Bestseller
vanaf € 369,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Vaar over kronkelende rivieren en ga in het regenwoud op zoek naar wilde dieren
Ontdek het kleurrijke Caribische dorpje Tortuguero
Zie in juli t/m september schildpadden eieren leggen op het strand
U kunt dit arrangement uitsluitend boeken als onderdeel van een rondreis (op maat)

Dag tot dag

Er zijn wegwerkzaamheden op de belangrijke verbindingsweg Route 32 San José – Puerto Limón. Dit zorgt voor vertraging op de route naar Tortuguero.

Dag
1

San José – Tortuguero Nationaal Park

U wordt vroeg opgehaald bij uw hotel in San José en rijdt richting de Caribische kust. De rit voert door het Braulio Carrillo Nationaal Park, een schitterend gebied met hoge bergen, weelderig begroeid oerwoud, uitgedoofde vulkanen, mooie watervallen en een prachtig nevelwoud. Onderweg wordt gestopt voor een heerlijk ontbijt. Vervolgens reist u door naar een lokale aanleghaven waar u op de boot stapt. Tijdens de ca. 1,5 uur durende boottocht vaart u over kronkelende rivieren dwars door het ongerepte regenwoud richting het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg maakt u kennis met de prachtige flora en fauna. Na aankomst is er een korte briefing waarna de lunch wordt geserveerd. ’s Middags bezoekt u het pittoreske en kleurrijke dorpje Tortuguero. (O,L,D)

De lodges

De meeste lodges in Tortuguero liggen midden in het regenwoud en worden omringd door tropische tuinen. De lodges zijn rustiek en knus ingericht en de accommodatie is eenvoudig. Verwacht u daarom geen luxe tijdens uw verblijf in Tortuguero. 

Turtle Beach Lodge ligt 5 kilometer ten noorden van het dorpje Tortuguero en het gelijknamige nationale park, direct aan zee. Om deze lodge te bereiken, vaart u het kanaal uit zodat u bij de Caribische Zee uitkomt.

De andere lodges liggen aan het kanaal en de Laguna Lodge en Mawamba Lodge hebben tevens toegang tot de Caribische Zee. De Pachira Lodge en het Manatus hotel liggen het dichtst bij het dorpje en het nationale park, aan de overzijde van het kanaal. Het is hierdoor niet mogelijk om naar het strand of de zee te lopen. 

Dag
2

Tortuguero Nationaal Park

U heeft een volle dag om te genieten van de mooie natuur! Het 19.000 ha grote park is één van de belangrijkste broedgebieden van de bedreigde groene zeeschildpad. Tortuguero Nationaal Park bestaat voornamelijk uit moerasgebied, kanalen en lagunes. Tijdens een boottocht komt u dichter bij de natuur. U hoort de geluiden van de jungle en ziet in het dichtbegroeide regenwoud talloze tropische vogels, apen, luiaards, leguanen en kaaimannen. Van juli t/m september kunt u ’s avonds een optionele turtle watching tour naar het strand maken. (O,L,D)

Dag
3

Tortuguero Nationaal Park – San José

U reist per boot terug naar de lokale aanleghaven. Daarna volgt de transfer naar San José waar dit arrangement eindigt. (O,L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany