vanaf € 2138,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Kaapstad en het wijngebied
Walvissen spotten in Hermanus en de Tuinroute
Big Five in Amakhala Private Game Reserve, een privé-wildpark in malariavrij gebied
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kaapstad

Vandaag vliegt u naar Zuid-Afrika. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u drie nachten verblijft.

Dag
2-3

Kaapstad

U haalt uw huurauto op en heeft twee dagen de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Kaapstad heeft een prachtige ligging aan de voet van de beroemde Tafelberg. U kunt naar de top met een kabelbaan. Dat scheelt weer een hele klim en onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de berg. Breng een bezoek aan het V&A Waterfront, met vele gezellige restaurants, bars en winkels. Ook kunt u een uitstapje maken naar het Kaaps schiereiland en Kaap de Goede Hoop. Een aanrader is een indrukwekkende excursie naar Robbeneiland te maken. Op dit gevangeniseiland waar de voormalige president Nelson Mandela gevangen heeft gezeten kunt u onder andere de cellenblokken en historische bezienswaardigheden bekijken. U wordt begeleid door een ex-gevangene, die u als geen ander kan vertellen hoe het leven hier was.

Dag
4

Kaapstad – Stellenbosch (51 km)

Een korte rit naar het beroemde Kaaps wijngebied. U kunt verschillende wijnroutes volgen en een stop maken bij een wijnlandgoed, waar u de bekende Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven. U verblijft in het pittoreske plaatsje Stellenbosch. Het is tevens de moeite waard om het centrum van Stellenbosch te voet te verkennen. U zult hier zeker een stukje Nederlandse historie herkennen in de architectuur. Om echt de geschiedenis in te duiken kunt u het The Village Museum bezoeken. Het museum bestaat uit een viertal gerestaureerd huizen. Bekijk het vroegere interieur en de prachtige tuinen.

Dag
5

Stellenbosch – Hermanus (96 km)

Hermanus is mooi gelegen aan een grote baai en staat met name bekend om de walvissen die u hier van juli tot november vanaf het strand kunt spotten! De baai is het paringsgebied van de walvissen. Het is mogelijk een whale watch cruise te maken en deze imposante dieren van dichtbij te bekijken. U bent zo’n twee uur op het water en ook heeft u kans om dolfijnen en zeeleeuwen te zien! Tevens heeft Hermanus een heerlijk strand, een 12 kilometer lange kustweg voor joggers en wandelaars en er heerst een relaxte sfeer.

Dag
6

Hermanus – Mossel Bay (307 km)

Vandaag rijdt u naar de bekende Tuinroute. Deze wereldberoemde route leidt u naar de mooiste plekken langs de kust, tussen Hermanus en Port Elizabeth. Het landschap is zeer afwisselend met glooiende heuvels, kristalheldere riviertjes, spectaculaire baaien en uitgestrekte wouden. De eerste stop is in Mossel Bay. Ook hier kunt u de walvissen spotten, maar een bezoek aan het Dias museum, de bekende Post Office Tree behoort ook tot de mogelijkheden. Deze boom was het eerste ‘postkantoor’ van Zuid-Afrika. De schepen van de Portugezen maakten vroeger een stop in Mossel Bay. Zo ook commandant Bartolomeu Dias die bij de boom in kwestie een brief verstopte. In het museum vindt u een replica van zijn schip. Sluit uw dag af met een ontspannende strandwandeling.

Dag
7-8

Mossel Bay – Knysna (110 km)

Knysna is prachtig gelegen aan een lagune. Wij raden u aan om een boottocht naar het Featherbed Nature Reserve te maken. Hier kunt u een mooie wandeling maken en genieten van het uitzicht op de Knysna Heads. Nabij vindt u het Knysna Elephant Park. Dit was de eerste plek in Zuid-Afrika (1994) waar verweesde en andere olifanten die verzorging nodig hebben werden opgevangen. Ook het opvangcentrum Monkeyland is dicht bij Knysna te vinden; ga hier aapjes kijken. Of breng een bezoek aan Birds of Eden. In dit grote vogelreservaat leven meer dan 3500 vogels. Knysna heeft tevens een gezellig Waterfront met vele winkeltjes en restaurants.

Dag
9

Knysna – Stormsrivier (92 km)

Tsitsikamma National Park wordt ook wel de ‘tuin van de Tuinroute’ genoemd. Het landschap van dit park bestaat dan ook uit dichtbegroeid bos en het heeft een prachtige kustlijn. Tsitsikamma is het eerste kustpark van Zuid-Afrika en strekt zich bijna 80 kilometer uit langs de oceaan. De steile rotswanden geven het een ruig karakter. Bij de monding van de Stormsrivier is een hangbrug gespannen. Er zijn diverse mooie wandelroutes zoals de drie kilometer lange Otter route.

Dag
10-11

Stormsrivier – Amakhala Private Game Reserve (272 km)

Het malariavrije Amakhala Game Reserve ligt nabij Port Elizabeth en is een leefgebied van de ‘Big Five’ (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard). Tevens vindt u hier giraffen, cheetahs, zebra’s, apen en diverse antilopesoorten. Tijdens uw verblijf zijn twee game-drives per dag inbegrepen. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar deze dieren. Natuurlijk is er ook tijd om bijvoorbeeld te relaxen aan het zwembad.

Dag
12-13

Amakhala Private Game Reserve – Port Elizabeth (84 km) – Amsterdam

Een korte rit brengt u naar Port Elizabeth, waar u de huurauto op de luchthaven inlevert. U checkt in voor uw vlucht naar huis. Op dag 13 komt u aan in Amsterdam.

 

Tip: Combineer deze rondreis met een verblijf op het tropische eiland Mauritius tijdens de Discover The Capes & Mauritius rondreis.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany