Bestseller
vanaf € 2804,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met deels privé-chauffeurs en lokale gidsen
U ziet de hoogtepunten van Thailand: Bangkok, Ayutthaya, River Kwai en de Erawan watervallen, Chiang Mai en Khao Sok
Reis naar Chiang Mai per nachttrein, een bijzondere ervaring
Inclusief strandverlenging op Phuket (winter) of Koh Samui (zomer)
U kunt de reis uitbreiden met leuke excursies in Bangkok, Chiang Mai, Khao Sok en op Phuket of Koh Samui
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Tijdens uw strandverblijf aan het einde van deze rondreis verblijft u van november t/m maart op Phuket en van april t/m oktober op Koh Samui. Zo voorkomen wij dat u tijdens de regentijd op deze eilanden verblijft. Informatie over het klimaat in Thailand vindt u hier.

Dag
1-2

Amsterdam – Bangkok

U vertrekt vanaf Schiphol naar Bangkok. In de loop van de volgende dag komt u aan op de luchthaven en aansluitend volgt de privétransfer zonder gids naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. U kunt een optionele activiteit bijboeken of de stad in uw eigen tempo verkennen. De stad heeft een uitgebreid netwerk van metro’s en skytrains waarmee u snel en gemakkelijk door het centrum kunt reizen. U verblijft twee nachten in Bangkok.

Dag
3

Bangkok: fietstour

Vandaag maakt u een fietstocht door Bangkok. Nadat u een passende fiets heeft uitgekozen gaat u op weg. De gids neemt u vervolgens mee langs een typische lokale tempel, langs een treinkerkhof, door sloppenwijken en u bezoekt de grootste dagelijkse versmarkt, “Talad Klongtoey”. Hier maakt de fiets even plaats voor een wandeling over de markt. Na de wandeling en de vele geuren en kleuren van de versproducten stapt u weer op de fiets en steekt u de altijd door het verkeer verstopte Rama IV weg over om vervolgens langs het Queen Sirikit Convention Center naar het rustige Benjakitty Park te fietsen. Hier kunt u genieten van een korte pauze.

De tour gaat verder via de Tobacco Monopoly fabriek waar sigaretten gemaakt worden. Soms kunt u zelfs de geur van de tabaksbladeren ruiken als u erlangs fietst. Even later passeert u een van de ‘duurste’ straten van Bangkok, “Thanon Witthayu”, waar veel ambassades gevestigd zijn. Ook bevindt zich hier een ingang naar het bekende “Central Park of Bangkok”, Lumphini Park. Tijdens een korte pauze ziet u hoe de lokale Thai hier tai chi, yoga of andere sportactiviteiten beoefenen. En misschien ziet u ook wel de grote, maar ongevaarlijke, varanen die in dit park leven. Via kleine lokale gemeenschappen fiets u weer terug naar het startpunt. Na het inleveren van de fietsen kunt u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel of de stad verder verkennen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Koninklijk Paleis of geniet van lekkere gerechten tijdens een foodtour. (O)

Dag
4

Bangkok – Kanchanaburi

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in Bangkok opgehaald door uw gids en chauffeur en reist u naar de Mae Klong Railway markt. Hier staan de marktkraampjes direct aan het spoor en zodra er een trein aan komt, worden de kraampjes naar binnen geklapt. Om vervolgens binnen een minuut weer uitgeklapt te worden. De producten, veel fruit, gewassen en groente, komen van de vruchtbare gronden in de omgeving, maar er is ook een variëteit aan vis. Vervolgens reist u naar Kanchanaburi waar u op de trein stapt voor een rit over de Birma Spoorweg.

Na de lunch (niet inbegrepen) bezoekt u het JEATH Museum. Het museum laat met foto’s, tekeningen, brieven en relikwieën de verschrikkelijke beproevingen van de krijgsgevangenen zien die de Death Railway hebben gebouwd. Een van de drie galerijen is gebouwd van bamboe in de stijl van de schuilplaatsen waarin de krijgsgevangenen woonden. Hierna reist u naar uw hotel, waar u de rest van de dag kunt ontspannen. (O)

Dag
5

Kanchanaburi – River Kwai

Na het ontbijt is het tijd voor de Erawan Waterfalls. Het is een van de populairste nationale parken en zowel toeristen als de Thai brengen er graag hun vrije tijd door. In een serie van zeven verdiepingen valt het water naar beneden en dit resulteert in kleurrijke dompelbaden en interessant gevormde rotsformaties. Bij elke waterval kunt u een verfrissende duik nemen en genieten van een gratis pedicure van de aanwezige vissen. Halverwege de middag reist u naar uw accommodatie op de Kwai rivier. Voor u aan boord stapt van de longtailboot die u naar de drijvende bungalows brengt, heeft u de mogelijkheid om de Hellfire Pass en het bijbehorende museum te bezoeken. Aangekomen bij de drijvende bungalows kunt u eventueel nog een verfrissende duik in de rivier nemen, maar let wel op de soms sterke stroming. (O,D) 

Het verblijf in de drijvende bungalows is een unieke ervaring. Houdt u er rekening mee dat in dit authentieke eco-resort geen elektriciteit is (dus ook geen airco, warm water en wifi). U bent er een met de natuur en geniet er van de geluiden van de jungle.  Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van kerosinelampen.

Dag
6

River Kwai – Ayutthaya – nachttrein Chiang Mai

Na het ontbijt vertrekt u naar Ayutthaya, de hoofdstad van Siam van de 15e tot de 18e eeuw tot het verwoest werd door het Birmese leger in 1767. Sinds 1991 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U ziet enkele hoogtepunten van dit historische park, waaronder de Wat Phra Si Sanphet met zijn drie enorme chedi’s en de Wat Mahathat met een Boeddhabeeld verstrengeld tussen de boomwortels. Na de tour wordt u afgezet op het treinstation van Ayutthaya en neemt u afscheid van uw gids en chauffeur. ’s Avonds stapt u op de nachttrein naar Chiang Mai. (O)

Dag
7

Chiang Mai: vrije dag

Vroeg in de ochtend rijdt u het treinstation van Chiang Mai binnen. U wordt welkom geheten door de lokale chauffeur en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Chiang Mai is een heerlijke stad om een aantal dagen in door te brengen. Er heerst een koeler klimaat, vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand en de avondmarkt is er eentje om elke avond naar terug te keren. Ook in de omgeving is veel te zien en te doen en Chiang Mai is een ideaal startpunt voor excursies naar de jungle, bergvolkeren en olifantenprojecten. U kunt ontspannen aan het zwembad, door de stad wandelen of optioneel deelnemen aan een kookworkshop

Dag
8

Chiang Mai

U wordt opgehaald bij uw hotel en op weg naar de olifantenopvang rijdt u door een prachtig groen landschap met dorpjes en tempels. In Maewang bezoekt u de lokale markt en kunt u groente en fruit kopen zoals bananen, rijst en kruiden om later aan de olifanten te voeren. Nabij het dorp van de Karen stam maakt u een wandeling door een bos naar een waterval. Na aankomst bij de olifantenopvang krijgt u Mahout kledij te leen (deze dient u nadien weer in te leveren) en geven de verzorgers een introductie van de aanwezige olifanten en hoe men dagelijks de olifanten verzorgt. Ook krijgt u nog uitleg over het voedselpatroon van de olifant.

Na de picknick lunch is er tijd voor ontspanning en kunt u naar de olifanten kijken hoe ze spelen en ronddwalen door het bos. Het is niet toegestaan om contact te hebben met de olifanten. Na de wandeling komt deze excursie ten einde en reist u terug naar Chiang Mai. (O,L)

Dag
9

Chiang Mai: vrije dag

Deze dag kunt u gebruiken om nog meer van de stad te zien of u kunt nog een optionele excursie bijboeken. Zo kunt u een fietstocht maken door de omgeving of op excursie gaan naar de prachtige Doi Suthep tempel. (O)

Dag
10

Chiang Mai – Phuket – Khao Sok

Op het afgesproken tijdstip wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht. U vliegt (eventueel via Bangkok) naar de luchthaven van Phuket. Vervolgens wordt u per privétransfer zonder gids naar de jungle van Khao Sok gebracht. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken door de omgeving of een optionele kano-excursie boeken. Tijdens deze excursie peddelt de gids voor u en krijgt u uitleg over de plaatselijke flora en fauna. Dat is nog eens genieten. (O)

Dag
11

Khao Sok: vrije dag

Vandaag kunt u uw eigen programma bepalen, maar onze aanrader is de optionele dagtocht (in internationale groep) over het Cheow Lan Meer. Na het ontbijt wordt u naar de Rajjaparaba Dam gebracht waar u plaats neemt in een longtailboot. U vaart over het meer en ziet onder andere de karstformaties van Gui Lin. Na het aanmeren bij de drijvende bungalows kunt u zwemmen of kajakken tot de lunch wordt geserveerd. Na de lunch maakt u een trekking door het regenwoud en aan het einde van de middag vaart u weer terug naar de dam. Onderweg maakt u misschien nog een mooie zonsondergang mee. (O)

Dag
12

Khao Sok – Phuket

Op het afgesproken tijdstip staat uw chauffeur klaar in de lobby van uw hotel om u naar Phuket te brengen. De komende vier nachten verblijft u in een comfortabel resort bij het strand van Kata. Geniet van het goudkleurige zand en de palmbomen, het zwembad, bezoek Phuket-stad of boek een leuke excursie naar een eiland in de Andaman Zee. (O)

Vertrekt u in de periode 1 november – 30 maart, dan verblijft u aan het einde van deze rondreis op Phuket. 

Vertrekt u in de periode 1 april – 30 oktober, dan verblijft u aan het einde van deze rondreis op Koh Samui. De beschrijving vindt u verder op deze pagina.

Dag
13-15

Phuket: vrije dagen

Op deze dagen kunt u heerlijk uitrusten en uw eigen programma bepalen. Bezoek een van de prachtige stranden van Phuket, ga op snorkelexcursie of geniet met een boek aan het zwembad. (O)

Dag
16-17

vlucht Phuket – Bangkok – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Phuket gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Afhankelijk van de mogelijkheden en de beschikbaarheid vliegt u terug via Bangkok of via Kuala Lumpur. U komt dezelfde dag of de volgende dag aan op Schiphol. (O op dag 16)

 

Bij vertrek vanaf 1 april tot en met eind oktober:

Dag
12

Khao Sok – Koh Samui

Op het afgesproken tijdstip staat uw chauffeur klaar in de lobby van uw hotel om u naar de Donsak pier te brengen. Hier stapt u op de ferry naar Koh Samui. Bij aankomst wordt u opgevangen en per privétransfer (zonder gids) naar uw hotel gebracht. De komende vier nachten verblijft u in een comfortabel resort bij het strand van Chaweng. Geniet van het goudkleurige zand en de palmbomen, het zwembad, bezoek leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes of boek een leuke excursie zoals een snorkelexcursie. (O)

Dag
13-15

Koh Samui: vrije dagen

Op deze dagen kunt u heerlijk uitrusten en uw eigen programma bepalen. Bezoek een van de prachtige stranden van Koh Samui, ga op snorkelexcursie of geniet met een boek aan het zwembad. (O)

Dag
16-17

vlucht Koh Samui – Bangkok – Amsterdam

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Koh Samui gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Afhankelijk van de mogelijkheden en de beschikbaarheid vliegt u terug via Bangkok of via Kuala Lumpur. U komt dezelfde dag of de volgende dag aan op Schiphol. (O op dag 16)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany