- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Bepaal zelf de route
Onze Midden-Amerika specialisten geven u advies over uw reisplan
Kies zelf de categorie en prijsklasse van de hotels
Vliegreis, hotels en autohuur worden door ons geboekt
GPS standaard inbegrepen bij de autohuur
Goed te combineren met bouwstenen en excursies, wij geven u graag advies
Minimaal drie nachten
Komt de route die u heeft bedacht overeen met een van onze bestaande autorondreizen (eventueel met extra nachten), dan offreren wij u de bestaande autorondreis. De prijs voor een bestaande rondreis is veelal gunstiger dan voor een reis die wij op maat voor u samenstellen
Voor het samenstellen van uw reis berekenen wij € 40 administratiekosten per boeking

Costa Rica is een uitstekend land om per huurauto te verkennen. Veel wegen zijn uitstekend, maar in de meer afgelegen gebieden of na hevige regenval laat de kwaliteit van het wegdek soms te wensen over. In veel  gevallen biedt een 4WD auto daarom het meeste comfort. Er zijn hotels, eco- lodges, bed & breakfasts en guesthouses in alle prijsklassen.

 Zelf uw route uitstippelen

Wilt u zelf uw rondreis door Costa Rica uitstippelen? Gebruikt u dan de afstandentabel om uw route te bepalen. Wij geven u graag suggesties voor hotels en lodges, of maken een offerte op maat met de accommodaties, vliegreis en huurauto die u heeft geselecteerd.

Hotels

Wij bieden u een ruime selectie van hotels van twee tot vijf sterren. In de steden, leuke provinciestadjes en in een mooie natuurlijke omgeving in of nabij de nationale parken. Omdat wij u graag het unieke van het land laten zien, zijn in ons aanbod veel  kleinschalige eco-lodges en boutique-stijl hotels opgenomen.

Eco-lodges

Uniek in Costa Rica zijn vele eco-lodges in mooie natuurgebieden. De lodges zijn over het algemeen kleinschalig en zijn uiteraard gebouwd met respect voor de natuur. Wij kunnen u een verblijf in een eco-lodge dan ook van harte aanbevelen. Onze Midden-Amerika specialisten geven u graag advies uit ons complete aanbod van overnachtingsmogelijkheden.

Verblijf nabij een nationaal park

De meeste nationale parken in Costa Rica bieden geen overnachtingsmogelijkheden. U kunt een nationaal park bezoeken terwijl u in de omgeving van het park overnacht. U haalt het maximale uit uw bezoek aan een natuurgebied, wanneer u onder begeleiding van een gids het park ontdekt. De gids kan u alles over de flora en fauna vertellen en zal u op planten en dieren wijzen die u zelf gemakkelijk over het hoofd ziet. Afhankelijk van het nationaal park vinden deze begeleide excursies plaats te voet of per boot. Vaak kunt u in de nationale parken ook prachtige wandelingen maken, paardrijden en aan andere activiteiten deelnemen. Zorgt u dus dat u voldoende tijd reserveert voor een bezoek in de nationale parken.

In Tortuguero National Park kunt u wel overnachten. U vertrekt per bus vanaf San José naar Matina en reist vervolgens per boot naar uw lodge. Na afloop wordt u naar een restaurant in Siguerres gebracht, waar u de lunch gebruikt en waar tevens uw huurauto wordt afgeleverd. Zo hoeft u niet het hele eind terug te rijden naar San José en vermijd u tevens het rijden in een grote stad. De beschrijving van een verblijf in Tortuguero National Park vindt u elders op deze website.

Hoe werkt het?

U bepaalt uw reisdata (bij voorkeur met enige speling zodat wij uw vliegreis op de goedkoopste datum kunnen boeken) en route en geeft aan hoeveel nachten u in elke plaats wilt verblijven. Tevens laat u ons weten welke hotelcategorie past bij uw budget: toeristenklasse, middenklasse, eerste klasse of deluxe. Met een gemiddelde prijs die u voor een overnachting wilt uitgeven, kunnen wij ook uit de voeten. Als wij goed op de hoogte zijn van uw voorkeuren, zal onze offerte aansluiten bij uw wensen. 

Indien u in sommige plaatsen een voorkeur heeft voor een bepaald hotel, dan horen wij dat graag. Dit is echter geen vereiste. Uit ons grote aanbod kunnen wij de hotels, lodges of bed & breakfasts in de juiste prijsklasse selecteren, die op dat moment kamers beschikbaar hebben.

Voor uw huurauto zullen wij een suggestie doen, die past bij het aantal personen waarmee u reist. Heeft u zelf al vliegtickets geboekt? Dan verzorgen wij graag voor u het landarrangement.

GPS

In Costa Rica is standaard een GPS-navigatiesysteem inbegrepen bij de autoverhuur. 

Afstandentabel Costa Rica

San Jose SAN                    
Guapiles 1u10m GUA                  
Puerto Viejo de Limon 4u30m 3u15m PVL                
Puerto Viejo de Sarapiqui 1u50m 1u 3u40m PVS              
Arenal Volcano 3u30m 3u20m 6u 2u10m ARE            
Monteverde 3u45m 5u 5u10m 3u20m MON          
Manuel Antonio 3u30m 4u50m 5u 5u 4u MAN        
Papagayo Gulf 4u30m 3u30m 3u15m 5u15m PAP      
Tamarindo-Concual-Flamingo 5u10m 4u15m 3u45m 5u30m 1u15m TAM    
Rincon de la Vieja 4u30m 3u15m 3u 4u45m 1u15m 2u RIN  
Tambor 4u30m 5u45m 4u30m 5u 5u20m 5u30m 5u30m TBR
         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.