BESTEMMINGEN

Een review uit Thailand

Eilandhoppen in Thailand

Jacqueline Schrijver over een reis in Thailand op 1 oktober 2018

Thailand heeft het allemaal: mooie natuur, historische bezienswaardigheden, tropische stranden, een fascinerende onderwaterwereld, heerlijk eten en een ontzettend vriendelijke bevolking. Jacqueline Schrijver en Kesh Mahabier gingen op avontuur in Bangkok en aansluitend eilandhoppen.

 

Bangkok

Onze reis begint in Bangkok. Wat een heerlijke, vrolijke stad! We hadden er graag langer willen blijven, want er viel veel meer te beleven dan we hadden verwacht. Maar we hebben wel alles kunnen doen wat op ons wensenlijstje stond: borrelen in een skybar, fietsen door de stad, een bezoek aan het Grand Palace, met de ferry over de Chao Phraya rivier varen, lekker eten. En shoppen natuurlijk.

Fietsen

Door vrienden was ons aangeraden om een fietstocht door Bangkok te maken. Je kunt je vooraf weinig voorstellen bij een fietstocht door zo’n drukke wereldstad, maar het was ontzettend leuk. We zijn door buurtjes en steegjes gefietst waar we als toerist nooit zouden komen. Als je de Chao Phraya oversteekt kom je op een rustig groen eiland met huizen op palen. Daar hadden we meer het gevoel dat we langs dorpjes fietsten, in plaats van de hoofdstad van Thailand. Het fietspad was daar ook op palen, we moesten goed opletten dat we daar niet van af reden, het water in. Onderweg kochten we fruit en water bij de lokale bevolking en we gebruikten de lunch op de veranda van een kleinschalig eettentje. Die lokale contacten vonden we een mooi aspect van de fietstocht. Wij konden zo een kijkje nemen in het dagelijks leven en de lokale bevolking had wat inkomsten uit ons bezoek.

Skybar

Een ander hoogtepunt in Bangkok, ook letterlijk, was ons bezoek aan een skybar. fantastisch om met een cocktail in je hand over de lichtjes van stad uit te kijken. Romantisch ook. We zijn meteen op de eerste avond naar de Lebua skybar gegaan, voor een mooie start van onze reis. Dat was op dat moment de hoogste skybar van Bangkok, maar aan de overkant van de Chao Phraya rivier is een hotel in aanbouw dat dit record gaat breken. Door de jetlag kwamen de drankjes wel hard aan. Dat kwam goed uit, want die waren aardig aan de prijs.

Per ferry over de Chao Phrayan rivier

Ons hotel lag aan de rivier, dus we hebben veel gebruik gemaakt van de ferry’s. Bijvoorbeeld om naar het Grand Palace te gaan. Als je een taxi neemt loop je het risico om vast te komen staan in het chaotische verkeer van de stad. Het openbaar vervoer is daarom een betere optie. Als je even de moeite neemt om je op de plattegrond van de metro en skytrain te oriënteren, heb je het reizen door de stad zo onder de knie.

Maeklong Railway Market

We hebben de Maeklong Railway Market bezocht, die dagelijks plaatsvindt op het spoor van het stadje Samut Songkhram. Vlak voordat de trein hier aankomt moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de kraampjes terugtrekken, waarna ze alles weer terugzetten. En dan te bedenken dat de trein hier acht keer per dag langskomt! De marktkooplieden wilden graag hun producten laten proeven, dat hebben we dan ook volop gedaan. We hebben nog nooit zoveel soorten tropisch fruit bij elkaar gezien. En geproefd. Ook alle zoetigheden waren heerlijk, vooral het ijs van vers gepureerde mango. Daarna zijn we in een longtailboot naar een drijvende markt gevaren, dat was ook een leuke ervaring.

Koh Samui

Het eerste eiland dat we na Bangkok bezochten was Koh Samui, daar zijn we vanuit Bangkok heen gevlogen. We vonden dit een heel leuk eiland met prachtige stranden en veel dingen om te doen. Ons hotel lag aan de rand van Chaweng Beach, dus we hebben een scooter gehuurd om ons te verplaatsen. Je kunt ook gebruikmaken van gedeelde taxibusjes, maar wij hadden vooraf al bedacht dat we Koh Samui op de scooter wilden verkennen, omdat dit het grootste en minst heuvelachtige van de drie eilanden is.

Koh Phangan & Koh Tao

Koh Phangan en Koh Tao, in die volgorde. Beide kleiner dan Koh Samui en dus ook rustiger. Bij aankomst op Koh Phangan werden we door andere reizigers aangesproken met de vraag of we de volgende dag met hen mee wilden op een boottocht. Zij hadden al een boot gehuurd en wilden graag de kosten delen. Wij vonden dat een prima plan en hebben op deze manier mooie baaien van het eiland gezien, zoals Bottle Beach en Malibu Beach. Op Koh Tao sliepen we in een soort barefoot-chique hotel dat tegen een heuvel op gebouwd was. Zelfs vanuit ons bed hadden we een prachtig uitzicht op de baai. Heel romantisch! Koh Tao is het schildpaddeneiland, maar die hebben we niet gezien. Wel veel prachtige vissen en koralen. We hadden een snorkeltour geboekt. Wat is het daar mooi onder water!

Ladyboy Cabaret

We hebben ons om de dag laten masseren, heerlijk! En op Koh Samui hebben we een ladyboy cabaret bezocht, een wervelende show met extravagante kostuums en veel oude Abba-nummers zoals het onvermijdelijke Dancing Queen. Het was heel interessant om kennis te maken met de wereldberoemde katoey, zoals de derde sexe in Thailand wordt genoemd. We hadden al eerder jongens met vrouwelijke make-up en haardracht gezien in restaurants en bars, want tussenvormen tussen man en vrouw zijn een normaal verschijnsel in Thailand en goed geïntegreerd in de samenleving. Van die tolerantie kunnen wij in Europa nog wat van leren.

Lekker eten!

Alleen voor het eten zouden we zo weer terug willen naar Thailand. Alles is even lekker en heel goed betaalbaar. Ook op marktjes en bij straatstalletjes kun je voor een habbekrats heerlijk eten. Vanwege de hoge woonlasten wonen veel inwoners van Bangkok in een appartement zonder keuken. Daarom zijn er heel veel restaurants en eetstalletjes langs de weg en in shopping malls. Die zijn ook ideaal voor de hongerige reiziger, omdat het voedsel hygiënisch is bereid vanwege de hoge doorloopsnelheid!

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany