- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Bepaal zelf de route
Onze Midden-Amerika specialisten geven u advies over uw reisplan
Kies zelf de categorie en prijsklasse van de hotels
Vliegreis, hotels en autohuur worden door ons geboekt
WiFi-apparaat (te gebruiken voor o.a. navigatie-app's op uw telefoon) is standaard inbegrepen bij de autohuur.
Goed te combineren met bouwstenen en excursies, wij geven u graag advies
Komt de route die u heeft bedacht overeen met één van onze bestaande autorondreizen (eventueel met extra nachten), dan offreren wij u de bestaande autorondreis. De prijs voor een bestaande rondreis is veelal gunstiger dan voor een reis die wij op maat voor u samenstellen
Minimaal zeven nachten
Voor het samenstellen van uw reis berekenen wij € 40 administratiekosten per boeking

Costa Rica is uitermate geschikt voor een autorondreis. Veel wegen zijn van uitstekende kwaliteit, maar in de meer afgelegen gebieden of na hevige regenval laat de kwaliteit van het wegdek soms te wensen over. Daarom adviseren wij u een 4WD auto te huren zodat u ontspannen achter het stuur zit. U kunt een bestaande rondreis boeken, maar ook zelf een route bedenken. U vindt in Costa Rica hotels in alle prijsklassen waaronder kleinschalige ecolodges en boutique hotels.

Zelf uw route uitstippelen

Wilt u zelf uw rondreis door Costa Rica uitstippelen? Gebruikt u dan de afstandentabel om uw route te bepalen. Onze Midden-Amerika specialisten geven u graag suggesties voor hotels en lodges of maken een offerte op maat met de accommodaties, vluchten en huurauto die u heeft geselecteerd.

Hotels & ecolodges

Maak gebruik van onze uitgebreide selectie hotels en stel zelf uw reis samen. Wij bieden u hotels van twee tot vijf sterren. In de steden, leuke provinciestadjes en in een mooie natuurlijke omgeving in of nabij de nationale parken. Omdat wij u graag het unieke van het land laten zien, zijn in ons aanbod ook veel kleinschalige ecolodges en boutique hotels opgenomen. De ecolodges in mooie natuurgebieden zijn uiteraard gebouwd met respect voor de natuur. Wij kunnen u een verblijf in een ecolodge dan ook van harte aanbevelen. Onze Midden-Amerika specialisten geven u graag advies uit ons complete aanbod van overnachtingsmogelijkheden.

Verblijf nabij een nationaal park

De meeste nationale parken in Costa Rica bieden geen overnachtingsmogelijkheden. U kunt een nationaal park bezoeken terwijl u in de omgeving van het park overnacht. U haalt het maximale uit uw bezoek aan een natuurgebied wanneer u onder begeleiding van een gids het park ontdekt. De gids kan u alles over de flora en fauna vertellen en zal u op planten en dieren wijzen die u zelf gemakkelijk over het hoofd ziet. Afhankelijk van het nationaal park vinden deze begeleide excursies plaats te voet of per boot. Vaak kunt u in de nationale parken ook prachtige wandelingen maken, paardrijden en aan andere activiteiten deelnemen. Zorgt u dus dat u voldoende tijd reserveert voor een bezoek in de nationale parken.

In Tortuguero Nationaal Park kunt u wel overnachten. U vertrekt per bus vanaf San José naar een lokale aanleghaven en reist vervolgens per boot naar uw lodge. Na afloop wordt u naar een lokaal restaurant gebracht om te lunchen. Hier wordt tevens uw huurauto afgeleverd. Zo hoeft u niet het hele eind terug te rijden naar San José en vermijdt u tevens het rijden in een grote stad. De beschrijving van een verblijf in Tortuguero Nationaal Park vindt u hier.

Hoe werkt het?

U bepaalt uw reisdata (bij voorkeur met enige speling zodat wij uw vliegreis op de goedkoopste datum kunnen boeken) en route en geeft aan hoeveel nachten u in elke plaats wilt verblijven. Tevens laat u ons weten welke hotelcategorie past bij uw budget: toeristenklasse, middenklasse, eerste klasse of deluxe. Met een gemiddelde prijs die u voor een overnachting wilt uitgeven, kunnen wij ook uit de voeten. Als wij goed op de hoogte zijn van uw voorkeuren, zal onze offerte aansluiten bij uw wensen. 

Indien u in sommige plaatsen een voorkeur heeft voor een bepaald hotel, dan horen wij dat graag. Dit is echter geen vereiste. Uit ons grote aanbod kunnen wij de hotels, lodges of bed & breakfasts in de juiste prijsklasse selecteren, die op dat moment kamers beschikbaar hebben.

Voor uw huurauto zullen wij een suggestie doen, die past bij het aantal personen waarmee u reist. Ook leuke excursies in en rond de nationale parken kunnen wij vooraf voor u reserveren. Heeft u zelf al vliegtickets geboekt? Dan verzorgen wij graag voor u het landarrangement.

GPS-navigatiesysteem

Wanneer u in Costa Rica een zelf samengestelde autorondreis boekt, is een GPS-navigatiesysteem standaard bij de prijs inbegrepen.

Afstandentabel 

San Jose SAN                  
Guapiles 1u30m GUA                
Puerto Viejo 4u30m 3u PVL              
Sarapiquí 1u 1u 4u SAR            
Arenal NP 4u 3u30m 5u30m 2u30m ARE          
Monteverde NP 3u45m 5u 4u45m 3u30m MON        
Manuel Antonio NP 4u 5u 5u 5u 4u MAN      
Playa Hermosa/Playa Potrero 5u30m 3u 3u45m 4u30m PLA    
Rincon de la Vieja 4u30m 3u30m 4u 5u 2u30m RIN  
Tambor 4u 6u 5u 5u 3u30m 4u TBR

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany