vanaf € 2955,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Tweedaagse cruise over de Mekong rivier
Veel vrije tijd voor eigen wensen in Chiang Mai en Luang Prabang
Rondreis deels met privé-chauffeur en lokale gidsen
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Bangkok

Vertrek vanaf Schiphol naar Bangkok. Op dag 2 landt u op de luchthaven van Bangkok. Na de douaneformaliteiten volgt de privétransfer zonder gids naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft twee nachten in Bangkok.

Dag
3

Bangkok

’s Ochtends start u met een ontdekkingstocht door Bangkok. U wordt opgehaald door de gids waarna u per tuktuk naar de Giant Swing rijdt. Dit religieuze bouwwerk staat tegenover de Wat Suthat tempel en werd vroeger gebruikt tijdens een Brahmin ceremonie. Vanhier wandelt u verder, door smalle steegjes en langs stadsparken. U komt langs marktjes en houten huizen met afbeeldingen van engelenbewaarders. U loopt langs het Saranrom park dat ooit een onderdeel was van het in 1866 gebouwde Saranrom Paleis, maar in 1960 is het park veranderd in een publiek park en een botanische tuin. Ook ziet u het Corrections museum, dat vroeger de Bangkok Remand gevangenis was, en de meer dan 200 jaar oude tempel Wat Suthat Thepwararam die bekend staat om zijn ‘farang’ beelden. Farang staat voor ‘witte buitenlander’.

Na de lunch loopt u verder naar Lak Muang, ook wel stadspilaren genoemd. De pilaren markeren altijd de oprichting van een stad en deze zijn neergezet door Koning Rama I toen Bangkok de hoofdstad werd in plaats van Thonburi. Daarna is men met de bouw begonnen van het Grand Palace en de Emerald Buddha temple. Hierna volgt een bezoek aan Wat Po, één van de oudste en grootste tempels van Bangkok, en aan het Grand Palace met de Emerald Buddha Temple. In plaats van te voet kunnen sommige trajecten ook met het openbaar vervoer afgelegd worden. De rest van de middag is ter vrije besteding en u reist op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. (O,L)

Dag
4

Bangkok – Ayutthaya

U vertrekt vroeg naar Ayutthaya, de hoofdstad van Siam van de 15e tot de 18e eeuw tot het verwoest werd door het Birmese leger in 1767. Sinds 1991 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Voordat u in Ayutthaya arriveert, bezoekt u eerst Bang Pa-In, het zomerpaleis van de Ayutthaya koningen. Het complex bestaat uit diverse verblijven die elk in een andere architectuur zijn gebouwd.

Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u in groepsverband en op de fiets het oude centrum van Ayutthaya ontdekken. U ziet enkele hoogtepunten van dit historische park, waaronder de Wat Phra Si Sanphet met zijn drie enorme chedi’s en de Wat Mahathat met een Boeddhabeeld verstrengeld tussen de boomwortels. Ook fietst u langs het fort Pom Phet en via het Somdet Phra Srinakarinda Park naar het monument Chedi Phra Si Suriyothai. ’s Avonds stapt u op de nachttrein naar Chiang Mai, waar u de volgende ochtend vroeg zult aankomen. (O,L)

Dag
5-7

Chiang Mai

Chiang Mai is een heerlijke stad om een aantal dagen in door te brengen. Er heerst een koeler klimaat, vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand en de avondmarkt is er eentje om elke avond naar terug te keren. Ook in de omgeving is veel te zien en te doen en Chiang Mai is een ideaal startpunt voor excursies naar de jungle, bergvolkeren en olifantenprojecten. Op dag 5 komt u ’s ochtends vroeg aan op het treinstation van Chiang Mai. Uw chauffeur wacht op u bij de uitgang om u vervolgens naar uw hotel te brengen (een vroege check-in is niet inbegrepen).

Deze drie dagen heeft u alle vrijheid om in uw eigen tempo Chiang Mai en omgeving te ontdekken of u kunt optionele excursies bijboeken. Tijdens een fietstocht ontdekt u zowel de stad als het omliggende platteland met fruitplantages en u ziet onder meer de tempels Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh. Ook heeft u de mogelijkheid om een volle dag op excursie te gaan naar het Maewang olifantenproject waar u meer leert over de situatie van de olifanten en meehelpt met het voederen en wassen. (O op dag 6 en 7)

Dag
8

Chiang Mai – Chiang Khong

Vandaag reist u verder naar het noorden naar Chiang Khong, gelegen aan de Mekong rivier. De stad zelf is niet zo interessant en voornamelijk een tussenstop op weg naar Laos. Wel interessant en markant is de sneeuwtempel, ook wel witte tempel en Wat Rong Khun genoemd, die u onderweg bezoekt. In tegenstelling tot vele andere tempels met een eeuwenoude historie is men pas in 1998 begonnen met de bouw van deze tempel en zal het circa zeven generaties duren voor hij af is naar het ontwerp en de visie van de lokale artiest Chalermchai Kositpipat. Hierna reist u verder naar uw hotel aan de Mekong rivier met uitzicht op Laos. Na aankomst De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
9-10

Chiang Khong – Pak Beng – Luang Prabang

Op eigen gelegenheid steekt u de Mekong rivier en de Thailand-Laos grens over. Na de douaneformaliteiten wordt u aan de Laos zijde opgevangen door een vertegenwoordigster van de Shompoo Cruise. Na de transfer naar de pier vertrekt u voor een tweedaagse ‘slowcruise’ over de Mekong rivier, naar Luang Prabang. Het leven langs de rivier glijdt langzaam aan u voorbij en vanaf de boot ziet u voornamelijk vissers, vrouwen die de was doen, spelende kinderen, tempels en buffels die verkoeling zoeken in de rivier. Ook bezoekt u een Kamu dorpje.

U overnacht in het plaatsje Pak Beng, een dorpje dat voornamelijk bestaat uit hotels, restaurants en winkeltjes om cruise passagiers op te vangen. Op eigen gelegenheid loopt u naar uw hotel. De volgende ochtend vaart u verder en voor u in Luang Prabang aankomt, bezoekt u nog de Pak Ou grotten met duizenden Boeddha-afbeeldingen. Aan het einde van de middag arriveert u in Luang Prabang, één van de charmantste steden in Zuidoost-Azië en volgt de transfer naar uw hotel. (O,L)

Dag
11-12

Luang Prabang

Het sfeervolle Luang Prabang staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de prettige mix van authentiek Laos en koloniaal Frankrijk vindt u vele tempels met goedlachse monniken, koffiebarretjes met stokbrood, koloniale huizen en een kleurrijke avondmarkt. Erg bijzonder zijn de honderden monniken die elke dag bij zonsopkomst door de straten lopen om giften te ontvangen van de lokale bewoners.

Bijna alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand en u heeft twee dagen de tijd om op eigen gelegenheid of door middel van excursies deze leuke stad te ontdekken. U kunt een stadsexcursie boeken waarbij u onder andere de Wat Xieng Thong tempel, het Nationaal Museum en het uitzichtpunt op de berg Phousi bezoekt. Of de excursie Luang Prabang at dawn waarbij u vroeg in de ochtend de offerceremonie bijwoont, struint over de lokale markt en na het ontbijt de Kuang Si watervallen bezoekt. (O)

Dag
13

Luang Prabang – Vang Vieng

De reis naar Vang Vieng duurt zo’n zes uur en onderweg geniet u van een prachtig landschap. De eerste stop maakt u bij Huay Hia waar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende bergen. Vervolgens rijdt u naar het Khmu dorpje Ban Kiukarm Pome. Hier kunt u een kijkje nemen in het lokale dorpsleven. In het dorpje Phou Phieng Fa stopt u voor een lunch (niet inbegrepen).

’s Middags gaat de reis verder langs het Hmong dorpje Ban Hin Ngon en kunt u de markt van Ban Pha Home bezoeken waar u terecht kunt voor slangen, ratten en andere reptielen. De laatste stop voor u in Vang Vieng arriveert is bij het uitzichtpunt van Phatang Mountain. Na de incheck bij uw hotel in Bang Vieng kunt u op eigen gelegenheid het dorpje verkennen. U verblijft in een hotel aan de Nam Song rivier en vanhier kunt u te voet de omgeving verkennen. (O)

Dag
14

Vang Vieng – Vientiane

’s Ochtends heeft u diverse mogelijkheden om Vang Vieng en de omgeving te ontdekken. U kunt samen met uw gids een fietstocht maken (fietsen ter plaatse te huur) of een excursie boeken zoals de Vang Vieng City Tour Experience waarbij u diverse grotten bezoekt. In de middag reist u in circa twee uur naar Vientiane. (O)

Dag
15

Vientiane – Bangkok

Na het ontbijt neemt de gids u mee op ontdekkingstocht door Vientiane. U bezoekt enkele belangrijke bezienswaardigheden uit het heden en verleden waaronder de Wat Sisaket tempel, de Lane Xang straat, de Wat That Luang tempel en Patouxai, de Laotiaanse Arc de Triomphe. Gebouwd ter ere voor de strijders van de Laotiaanse onafhankelijkheid en gebouwd met cement dat oorspronkelijk bedoeld was voor een nieuwe luchthaven. In de middag wordt u naar het Thanaluang treinstation gebracht. Hier steekt u per shuttletrein de Laos/Thaise grens over naar Nong Khai waar u overstapt op de nachttrein naar Bangkok. (O)

Dag
16

Bangkok

Zeer vroeg in de ochtend arriveert u in Bangkok. Er volgt een privétransfer zonder gids naar uw hotel. Afhankelijk van de bezetting is misschien een vroege check-in mogelijk, deze is niet inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
17

Bangkok – Amsterdam

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u nog dezelfde dag aankomt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany