour

Deze fietstocht begint vroeg in de ochtend en zal als eerste Kaliadem Village aandoen vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de actieve vulkaan Gunung Merapi (mount of fire). Vervolgens fietst u verder door diverse dorpjes op het platteland en krijgt u voldoende tijd voor foto’s en bijzondere ontmoetingen. U zult zien hoe men bezig is met het verbouwen of oogsten van tabak, rijst en fruit.

Aansluitend ziet u de bijzondere Candi Plaosan tempel. Dit is een van de belangrijkste Boeddistische tempels voordat het boeddhisme werd verdrongen door het Hindoeïsme en de Islam. Het complex bestaat uit 174 kleine gebouwtjes, 116 stupa’s en 58 altaartjes en ligt enigszins geïsoleerd waardoor het niet zo populair is als de Borobudur en de Prambanan, maar zeker net zo uniek. Op de fiets gaat u verder naar de Prambanan tempel, de grootste Hindoe tempel in Indonesië en gebouwd om de terugkeer van de Hindoe dynastie te gedenken. Het complex bestaat uit 240 tempels met 3 hoofdtempels gewijd aan Shiva, Visnu en Brahma. (L)

 

Ramayana ballet bij de Prambanan tempel

Tijdens deze voorstelling wordt het beroemde Hindoe verhaal van de Prambanan samengevat in vier scenes met prachtige dans en zang. We zullen proberen om de voorstelling bij de tempel te boeken, maar het schema wordt pas laat bekend gemaakt, waardoor dit niet gegarandeerd kan worden.

 

Excursie Dieng Plateau

Excursie langs vele mooie en soms spectaculaire uitzichtpunten in centraal Java. Ook ziet u enkele oude Hindoe tempels en de vulkanische krater Sikidang met stoomkanalen en bubbelende modderpoelen. (L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany