vanaf € 17,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in Kaapstad en omgeving
Vooral excursies waarbij een bezoek aan Robbeneiland is inbegrepen, raden wij aan vooraf in Nederland te reserveren. Het aantal plaatsen op deze excursies is gelimiteerd
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Hop on, Hop off – Kaapstad

Ontdek de Moederstad tijdens een tour met de Hop on, Hop off bus. U stapt aan boord van de bus en kunt bij diverse bezienswaardigheden uitstappen, zoals bijvoorbeeld bij de Tafelberg en V&A Waterfront. Later stapt u gewoon weer in om uw rit te vervolgen! Onderweg krijgt u audio commentaar.

Dagtour naar het Kaaps schiereiland

De dagtour naar het Kaaps schiereiland start vroeg in de ochtend. Via de luxe wijken Clifton, Camps Bay en Llandudno rijdt u naar Hout Bay, waar u optioneel een cruise naar Seal Island kunt maken. U rijdt over de schitterende route Chapman’s Peak Drive en stopt onderweg voor lunch (op eigen kosten). Vervolgens bereikt u het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Op de terugweg bezoekt u optioneel de pinguïns bij Boulders Beach en het plaatsje Simon’s Town.

Halve dagtour naar het Kaaps schiereiland

De tour naar het Kaaps schiereiland start vroeg in de ochtend. Via de chique buurten Clifton, Camps Bay rijdt u naar Hout Bay. U rijdt over de schitterende route Chapman’s Peak Drive naar het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Op de terugweg bezoekt u optioneel de pinguïns bij Boulders Beach en het plaatsje Simon’s Town.

Dagtour naar het Kaaps wijngebied

Tussen 08.00 uur en 09.00 uur wordt u opgehaald. Het befaamde wijngebied mag natuurlijk tijdens uw verblijf aan Kaapstad niet ontbreken. U bezoekt het pittoreske plaatsje Franschhoek en ziet het indrukwekkende Huguenot monument en geniet hier van een heerlijke lunch (niet inbegrepen). Vervolgens rijdt u over de Helshoogte pas naar Stellenbosch, waar u tijd heeft om een wandelingetje door het gezellige centrum te maken. Natuurlijk bezoekt u ook twee verschillende wijngaarden waar u tevens de wijnen mag proeven en kopen. Rond 17.30 uur keert u terug in Kaapstad.

Dagtour ‘Walk to Freedom’ (inclusief bezoek aan Robbeneiland)

De tour begint met een bezoek aan het District Six museum (op zondag gesloten). Vervolgens gaat u door naar Langa Township de oudste wijk uit de Apartheid en maakt u kennis met een traditionele genezer. U brengt een bezoek aan een atelier en neemt een kijkje bij een crèche. In de middag brengt u een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen werd gehouden, zie beschrijving hieronder.

Robbeneiland – vanuit Kaapstad

Vanaf V&A Waterfront vertrekt de ferry naar Robbeneiland. Uw tour begint met een rit per bus langs de diverse historische bezienswaardigheden. U ziet onder andere de huizen waar de bewakers woonden, de cellenblokken voor gevangenen die hier afgezonderd van de andere gevangen moesten verblijven. U stopt bij een uitzichtpunt vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Tafelberg en Kaapstad. Vervolgens bezoekt u de gevangenis, onder begeleiding van een gids die hier gevangen heeft gezeten. Hier ziet u de cel van Nelson Mandela.

Halve dagtour ‘Walk to Freedom’ (inclusief District Six museum)

De tour begint met een bezoek aan het District Six museum (op zondag gesloten). Vervolgens gaat u door naar Langa Township de oudste wijk uit de Apartheid en maakt u kennis met een traditionele genezer. U brengt een bezoek aan een atelier en neemt een kijkje bij een crèche.

Stadstour Kaapstad

Leer alle ins en outs van Kaapstad kennen! Met de stadstour komt u langs de wijken Camps Bay en Clifton. Neem een kijkje in het zakendistrict van de stad en beleef de historie van prachtige gebouwen zoals die van het parlement, het stadhuis en the Slave Lodge. Ook gaat u het fort Castle of Good Hope bezichtigen. Dit is het oudste koloniaal gebouw van Zuid-Afrika. U leert meer over de geschiedenis van District Six en u brengt een bezoekje aan the Company Garden. Maak kennis met de inwoners van Bo-Kaap en ga over de kasseien straatjes naar de Malay Quarter. Onderweg ziet u huisjes in allerlei vrolijke kleuren. Kijk uw ogen uit bij de diamantsnijder. Schitterend! Bij goed weer kunt u met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg (entree voor eigen rekening). Geniet hier van een prachtig uitzicht!

Cape Malay Cooking Safari – vanuit Kaapstad

Tijdens deze unieke excursie bezoekt u de traditionele wijk Bo-Kaap, die bekend is vanwege de vele vrolijk gekleurde huisjes. U maakt een korte wandeling naar een kruidenwinkeltje en een slager. Vervolgens bezoekt u een lokale familie en krijgt les in het koken van diverse gerechten. Uiteraard mag u deze gerechten ook opeten.

Cape Town Food Market Experience – Kaapstad

Ontdek een typische dag op de markt op de Oranjezicht City Farm Markt. Hier worden authentieke producten verkocht van lokale boeren. Maak kennis met de bewoners van Kaapstad die hun dagelijkse boodschappen doen en probeer eerlijke hapjes (op eigen kosten). U neemt een kijkje in de oudste tuin van Zuid-Afrika: the Company’s Garden. Uw gids vertelt u meer over de eetgewoonten.

Fietstour – Stellenbosch

U vertrekt op uw mountainbike vanuit Asara Wine Estate. Een ontspannende manier om via boerenweggetjes de wijngaarden van Stellenbosch te ontdekken. U maakt een stop bij twee wijngaarden voor een wijnproeverij. De tour is ongeveer 9 kilometer lang, waar u in totaal ongeveer 3 uur over doet.

Whale Watching – Hermanus

In de periode juli t/m november zwemmen reusachtige walvissen voor de kust van Zuid-Afrika. Tijdens deze ca. 2 uur durende cruise vanuit Hermanus heeft u een grote kans deze prachtige dieren van zeer dichtbij te zien. Wellicht ziet u tevens dolfijnen en zeeleeuwen. Vertrekpunt: The Whale Shack, Corner of Westcliff Drive and Still Road, New Harbour, Hermanus.

Knysna lagoon cruise John Benn – Knysna

De MV John Benn is een luxe ferry met een boven- en een onderdek.  Tijdens de cruise over de mooie Knysna Lagoon naar de Knysna Heads geniet u van een heerlijke cocktail en verse Knysna oesters.

Featherbed Eco Experience – Knysna

U vaart door de Knysna Lagoon naar het Featherbed Nature Reserve. U wordt met een treintje naar boven gebracht. Vervolgens wandelt u in rustig tempo naar beneden. Onderweg maakt u voldoende stops om van het prachtige uitzicht te genieten. Voor u terugvaart naar Knysna geniet u van een lunch.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany