bestseller
vanaf € 1718,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prachtige autorondreis met verblijf in kleinschalige hotels en guesthouses
Geheel overland van Johannesburg naar Kaapstad
Panoramaroute: Blyde River Canyon, God’s Window
Big Five in Kruger National Park
Swaziland, Drakensberg, Tuinroute, Kaaps wijngebied
Gratis wegenatlas
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

 

Dag
1


Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u per KLM naar Johannesburg, waar u in de avond aankomt. Per shuttlebus wordt u naar uw hotel gebracht voor overnachting.

Dag
2


Johannesburg – Hazyview (381 km)

In de ochtend neemt u de shuttlebus terug naar de luchthaven en haalt uw huurauto op bij de verhuurlocatie. Vervolgens rijdt u naar Hazyview in de provincie Mpumalanga, waar u twee nachten verblijft. Uw accommodatie ligt nabij de bekende Panoramaroute en biedt naast vele faciliteiten prachtig uitzicht over bergen en valleien. U kunt aan diverse optionele activiteiten deelnemen, zoals o.a. raften of een Tree top Challenge. Het river rafting avontuur is ook geschikt voor families met kinderen vanaf 5 jaar. U vaart op de Sabie rivier en geniet van een aantal kleine stroomversnellingen en het uitzicht op de dichtbegroeide oevers van de rivier. Vertrektijden zijn 09.00, 12.00 en 15.00 uur (zomer) en 10.00 en 13.00 uur (winter). De tocht duurt ca. 1,5 uur. De Tree-Top Challenge is een verhoogde hindernissen baan of hoog touwenparcours, dat bestaat uit verbonden palen en bomen met verschillende obstakels. Al deze palen en bomen vormen en enorme ‘jungle gym’ en is leuk voor zowel jong als oud.

Natuurlijk kunt u ook de rest van de dag genieten van de faciliteiten van uw accommodatie.

Dag
3


Hazyview

Deze dag kunt u de fameuze Panoramaroute volgen. De Panoramaroute is gelegen in de provincie Mpumalanga en is een prachtige route langs veel vergezichten en watervallen. Dit is zeker een van de hoogtepunten van uw reis. We raden u aan stops te maken bij de Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en het uitzichtpunt God’s Window. Onderweg kunt u eventueel lunchen in Pilgrim’s Rest.

Dag
4-5


Hazyview – Kruger National Park (71 km)

De volgende bestemming is het Kruger National Park, het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Het iconische Kruger National Park is gelegen in de provincies Limpopo en Mpumalanga en is bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, de sabelantilope en de vele vogelsoorten. De beste tijd om het park te bezoeken is in de maanden april t/m oktober, de droge tijd. Het gras is kort, de bomen zijn kaal en veel dieren zijn bij de waterpoelen te vinden. In elk seizoen kunt u echter tijdens een ontspannen rit het wild van nabij observeren. U verblijft twee nachten in het park. Onderweg naar uw accommodatie kunt u al uitkijken naar het vele wild dat hier leeft! Dag 5 staat in het teken van het wild. U kunt u met uw eigen auto op zoek gaan naar de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard). We raden u aan in ieder geval vroeg in de ochtend en aan het eind van de middag op pad te gaan; dan zijn de dieren namelijk het meest actief en heeft u dus de meeste kans ze in hun eigen leefomgeving te spotten. Optioneel kunt u de volgende excursies boeken. Vanuit het Lower Sabie Restcamp kunt u een mooie bush wandeling maken. Onder begeleiding van een deskundige gids/ranger maakt u een wandeling door de bush. Het is een unieke ervaring om het wild te voet te benaderen. Onderweg zal de gids u alles vertellen over de flora en fauna en zoekt sporen van leeuwen, neushoorns en olifanten. Niet geschikt voor kinderen t/m 12 jaar. Vanuit het Skukuza Restcamp kunt u een ‘sunrise’ of een ‘sunset’ game-drive maken. Onder begeleiding van een ervaren ranger rijdt u in een open safari voertuig door het park en gaat op zoek naar het wild. Wellicht ziet u de Big Five (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard)! De ochtend game-drive vertrekt om 04.30 uur in de zomer en 05.30 uur in de winter. De game-drive aan het einde van de middag vertrekt om 17.00 uur. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dag
6


Kruger National Park – Swaziland (198 km)

Ten zuiden van het Kruger National Park ligt het onafhankelijke koninkrijk Swaziland. Het is ongeveer half zo groot als Nederland en kent met zijn berg- en savannegebieden een afwisselend landschap. Het koninkrijk kenmerkt zich door een sterke traditionele cultuur en de gastvrijheid van de bevolking. Als bezienswaardigheden biedt Swaziland diverse nationale parken, kunstmarkten in de hoofdstad Mbabane en een bijzonder kaarsenfabriekje. Optioneel kunt u een bezoekje brengen aan een traditioneel Swazi dorp. Bij deze Umphakatsi Experience Mlilwane rijdt u op eigen gelegenheid naar de gate van Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier ontmoet u uw gids en hij zal u vertellen over de traditionele omgangsvormen, o.a. hoe u de Chief aanspreekt. Vervolgens maakt u een korte wandeling naar het dorpje. Als u het dorp binnen gaat, wordt dit op traditionele manier aangekondigd. De Chief zal u over de tradities vertellen, u hoort de vrouwen zingen, ziet de bereiding van voedsel en ziet hoe de kinderen spelen, zingen en dansen. Deze rondleiding duurt ca. 2 uur en start om 08.00 en 15.30 uur.

Dag
7-8


Swaziland – St. Lucia (345 km)

U keert terug naar Zuid-Afrika. Reisdoel van vandaag is Kwazulu Natal, waar St. Lucia en Hluhluhwe-Umfolozi National Park zijn gelegen. De komende twee dagen kunt u een game-drive maken in het Hluhluwe-Umfolozi National Park of een cruise op het meer in het nabijgelegen Greater St. Lucia Wetland Park (beide activiteiten optioneel). Zowel tijdens een game-drive als een cruise heeft u de kans om vele soorten dieren te spotten. De bootcruise op Lake st. Lucia duurt ca. twee uur en u heeft grote kans om o.a. pelikanen, flamingo’s, nijlpaarden en schildpadden te spotten. De vertrektijden zijn 10.00 uur en 16.00/15.00 uur (zomer/winter). De game-drive door Hluhluwe-Umfolozi National Park vertrekt om ca. 05.00 uur. U rijdt per open safari voertuig door dit prachtige park en gaat op zoek naar de Big Five. Dit park staat met name bekend om de populatie zwarte neushoorns en de vele vogelsoorten. De tour duurt ca. 5 uur.

Afhankelijk van uw accommodatie kunt u tevens optioneel een fietstocht maken door St. Lucia of met de Cape Vidal tour mee gaan. Tijdens de fietstocht door St. Lucia fietst u, onder begeleiding van een gids, over onverharde wegen naar het bos en strand. Onderweg kunt u o.a. koedoes, zebra’s, wildebeesten, krokodillen en nijlpaarden spotten. Natuurlijk verteld uw gids u uitgebreid over het Greater St. Lucia Wetland Park. Cape Vidal is gelegen in het Greater St. Lucia Wetland Park en beschikt over een mooi en lang zandstrand. Tijdens deze dagtour kunt u, afhankelijk van het getij, snorkelen. Tevens heeft u grote kans hier wild te spotten en er zijn wandelroutes. Lunch en snorkel materiaal is inbegrepen. (Bovenstaande twee tours zijn mogelijk indien u verblijft in de standaard accommodaties).

Dag
9-10


St. Lucia – Drakensberg (465 km)

Schitterende rit door de Midlands met spectaculaire uitzichten op de opdoemende Drakensbergen. De Drakensbergen vormen de grootste bergketen van Zuid-Afrika en zijn een paradijs voor wandelliefhebbers. Het hoogste punt is 3.482 meter. Er zijn vele grotten te vinden waar u de eeuwenoude rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) kunt bewonderen. U rijdt langs verlaten dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. U verblijft twee nachten in de centrale Drakensbergen. Ook hier kunt u een leuke optionele excursie maken; een ‘scootour’. Geniet van een spannende 5.4 km lange afdaling op een bergscooter. De scooters zijn niet gemotoriseerd en daardoor eco-vriendelijk. Per 4WD wordt u naar de top van een berg gebracht en vervolgens rijdt u met de scooter over groene weiden en door inheems bos naar beneden. De tour duurt ca. 2 uur.

Dag
11


Drakensberg – Southbroom (356 km)

U rijdt van Drakensberg naar het plaatsje Southbroom, ten zuiden van Durban. Southbroom beschikt over een 4 km lange kustlijn met twee zwemstranden en een boulevard waar u heerlijk kunt wandelen. Hier verblijft u één nacht.

Dag
12-13


Southbroom – Wildcoast (530 km)

Vervolgens rijdt u naar de Wildcoast, waar u twee nachten verblijft. Dit is een prachtige omgeving met een ruige kust, onbedorven stranden, schitterende uitzichten, riviertjes en lagunes. Hier kunt u heerlijk wandelen.

Dag
14


Wildcoast – Port Elizabeth (385 km)

U doorkruist vandaag een groot deel van de Eastern Cape en rijdt naar Port Elizabeth voor een overnachting.  Een van de bijnamen van Port Elizabeth is ‘the windy city’. De stad is in 1820 gesticht en is daarmee de op een na oudste stad van Zuid-Afrika.Vanuit hier kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan Addo Elephant National Park.

Dag
15


Port Elizabeth – Stormsrivier (170 km)

U rijdt vandaag langs een deel van de prachtige Tuinroute naar het plaatsje Stormsrivier, gelegen nabij het spectaculaire Tsitsikamma National Park. U kunt een bezoek brengen aan het park en kunt een mooie wandeling kunt maken naar de Stormsrivierbrug en de Big Tree.

Dag
16-17


Stormsrivier – Knysna (95 km)

U vervolgt de Tuinroute en via het luxueuze kustplaatsje Plettenberg Bay komt u aan in Knysna, waar u twee nachten verblijft. Deze karakteristieke kustplaats is bekend vanwege de prachtige lagune en het Featherhead Nature Reserve. Knysna is prachtig gelegen tussen de Indische Oceaan en  de Outeniqua Mountains. Het landschap is dan ook erg gevarieerd met stranden, meren, rivieren, bossen en bergen. Het is een uitstekende plaats voor activiteiten als kajakken, vissen, paardrijden, wandelen en mountain biken. Ook de optionele excursie naar het Featherbed Nature Reserve is de moeite waard. Vanaf Knysna Waterfront vertrekt de ferry naar het Featherbed Nature Reserve. Deze tocht duurt ca. 25 minuten. Na aankomst wordt u per 4WD treintje naar de top van het reservaat gebracht. Geniet hier even van het prachtige uitzicht over Knysna en de zee. Vervolgens wandelt u in een rustig tempo onder begeleiding van een gids naar beneden. Onderweg vertelt de gids u meer over de flora en fauna. Onderweg maakt u stops bij verschillende uitzichtpunten en grotten. Eenmaal beneden kunt u genieten van een heerlijke lunch. De tour vertrekt om 10.00, 11.30 en 12.30 uur en duurt ca. 4 uur. Deze excursie is geschikt voor het hele gezin.

Dag
18


Knysna – Oudtshoorn (120 km)

Via Wilderness en George rijdt u over de indrukwekkende Outeniqua-pas naar Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelfokkerij. Overnachting in Oudtshoorn. Optioneel kunt u een struisvogeltour boeken of de Cango Caves bezoeken. Tijdens de struisvogeltour maakt u een wandeling over het terrein van de boerderij. Onderweg krijgt u veel interessante informatie over de boerderij en natuurlijk de struisvogels! U ziet de eieren, de broedkassen en de kuikens (afhankelijk van het seizoen). Ook kunt u struisvogels voeren en om te laten zien hoe sterk de struisvogel eieren zijn, kunt u op een ei gaan staan. De tour duurt ca. 45 minuten. Bij een bezoek aan de Cango Caves maakt u een tocht onder begeleiding van een ervaren en deskundige gids. Uw gids begeleidt u door de verschillende ruimtes van de grotten en geeft uitleg over het ontstaan van de zichtbare formaties. Deze tour duurt ca. 1.5-2 uur en is niet geschikt voor personen met claustrofobie en/of zwangere vrouwen. Vertrektijden: 09.30, 11.30, 13.30 en 15.30 uur.

Dag
19


Oudtshoorn – Stellenbosch (406 km)

Vandaag rijdt u als eerste via de Route 62 door de leegte van de Kleine Karoo. Vervolgens rijdt u naar het Kaaps wijngebied. U kunt zich laten rondleiden en de befaamde wijnen proeven. U verblijft een nacht in Stellenbosch. Dit schilderachtige dorp is gelegen in het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika. U zult hier zeker een stukje Nederlandse historie herkennen in de architectuur. 

Dag
20


Stellenbosch – Kaapstad (56 km)

In de ochtend heeft u nog tijd voor een optionele excursie in Stellenbosch. Tijdens de unieke excursie Foodies on Foot proeft en ervaart u de verfijnde smaken van Stellenbosch en geniet van lokaal geproduceerde lekkernijen. Terwijl u een rustige wandeling maakt zult u onderweg gepassioneerde ambachtslieden aan het werk zien. Zij delen graag hun verhalen met u! Onderweg leert u over de kunst, geschiedenis en architectuur van Stellenbosch. Vertrek 13.00 uur, duur ca. 2,5 uur. Speciaal voor de kinderen is er de Grape Juice Tasting in Spier. Dit is een spannend programma voor kinderen. Terwijl u van de overheerlijke wijnen kunt genieten, leren de kinderen over het verschil in kleur en smaak tussen drie verschillende druivensappen gecombineerd met wat snoepjes en krijgen een informatieve kleurplaat die de rol van insecten benadrukt in de wijngaarden.

Kaapstad staat bekend als de ‘moederstad’ van Zuid-Afrika. De stad heeft een prachtige ligging aan de voet van de Tafelberg, een van de iconen van Zuid-Afrika. V&A Waterfront is een heerlijke boulevard met vele terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. Het is hier heerlijk vertoeven. In de omgeving vindt u o.a. Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop.

Dag
21


Kaapstad

Dag ter vrije besteding om op uw gemak Kaapstad te bekijken. Maak bijvoorbeeld een cruise door de haven, een wandeling door de botanische Kirstenbosch tuin, bezoek de Victoria & Alfred Waterfront of beklim per kabelbaan (of te voet) de Tafelberg. Ook kunt u optioneel de Cape Malay Cooking Experience boeken en Maleise gerechten leren koken. Tijdens de leuke en leerzame kookexcursie, Cape Malay Cooking Experience, leert u over de verschillende specerijen en kruiden die in de Maleise keuken worden gebruikt. Uw gastvrouw zal u leren om enkele gerechten te koken. Op het menu kunnen o.a. roti en samosa staan. Natuurlijk mag u deze gerechten ook opeten. Na het koken gaat u op pad voor een korte wandeling en ziet de kruidenwinkeltjes en de gekleurde huisjes van de Bo-Kaap. Start tussen 12.00 en 14.00 uur en duur ca. 2 uur.

Dag
22-23


Kaapstad – Amsterdam

De laatste dag heeft u nog ter vrije besteding in Kaapstad. Aan het begin van de avond rijdt u naar de luchthaven, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (O) Op dag 23 komt u in de ochtend aan op Schiphol.

         

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.