vanaf € 35,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in en rond Chiang Mai
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Fietstocht Colors of Chiang Mai (in groepsverband)

Tijdens de fietstocht Colors of Chiang Mai fietst u langs minder bekende bezienswaardigheden en plaatsen waar oude tradities nog volop in leven zijn. U fietst over rustige en groene landwegen en langs de historische nederzetting Wiang Kum Kam, gesticht in 1286 door koning Mengrai. Het was de hoofdstad van het Lanna-rijk voor een periode van slechts 10 jaar. Het is nog steeds onbekend waarom deze stad destijds werd verlaten en naast diverse ruïnes en tempels zult ook genieten van de serene omgeving. Onderweg maakt u ook een stop bij een lokale tempel en geeft de gids uitleg over het boeddhisme in het algemeen. Vervolgens bezoekt u het McKean revalidatiecentrum, een voormalige leprakolonie, en een basisschool die voornamelijk wordt bezocht door kinderen van de lokale bergstammen.

Bij een kleine pottenbakkerij ziet u hoe de ambachtslieden met de hand verschillende vormen aardewerk maken. Fietsend langs de Ping rivier ervaart u de lokale sfeer die Chiang Mai zo bijzonder maakt. U stopt bij een lokale bakker waar u een heerlijk zoet broodje kunt proeven. En op de markt heeft u de mogelijkheid om enkele van de lekkerste en meest exotische vruchten en andere snacks te proeven.
Er wordt regelmatig gepauzeerd en u geniet van een kleine Thaise maaltijd, Khao Soi Kai, een Thaise currysoep. Een van de leukste excursies in Chiang Mai!

Chiang Mai E-bike adventure (in groepsverband)

Tijdens deze avontuurlijke fietstocht door de heuvels rondom Chiang Mai fietst u op een e-bike. Voorheen ging de route nog deels over onverharde wegen, maar inmiddels zijn deze ook geasfalteerd. Toch gaat u nog voldoende plezier beleven als u langs de rijstvelden fietst, door kleine dorpjes en langs diverse tempels zoals de Wat Phrathat Doi Tham, de Wat Ban Pong, de Royal Flora en de Wat Ton Kwen.

Kookworkshop Chiang Mai (in groepsverband)

Tijdens deze workshop leert u hoe u vier typische Thaise gerechten kunt bereiden. Nadat op de markt alle ingrediënten zijn gehaald, krijgt u uitleg over de maaltijden en kunt u aan de slag. Dit is een van de leukste en lekkerste excursies in Chiang Mai voor het hele gezin.

Doi Inthanon Nationaal Park (privé)

Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand (2776m.). Het omliggende park bestaat uit een weelderige groene vegetatie, jungle en kleurrijke bosjes rododendrons. Ook komen er ca. 400 soorten vogels voor wat het een paradijs voor vogelliefhebbers maakt. Tijdens een wandeling bezoekt u twee watervallen en op weg naar de top komt u meer te weten over de landbouwtechnieken van de lokale bergstammen. Op een prachtige plek met uitzicht geniet u van een lekkere picknicklunch.

Bezoek Phra That Doi Suthep tempel (privé)

Chiang Mai heeft vele mooie en historische Boeddhistische tempels en vandaag bezoekt u de 600 jaar oude Wat Phra That Doi Suthep tempel. Het icoon van Chiang Mai en prachtig gelegen nabij de top van Doi Suthep. Voordat u de tempel bereikt zult u eerst een trap van 306 treden moeten beklimmen die aan beide zijden versierd is met een Naga, een slang met een drakenhoofd. Op de top bevindt zich een grote met plaatkoper beklede chedi (pagode) evenals kleinere chedi’s, beelden en relikwieën. Op een heldere dag kunt u genieten van schitterende uitzichten over Chiang Mai.

Excursie naar Maewang Elephant Conservation camp (in groepsverband)

U wordt opgehaald bij uw hotel en op weg naar de olifantenopvang rijdt u door een prachtig groen landschap met dorpjes en tempels. In Maewang bezoekt u de lokale markt en kunt u groente en fruit kopen zoals bananen, rijst en kruiden om later aan de olifanten te voeren. Nabij het dorp van de Karen stam maakt u een wandeling door een bos naar een waterval. Na aankomst bij de olifantenopvang krijgt u Mahout kledij (deze dient u aan het einde weer in te leveren) aan en geven de verzorgers een introductie van de aanwezige olifanten en hoe men dagelijks de olifanten verzorgt. Ook krijgt u nog uitleg over het voedselpatroon van de olifant.

Na de picknick lunch is er tijd voor ontspanning en kunt u naar de olifanten kijken hoe ze spelen en ronddwalen door het bos. Het is niet toegestaan om contact te hebben met de olifanten. Na de wandeling komt deze excursie ten einde en reist u terug naar Chiang Mai.

Chiang Mai selfdrive per Tuktuk (in groepsverband)

Ontdek de prachtige omgeving van Chiang Mai vanuit een tuktuk die u zelf bestuurt! Vanuit Chiang Mai reist u eerst naar Maewang. Bij aankomst ontmoet u de tuktuk instructeur die u alles zal uitleggen over dit populaire vervoersmiddel. Tijdens de tour rijdt u door kleine dorpjes, langs tempels en stopt u bij een lokaal restaurant voor de lunch. U bezoekt een olifantenopvang waar de olifanten zullen genieten van hun bad in de rivier en u krijgt zelf ook de tijd om een frisse duik in de rivier te nemen. Het is niet toegestaan om contact te hebben met de olifanten. Hierna rijdt u weer terug naar het startpunt en vervolgens naar Chiang Mai. In elke tuktuk passen maximaal vier reizigers en om en om mag iedere reiziger met een geldig rijbewijs de tuktuk besturen. Zit u niet achter het stuur, dan kunt u genieten van de schitterende uitzichten. Dit is wel de meest bijzondere beleving binnen de excursies in Chiang Mai.

Chiang Mai countryside adventure on a Vespa (in groepsverband)

Tijdens deze excursie kunt u heerlijk om u heen kijken terwijl een ervaren chauffeur u rondrijdt op een Vespa. De tour begint bij de iconische Tha Phae poort. Vervolgens brengt uw chauffeur u langs een lokale markt, een traditionele Thaise boerderij en een olifantenopvang. Gelegen in een prachtige omgeving is dit een echt boeiend, leuk en leerzaam bezoek. U geniet van een smakelijke Thaise lunch in een pittoreske en weelderige tropische bloementuin. Deze tuin is een project van The Royal Project ter ondersteuning van de etnische minderheden van Thailand. Ervaar de cultuur van het platteland terwijl u heerlijk ontspannen rondgereden wordt.

Chiang Mai by night on a Vespa (in groepsverband)

Zodra de avondschemering invalt, gaan de vrolijke lampjes op straat aan en komen vele stalletjes en kraampjes tevoorschijn. Deze excursie start met een welkomstdrankje en enkele snacks. U maakt een kleine wandeling door het park om te zien hoe de lokale Thai zich ontspannen na het werk. Vervolgens stapt u op achterop de Vespa en brengt een ervaren chauffeur u naar verschillende wijken van Chiang Mai. Onderweg proeft u her en der kleine Thaise snacks en gerechtjes en ervaart u de levendige sfeer op de avondmarkt. De tour wordt afgesloten met een maaltijd aan de rivier met live muziek.

King Kong Smile Zipline Adventure (in groepsverband)

Vlieg door het adembenemende landschap van weelderige jungle en imposante bergen met de hoogste en langste zipline van Azië. Met maar liefst 16 ziplines, abseil mogelijkheden, klimnetten, een glazen burg en een uitkijkpunt is er geen gebrek aan avontuur en adrenaline.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany