Familiereis
vanaf € 3112,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf van twee volwassenen en twee kinderen
Inclusief ontbijt
Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en tieners
Vervoer per losse transfers met privé-chauffeur, treinreis op Java
Binnenlandse vlucht van Surabaya naar Denpasar
Fietstocht naar de Borobudur
Jeep-expeditie naar de Bromo vulkaan
Surfles op Bali
Inclusief vliegreis

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Singapore – Yogyakarta

Na een vlucht met een overstap in Singapore kom je de volgende ochtend aan op de luchthaven van Yogyakarta. Een chauffeur brengt jullie vervolgens in ongeveer een uur naar het hotel in Yogyakarta. Door de hectiek en het getoeter op straat krijg je gelijk het echte Azië-gevoel. Inchecken en eerst maar eens een frisse duik nemen. Dat is makkelijk, want het moderne hotel heeft een zwembad op de binnenplaats. Je hebt hier nauwelijks door wat er buiten op straat gebeurt. Jullie verblijven vier nachten in Yogyakarta en verkennen de komende dagen de omgeving.

Dag
3

Yogyakarta

Vandaag verkennen jullie Yogyakarta op eigen gelegenheid. Het hotel ligt zo centraal in Yogya, dat je veel te voet zou kunnen doen. Maar een ritje met een becak is leuker. Gelijk buiten de deur van het hotel staat een rijtje fietstaxi’s. De chauffeurs liggen lui in hun fiets te wachten op een volgende klant. Je kijkt elkaar aan … een chauffeur wakker maken is ook zo wat. Maar er staan al twee rijders enthousiast te wuiven. Where to go? Nou, tour ons maar rond! Het paleis van de sultan is een van de belangrijkste attracties, met tentoongestelde kledij, wapens en koetsen van oude heersers. Grenzend aan dit paleis ligt een oude wijk met veel souvenirshops. Vergeet niet om af te dingen als je iets wilt kopen! (O)

Dag
4

Yogyakarta: fietsen rondom de Borobudur

Vroeg op vandaag, want jullie gaan een leuke fietstocht maken rond de magisch mooie boeddhistische tempel Borobudur. De Borobudur is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en ligt op ongeveer 40 km ten noordwesten van Yogyakarta. Daarnaast is de Borobudur door de grootte van het complex tegelijkertijd ook een van de grootste monumenten van de wereld. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd vormen een route naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims. Op de eerste vier verdiepingen zijn ruim 1500 reliëfs te zien waarin het leven van de Boeddha wordt afgebeeld. Op de drie hoger gelegen cirkelvormige terrassen zijn meer dan 400 stoepa’s te vinden. Wie door de gaten in de stoepa’s de Boeddha beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof (niet volgens het boeddhisme), het eeuwige geluk.

De Borobudur is dagelijks geopend van 09:00-17:00, maar op maandag kunt u de tempel enkel vanaf de begane grond zien. De hoger gelegen verdiepingen met de stoepa’s zijn dan gesloten voor schoonmaak en onderhoud. Op de andere dagen kunt u de stoepa’s wel bezoeken, maar er geldt dagelijks een limiet van 1200 bezoekers. Dit aantal wordt verdeeld over acht sessies waarbij u in een groep van maximaal 150 personen een uur kunt doorbrengen op de hoger gelegen verdiepingen. Een ticket voor een van deze sessies kunt u online aanschaffen vanaf 7 dagen tot 1 dag voor uw geplande bezoek. Eenmaal geboekt is het ticket niet meer te annuleren, wel nog te verplaatsen tot 1 dag voor uw bezoek.
U wordt begeleid door een gids, u volgt een vaste route en u dient verplicht lokale slippers te dragen. Tevens wordt geadviseerd om witte kleding te dragen die de knieën bedekt..

In Borobudur Village stap je op de fiets. Enthousiast begroet je gids de werkers in de velden, het is duidelijk dat hij hier vandaan komt. Tussen de uitgestrekte rijstvelden ligt een klein dorpje waar lokale kinderen nieuwsgierig een kijkje komen nemen. Met handen- en voetenwerk is het contact met je eigen kids snel gemaakt. Je fietst tot aan de voet van de tempel. Daar begint de klim naar boven. Bovenaan sta je tussen de vele stoepa’s te kijken naar vulkanen en het groene platteland waar je eerder doorheen fietste. Nadat de fietsen weer zijn ingeleverd staat er een lekkere lunch klaar en kunnen jullie even uitrusten. Vervolgens wordt je teruggebracht naar Yogyakarta en kun je de rest van de middag bij het zwembad doorbrengen. (O,L)

Dag
5

Yogyakarta: vrije dag

Vandaag hebben jullie weer een vrij dag om zelf te kiezen wat jullie willen gaan doen. Er is de mogelijkheid om voor een halve of een hele dag een auto met chauffeur en gids te boeken. Je kan dan zelf aangeven waar je heen wil en de eventuele entreegelden betaal je ter plaatse. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Prambanan-tempelcomplex. De Prambanan is het grootste hindoeïstische bouwwerk van Indonesië en bestaat onder andere uit drie hoofdtempels en drie kleinere tempels. Indrukwekkend zijn de vele muurversieringen en details die het verhaal van Ramayana vertellen, een liefdesverhaal dat gaat over prins Rama en zijn vrouw Sita die in ballingschap in het bos leven. Sita wordt ontvoerd door de demonenkoning en wordt later door het Apenleger bevrijd.

Het Prambanan tempelcomplex is dagelijks geopend van 07:00-17:30, maar op maandagen is de tuin met de hoofdtempels gesloten voor onderhoud. Het is wel mogelijk om van een afstand foto’s te maken van de hoofdtempels. De andere tuinen en het park zijn wel toegankelijk op maandag.

Andere leuke optionele excursies zijn een jeepsafari naar de Merapi vulkaan of tuben (drijven op een autoband) door een grot. Je kunt de dag afsluiten met een paar uurtjes bij het zwembad. (O)

Dag
6

Yogyakarta – Mojokerto (per trein) – Batu (totaal ca. 8 uur)

Met de trein reizen heeft altijd iets magisch en vandaag doorkruisen jullie per trein het Javaanse platteland. De stoelen zijn comfortabel en jullie zitten tussen lokale reizigers. Super, vertrekken maar! De komende vier uur snellen rijstvelden en groene heuvels aan je voorbij en geregeld passeer je kleine dorpen. De auto brengt jullie vervolgens in ongeveer twee uur van Mojokerto naar Batu. Het hotel ligt midden tussen de heuvels en uitlopers van omringende vulkanen. Hier verblijven jullie twee nachten. Het is er rustig, er is een zwembad en een aardbeienboerderij. De kids kunnen gelijk een plons in het zwembad nemen. Even ontspannen en opmaken voor de expeditie van morgen. (O)

Dag
7

Batu: expeditie naar de Bromo vulkaan

Na het ontbijt vertrekken jullie voor een expeditie naar de iconische Bromo vulkaan. Expeditie klinkt heel spannend en de jeep waarmee jullie op pad gaan maakt de reis extra avontuurlijk. Jullie stijgen langzaam in hoogte en slingeren over asfaltwegen door groene bossen. Boven aangekomen duik je over zandwegen de krater in, dit is de grote ring rond de Bromo vulkaan. Stofwolken achtervolgen jullie, want de Bromo ligt samen met twee andere vulkanen in een enorme zee van zand. Het is net een maanlandschap. En daar zie je dan Mount Bromo.

Jullie nemen de trappen omhoog, zodat je echt op de rand staat en de vulkaan in kunt kijken. Wat een natuurgeweld! Met een jeep rijd je vervolgens door naar de buitenste kraterrand voor het beroemde uitzicht. Het is weliswaar geen zonsopkomst, maar het is er nu wel een stuk rustiger. Vanavond overnachten jullie weer in hetzelfde hotel, wel zo relaxed na zo’n enerverende dag. (O)

Dag
8

Batu – Surabaya – vliegreis Denpasar – Sanur (ca. 6 uur)

Jullie hebben de hoogtepunten op Java gezien, dus door naar de stranden van Bali! Vandaag brengt de chauffeur jullie daarom naar de luchthaven van Surabaya. Vanuit hier vlieg je naar Bali. Deze vlucht scheelt twee volle dagen reistijd naar Bali, als je over land en per ferry zou reizen. Jullie verblijven de eerste drie nachten in een hotel in de badplaats Sanur. (O)

Dag
9

Sanur: vrije dag

In de tropische tuin aan het zwembad van het hotel is het heerlijk bijkomen van de reis op Java. Én jullie zitten op nog geen vijf minuten van het strand: een fijne plek om met kinderen te vertoeven. ’s Avonds loop je gemakkelijk vanuit het hotel over de boulevard van Sanur. Deze loopt parallel aan het strand en heeft een keur aan restaurants en winkeltjes. Het is hier gezellig druk. (O)

Dag
10

Sanur: surfles

Jullie vertrekken naar Kuta voor een golfsurfles met privé-instructeurs. Na een korte theorieles ga je het strand op. Warming up, stretchen en vervolgens droog oefenen op het strand. Daarna proberen jullie het in de zee. Lukt het om in één keer op je surfplank te staan? Het is heel leuk om als gezin samen iets nieuws te leren waar alle gezinsleden enthousiast van worden. De rest van de dag kunnen jullie stoere verhalen uitwisselen en lekker uitrusten. (O)

Dag
11

Sanur – Lovina (ca. 3 uur)

Na het ontbijt wordt je door een chauffeur en gids opgehaald voor de transfer naar de noordkust van Bali. Onderweg maken jullie diverse stops bij bezienswaardigheden die typisch Bali zijn. De eerste stop zijn de prachtige rijstterrassen bij Jatiluwih. Na een korte uitleg en wandeling door de rijstvelden rij je door naar de Pura Ulun Danu tempel, gelegen op een schiereilandje in het heilige kratermeer Bratan. Deze hindoeïstische en in de 17e eeuw gebouwde tempel is samen met de Ulun Danu Batur één van de belangrijkste irrigatietempels. De laatste stop voor je in Lovina aankomst is bij de waterval van Munduk. Na een korte wandeling kun je hier een verfrissende duik nemen. Jullie verblijven de komende drie nachten in Lovina. Zak lekker onderuit in een stoel bij het zwembad terwijl je kinderen een duik nemen. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse restaurants te vinden. (O)

Dag
12

Lovina: buggytour Munduk

Vandaag staat een leuke buggytour rondom Munduk op het programma. Het wordt een stoffige dag! Voordat jullie de buggy instappen krijg je een skibril en mondkapje aangemeten, een hilarische look. Deze tour begint met een avontuurlijke afdaling naar Bali’s mooiste meer, het Tamblingan meer. Hier stappen jullie aan boord van een kano en kunnen jullie de eerste stofwolken van jullie afzwemmen. Het water kan wel fris zijn hoor.

Nadat iedereen opgedroogd is, gaat de route verder bergop naar de rand van het regenwoud. Boomgaarden en weelderige plantages wisselen elkaar af. Jullie maken een korte wandeling met het doel om zoveel mogelijk apen en tropische vogels te vinden. Na de picknick lunch (inbegrepen) crossen jullie door de bossen naar een koffieplantage voor een verse koffie of een kruidendrankje. Het laatste stuk brengt jullie weer terug naar het startpunt. Met een late lunch/vroeg diner (inbegrepen) sluiten jullie deze super leuke expeditie af. (O,L)

Dag
13

Lovina: vrije dag

Jullie hebben een vrije dag om Lovina en omgeving te ontdekken. Het is de moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you!” Dit is een goede plek om je onderhandel-skills te oefenen. Optioneel kun je ook een excursie bijboeken waarbij je dolfijnen gaat spotten of je kunt gaan snorkelen bij het eiland Menjangan. (O)

Dag
14

Lovina – Ubud (ca. 3 uur)

Op drie uur rijden van Lovina ligt het levendige Ubud. Hier bevind je je midden in het bekendste artistieke centrum van Bali, tússen de rijstvelden. De lokale bevolking houdt zich bezig met schilderen, houtsnijden, dansen en muziek en er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Op het omliggende platteland sjokken ossen op de sawa’s en zie je rijsthalmen wuiven in de wind. Terwijl je op eigen gelegenheid de omgeving verkent zie je hoe Balinese vrouwen rijstoffers naar tempels brengen en in Monkey Forest zie je de aapjes rondslingeren over Balinese beelden en in de boomtoppen.

Net buiten het centrum van Ubud liggen verschillende knusse hotels, omringd door groen. Een van deze hotels is jullie onderkomen voor de komende drie nachten. (O)

Dag
15

Ubud: raften

Zwemvest om, helm op en tijd voor actie! Samen met ervaren gidsen bedwing je in een raft de Ayung rivier. In de stroomversnellingen peddel je als een gek, maar daartussen kun je kijken naar watervallen, steile bergwanden en sawa’s. Je voelt de waterdruppels uit de bomen op je vallen en soms raft je onder een waterval door, of moet je bukken voor een enorme palmboom die over de rivier gevallen is. Je vaart door het regenwoud en bent serieus actief bezig tijdens het raften.

Op sommige stukken gaat het er ruig aan toe, want de rivier kan wild zijn, maar de gidsen weten precies hoe ze de stroomversnellingen het beste kunnen bedwingen. Eenmaal in rustiger vaarwater kun je ervoor kiezen om de raft expres om te laten slaan zodat je heerlijk in het water kunt drijven om af te koelen. Na de verfrissende douche en de (buffet)lunch brengt onze chauffeur je weer terug naar je hotel. (O,L)

N.B. Wij adviseren een leeftijd van minimaal acht jaar voor het raften.

Dag
16

Ubud: vrije dag

Vandaag kun je doen waar je zin in hebt, want Ubud is het activiteitenstadje van Bali. Op de fiets zie je gemakkelijk meer van de groene omgeving van Ubud, dus overweeg een optionele fietstocht te maken. Deze gaan heuvel af en hoeft dus zelf maar weinig te trappen. Je rijdt langs rijstvelden en door dorpjes. Kinderen snellen zich naar de weg om je een high-five te geven terwijl je voorbij zoeft. Jullie eigen kinderen vinden dit vast fantastisch. De fietstocht eindigt in de tuin van de gids, waar een uitgebreide rijsttafel klaar staat.

Hebben jullie na de Bromo nog niet genoeg van vulkanen? Beklim dan Mount Batur. Verken de recente lavastromen van de jongere kraters van deze vulkaan Batur tijdens een wandeling over asvelden en lavakorsten. Op een van deze stoomgaten worden bananen en eieren gekookt als snack voordat je onder de sterrenhemel naar beneden klimt. Geen zin in actie? Dan plof je lekker bij het zwembad neer. (O)

Dag
17

Ubud – Nusa Lembongan (ca. 2 uur)

Voor een tropisch eilandavontuur vertrekken jullie vandaag met de ferry naar Nusa Lembongan, een eilandje voor de kust van Bali. Grappig, er is geen steiger op het eiland, dus jullie springen zo van de boot het strand op. De stranden zijn paradijselijk! Heel anders dan op Bali, waar de meeste stranden vulkanisch zwart zijn. Het hotel voor de komende drie nachten is rustig en wat hoger gelegen, vanaf hier zie je op heldere dagen zelfs de Agung vulkaan op Bali. Een trap naar beneden leidt naar het strand. (O)

Dag
18-19

Nusa Lembongan: vrije dagen

Heerlijk! Vandaag en morgen kunnen jullie je eigen programma maken. Onze tip: stap op een houten bootje voor een snorkelexcursie aan de andere kant van het eiland, of huur een fiets of brommertje om te zien hoe de lokale bevolking op Nusa Lembongan woont. (O)

Dag
20

Nusa Lembongan – Sanur (ca. 1 uur)

Vandaag neem je de ferry terug naar Bali. Na een laatste nacht in Sanur vertrekt morgen jullie vliegtuig weer terug naar Nederland. (O)

Dag
21

Denpasar – Amsterdam

En dan is er een einde gekomen aan jullie avontuurlijke rondreis over Java en Bali. Jullie vliegen van Denpasar naar Schiphol, waar jullie de volgende dag aankomen. (O)

Dag
22

Amsterdam

Aankomst op Schiphol

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany